Forum » Strojna oprema » Zmrzovanje sistema
Zmrzovanje sistema
Constantine ::
Živjo,
imam sledeči problem. Sistem mi konstantno zmrzuje po 5min igranja BF3. Če poženem FurMark mi sistem zmrzne po približno 10-20min. Vsakič je različno.
Sistem je sledeči:
OSN.PL. GIGABYTE GA-Z77X-UDH5
PROCESOR Intel i7 3770K 3.5Ghz
RAM KINGSTON DDR3 4GB 1600 4x
GRAFIČNA nVidia GTX 690
HDD SEAGATE 1TB 64MB SATA III
SSD Corsair Force 3 2.5" 240GB
DVD RW SONY NEC 7283S LABELFLASH
NAPAJALNIK CORSAIR Gaming S GS800W
probal sem že vse, zamenjal slot grafične, menjal rame po slotih, updatal bios, grafična ima zadnje driverje ( pri vseh verzijah enak problem ), menjal verzije windowsov. Če obremenim samo proc sistem dela brez problema. Temeparature v furmarku kažejo, da grafična ne gre preko 90 stopinj ob polni obremenitvi. Ko mi zmrzne pri furmarku se mi pokažejo kocke na ekranu. Zanimivo je da lahko igram fifo 12 in assasins creed 1 na full brez problemov. Sistem ni nič navit. Je popolnoma stock.
V čem bi bil lahko problem? Kam lahko pogledam kako napako mi javlja? Lahko še kaj naredim? Je napajalnik dovolj za tak sistem? Če višam power target na grafični bi kaj pomagalo oz. kaj to naredi?
Hvala za nasvete.
LP
imam sledeči problem. Sistem mi konstantno zmrzuje po 5min igranja BF3. Če poženem FurMark mi sistem zmrzne po približno 10-20min. Vsakič je različno.
Sistem je sledeči:
OSN.PL. GIGABYTE GA-Z77X-UDH5
PROCESOR Intel i7 3770K 3.5Ghz
RAM KINGSTON DDR3 4GB 1600 4x
GRAFIČNA nVidia GTX 690
HDD SEAGATE 1TB 64MB SATA III
SSD Corsair Force 3 2.5" 240GB
DVD RW SONY NEC 7283S LABELFLASH
NAPAJALNIK CORSAIR Gaming S GS800W
probal sem že vse, zamenjal slot grafične, menjal rame po slotih, updatal bios, grafična ima zadnje driverje ( pri vseh verzijah enak problem ), menjal verzije windowsov. Če obremenim samo proc sistem dela brez problema. Temeparature v furmarku kažejo, da grafična ne gre preko 90 stopinj ob polni obremenitvi. Ko mi zmrzne pri furmarku se mi pokažejo kocke na ekranu. Zanimivo je da lahko igram fifo 12 in assasins creed 1 na full brez problemov. Sistem ni nič navit. Je popolnoma stock.
V čem bi bil lahko problem? Kam lahko pogledam kako napako mi javlja? Lahko še kaj naredim? Je napajalnik dovolj za tak sistem? Če višam power target na grafični bi kaj pomagalo oz. kaj to naredi?
Hvala za nasvete.
LP
_koki_ ::
Probaj povišat power target brez navijanja grafične kartice, če ti to ne bo pomagalo pa preberi post nad mano.
Človek pa definitivno ne pričakuje od grafične kartice vrednosti celotnega računalnika, da ima probleme z njo...
Človek pa definitivno ne pričakuje od grafične kartice vrednosti celotnega računalnika, da ima probleme z njo...
korenje3 ::
daš grafično kartico ven, odviješ procesor in uporabljaš integrirano grafično na CPUju. če to dela v redu, potem veš kje je problem.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
odvijem procesor? kaj naj bi točno to pomenilo?
Kaj naredi zvišanja power targeta? Pa kolk je pametno ga zvišati?
Hvala.
Kaj naredi zvišanja power targeta? Pa kolk je pametno ga zvišati?
Hvala.
_koki_ ::
Power target je hw omejitev porabe grafične kartice, meni se zdi da imaš zaradi tega probleme v zahtevnejših igrah in furmarku, kjer je grafična kartica bolj obremenjena kot npr. v fifi in ac.
Povišaj power target recimo 10%, ročno nastavi vrtenje ventilatorja na 100%, testiraj z igranjem bf3, če boš še naprej imel probleme povišaj še na 20% in testiraj z igranjem bf3, če ti niti to ne bo rešilo problema, pa je grafična kartica zrela za uveljavljanje garancije, vsaj za moje pojme.
Povišaj power target recimo 10%, ročno nastavi vrtenje ventilatorja na 100%, testiraj z igranjem bf3, če boš še naprej imel probleme povišaj še na 20% in testiraj z igranjem bf3, če ti niti to ne bo rešilo problema, pa je grafična kartica zrela za uveljavljanje garancije, vsaj za moje pojme.
BALAST ::
Corsair napajalnik že ne more biti kriv, to je 800w dobava 100% testirano in premore amperažo za najman dve gtx690.
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."
Nič ne pomaga. Uveljavljam garancijo. Onboard grafika dela in igram BF3 BP. Hvala fantje.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Grafična kartica R9 270XOddelek: Kaj kupiti | 3760 (2938) | klkkkkkkkkkk |
» | Računalnik se ob napiru ugasne (Asrock970 Extreme3 + FX 8120 + HD 6870) (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 9197 (8175) | r3dkv1c4 |
» | BSODOddelek: Pomoč in nasveti | 1351 (1115) | Constantine |
» | Grafična karticaOddelek: Pomoč in nasveti | 4381 (3604) | polde66 |