» »

Ročna ura

Ročna ura

Temo vidijo: vsi
««
188 / 189
»»

cebelar123 ::

Arey je izjavil:

Ne ni, verjamem pa da se dobro dela. Pri solarnih urah se menja baterijo po cca 10-15 letih.

In kako sploh opaziš, da kaj ni vredu z baterijo?

GrimReaper3 ::

Sem naredil eno primerjavo med Seiko 6R35 in Sellita SW200-1.

Seiko 6R35
dial up - Rate 24s/day, Beat Error 0.5ms
dial down - Rate 3s/day, Beat Error 0.4ms
crown up - Rate -1s/day, Beat Error 0.6ms
crown down - Rate 7s/day, Beat Error 0.1ms
12h up - Rate 22s/day, Beat Error 0.9ms
6h up - Rate 1s/day, Beat Error 0.2ms

povprečje vseh 6 pozicij: Rate +9.3s/day, Beat Error 0.45ms

Gre pa še v minus, če bo treba. Crown up, spuščena dial down za 45° - Rate -10s/day, Beat Error 0.4ms
Lansko leto sem že vrnil nazaj enega Alpinista, ker sem jo testiral samo v dial up. Tista je imela +26s na dan. Ampak očitno se jo da lepo skompenzirati, ko je v mirovanju, ker ima glede na pozicijo lahko močen plus ali pa močen minus.
Še vedno je pa večina AliExpress NH35A ur bolje zreguliranih.

Sellita SW200-1 (sem jo sam zreguliral)
dial up - Rate -2s/day, Beat Error 0.3ms
dial down - Rate 1s/day, Beat Error 0.2ms
crown up - Rate -1s/day, Beat Error 0.2ms
crown down - Rate 2s/day, Beat Error 0.5ms
12h up - Rate 3s/day, Beat Error 0.4ms
6h up - Rate -2s/day, Beat Error 0.1ms

povprečje vseh 6 pozicij: Rate +1.7s/day, Beat Error 0.28ms
Po 5 dneh nošenja je prehitevala en teden za 9,0s, en teden pa za +1,3s. Koliko bo odstopala šele v naslednjih par letih. Tako da je tudi najbolj točno zregulirana še daleč od najcenejšega Quartza. Mojadva Quartz shitterja iz AliExpress imata +3,5s in -1,5s na teden.

Kot se mi je že prej dozdevalo, Seiko 4R/6R imajo zelo veliko pozicijsko variacijo, ETA/Sellita pa zelo majhno. Ampak idealnega mehanizma ni, ker Sellita ima pa velike probleme z ročnim navijanjem. Res pa da sem jo v 9 mesecih navil ene 500-1000x.
Čeprav zanimivo, ko sem nosil ETA 2824-2 celih 5 let, pa sem jo vsak začetek tedna navil za 20 obratov, se pravi skupaj vsaj ene 5000x, pa ni imela nobenih problemov. Tako da bi rekel, da so novi ETA C07.621 mehanizmi enako dobri. Zaradi tega bi imel najraje od vseh eno uro s tem mehanizmom.

Zgodovina sprememb…

Arey ::

cebelar123 je izjavil:

Arey je izjavil:

Ne ni, verjamem pa da se dobro dela. Pri solarnih urah se menja baterijo po cca 10-15 letih.

Premalo vem o teh specificnih baterijah ampak ponavadi zacne pesat kemija in kapaciteta. Na neki todki ti pac ura ne bo vec zdrzala noci ko ni napajanja s soncnih celic.

Arey je izjavil:

cebelar123 je izjavil:

Arey je izjavil:

Premalo vem o teh specificnih baterijah ampak ponavadi zacne pesat kemija in kapaciteta. Na neki todki ti pac ura ne bo vec zdrzala noci ko ni napajanja s soncnih celic.

Najbrz bi prej ko slej.
Ima pa ura funkcijo ala sleep mode. Po dolocenem casu , ce ne zazna premika se kazalci nehajo premikati in lcd paneli se izklopijo.
Takoj ko zazna premik pa se nastavi pravilni cas.

