» »

Ljudje, ki ste končal gimnazijo, imaste morda kakšen nasvet za nekoga, ki gre v 1. letnik gimnazija

Ljudje, ki ste končal gimnazijo, imaste morda kakšen nasvet za nekoga, ki gre v 1. letnik gimnazija

Temo vidijo: vsi

Tatmrmm ::

LP!

Čez nekaj dni pojdem v Gimnazijo in me obdajajo mnoge skrbi. Najpomembnejša skrb je uspeh pri naravoslovnih predmetih, namreč v 9. razredu sem imel matematiko 2, kemijo 3 ter fiziko 3, vendar hočem poskusit to leto zaključit z boljšimi ocenami. a menite, da je to možno, sprašujem, ker se mi ni težava učit, vendar sklepam, da imam zaradi teh ocen nizko inteligenco in mi bo ta onemogočala reševanje problemov, kljub učenju.
  • zaklenil: bluefish ()

zee ::

v 9. razredu sem imel matematiko 2, kemijo 3 ter fiziko 3, vendar hočem poskusit to leto zaključit z boljšimi ocenami. a menite, da je to možno, sprašujem, ker se mi ni težava učit, vendar sklepam, da imam zaradi teh ocen nizko inteligenco in mi bo ta onemogočala reševanje problemov

S taksnimi ocenami bos imel obilo tezav na gimnaziji. Kazejo (ocene) namrec, da je tvoje znanje pri teh predmetih pomanjkljivo. Implikacije tega so menda jasne.

Z obilo dela se da seveda to nadoknaditi...
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Arto ::

Jah, to boš moral sam ocenit, česa si sposoben. Drugače pa se mi ne zdi gimnazija noben bavbav. BTW, priporočam Šubičko, če si v LJ :)

Mesar ::

Kemija na gimnaziji je več ali manj piflanje, malo tudi kakega preračunavanja, ki gre vse po istem kopitu in se ga ni problem naučiti. Fizika in matematika pa sta vse prej kot težki, edini problem je, da se večina tega ne zna učit. Pri fiziki če boste imeli dobrega učitelja predznanje nebo problem, če slabe si boš moral kako malenkost pogledat, čeprav je bolj kot ne vse v učbeniku, ni nekih hudih snovi za katere bi moral iskati učbenik iz 7. razreda OŠ. Podobno je pri matematiki, verjetno boste prvi mesec imeli ponavljanje potem pa boste šli dalje s snovjo.

Torej, če imaš voljo ni problema. Samo ne se pustit strašit ali pa celo sam začet strašit okoli, da se fizike pa matematike ne da naučit, pa da se tega ne znaš naučit in podobnega bedarije... ker je bolj kot ne potrebno samo preračunat naloge iz učbenikov.
Your turn to burn!

joze67 ::

Simpl. Uč se od samega začetka, od dneva 1 (3.9.) Najhuje je, ko se na začetku zdi, saj je vse simpl pa razumljivo, potem pa že čez 14 dni ugotoviš, da je tvoje znanje še vedno na 3.9., snov pa je šla kar naprej. Ni potrebe po nekem 24/7 učenju; le toliko ponoviš, da ti je doma še vedno jasno, o čem je tekla beseda v šoli.

Toliko bolj, ker do sedaj očitno tega nisi delal...

francek1 ::

Če boš imel voljo, ti bo uspelo. Ampak....kaj pa po gimnaziji? Na tvojem mestu bi se izučil nekega poklica (mehanik, mizar, instalater, električar) in šel v tujino( Avstralijo ali Novo Zelandijo) . Prihodnosti v Evropi ni.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: cewapcic ()

gendale ::

imo boš še vedno lahko naredil gimnazijo, verjetno pa boš moral tem predmetom posvetit več časa kot sošolci (čeprav mnogo tistih, ki se kao niso nič učili in še vedno pisali 5, laže :) )
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

gruntfürmich ::

najbolje da greš na neko poklicno šolo, se hitro in kvalitetno izučiš za nek deficitaren poklic ter si tam stručko.
to je uspešna življenska pot zate. gimnazija & ostalo je za tebe eden velik fail.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

amigo_no1 ::

Če imaš v OŠ ob nekem povprečnem učenju (ki je moramo priznati easy) tako nizke ocene se bojim da gimnazija ni primerna zate, skok nivoja zahtevanega znanja je precejšnji (in to že za pozitivno oceno).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

martincek1 ::

Sam poznam veliko ljudi, ki niso naredili gimnazije, ampak za vsakega izmed njih lahko rečem, da je šolo jemal z levo roko. Če si se pripravljen učiti sproti, potem gimnazija ni noben problem. Moraš pa vedeti, da po gimnaziji te čaka faks. Če faksa ne boš naredil, boš padel v isti koš kot falirani gimnazijci. Odločitev je na tebi.

PacificBlue ::

Gimnazija je samo prehod med osnovno solo in faksom. Zaposlitev bos tezko dobil ce ne koncas faksa. Ce ti zdj v prvem letniku ne bo slo se raje prepisi na poklicno solo..kjer bos imel potem vsaj izobrazbo. Ni pa gimnazija bav bav..jaz sem se ucil v bistvu samo, ko sem se pripravljal na maturo..pa se to samo tehnicne predmete..ostalo je bolj del splosne razgledanosti.

Furbo ::

Tatmrmm je izjavil:

LP!

Čez nekaj dni pojdem v Gimnazijo in me obdajajo mnoge skrbi. Najpomembnejša skrb je uspeh pri naravoslovnih predmetih, namreč v 9. razredu sem imel matematiko 2, kemijo 3 ter fiziko 3, vendar hočem poskusit to leto zaključit z boljšimi ocenami. a menite, da je to možno, sprašujem, ker se mi ni težava učit, vendar sklepam, da imam zaradi teh ocen nizko inteligenco in mi bo ta onemogočala reševanje problemov, kljub učenju.

