» »

Sofinacniranje asfalta

Sofinacniranje asfalta

dronyx ::

Tole je vprašanje za pravnike. Sem solastnik neke parcele (pašnik oz. del gozd), do katere bi sedaj radi potegnili asfalt. Občina bi prispevala določen delež, ostalo pa bi morali plačati lastniki parcel, do katerih vodi pot. Je pa to predvsem v interesu samo parih, ki imajo tam hiše ali vikende, medtem ko jaz parcele nisem videl že 10 let, se mi pa ni ljubilo ukvarjati s prodajo, ker solastnik za to ni bil zainteresiran. Ampak sedaj pa so izračunali, da naj bi za ta asfalt prispeval 1500 €, kar je po moji grobi oceni skoraj tretjina vrednosti ali pa še celo več, saj danes vemo, da pašniki nimajo ravno neke cene.

Sam za to absolutno nisem zainteresiran in asfalta nikakor ne potrebujem. Zanima pa me, če obstaja za takšno financiranje javnih cest kakšna pravna podlaga in morda celo merila, na podlagi katerih se določi "sorazmerni delež", ali je to vse stvar dobre volje in dogovora (v tem primeru seveda ne dam niti centa)?

Morda bi kdo dejal, da se z asfaltom cena parcele zviša, ampak to v tem primeru po moje ne drži, prej zniža, saj bi sedaj vsak morebitni kupec v ceno moral vkalkulirati še stroške sofinanciranja asfalta.

para! ::

Čist na pamet, ampak če nočeš asfalta, te verjetno (upam) nihče ne more prisilit, sploh pa ne zato, ker bi si ostali to želeli. Če si tako želijo asfalta, pa naj plačajo namesto tebe.
Death before dishonor!

Vikking ::

Dokler dogovora med krajani ne bo, denar zbran in nakazan na poseben raču. Ne bo občina prispevala denar za začetek gradnje. Če ne želiš prispevat za asfalt lahko mirne duše odkloniš.

dronyx ::

Sem že županu poslal vljudnostno pismo, da bom sam plačal samo to, kar mi nalaga pravnomočna odločba, pa še to nameravam prej izkoristiti vsa pravna sredstva, da jo izpodbijam.

Pri vsej zadevi je smešno namreč še to, da je parcela na precej strmem terenu, tako da tudi če obstaja asfalt, nimaš avta kje pustit (razen seveda na cesti), če ne odkoplješ prej skorja pol hriba.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Financiranje vaških cest?

Oddelek: Na cesti
252790 (2141) m0LN4r
»

Širitev občinske glavne ceste

Oddelek: Problemi človeštva
212961 (2023) MoDeR
»

Služnostna pot

Oddelek: Loža
275090 (2267) kriko07
»

Arso prek privat parcele dostopa do vremenske postaje

Oddelek: Loža
375052 (4004) Go-ahead

Več podobnih tem