Bo se dolgo delala v temi :)

gregc1 ::

evo dobil uro. ze v petek. sem narocil pri drugemu ponudniku. malo drazje. oz. mogoce je celo isti ponudnik. dal sem 90€. mi je kr super ura. je malo mansa kot sem pricakoval. vendar lepo pade na zapestje. tipke so trde. kitajci majo veliko mehkejse. mislim da jo bom kar obdrzal. una za 67€ pa ne vem kaj bom. imam cas priblizno 3mesece da se odlocim. mogoce pa ne skenslam narocila in imam potem dve :)hvala vsem, ki ste se potrudili in mi svetovali kaj in kako

Samael ::

Nasvet. Še tole klikni: https://www.aliexpress.com/item/1005004... (2PCS Glass Protector For Casio DW-5600 €3.57x1)
Zaslon ima, kot vidiš, precej globok ugrez. Zaščitno steklo tako sploh ne bo vidno. Še vedel ne boš, da ga imaš čez.

Jaz sem naročil še tule rezervni pas https://www.aliexpress.com/item/1005005... za €1.85 ampak najbrž sem pretiraval in ga bom imel v predalu naslednjih 10 let.
Samael != Samuel

Ta mesec sem dobil 3 akvizicije.

1. Revelot Hexmariner R11 Glacier Luminova Steel

Najbolj pomembna stvar pri diverjih, ki jo gre vsak najprej probat. Kvaliteta vrtenja bezela je nekaj srednjega, vrti se lahko, nima backplaya ter je poravnan na 12h. Torej nič posebnega, razen če si navajen na AliExpress ure kjer jih več kot pol nima poravnanega.
Sicer je pa kvaliteta vrtenja še pri Christopher Ward samo nekaj srednjega. Do sedaj sem uspel dobiti samo 3 ure z dobrim (vse AliExpress) in 1 z zelo dobrim (Rolex replika, pač zdaj so že enake kot original, zato je vse tako dobro).

Zapestnica je imela ostre robove, celo toliko da mi je takoj omrtvičila zapestje. Tako sem imel do sedaj samo 10 let nazaj Planet Ocean 42 mm s 175 g. Ta ima pa 42 mm in 168 g. Moje zapestje pa komaj 170 mm.
Ampak se da rešiti, sem vzel diamantno pilico in popilil spodnje robove zapestnice na nekaj manj kot 1 mm. Enako vse robove claspa. Na koncu na fino še z brusno palico, ne vem koliko je granulacija, okoli P600, druga najbolj groba iz mojega kompleta, bolj na fino nima smisla, ker se ne vidi.

Prej:

Potem:

Potem sem jo še nastavil, ker je po 14,5 urah (domov pridem 15:00, v službo grem 5:30, tako da merim 14,5 ur v mirovanju) prehitevala za 11 do 21s glede na 4 različne pozicije.
Delal sem z Watch Accuracy Meter mobilno aplikacijo. To uro sicer mikrofon slabo zaznava, jo samo v poziciji crown up, če dam telefon da gleda čez mizo. Edino odprto mi je zaznaval tudi v dial down.
pred nastavljanjem - Rate 14s/day, Beat Error 0.3ms
zelo veliko (pač hočeš malo in se premakne za skoraj pol milimetra) premaknil v minus - dial down - Rate -28s/day, Beat Error 0.3ms
zelo malo (komaj vidno) premaknil v plus - dial down - Rate -7s/day, Beat Error 0.4ms, malo kasneje Rate -5s/day, Beat Error 0.3ms

No in je po 10 urah mirovanja v poziciji dial up na samo +0,7s. Tako sploh ni važno kam bo šla v tistih 9,5 urah na zapestju, to ne more odstopati za več kot +/-30s na 5 dni. V bistvu mi regulacija ne bi mogla uspeti bolje in hitreje, za NH35A je to to.

2. Nodus Sector Sport Glacial
NH38A mehanizem, Swiss Super-LumiNova BGW9 Grade A, on the fly micro adjustment clasp

Malo razočaran, je že prišla s praskami na bezelu. Enako ostri robovi na zapestnici, posebej pa na 12 in 6 strani claspa. Sem enako vse pobrusil.
To že sami regulirajo v L.A., po 5 dneh nošenja je imela +27s, bolje za ta mehanizem skoraj ne gre, čeprav imam tudi uri z -4s in +21,5s, ampak to sem testiral samo po 1 teden.

