Forum » Igre » Sodobne 4X igre, ki niso kup govna?
Sodobne 4X igre, ki niso kup govna?
Mipe ::
Potem, ko sem se osmolil s Sword of the Stars II (hroščato govno), se mi je potožilo po klasičnih 4X igrah kova Master of Orion II in podobno. Pa sem se malo razgledal, če obstaja sodobna 4X igra, ki ni kup hroščev.
Pa poglejmo:
Sword of the Stars II - kup govna ob izidu, mesece po izidu še patchajo in se še vedno sesuva. Katastrofa.
Endless Space - kup govna ob izidu, obljubljajo, da bodo popravili s patchi. Kolikor sem videl, so dejansko izboljšali kvaliteto, vendar prepozno. Slab priokus je ostal.
Legends of the Pegasus - kup govna ob izidu, veselo patchajo, ker so lepo zaslužili s temi 49,99€ od vsakega naivneža.
Skratka, zelo sem razočaran. Cena ni ravno nizka in pričakujem, da bom ob nakupu igre le-to lahko nemoteno igral od začetka do konca, ne da bi moral tedne in mesece čakati na patche, potem pa spet od začetka, ker nekatere posodobitve niso združljive s starejšimi shranjenimi igrami. Go figure.
Občutek imam, da dandanes v ihti izdajajo nedodelane igre. Tega imam počasi dovolj. Se bo to sploh kaj spremenilo? Kje je kvaliteta? Počasi bom začel nakupovati na TPB, če bo šlo tako naprej, da vidim, če je igra dovolj dodelana ali pa zgolj še en kup govna, s katerim vlečejo denar od naivnih ljudi.
Trenutno spremljam še dve obetavni igri:
Stardrive, ki jo nekateri že poznate s Kickstarterja. Menda je obetavna, obljubljajo dodelanost, vendar sem precej skeptičen.
Tu je še baje glomazna Distant Worlds, ki pa ima dokaj visoko ceno in nima demota.
Bomo videli, če bo kaj... Svoje plačilne kartice ne bom več kar tako izvlekel. S tem štancanjem kupov govna me silijo po planki v piratske vode. Vendar ne opuščam vsega upanja. Morda obstaja še kakšna dokaj dodelana vesoljska 4X igra, za katero še ne vem in na katero mi ne bo treba čakati cela leta?
Pa poglejmo:
Sword of the Stars II - kup govna ob izidu, mesece po izidu še patchajo in se še vedno sesuva. Katastrofa.
Endless Space - kup govna ob izidu, obljubljajo, da bodo popravili s patchi. Kolikor sem videl, so dejansko izboljšali kvaliteto, vendar prepozno. Slab priokus je ostal.
Legends of the Pegasus - kup govna ob izidu, veselo patchajo, ker so lepo zaslužili s temi 49,99€ od vsakega naivneža.
Skratka, zelo sem razočaran. Cena ni ravno nizka in pričakujem, da bom ob nakupu igre le-to lahko nemoteno igral od začetka do konca, ne da bi moral tedne in mesece čakati na patche, potem pa spet od začetka, ker nekatere posodobitve niso združljive s starejšimi shranjenimi igrami. Go figure.
Občutek imam, da dandanes v ihti izdajajo nedodelane igre. Tega imam počasi dovolj. Se bo to sploh kaj spremenilo? Kje je kvaliteta? Počasi bom začel nakupovati na TPB, če bo šlo tako naprej, da vidim, če je igra dovolj dodelana ali pa zgolj še en kup govna, s katerim vlečejo denar od naivnih ljudi.
Trenutno spremljam še dve obetavni igri:
Stardrive, ki jo nekateri že poznate s Kickstarterja. Menda je obetavna, obljubljajo dodelanost, vendar sem precej skeptičen.
Tu je še baje glomazna Distant Worlds, ki pa ima dokaj visoko ceno in nima demota.
Bomo videli, če bo kaj... Svoje plačilne kartice ne bom več kar tako izvlekel. S tem štancanjem kupov govna me silijo po planki v piratske vode. Vendar ne opuščam vsega upanja. Morda obstaja še kakšna dokaj dodelana vesoljska 4X igra, za katero še ne vem in na katero mi ne bo treba čakati cela leta?
Berserker ::
Kaj pa Sins of Solar Empire, pred meseci je izšel novi dodatek Rebellion pa še kup modov je zanj.
Kiborg ::
Endless space se ti sesuva? Meni se ni še nikoli pa sem kar veliko ur preigral. Je kar solidna 4x ampak je še vedno cicibanov prvi 4x. Sicer je super, da so nekatere stvari naredili bolj tekoče, ampak boji so precej dolgočasni, a se moraš boriti če želiš uporabiti karte, karte pa moraš uporabljati če želiš zmagati tako da je bolj catch 22. Sicer obljubljajo, da bodo dodali še boj v auto načinu tako da ti ni treba gledati vedno istega filmčka. Za Sins of Solar Empire se pa strinjam, v bistvu je samo večna vojna kjer pošiljaš svoje ladje v boj, še če daš autocast na njihove sposobnosti je precej vseeno.
Zheegec ::
jao, galactic civilization seveda... Zadnji del je dread lords.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Potem mi je pa zelo žal...
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Aggressor ::
Endless Space je bil precej stabilna zadeva že ob izidu; edino en bug je imel - karte so med bojem včasih izginile.
