Forum » Pomoč in nasveti » Event id 2017 in 2019
Event id 2017 in 2019
MrStein ::
Source: srv
Event ID: 2017
The server was unable to allocate from the system nonpaged pool because the server reached the configured limit for nonpaged pool allocations.
Event ID: 2019
The server was unable to allocate from the system nonpaged pool because the pool was empty.
Polno tega mi nafila v Event log, ko se snema na shared folder en večji fajl (nekaj giga).
Window 7 Pro SP1 64 bit.
To se jim vleče že vsaj 3 leta.
Bom zdaj probal nasvet z linka, rebootal (neee, sploh Winse dandanes ne rabiš rebootat...), pa se slišimo.
Event ID: 2017
The server was unable to allocate from the system nonpaged pool because the server reached the configured limit for nonpaged pool allocations.
Event ID: 2019
The server was unable to allocate from the system nonpaged pool because the pool was empty.
Polno tega mi nafila v Event log, ko se snema na shared folder en večji fajl (nekaj giga).
Window 7 Pro SP1 64 bit.
To se jim vleče že vsaj 3 leta.
Bom zdaj probal nasvet z linka, rebootal (neee, sploh Winse dandanes ne rabiš rebootat...), pa se slišimo.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Zdaj dela, a eno CPU jedro je med kopiranjem obremenjeno (okrog) 100%.
Prenos je nekje 10-15 MB/s, torej nekaj, kar bi 10 let star hadver zmogel mimogrede.
Process Explorer pravi, da gre 25% celote (2 jedra) na račun Interrupts, 15% pa na System.
Prej sem kopiral tudi z 100 MB/s (gigabitni ethernet). Komu kaj jasno?
Zdaj je nekje bottleneck, ker PC s katerega kopiram zmore prenos z diska tudi 200 MB/s, CPU pa mu spi (čeprav kompresira z lzop, ter še md5sum računa).
Prenos je nekje 10-15 MB/s, torej nekaj, kar bi 10 let star hadver zmogel mimogrede.
Process Explorer pravi, da gre 25% celote (2 jedra) na račun Interrupts, 15% pa na System.
Prej sem kopiral tudi z 100 MB/s (gigabitni ethernet). Komu kaj jasno?
Zdaj je nekje bottleneck, ker PC s katerega kopiram zmore prenos z diska tudi 200 MB/s, CPU pa mu spi (čeprav kompresira z lzop, ter še md5sum računa).
Motiti se je človeško.
Hmm, danes sem spet ponovil vajo, pa dela OK (hitrost "žice")
V bistvu zdaj "bremza" lzop, kar se da rešiti z GNU parallel, kar zanimivo orodje: cat podatki | parallel --pipe --recend '' -k --block 16M lzop -1 > rezultat.lzop
Rezultat je sicer sestavljen iz ločenih kosov, ampak lzop -dc ga vseeno pravilno dekodira. (preverjeno dela tudi z gzip)
V bistvu zdaj "bremza" lzop, kar se da rešiti z GNU parallel, kar zanimivo orodje: cat podatki | parallel --pipe --recend '' -k --block 16M lzop -1 > rezultat.lzop
Rezultat je sicer sestavljen iz ločenih kosov, ampak lzop -dc ga vseeno pravilno dekodira. (preverjeno dela tudi z gzip)
Motiti se je človeško.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | HP Pavilion dv7 reboot problemOddelek: Pomoč in nasveti | 2146 (2079) | Yacked2 |
» | Facebook ne delaOddelek: Pomoč in nasveti | 1865 (1536) | Newholland |
» | windows 7 appcrash problemiOddelek: Pomoč in nasveti | 2547 (2461) | blazkox |
» | ASUS RX3041 firewallOddelek: Omrežja in internet | 1246 (1153) | whatever |
» | Pozor, resna pomankjlivost v WINXPOddelek: Programska oprema | 1890 (1551) | andrej |