3. Seiko Prospex Alpinist Glacier Mountaineer Extreme Dragon Limited Edition SPB339J1, 263/500

Ta ima dve vdrtini na levi strani ohišja, ampak nista vidni na zapestju, ena je ravno na spodnjem robu, ena pa pod spodnjim robom. Pač grey market seller (Chrono24). Ne vem pa kako jim to uspe, samo s prstanom skoraj nemogoče, ker nista samo praski. Seiko pa ne verjamem da bi dal tako iz tovarne.
Točna je povsod razen v poziciji dial up kjer prehiteva za okoli 20s na 14,5 ur. Jo bom pač dal v eno drugo pozicijo v mirovanju.

Dal sem pa 315, 615 in 765EUR.

AliExpress ur imam pa itak že nešteto. Še nekako najraje nosim Pagani Design PD-1780, predvsem ker je silikonski pašček res dober ter je tako moja najbolj priljubljena Quartz ura, za takrat ko nimam časa nastavljati ure. Jaz mislim da mora vsak imeti vsaj eno Quartz uro, jaz jih imam zdaj že 6.
Enako je s kronografom, ampak to zna biti eno in isto, ker avtomatski so kar dragi.

Seiko VH88 mechaquartz. Mehanizem sicer ni idealen, ko daš med nastavljanjem nazaj noter krono, se minutni kazalec premakne do pol črtice. Tako da moraš izkoristiti gravitacijo, da se ti potem ne premakne.
Pa še opazil sem da minutni kazalec zaostaja do pol minute, tudi če je bil nastavljen točno prejšnji dan. Lahko sicer da je pri enakih minutah vedno enako točen, nisem raziskal toliko podrobno. Ampak je pa res da lahko kaže npr. 21,5 ko je sekundni kazalec na 60, potem pa ne veš ali je 21 ali 22min čez. Enako je pri VH31.
Sicer sem pa podobne quirke opazil tudi pri nekaterih mojih NH35A.

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

Problem s Seikoti je, da težko prepoznaš ponaredek, ker ima lahko originalni mehanizem.

Nisem videl prav veliko Seiko replik. Tukaj je samo Grand Seiko, pa še to samo 2 modela:
https://trustytime888.io/index.php?main...

Na AliExpress pa eni zelo slabi panda kronografi, seveda s slikami originala, za 50€ drugače dobiš največji shitter.

Da bi kdo repliciral Seiko ure srednjega ranga, pa da bi lahko dobil 6R35 mehanizem, je pa nična verjetnost. Ker kakor vem ima Seiko za zunanje proizvajalce v glavnem samo NH35A in NH38A, pa še nekaj Quartz mehanizmov.

Joze_K ::

GrimReaper3 je izjavil:

Nisem videl prav veliko Seiko replik. Tukaj je samo Grand Seiko, pa še to samo 2 modela:

Na AliExpress pa eni zelo slabi panda kronografi, seveda s slikami originala, za 50€ drugače dobiš največji shitter.

Da bi kdo repliciral Seiko ure srednjega ranga, pa da bi lahko dobil 6R35 mehanizem, je pa nična verjetnost. Ker kakor vem ima Seiko za zunanje proizvajalce v glavnem samo NH35A in NH38A, pa še nekaj Quartz mehanizmov.

ok, zanimiva stran...

- kako je s kvalitetami teh replik?
- ali so te ure podvržene zaplembi s strani carine? (ponaredki)

GrimReaper3 je izjavil:

Na AliExpress pa eni zelo slabi panda kronografi, seveda s slikami originala, za 50EUR drugače dobiš največji shitter.

Ne bodi preveč naiven.

Seikov ne dobiš kot replike, ampak ponarejene prodajajo kot original, po ceni originala, oziroma ravno toliko ceneje, da kupca premamijo, da ne kupi pri uradnem prodajalcu.

