Forum » Izdelava spletišč » xampp in mail()
xampp in mail()
galu ::
Na hitro:
Kako usposobim XAMPP, da bo poslal mail na kak account (npr. janez@gmail.com)? Probal sem že Mercury server, ampak brez konkretnih uspehov.
Namreč se igram s confirmation maili v PHP-ju, ampak nekako ne uspe testirat najbolje, če je stvar lokalna.
Kako usposobim XAMPP, da bo poslal mail na kak account (npr. janez@gmail.com)? Probal sem že Mercury server, ampak brez konkretnih uspehov.
Namreč se igram s confirmation maili v PHP-ju, ampak nekako ne uspe testirat najbolje, če je stvar lokalna.
Tako to gre.
t3hn0 ::
Vse kar je potrebno je PHP in mail server. Ko imas oboje postavljeno, lahko mail posljes preko mail() funkcije (rabis imeti omogoceno posiljanje z lokalne masine brez avtentekacije) ali preko SMTP (tu se pa rabis prijavit s podatki za mail server). Poglej si se mogoce SwiftMailer - php skripto za posiljanje mailov.
Za ta doticni server ne vem, sam pa uporabljam hMail server kateri je brezplacen in dela bp.
Za ta doticni server ne vem, sam pa uporabljam hMail server kateri je brezplacen in dela bp.
^.^
para! ::
A ti govoriš o PHP mail? Za to ne rabiš mail strežnika postavljat, lahko pošlješ iz obstoječega strežnika, do katerega maš dostop (gmail, hotmail,...).
lp
lp
Death before dishonor!
galu ::
Uhm... Ne dela..
Da natančneje opišem problem, če je morda bil kakšen nesporazum.
Imam PHP server XAMPP, kateri ima delno vgrajen tudi Mercury mail server. Tam sem si nastavil nov račun (i.e. bicikl@localhost), sledil enemu tutorialu, ki je priporočal da se maili forwardajo preko pravega računa (svoj pravi gmail račun). Tam sem nastavil smart hosta- (smtp.gmail.com) in podatke za SMTP avtentikacijo. Na koncu sem probal z mail funkcijo preko .php dokumenta - ni šlo. Potem sem probal preko neke 'built in' featura XAMPP-a, ki vsebuje en formular za pošiljanje lokalnih emailov (preko mercurya). Tam sem si poslal mail sam sebi, ampak vseeno ni šlo.
Po vsej verjetnosti si ne vem Mercurya nastaviti..
No, konec koncev testiram zgolj ene vrste email verifikacijo, katero bom pač napisal na pamet, brez testiranja.
Da natančneje opišem problem, če je morda bil kakšen nesporazum.
Imam PHP server XAMPP, kateri ima delno vgrajen tudi Mercury mail server. Tam sem si nastavil nov račun (i.e. bicikl@localhost), sledil enemu tutorialu, ki je priporočal da se maili forwardajo preko pravega računa (svoj pravi gmail račun). Tam sem nastavil smart hosta- (smtp.gmail.com) in podatke za SMTP avtentikacijo. Na koncu sem probal z mail funkcijo preko .php dokumenta - ni šlo. Potem sem probal preko neke 'built in' featura XAMPP-a, ki vsebuje en formular za pošiljanje lokalnih emailov (preko mercurya). Tam sem si poslal mail sam sebi, ampak vseeno ni šlo.
Po vsej verjetnosti si ne vem Mercurya nastaviti..
No, konec koncev testiram zgolj ene vrste email verifikacijo, katero bom pač napisal na pamet, brez testiranja.
Tako to gre.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Tezave pri nastavljanju SIOL odhajajocega postnega serverja iOS MailOddelek: Programska oprema | 4017 (3907) | Shoot19 |
» | Gmail SMTP strežnik ne delujeOddelek: Omrežja in internet | 1100 (885) | nuclear |
» | Spama vedno manjOddelek: Novice / Omrežja / internet | 6956 (5859) | Pyr0Beast |
» | Linux sendmail - Problem !!!??Oddelek: Omrežja in internet | 1966 (1727) | n0name |
» | Siol does it again (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 17270 (17270) | Bakunin |