» »

Oživitev 9let starega računalnika na AMD platformi

Oživitev 9let starega računalnika na AMD platformi

Unknown_001 ::

Zdravo!

Svojega veterana bi rad zopet spravil v akcijo. V glavnem bi mu rad za poceni denar zamenjal matično, procesor, napajalnik, in dal nove RAM-e grafična bo kajpak letela stran, saj napram današnjim ni vredna niti 2EUR. Ker bi rad, da vse skupaj pride kolikor toliko poceni sem se odločil za AMD platformo. Ker z njihovimi procesorji nimam nekih izkušenj bi prosil za nasvete. Vse skupaj bom vzel brez davka, tak da ni treba kake spletne trgovine ponujat. Fino bi bilo, da ima procesor integrirano grafiko in da bo matična dobra za nekaj časa.

Ne mi intel-a ponujat ker sem se za amd odločil iz svojih razlogov. Računalnik bo namenjen za splošno rabo, kot HTPC, za internet, domačo pisarno in občasno kako igro.

Najlepša hvala za predloge že vnaprej!

Budget ne sme preseči 300EUR!

Nwanko ::

Ne potrebuje ločene grafike,saj mora integrirana poganjat tudi 1080p brez težav.

Huh pozabil sem omenit, da bom delal na starem 17" lcd z 1280x720.
Ampak za filme bo pa prav prišlo ker ga bom mu tudi na TV skos priklopljenga.

Drgač pa zgleda super.
Ohišje pa disk bom še malo obdržal.
ostalo pa že imam.

Hvala!

Če ma še kdo kak predelog lahko komot napiše.

Zgodovina sprememb…

KTr1sk ::

ni AMD sistem je pa vseeno poceni...jaz sem podoben sistem za sodelavca sestavil do 200€ in dela vse brezhibno, če bi si otroc želel igre pa še lahko dodatna grafična..
iz sestavi.si

in trdi disk
http://www.pctrgovina.com/trg/detajl.ph...
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q

opeter ::

Super zadeva. Samo za ta isti denar dobiš še hitrejšega Celerona dandanes. Odvisno od trgovine.

Recimo:
http://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/ko...
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

• spremenil: opeter ()

blackbfm ::

jaz sem podoben sistem za sodelavca sestavil do 200€ in dela vse brezhibno

a če je poceni pa ponavadi ne dela brezhibno al kako?:))

narobe sem se izrazil, dela vse odzivno in hitro, terstokrat boljše kot so njihov prejšni PC AMDAthlon2500+ ko je že tak občutek kot da bi imel PC 486DX 100mhz nakar je ta CELERON kot da bi imel najboljši PC kar obstaja....(če se seveda primerjata ta sistema med sabo)

Brane22 ::

No, če boš obdržal ohišje pa disk ( kar všteva tudi napajalnik, domnevam), potem bi lahko mogoče vzel kak živahnejši Trinity, recimo 5800.

Pa namesto tistega najcenejšega RAM-a bi vzel dva ploščka najvišje uradne hitrosti. Pri Trinityju se frekvenca RAM-a pozna.

2 x 4GB = 8GB kit je v 2.133 MHz hitrosti €47. 2x8GB=16GB pri 2.1333 MHz pa €118:

http://www.idealo.de/preisvergleich/Off...

Se pravi, ene €60 za plato, ene €120 za hitrih 16GB RAM in ene €120 za A10-5800, kar znese cca €300, mogoče kqk EUR ceneje.

S tem, da je to že cena z DDV, vendar brez poštnine.

In če že govoriš o "veteranu", si prečekiral če maš SATA in ne IDE disk ?

Saj kartice niso tako drage, pa vendar.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Brane22 ()

Ma en cajt sm bil na IDE pol sem po dveh letih zamenjal matično pa proc in disk tako da ma kar SATA. (mislim da bi upravičeno lahko govoril o "veteranu":))
Kar se pa drugega tiče
1. Zdj men bi 4GB rama zadostovalo.
2. Napajalnik bo treba zamenjat ker je nekje mal pod 200W.
3. Za 5800 bi se mi mogoče res splačalo stegnit.
:D

Brane22 ::

Pravzaprav je glede na starost mašine kar verjetno da je disk IDE.

Lahko torej palo stisneš pri RAM-u in vzameš recimo 1866 MHz ali celo samo 2x4GB in počiš še novi disk.

Pač malo stisneš pri CPUju. BTW zunajje že A8-5600 za to ceno, kot je tu zlistal A8-5500.

Torej si na:

~€95 za A8-5600
~€45 za 2x4GB-1866MHz RAM
~€60 za tisto plato
~€90 za en soliden 2TB disk ( manjši niso bistveno cenejši, 3TB je linearno dražji), recimo:
Seagate Barracude 2TB SATA |||

Mogoče bo _količina_ RAM-a zadostovala, prepustnost bo pa z enim ploščkom vsekakor trpela.

Glede na to, da se iz tega RAM-a bere slika in da GPU vanj piše ko nor, je pomembna prepustnost ( torej plošček v obeh slotih in z visoko frekvenco).

Glede napajalnika, pa saj cela mašina ti bo žrla pod 200W.

Kaj še rabiš ?

Sploh pa, iz razlike ti ostane mimogrede za nek soliden 400W napajalnik, tudi če DDVja ne upoštevamo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Brane22 ()

amigo_no1 ::

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

in kakšen pc si potem sestavil?

Pa na procesorju a10 sem ga naredu pa eno asusovo plato, 4gige rama, tak da ga mata mlajša bratca za kake igrice. (itak na starem monitorju z 1280x1024 ločljivostjo igrata tak da bo dober za lep cajt:)))

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri APU za FM2 podnožje? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
627267 (6492) lonewolf_
»

PC vs. Prenosnik vs. Tablica (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
958459 (6598) opeter
»

Računalnik za igre (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
9213819 (12886) Peter6
»

Ali je HP Pro 3500 dober?

Oddelek: Pomoč in nasveti
302742 (1888) 6151
»

AMD Trinity (strani: 1 2 )