Forum » Izdelava spletišč » Omejitev dostopa do raznih kategorij
Omejitev dostopa do raznih kategorij
Digo991 ::
Na forumu imam 10 različnih kategorij. Rad bi da do posamezne kategorije lahko dostopajo le določeni ljudje, ki imajo dovoljenje. Kako naj za vsako kategorijo posebej omejim dostop. V bazi podatkov imam vnešene kategorije, zraven pa stopnjo (1,2,3,...) za vsako kategorijo posebej. V drugi tabeli v bazi podatkov imam uporabnike, katerim določim "level" prav tako od 1-10. Se pravi moram narediti tako, da lahko dostopa do posamezne teme le tisti, od katerega stopnja kategorije in level se ujemata? Kako naj to napišem v PHP-ju?
Hvala za odgovor.
Hvala za odgovor.
Baja ::
if ($categoryLevel == $userLevel){ echo 'Access granted!'; } else { echo 'Access denied!'; }
drugače pa kateri forum uporabljas? mas svojega? userji so od foruma al so iz druge tabele? mal vec info, prosim.
ker pri vecini forumov lahko nastavis skupine uporabnikov in tem skupinam omejis dostop do dolocenih oddelkov
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Baja ()
Forum je popolnoma moj, celotna koda. Userji so do sedaj samo tisti, ki sem jih jaz registriral, ker je vse skupaj še v procesu izdelave. Vsi userji so shranjeni v tabeli.
probal sem že tako:
if ($_SESSION['stopnja'] != $_SESSION['vrsta'] === true) {
header ('Location: protected.php');
}
else {
header ('Location: (Tukaj nevem kaj bi dal, ker je vsakič druga kategorija lahko)');
}
probal sem že tako:
}
else {
header ('Location: (Tukaj nevem kaj bi dal, ker je vsakič druga kategorija lahko)');
}
vorantz ::
bol kot met samo 1 level bi blo bolše, da maš razne kategorije
v bazi:
user
kategorije
dostop - vmesna tabela z id userja in id kategorije
tako je dolgoročno precej bolše za razlišne kombinacije, ki jih samo z leveli ne boš mogel doseč
(razn če si 100% da boš vedno mel omejen dostop samo glede na nivo dostopa)
v bazi:
user
kategorije
dostop - vmesna tabela z id userja in id kategorije
tako je dolgoročno precej bolše za razlišne kombinacije, ki jih samo z leveli ne boš mogel doseč
(razn če si 100% da boš vedno mel omejen dostop samo glede na nivo dostopa)
Za forum imam 7 različnih tabel v pgAdminu, tako da imam tudi eno tabelo v kateri so shranjene vse kategorije, ki jih vnesem preko PHP-ja. Kategorije bodo vedno omejene glede na vrsto userja, zato se mi zdi najbolj smiselno, da jih omejim po principu, ki sem ga zgoraj omenil. Ampak mi nikakor ne uspe...
Kako to misliš, kako ga izpišem? Tudi meni pravi, da delam neki narobe, ker mi ne delaa :)
MrBrdo ::
fuuuuuj kako si pa na to prišel. kako ogabno!
MrBrdo
Am ja, recimo odstraniš === true? Zakaj si to sploh dal tja? Res mi ni jasno kako si sploh na to idejo lahko prišel.
MrBrdo
Ok. Sepravi kako naj to naredim? Koda izgleda tako:
if ($_SESSION['stopnja'] != $_SESSION['vrsta']) {
}
else {
header ('Location: (Tukaj nevem kaj bi dal, ker je vsakič druga kategorija)');
}
Ker je pač lahko neomejeno število kategorij, nevem kam naj bi redirectal s headerjem, v primeru da se stopnja in vrsta ujemata in uporabnik lahko dostopa do izbrane kategorije.
if ($_SESSION['stopnja'] != $_SESSION['vrsta']) {
}
else {
header ('Location: (Tukaj nevem kaj bi dal, ker je vsakič druga kategorija)');
}
Ker je pač lahko neomejeno število kategorij, nevem kam naj bi redirectal s headerjem, v primeru da se stopnja in vrsta ujemata in uporabnik lahko dostopa do izbrane kategorije.
vorantz ::
usedi se in na roko napiši v html kako bo zgledal ta tvoj forum
potem ugotovi, da se stvari ponavljajo in bi jih lahko v for zanki recimo izpisoval s php
potem ugotovi, da se stvari ponavljajo in bi jih lahko v for zanki recimo izpisoval s php
Digo991 hočem ti povedat, da preusmeritev rabiš izvajat samo če uporabnik nima pravice za dostop. V kolikor ima pravice ne narediš nič, ampak normalno naprej prikažeš stran. Torej tisti else del odpade... V nadaljevanju kode enostavno prikažeš rezultate oz. karkoli že.
MrBrdo
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [PHP] SejeOddelek: Programiranje | 735 (638) | Pimoz |
» | PHP - header : javi napakoOddelek: Izdelava spletišč | 1306 (1261) | Camel |
» | Vpis na stran samo za določene IP-jeOddelek: Programiranje | 886 (689) | Digo991 |
» | [php, mysql] sortiranje izpisa iz bazeOddelek: Izdelava spletišč | 2663 (2182) | Binji |
» | unset cookieOddelek: Izdelava spletišč | 1858 (1665) | tomitza |