» »

Kolesarjenje ko pada dež

Kolesarjenje ko pada dež

Temo vidijo: vsi

iso2000 ::

Leto sem se odločil, da bom zbral še malček več volje in se v službo vozil s kolesom tudi če bo deževalo. Do sedaj sem se ponavadi zvalil v avtomobil, sedaj pa želim s to (raz)navado prenehati. Tako da me zanima kako se drugi kolesarji (očitno vas je kar nekaj tule gor) kaj zaščitite pred dežjem.
Hvala za ideje in predloge.

jype ::

Bicikl, ki ga voda ne moti in cote (anorak, hlače, čevlje), ki ne puščajo, pa gre.

iso2000 ::

jype je izjavil:

Bicikl, ki ga voda ne moti in cote (anorak, hlače, čevlje), ki ne puščajo, pa gre.

Kako pa rešiš stik hlače - čevlji? A se dobijo kakšne gamaše ali kaj podobnega? Razen dežnih hlač mislim da bi cote nabral iz svojega pohodnega sortimana...

Senitel ::

jype ::

iso2000> Kako pa rešiš stik hlače - čevlji?

Tole se mi kar ok obnese:

http://www.globetrotter.de/de/shop/deta...

Blinder ::

zgleda, da se bo zdaj največ kolesarjev pojavljalo v tej temi.
Rabil bi nasvet, kako odpravit "luft" v krmilnem mehanizmu kolesa. mehanizem je threaded
Headset %28bicycle part%29 @ Wikipedia
zgoraj pri balanci pa so dve velke "matice". Ta zgornja kolkor razumem rabi, da se vseskupaj ne odtisne tako hitro(locknut). Ta matica pod njo pa potiska na ležaje(adjustable race). No poskusil sem to spodnjo fanj zatisnit, tako da se je čutilo, da gre volan bolj na trdo, pa je še vedno bil luft. Vlečem balanco levo desno pa se čuti luft. Držim pritisnjeno bremzo in potiskam naprej nazaj in se tudi čuti. Pozneje sem mal odtisnil, da se ne bodo poškodovali ležaji. Ja no kaj povzroča ta luft?
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

mr1two ::

Možno je, da so šalice toliko poškodovane, da šibre(kroglice) ne tečejo več lepo. Če imaš preveč časa "luft", se ga potem ne da na izi odpravit samo z zatiskanjem. Potrebno bo zamenjati šaličko za kroglice in tisto podložko(oz matico, ne vem napamet), ki je drugi del ležaja.

Koliko je pa dovolj privito? Ravno toliko, da ni lufta in ne sme se pa čutiti ležaja, ko obračaš krmilo(če gre na "malo trdo" ali "trdo", potem je zatisnjeno preveč, kar privede do veliko prezgodnje obrabe in v primeru krmila tudi skrajno težavno vožnjo). Ne pozabi kroglic dobro namastiti s kakšno mineralno mastjo(hint, če namažeš šalico z mastjo in šibre utopiš v nji, potem bodo šibre stale na mestu in se ne bodo gubile po tleh).
Skratka čas je za en mali servis, stroška cca 10eur v materialu.


Jaz pa morm peljat bicikl na servis, da mi malo privije in namaže gonilni ležaj. Mal škripa ko se ogreje :)). Pa konc koncev je treba narest en mali servis in pregled pri 2k km.
Uporaba troblje v avtu povzroči krčenje možganov.

butters81 ::

V dežju sploh ni problem s kolesom. Sam nabaviš si tisto palerino (pvc pončo tudi rečejo) za okoli 10€. Tist ti pokrije cel telo, kapuco ima, spodaj ti pa čez kolena pride, tako da nisi nič moker. Osebno mam hlače kar navadne kavbojke in superge, razen tega kar od spodaj malo ošprica, ko greš čez lužo, ni problema. Je pa prednost, ker ko pade dež, se gužva z avti poveča in vse poteka počasneje, kar pomeni še večjo gužvo. S kolesom pa časovno porabim isto, vse kar je več, da oblečem palerino in jo slečem, ko prispem.

lp

mr1two ::

Ja, že, to govoriš verjetno za furanje z biciklom po opravkih- pač kot transportno sredstvo. Menim, da je malo bolj sitno it na "turo" oz "trening" v dežju. Drugače je pa pelerina slišat kr ok rešitev.
Uporaba troblje v avtu povzroči krčenje možganov.

energetik ::

Kolesarska pelerina je OK zadeva, spredaj gre še cez balanco, tako da si praktično čisto suh. Obvezna je še kapa s šiltom pod kapuco, da ti ne teče po obrazu.
Sicer s pelerino ne boš podiral hitrostnih rekordov, tam do 20km/h se da pa čisto lepo peljat. Več itak ne grem, da ne zašvicam.

Gandalfar ::

Guess what - debata o ZPrCP ne spada sem.

Spock83 ::

Kje dobiti pelerino? :) A so kakšne specilne ali je to samo kos PVCja? :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Spock83 ()

jype ::

Večina kolesarskih štacuni drži Vaude pelerine, ki so kolesarjenju na kripah namenjene in se odlično odrežejo skozi vse leto (kljub temu pa uporabo ob sončnem vremenu odsvetujem :).

bluefish ::

Imate druge teme o zlobnih kolesarjih, avtomobilistih ter pešcih. Ta ima izjemno jasen naslov in tematsko vprašanje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

carota ::

jype je izjavil:

Večina kolesarskih štacuni drži Vaude pelerine, ki so kolesarjenju na kripah namenjene in se odlično odrežejo skozi vse leto (kljub temu pa uporabo ob sončnem vremenu odsvetujem :).

