» »

žepna ura

žepna ura

Kforge ::

Zanima me če se kdo tukaj spozna na ure in bi mi znal povedat znamko in leto izdelave te ure,mogoče tudi vrednost. Preiskal sem internet pa nisem našel nobene enake. Nekaj jih je sicer bilo podobnih ampak je bila drugačna številčnica ali pa so bile brez gravirane notranjosti. Na uri ne najdem nobenega napisa ali simbola razen številke 91131 ki pa mi ne pomeni ničesar.





lp
  • spremenil: Kforge ()

;-) ::

Ura teče ? Prodaš ?

Kforge ::

Ura deluje,prodam pa je ne ker je bila z pradedkom na ruski fronti in bo ostala pri hiši. Glede na slike je podobna tej uri na spodnji sliki,vendar pa nisem na niti eni sliki našel okrašene notranjosti ali enake številčnice.



lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kforge ()

ian wolf ::

pozdravljen.

vprašaj na minutka.si ali še bolje na svetsatova.com

lp.
Errare humanum est...

petrca ::

vprašaj urarja

RejZoR ::

Vprašaj na WatchUSeek oz TheWatchForum.co.uk, dva velika foruma za vse mahnjencce na ure. Ni hudič, da se bo našel nekdo, ki bo poznal to uro.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Okapi ::

Jaz sem našel eno iz iste serije in skoraj sigurno od istega proizvajalca, samo nič ne piše, kdo je proizvajalec ali od kdaj je. Edini uporabni podatek je, da so jo prodali na dražbi za 241 dolarjev. Kar je kar veliko za tako uro, s tem da je bila ta na dražbi precej bolje ohranjena.

http://www.aspireauctions.com/216-231-5...

A ima na notranji strani pokrova še kakšne simbole odtisnjene?

O.

Kforge ::

Na notranji strani ni nobenih simbolov. Sem vprašal na angleškem forumu in so povedali da gre za ob izidu za relativno dostopno uro kjer so primanjkljaj dragocenih kovin nadomestili z kompleksnim graviranjem in poslikavo. Glede na obliko je bila izdelana okoli leta 1880, okvirno vrednost pa povedo samo v zameno za plačilo. Je pa vsekakor zanimivo da po vsem tem času ura še vedno teče.

lp


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

replike dragih ur (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Loža
1469267391 (38989) viporologi
»

Vrednost PSP3004

Oddelek: Konzole
8816 (641) opeter
»

na rusijo padali kamni z vesolja (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
8718339 (13440) jeryslo
»

Uvoz ročnih ur iz kitajske

Oddelek: Loža
184439 (3833) St235

Več podobnih tem