» »

xampp in mail()

xampp in mail()

galu ::

Na hitro:

Kako usposobim XAMPP, da bo poslal mail na kak account (npr. janez@gmail.com)? Probal sem že Mercury server, ampak brez konkretnih uspehov.
Namreč se igram s confirmation maili v PHP-ju, ampak nekako ne uspe testirat najbolje, če je stvar lokalna.:|
Tako to gre.

t3hn0 ::

Vse kar je potrebno je PHP in mail server. Ko imas oboje postavljeno, lahko mail posljes preko mail() funkcije (rabis imeti omogoceno posiljanje z lokalne masine brez avtentekacije) ali preko SMTP (tu se pa rabis prijavit s podatki za mail server). Poglej si se mogoce SwiftMailer - php skripto za posiljanje mailov.

Za ta doticni server ne vem, sam pa uporabljam hMail server kateri je brezplacen in dela bp.
^.^

para! ::

A ti govoriš o PHP mail? Za to ne rabiš mail strežnika postavljat, lahko pošlješ iz obstoječega strežnika, do katerega maš dostop (gmail, hotmail,...).

lp
Death before dishonor!

galu ::

Uhm... Ne dela..:8)

Da natančneje opišem problem, če je morda bil kakšen nesporazum.

Imam PHP server XAMPP, kateri ima delno vgrajen tudi Mercury mail server. Tam sem si nastavil nov račun (i.e. bicikl@localhost), sledil enemu tutorialu, ki je priporočal da se maili forwardajo preko pravega računa (svoj pravi gmail račun). Tam sem nastavil smart hosta- (smtp.gmail.com) in podatke za SMTP avtentikacijo. Na koncu sem probal z mail funkcijo preko .php dokumenta - ni šlo. Potem sem probal preko neke 'built in' featura XAMPP-a, ki vsebuje en formular za pošiljanje lokalnih emailov (preko mercurya). Tam sem si poslal mail sam sebi, ampak vseeno ni šlo.

Po vsej verjetnosti si ne vem Mercurya nastaviti..;((

No, konec koncev testiram zgolj ene vrste email verifikacijo, katero bom pač napisal na pamet, brez testiranja.
Tako to gre.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tezave pri nastavljanju SIOL odhajajocega postnega serverja iOS Mail

Oddelek: Programska oprema
124017 (3907) Shoot19
»

Gmail SMTP strežnik ne deluje

Oddelek: Omrežja in internet
111100 (885) nuclear