» »

Nakup Nokie Lumia 800 ali Sony arc S?

Nakup Nokie Lumia 800 ali Sony arc S?

fesluchie ::

Zanima me predvsem za kateri telefon naj se odločim. Prosil bi, da kdo kaj predlaga če je imel ta tel. ali pa ima kakšne izkušnje. Predvsem me zanima kako se obnese windows phone?

Hvala za odgovor

JernejB ::

Uporabljam lumio 800 7 mesecev in ti povem da ima kot vsak telefon slabe in dobre lastnosti za arc S nevem glede Lumie pa:
SLABOSTI:
- Trenutno ne podpira pošiljanja preko bluetooth (pride v prihajajočih mesecih.
- Pomanjkanje aplikacij (osebno me to ne moti jih uporabljam precej in vedno se kaj najde - le simobil bi lahko kakšno naredil).
- Na nekaterih fakultetah ne podpira Edourama.
- Nima reže za spominske kartice (osebno mi je 16Gb zadosti).
- Ne moreš je uporabljat kot usb drive ker sinhronizacija poteka samo preko programa Zune (sinhronizacija je hitra in me tudi osebno preveč ne moti)

PREDNOSTI:
- Zelo hiter in odziven telefon (androidov nižjega in srednjega razreda sploh ne prijemam v roke ke me je strah do bom ob njih osivel :D tako hitra je)
- Zelo enostaven za uporabo in hitro se ga navadiš.
- Odličen mail inbox. Sinhronizacija s FB na ravni OS-a(dobro ali slabo kakor vzameš)
- Brezplačna Nokia navigacija ki deluje brez podatkovne povezave!
- Kar nekaj ekskluzivnih Nokia aplikacij.
- Vsaj še ena velika nadgradnja OS če ne celo dve (kar precej glede na to da je telefon star že 1 leto)
- Telefon je zelo dobro grajen. (moj je po asfaltu letel že ene 5 krat brez praske na ekranu ter z malo popraskanima vogaloma)

Skratka slabosti, ki sem jih naštel so v mojem primeru malenkostne. Telefon toplo priporočam brez slabe vesti, zaradi odzivnosti hitrosti in zelo intuitivnega vmesnika WP 7.5.

jnovak ::

Kolegica ima Samsung Omnia W (WP7.5) in Sony Xperia Arc S (Android). Pravi, da ji je Windows Phone OS bolj všeč in enostaven. Za Arc S pa pravi, da dela boljše fotografije.
Ni ravno neka poglobljena primerjava/ocena, ampak za info pa bo.

Sam nisi omenil nobenih zahtev ... če ne iščeš nič določenega, potem vzemi tistega, ki ti je bolj všeč =)
Jaz bi med omenjenima izbral Lumio 800.

cordoba ::

Punca ima arc s in je ful zadovoljna, ekran, slike in android so ji super.
Edini minus je baterija. Polne ga vsak dan...

itak37 ::

http://www.engadget.com/2012/06/20/micr...

MS bo izdal WP8, podpora WP7.X telefonom pa se bo zakljucila z WP 7.8.

darkolord ::

podpora WP7.X telefonom pa se bo zakljucila z WP 7.8.
Ne nujno

JernejB ::

Ja najprej so omenjali da bo z 7.8 konec sedaj pa se nagibajo na vsaj še za eno nadgradnjo po 7.8.
Zaradi tega da bodo lahko začeli ponujati tudi cenovno ugodne telefone kot je Lumia 510 in s tem konkurirali androidu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: JernejB ()

;-) ::

Kako je z lumio 800, se splača kupit za 130€ odlično ohranjeno in normalno delujočo z vsemi papirji ? Bo šel w8 gor al ne ?

amigo_no1 ::

Zelo verjetno bo 7.8 zadnji uradni update zanjo.

jnovak ::

Če je v stanju kot si opisal, potem se splača.
Ne, za Lumio 800 ne bo nadgradnje na WP8. Bo pa v začetku prihajajočega leta na voljo update na WP7.8.

urosj12 ::

to si gledal za 130€ modro? 5 mesec staro iz celja?
sem prodajalcu poslal povpraševanje pa nič ni odgovoril.

čudno
lp

;-) ::

ne kolega prodaja belo

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nokia Lumia 800 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Kaj kupiti
32684850 (51270) Ciklamen
»

Microsoft predstavil Windows Phone 8 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
5920932 (17261) Jst
»

Kateri telefon?

Oddelek: Mobilne tehnologije
4910102 (8801) SLO_Matej
»

Nova anketa: katere znamke je vaš mobilni telefon? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Ankete
15030420 (24583) leiito

Več podobnih tem