Ja, ne iti v gimnazijo ampak v kako poklicno. Potem še vseeno delaš faks lahko. Ali pa naj ti predpišejo ritalin.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

ejQ ::

Pejd na ekonomsko gimnazijo kjer ni fizike, kemijo in biologijo maš pa sam 2 leti, če te tok skrbi.

gruntfürmich je izjavil:

najbolje da greš na neko poklicno šolo, se hitro in kvalitetno izučiš za nek deficitaren poklic ter si tam stručko.
to je uspešna življenska pot zate. gimnazija & ostalo je za tebe eden velik fail.

wow tnx genij lepo da na stvari gledaš tako črno/belo in lahko avtomatsko prek interneta predvidevaš kaj je najbolje za nekoga

Furbo je izjavil:

Tatmrmm je izjavil:

LP!

ritalin.

Zakaj? :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tatmrmm ()

amigo_no1 je izjavil:

Če imaš v OŠ ob nekem povprečnem učenju (ki je moramo priznati easy) tako nizke ocene se bojim da gimnazija ni primerna zate, skok nivoja zahtevanega znanja je precejšnji (in to že za pozitivno oceno).

ja v 8. razredu sem imel te predmete 5, vendar sem se moral veliko učiti
poanta je, da je pri nekaterih ljudeh tako, da se lahko učijo kolikor hočejo, ampak vseeno nimajo šanse in js se bojim, da sem eden izmed teh ljudi

Koliko je "sem se moral veliko učiti" ?

Si že pogledal kakšna snov se obravnava v prvem letniku ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

Mipe ::

Če misliš, da si prebutast, potem pač ne boš prišel daleč. Kjer je volja, je pot, ti pa si že vnaprej rušiš mostove.

Malo se potrudi, no. Osnovnošolsko znanje, zlasti matematiko, boš moral obvladat v nulo, kajti to znanje je podlaga za srednjošolsko in kasneje visokošolsko/univerzitetno snov.

S tem odnosom ti priporočam poklicno šolo.

amigo_no1 je izjavil:

Koliko je "sem se moral veliko učiti" ?

Si že pogledal kakšna snov se obravnava v prvem letniku ?

vsaj 1 dan pred testom(=nekaj ur)

Mipe je izjavil:

Če misliš, da si prebutast, potem pač ne boš prišel daleč. Kjer je volja, je

S tem odnosom ti priporočam poklicno šolo.

bom vidu kak bo, če bom meu slabe ocene, kljub sprotnem učenju, se prepišem na poklicno šolo

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tatmrmm ()

Mipe ::

Tudi jaz se nisem kaj dosti piflal za kontrolke. Sem pa snov obvladal že vnaprej, naloge delal sproti in ničesar nisem odlašal na zadnji dan.

V šolo hodimo, da se kaj naučimo.

gruntfürmich ::

Tatmrmm je izjavil:

wow tnx genij lepo da na stvari gledaš tako črno/belo in lahko avtomatsko prek interneta predvidevaš kaj je najbolje za nekoga

ker sem res genij in resnično vem kaj je za take paciente kot si ti najboljše, si mi lahko hvaležen za ta nasvet (računal ti nič ne bom), vendar imam občutek da se ga ne boš držal in to bo čez 10 let še krepko žal.
in takrat se pa le spomni mojega nasveta...:O
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

gruntfürmich je izjavil:

Tatmrmm je izjavil:

ker sem res genij in resnično vem kaj je za take paciente kot si ti najboljše, si mi lahko hvaležen za ta nasvet (računal ti nič ne bom), vendar imam občutek da se ga ne boš držal in to bo čez 10 let še krepko žal.
in takrat se pa le spomni mojega nasveta...:O

kak pa veš, da sm "pacient" :D

Se vidi po slogu pisanja.

Kampanjsko učenje je no-go.

PurpleMoo ::

Prvo kot prvo ti priporočam, da malce izboljšaš svoj odnos do ostalih ljudi. Ti ne bo koristilo samo v navideznem svetu, ampak tudi v resničnem.

Ne bom ti solila pameti, da se vpiši kam drugam, zatorej je tu par nasvetov za gimnazijo (ki so jih sicer nekateri že napisali):
- zapiske delaj sam, ali pa si jih vsaj sproti izposojaj/fotokopiraj od bolj pridnih sošolcev in sošolk (če si bolj lene sorte)
- pri pouku je fajn, da čim več poslušaš, ker se boš tako največ naučil
- snov ponavljal sproti (kar bo zelo hitro in enostavno, če je zgornja postavka izpolnjena)
- delaj domačo nalogo (zelo pomaga)

Glede na to, da ti matematika ne leži priporočam, da sprašuješ za pomoč sošolce, ki so bolj podkovani v njej. To ne pomeni, da naj rešijo test namesto tebe, ampak da ti razložijo snov, ki je ne razumeš. Ti bo na dolgi rok zelo pomagalo.

Izogibaj se popravcem, znajo biti stresni. V kolikor česa ne veš, čim več sprašuj. Poskušaj čim manj goljufati (plonkci, itd.).

Želim ti veliko sreče in znanja :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bivši in sedanji vegovci, kako je na vegovi?

Oddelek: Šola
437604 (6199) Meizu
»

Vegova tehniška gimazija - izkušnje prosim

185739 (4981) Unknown_001
»

Ali je maturo potrebno opraviti

338332 (7190) Phantomeye
»

Vpis na srednjo šolo