» »

Pomoč pri nakupu prenosnika do 900€

Pomoč pri nakupu prenosnika do 900€

RustyNail ::

Pozdravljeni,

ker kupujem prenosni računalnik sem se obrnil na ta forum, saj ste mi že večkrat znali dobro svetovati. Prenosnik bom uporabljal za faks (smer informatika), uporabljal ga bom pa tudi za obdelavo fotografij, saj se ukvarjam tudi z fotografijo.

ZASLON: Obvezno 15,6" zaslon (Saj bom prenosnik veliko nosil in želim, da je majhen, lahek in praktičen)
PROCESOR: Je boljše imeti dober i5 ali malo slabši i7? Ali kateri drugi procesor?
POMNILNIK: Vsaj 6gb (zaželjeno 8)
DISK: Velikost diska sploh ni pomembna (imam zunanji disk 1TB) in tudi SSD nameravam dokupiti čez čas.
OS: Super bi bilo tudi, če je prenosnik brez Windowsov, da ne plačujem še tega, lahko kak linux ali free dos.
GRAFIČNA: hm.. za kakšno Fifo 13 na high, zahtevnejših iger nebom igral verjetno.
BATERIJA: Pomembno je, da baterija ne bo že po 1 letu crknila.
CENA: do 900€

Sam sem gledal te:

Asus K55VM - 780€
HP Pavilion g6 - 760€
Acer Aspire V3 - 762€

Upam na čimveč predlogov in nasvetov. Hvala

spirit ::

Ok je ravno malček čez budget ampak tole povozi vse kar si sam prilepil :D

RustyNail ::

@spirit: Zaradi procesorja ali zaradi česa? SSD ni nuja, ker ga bom dokupil kasneje. Ampak vseeno hvala za nasvet.

SLO_Matej ::

Vzemi raje Lenovo IdeaPada Y580.

Najzmogljivejši prenosnik od tukaj naštetih z osvetljeno tipkovnico. RAM pač dokupiš in lahko nadgradiš do 16 GB. HP-jev bi se izogibal po svojem subjektivnem mnenju, da se ne bo kdo preveč obregnil ob tole. :)

Zgodovina sprememb…

RustyNail ::

@SLO_Matej hvala za odgovor, tudi sam imam sedaj HP-ja in sem v 2 letih moral 2x zamenjati baterijo, tako, da sem tudi sam bolj k ostalim firmam nagnjen, predvsem za Lenovo sem slišal, da imajo vzdržljive baterije...

Ampak ta, ki si mi ga poslal ima identičen procesor kot Asus zgoraj, ter celo 4gb rama manj. Če izvzamem stvari, kot so zvočna kartica in podobno saj za mene niso pomembne.. Je pa 120€ dražji. Ali se motim?

Hvala, LP

spirit ::

OK, HP ni enak HP-ju, Rusty, si imel miorda kako Pavilion ali Envy serijo? Tega pa zaradi odličnega ohišja, res dobre baterije, z možnostjo nadgradnje, in pa zaslona 1600x900 nesvetleč, kolegica ima izredno podobnega za grafične programe in zadeva je res dobra, ampak po specifikacijah ga nižje rangiran IdeaPad seveda zmelje, pa ne razumi me narobe, sem tudi sam pristaš Lenova... in pa Lenovo ma precej boljšo grafično kartico kot Asus tako da primerjat ravne ne moraš, ampak baterijo ti bodo tut kr uredu spilil, tko da jst sm ti dal po svojem menjejui nekaj dobrega za dobro ceno, Thinkpada žal ne najdem nobenega primernega za tak denar.

eziga ::

Z i7 procesorjem: - HP Pavilion dv6-6c80el - 748 € brez Windowsow
z i5 procesorjem: - Toshiba prenosnik Satellite L755-1LK - 789.98 €
- HP Pavilion dv7-6b89el - 708 € brez Windowsow
www.epaket.si

SLO_Matej ::

RustyNail, ja res ima manj RAM-a, vendar ga lahko nadgradiš do 16 GB. Ima pa zato osvetljeno tipkovnico ter izredno zmogljivo grafično kartico GeForce GTX 660M. RAM je itak poceni. ;)

OptimuZ ::

Definitivno tega linkanega Y580! Grafična kartica je 3x boljša kot v ostalih (verjetno veš, da grafična kartica tempira ceno prenosniku in to je price/performance vrhunska mašina). Možnost nadgradnje na 16GB RAM-a, osvetljena tipkovnica, JBL zvočniki, TV-Tuner...Nimaš sploh kaj razmišljat.

spirit ::

