Forum » Zvok in slika » Monitor - priključki/matrika
Monitor - priključki/matrika
Gizzox ::
Zdravo. Kupujem nov monitor po 10ih letih. Zanima me v čem je razlika med priključki HDMI, D- SUB, VGA in podobno. Predvideva, da je priporočljiv predvsem hdmi. Poleg tega sem opazil različne tipe matrik TFT/TN in IPS pa ne vem kakšna je razlika.
Hvala za pomoč,LP
Hvala za pomoč,LP
bluefish ::
Pri novejših monitorjih sta aktualna HDMI in D-SUB (DVI). Ista figa, le da prvi omogoča še prenos zvoka.
TFT je način izdelave panelov monitorjev in danes so praktično vsi narejeni v tem procesu. Matrike pa so TN, VA, IPS ter njihove variante.
V tem hipu je za povprečnega uporabnika zelo dober Dell U2412M, seveda odvisno od denarja, ki ga imaš na voljo za nakup.
TFT je način izdelave panelov monitorjev in danes so praktično vsi narejeni v tem procesu. Matrike pa so TN, VA, IPS ter njihove variante.
V tem hipu je za povprečnega uporabnika zelo dober Dell U2412M, seveda odvisno od denarja, ki ga imaš na voljo za nakup.
amigo_no1 ::
Poleg tega sem opazil različne tipe matrik TFT/TN in IPS pa ne vem kakšna je razlika.
Vidni kot, kvaliteta barv:
IPS > TFT/TN
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 27" monitor (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 22185 (14373) | scipascapa |
» | Nakup novega monitrojaOddelek: Kaj kupiti | 1022 (864) | Tomson |
» | Kupujem monitor (27")Oddelek: Kaj kupiti | 2167 (1806) | gddr85 |
» | Išče se 17" laptop z IPS matrikoOddelek: Kaj kupiti | 4997 (3854) | dope1337 |
» | Kater vecji LCD kupit, izbire prevec, tako da se ne znajdemOddelek: Kaj kupiti | 2571 (1657) | denisbegood |