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran
Berserker ::
Sicer ni potezna strategija, ampak močno pogrešam nadaljevanje Nexus the jupiter incident, res ena redkih strategij, kjer skrbiš za vsako ladjo pa še boji potekajo dlje časa.
Sicer se daleč izogibam zgornjim strategijam, ki jih opisuje OP. Nikakor mi ni uspelo pogruntat sistema v igri. Če se mehanike ne da naučit v manj kot uri, potem ne vem za koga so to razvijalci delali.
Sicer se daleč izogibam zgornjim strategijam, ki jih opisuje OP. Nikakor mi ni uspelo pogruntat sistema v igri. Če se mehanike ne da naučit v manj kot uri, potem ne vem za koga so to razvijalci delali.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Berserker ()
Homeworld Complex je zanimiva zadeva...
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
def0r ::
Na Win8 preview deluje super, ne vem zakaj ne bi na Win7
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
def0r ::
Superca hvala:p Imam vse 3 homeworlde originalne moram poskust ko najdem dvd kam sem ga dal :P
Zmajc ::
Žalostno da Mastert of Orion II po 16. letih še vedno nima prave konkurence...
Endless Space mu sicer (za moje pojme) pride zelo blizu glede gameplaya ampak svet je več ali manj mertev. Zgodbe praktično ni. Za ozadje je dodano nekaj teksta v opisu posamičnih ras in to je to. Rase kot da so roboti ki se borijo za resurse v vesolju, praktično brez pravih identitet.
Distant Worlds sem sizer probal ampak me je že sam vmesnik in količina informacij potrebna za osnovno igranje tako odbila da sploh nisem šel v detajle in sem vso stvar zbrisal.
Endless Space mu sicer (za moje pojme) pride zelo blizu glede gameplaya ampak svet je več ali manj mertev. Zgodbe praktično ni. Za ozadje je dodano nekaj teksta v opisu posamičnih ras in to je to. Rase kot da so roboti ki se borijo za resurse v vesolju, praktično brez pravih identitet.
Distant Worlds sem sizer probal ampak me je že sam vmesnik in količina informacij potrebna za osnovno igranje tako odbila da sploh nisem šel v detajle in sem vso stvar zbrisal.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zmajc ()
Truga ::
Mislim da je ES delan predvsem kot MOO2 replacement s sodobnim UIjem in primarno za internet multiplayer. Ker MOO2 igrat prek TCP je suffer. Jaz ga jemljem kot takega in mi vec kot ustreza :)
@Mipe, meni ES se v alphi ni crashal, pa na Linuxu sem ga tud veliko preigral skozi wine, kjer mi je crashal mogoce dvakrat. Mislim da problem ni v igri ampak mogoce kje drugje? :P
@Mipe, meni ES se v alphi ni crashal, pa na Linuxu sem ga tud veliko preigral skozi wine, kjer mi je crashal mogoce dvakrat. Mislim da problem ni v igri ampak mogoce kje drugje? :P
Mipe ::
Legends of Pegasus se celo z najnovejšim popravkom veselo sesuva. Pa tako veliko etiketo s ceno ima. Kot da bi Peugeot prodajal avtomobile z bremzami, ki primejo samo v 80% primerih. Žalostno.
ES mi še vedno crasha celo z zadnjim popravkom, očitno je nekaj specifičnega na moji platformi, ki sicer dela BP z drugimi (mainstream) igrami. Pa še UI je pomanjkljiv, kot da bi Peugeot prodajal avtomobile brez oblazinjenih sedežev ter obljubljal, da jih bo naknadno dostavil.
Nič, vdam se. Vi kar uživajte v tem šodru.
ES mi še vedno crasha celo z zadnjim popravkom, očitno je nekaj specifičnega na moji platformi, ki sicer dela BP z drugimi (mainstream) igrami. Pa še UI je pomanjkljiv, kot da bi Peugeot prodajal avtomobile brez oblazinjenih sedežev ter obljubljal, da jih bo naknadno dostavil.
Nič, vdam se. Vi kar uživajte v tem šodru.
Aggressor ::
Pokaži mi eno igro z UIjem, ki je funkcionalnejši in prijaznejši od tistega v ES.
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran
Zmajc ::
Pokaži mi eno igro z UIjem, ki je funkcionalnejši in prijaznejši od tistega v ES.
Tu ti moram dati prav. ES je ena najboljša iger kar se tiče UIja in samega gameplaya. Prav očitno je da so se zgledovali po Master of Orion in pri tem so delno tudi uspeli.
Pozabili so pa na eno svar - zgodbo. Rase sploh nimajo pravih identitet. Igro sem preigral ene 5x pa se ne spomnim praktično nič o rasah. Moo2 ras se spomnim še po 10+ letih.
Počutim sem se kot da sem igral technical demo ne končen produkt.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Master of Orion RebootOddelek: Igre | 2546 (1626) | Zmajc |
» | Sword of the Stars (SotS)Oddelek: Igre | 1888 (1070) | Kkmardigrce |
» | Vesoljske igreOddelek: Igre | 1051 (925) | BigWhale |
» | Naj Igra !!! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Igre | 10447 (6688) | Poldi112 |
» | Master of Orion 3Oddelek: Igre | 1360 (973) | LojzePek |