Vrednost originalnega mehanizma pri Seiku, recimo pri Alpinistu za 700 evrov, je nekje 15- 20%. 6R25 dobiš kot rezervni del za 150 evrov.
https://www.spareparts-watches.com/prod...

Ponarejenega Alpinista z originalnim mehanizmom prodajo po 500-600 evrov, kupec misli, da je ugodno kupil original, ponarejevalec je pa zaslužil 300-400 evrov (njegov strošek je bil 150 evrov Seikov mehanizem in 50 evrov ponarejeno vse ostalo).

Vrednosti so samo okvirne, za ilustracijo.

Ljudje mislijo, da poceni ur ne ponareja, ampak se motijo. Samo da ponarejenih Seikov, Casiov... ne dobiš kot "replike", za 10% originalne cene, ampak jih prodajajo za 70-80% originalne cene, kot originale. In ker so v njih lahko originalni mehanizmi, jih je zelo težko prepoznati kot ponaredke.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Ales ::

GrimReaper3 je izjavil:

Seikova ponudba mehanizmov za OEM je kar obsežna, lahko jo vidiš tu: https://www.timemodule.com/

Pa tudi ilegalne kopije Seikovih mehanizmov se že zdavnaj proizvajajo. Ni sploh potrebe, da ponarejevalci uporabijo originale.

Že pred desetletji so masovno ponarejali Seiko 5, torej najcenejše modele Seika. Tega marsikdo ne verjame, dokler ne vidi slike takih ur. Mislijo, da ker so bili Seiko 5 relativno poceni, ni računice. Pa se motijo, ravno zato je bila računica, ker so se te ure masovno prodajale.

Danes je še malo drugačna scena, ker je industrijska proizvodnja šla toliko naprej, da je tehnična izvedba še toliko lažja.

Kakor je Okapi napisal, te zadeve se ne prodajajo kot replike, temveč kot originali. In to pogosto v trgovinah, kjer tega ne bi pričakovali...

To verjamem, ampak da bi mi kdo rekel da moja ni original, mu pa ne bi nikoli verjel. Vem da se da BP ponarediti tudi papirje, ampak verjetno ne gredo ponarejati kar vsakega modela. Za Alpinista 355 in 339 sem skoraj siguren da ni ponaredka.

Sicer pa, če jo je tako težko prepoznati, in če dela kot mora, ali je sploh važno?

Joze_K je izjavil:

ok, zanimiva stran...

- kako je s kvalitetami teh replik?
- ali so te ure podvržene zaplembi s strani carine? (ponaredki)

Odvisno od modela do modela. Imaš tudi tako imenovane NWBIG, not worth buying in gen, ker so praktično enake originalu.
Zame je to že Rolex od Clean factory, meni deluje enak originalu, pa čeprav nisem nikoli držal v roki originala. Kvaliteta je res neverjetna, si ne bi mislil do kam so prišli v zadnjih 10 letih. Ker 10 let nazaj sem imel od BP factory, nek srednji rang, in so bili takoj problemi. Ta nova pa daje občutek kot da bo delala 20 let, je kvaliteta res enaka originalu, z mehanizmom vred.
Pa da za 500EUR dobiš tako obdelavo, sploh pri claspu je neverjetno kako je vse lepo zaobljeno in spolirano, to ne dobiš pri originalu za 2000EUR ter moraš pri originalih za 500EUR narediti kar sam, kot sem opisal v prejšnjem postu.
Še en detajl, na spodnjo stran lugov dajo zaščitni rumeni trak, še pri originalu do 1000EUR se zna zgoditi da je kakšen lug opraskan.

No če bi dobil v roke original, bi šel najprej gledati za bezel playom, bi rekel da ga original za 20k ne bi smel imeti. Pa probal bi delovanje Glidelocka, pri repliki se zatika, ker je železo na železo namesto teflona.

Ampak je pa še vedno replika in če nisi človek za to, ti ne bo všeč. Jaz sem dal skozi replike že 10 let nazaj in potem še lansko leto. Bi rekel da mi jo je bolje nositi kot 99% AliExpress ur, ampak raje pa nosim originale za okoli 1000EUR. Ker se ne gre za to kar vedo ostali, gre se za to kaj veš ti, da je samo replika.