To je to? Kako pa je če imaš nahrbtnik, ga pokrije?

jype ::

Ja, zadaj ima zloženo veliko gubo, ki se brez težav odvije čez potencialno zelo velik nahrbtnik.

Nujna je uporaba športnega pokrivala s ščitnikom (kapa s šiltom), da lahko obračaš glavo (in se z glavo obrne tudi kapuca).

energetik ::

carota je izjavil:

To je to? Kako pa je če imaš nahrbtnik, ga pokrije?
Ne vem, če je to to. Kolesarske pelerine so spredaj precej večje/daljše kot zadaj, ker morajo pokriti celo balanco.
Jap, pa fino je imeti _dobre_ blatnike, sicer si lahko od spodaj bolj moker kot od zgoraj. Pony ima to odlično narejeno, lahko greš direktno čez lužo, pa ti samo malo po čevljih nese.

carota ::

Energetik, imaš kakšen link to take pelerine? En kolega je imel eno za katero je dal 80 eur in je bila prav za (mestne) kolesarje. Če me spomin ne vara, jo je kupil v Annapurni v LJ, a netu je ni videt (pelerine). Bom še malo pogledal. Hvala za vse nasvete.

jype ::

Sorry, nisem prej dobro pogledal linka.

Iščeš tole: http://www.vaude.com/epages/Vaude-de.sf...

Jaz sem dobil pri Čerinu v "Diamant" bajti v BTC.

Magic1 ::

Jaz sem danes v Hoferju kupil ene gore-tex rokavice za kolesarjenje. Bile so za drobiž, 6€. Izgladajo pa da bojo zdržale vsaj eno sezono.
Magic

mr1two ::

Danes je bil dober dan. Odlično počutje, stestiral sem še en srčni nadzornik, ker me je firbec, kolko imam sploh pulza, pa ni tko švoh. Vglavnem, padlo je par osebnih rekordov na tej relaciji 8-)
Uporaba troblje v avtu povzroči krčenje možganov.

iso2000 ::

Jaz sem pa danes uspešno prestal manjši nalivček. Na kolesu, da ne bo pomote ;-)

Sedaj uporabljam dolge kolesarske hlače, ki so jih imeli v hoferju po 15 €. In so tudi mokre še vedno tople in kot takšne uporabne za moje prevažanje z biciklom. Zgoraj sem imel gore-tex plezalno jakno, ki ima večjo kapuco za čelado in sem se notri stlačil tudi s kolesarsko čelado. Sedaj si moram omisliti le še galoše, pa bo! Za hujše nalive imam pa v torbi še palerino oz. pončo. Sem ga dobil v Igluju, od Ferrin-a. Je pa takšen pončo uporaben tudi za pohodništvo, ko se zbašeš notri z ruzakom vred.

erkgheoruugh ::

A se ti hecaš? Pri cca 20 st. si potreboval dolge hlače in goretex? Kaj boš dal nase, ko bo zares hladno? No ja, razen, če si kolesaril nad 1500 pa je bilo pod 10 st.

mr1two ::

Meni so včerajšnje temperature omogočale normalno kolesarjenje v kratkih rokavih(za gor in dol), pa sem se fural po gozdu na 1200-1300 metrih. Tko da res, iso2000, kje je blo tko mraz za dolge rokave? :)
Uporaba troblje v avtu povzroči krčenje možganov.

iso2000 ::

ja, no pošteno povedano, mi je bilo vroče, ja. Ampak problem je, da grem zjutraj od doma in še par dni nazaj je bilo kar hladno zjutraj ~8 st. No, včeraj sem pa na dež računal in me tudi ni razočaral. Jeb* je, ker nimam še enih prehodnih cunj za na kolo, ker sem škrtica. Tako da pač malo trpim...
matajur: ja ko bo hladno bom skoraj isto oblečen, le pod gore tex bom dal eno debelejšo švic majco pa bo.

mr1two ::

Dijo polero me je opralo danes... na standardni relaciji sem se dodobra naužil vseh možnih mineralov in kamenin, ki jih ponuja cesta oz. makadam. Se pa bicikl da hitro opucat, če ga sam z vodo stuširaš po takem namakanju :).
Uporaba troblje v avtu povzroči krčenje možganov.

WildChild ::

Ali mogoče kdo ve, kje bi se dalo dobiti tole vaude palerino, ki jo vsi priporočajo? Link od jype je mrtev: http://www.vaude.com/epages/Vaude-de.sf...

Vem, da baje tale ni v redu: http://www.veb-company.si/izdelek/1025/...
in da mood

ttommy ::

In- je bil kdo včeraj na Jurišu na Vršič? Tako premočen še v življenju nisem bil...

Gamer

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ttommy ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup nahrbtnika za pohode/bivakiranje

Oddelek: Loža
71144 (819) Mr_Globus
»

Prevoz po lj

Oddelek: Loža
304154 (2875) Predkambrij
»

Zalivanje pešcev

Oddelek: Loža
242226 (1617) jype

Več podobnih tem