To je res da P/P je y580 zarad konfiguracije top, ampak glede na njegove želje pa ni, baterija če bo zdržala 3 ure bo skakal do stropa in če mu bo crknila kasneje kot v letu in pol tudi, ok osvetljena tipkovnica je res fajn, ram je zastonj,... Tv tuner če ga ne rabi je BV, Zvočniki larifari, res dobre imajo B&O Asusui, pa Toshibe ki imajo tadobre Harmane,... Aja sej res za obdelavo slik mu svetujete svetleč 1366x768 zaslon? Zdj če bo imel kak dodaten IPS monitor v vsakem primeru gor pote OK nej bo drugače pa nikakor,...
Grafična je res boljša, nikakor pa ni edina stvar ki tempira ceno, kaj pa ohišje, baterija, zaslon? Vse to zelo vpliva na ceno prenosnika in na žalost se ohišje pri y580 skrije napram temu od probooka, ampak ok, je pa res da je i7 procesor, pa doplačat bo mogu ko bo hotu dat SSD not,... As you wish ;)

OptimuZ ::

Verjetno ne bo obdeloval fotografij na 15,6", ali? Osebno mi imajo Toshibini zvočniki lepši zvok od B&O (seveda modeli Qosmio, ker v Satellite-ih so vgrajeni zvočniki podn) In, da si ne boš mislil - tile JBL so zelo močni (ga ima kolega):) Sem zdaj našel model, ki ti bo verjetno všeč: Dell Vostro 3560 - Full HD mat zaslon, disk s 7200 obr/min, zmogljiva baterija, alu ohišje, osvetljena tipkovnica...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OptimuZ ()

spirit ::

OK OptimuZ g aje zmagou, to uzam :D res dobra cena
Ja nvm na kolk velikem zaslonu bo delou, sej zto sm pa reku da je pač zgodba druga če bo imel dodaten monitor.

RustyNail ::

Hvala za pomoč fantje. Ko bom v študentskem domu bom seveda uporabljal tudi kdaj 15,6" za obdelavo fotografij odvisno od prostega časa (doma pa imam seveda drug monitor).
Zdaj, če odkrito povem mi zvok res ni preveč pomemben in tudi osvetljena tipkovnica mi ni nuja, mi je pa všeč ta Dell, ker ima Full HD zaslon. Bom premislil in vse predlagane modele raziskal malo bolj.

LP

RustyNail ::

Zanima me še, če ve kdo za kakšnega podobnega od teh, ki ste mi jih predlagali vendar z vgrajenim SSDjem, saj sem ugotovil, da bo kasnejši dokup SSDja problem, saj, če ga dam vgraditi v prenosnik zgubim garancijo..

Hvala, LP

SLO_Matej ::

RustyNail je izjavil:

Zanima me še, če ve kdo za kakšnega podobnega od teh, ki ste mi jih predlagali vendar z vgrajenim SSDjem, saj sem ugotovil, da bo kasnejši dokup SSDja problem, saj, če ga dam vgraditi v prenosnik zgubim garancijo..

Hvala, LP

Am, v bistvu ne.

RustyNail ::

Hvala, sem se odločil za tega Lenovo Y580 saj sem ugotovil, da je grafična kartica 2x boljša od vseh ostalih, tudi Ivy i7 mi je super izbira, cena prenosnika je pa res ugodna. Jutri grem na computercenter vprašam, če bi mi vgradili SSD + dodatni RAM brez, da bi izgubil garancijo. Če bi imel še full hd zaslon, bi bil popolna izbira.

Hvala za pomoč, lp

Predator ^^ ::

ASUS all the way :'(
Kaj je z Dellom narobe? Oprosti ampak obdelovanje slik na 15,6" FHD je smesno...
Gnmstle

RustyNail ::

Predator, jutri grem na computercenter in mi bojo še tam svetovali, mogoče pa celo vzamem Dell-a. Nimam še izkušenj z obdelovanjem slik na prenosniku, zato so mnenja dobrodošla. Do sedaj sem vse naredil na PCju in seveda IPS monitorju.

Lenovo sem pa izbral predvsem zaradi grafične, ki res pomete z konkurenco v tem cenovnem razredu prenosnikov.

Jutri se bom fiksno odločil verjetno za enega izmed teh:
Lenovo
Dell
Asus

p.s. Ima kdo kakšne izkušnje z computercentrom? Je možno, da mi oni vgradijo ssd in ohranim garancijo?

SLO_Matej ::

Saj ponavadi na prenosniku ne zgubiš garancije, če zamenjaš disk ali dodaš še RAM-a. To se ne smatra kot poseg v notranjost in je običajno narejeno, da se do tega enostavno dostopa. ;)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prenosnik in integrirana grafična kartica

Oddelek: Pomoč in nasveti
173628 (3397) Gutjerez
»

Dobri in poceni prenosniki za FERI? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6416819 (14576) VANR
»

Ocena prenosnika cena/kakovost

Oddelek: Pomoč in nasveti
121547 (1280) SLO_Matej
»

Gaming laptop do 900€

Oddelek: Kaj kupiti
166422 (6164) zlesar

Več podobnih tem