Omege po drugi strani niso vredne svojega denarja, vsaka ima svoje probleme, ali preslab QC ali kakšen problem z mehanizmom. To je pa res popolnoma enako kot 10 let nazaj, nobenega napredka, ker pač niso tako popularne kot Rolex.
Sicer pa Omege že original niso ne vem kaj, vsaj zapestnice, povsem ostri robovi spodaj ter nobenega taperja (zožanja) kot ga ima Rolex iz 20 na 16 mm.
To temo sem našel zadnjič od enih ostrih robov tudi na ohišju ure, da govorijo na Omega forumu od P600 brusnega papirja, je en velik lol.
https://omegaforums.net/threads/sharp-e...

Drugače sem jaz napram tem ljudem na teh replika forumih kot je RWI, precej noob, recimo za 2/10 glede znanja. Pač me ne zanimajo toliko, prvič ker še vedno veliko stanejo, boljše okoli 500EUR, dodaš 2x toliko in dobiš že dober švicarski ali japonski original.
Vseeno če bi imel več denarja, bi kupil vsaj še Submariner Hulka.

Mimo carine te ure sploh ne gredo, jaz sem še vse dobil direktno do doma.

Zgodovina sprememb…

Zadnje case se mi reklama za te ure prikazuje.
Zgleda zanimivo.

otago ::

Se že ve, katera je ta astronavtska ura za Petra Prevca? Bulova?

https://www.rtvslo.si/sport/zimski-spor...

Nič zelo posebnega IMHO - skoraj sigurno klasičen Omega Speedmaster "Moonwatch".
https://www.omegawatches.com/watches/sp...

Kvečjemu mogoče digitalna različica, čeprav dvomim.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Gogo ::

Pozna kdo Mondaine ure? Zanima me Mondaine evo2.

Tale je avtomatik.
Mogoče vzamem celo quartz.
https://eu.mondaine.com/cdn/shop/produc...
Gigabyte Aorus B550 Elite|Ryzen 3 3100|GeForce GT 1030|
TG Delta RGB 16GB CL 16|ADATA XPG SX8200 PRO 512GB NVMe SSD M.2|
Chieftec Photon Series 650W RGB ATX| Antec PerformanceOne P7 Silent Black|

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Gogo ()

Ijus ::

jaz sem danes naročil preko telekoma na točke samsung galaxy watch 7 44mm bt.
rad bi jo imel za merjenje korakov, pulza, ekg-ja itd.

poročam čez kak teden kako se obnese. tudi kako bo glede polnjenja baterije pa to.

lp.
Corpse & Mrhovina & Jožica, Inc.
https://soundcloud.com/rising-night-wave
https://soundcloud.com/extus

Ganon ::

Ijus je izjavil:

jaz sem danes naročil preko telekoma na točke samsung galaxy watch 7 44mm bt.
rad bi jo imel za merjenje korakov, pulza, ekg-ja itd.

poročam čez kak teden kako se obnese. tudi kako bo glede polnjenja baterije pa to.

lp.

Nisi v pravi temi.

Smart watch, kaj kupiti?

Ijus ::

aha. sorry. sem gledal ozirma iskal to temo pa je nisem našel. okey. hvala.
Corpse & Mrhovina & Jožica, Inc.
https://soundcloud.com/rising-night-wave
https://soundcloud.com/extus

KTr1sk ::

Čeprav uporabljam smartwatch me mikajo tudi klasične ure, safirno steklo in avtomatska ura...to izgelda kakor da je za večno in to za 81EUR..ste že kupovali ta nej strani?
Sapphire crystal with anti-glare blue coating
Watch type: Automatic pilot watch
Water-resistance: 200 meters
Movement: Japan NH35A automatic
https://www.addiesdivewatches.com/colle...
in tole je verjetno enaka ura iz Aliexpressa
https://vi.aliexpress.com/item/10050057...

https://www.addiesdivewatches.com/produ...
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q

Zgodovina sprememb…

• spremenil: KTr1sk ()

Ta ura ki si jo linkal je sicer lepa (subjektivno), ampak tudi precej majhna. Ne vem kaksna zapestja imas ampak 36mm je res majhna ura. 39mm je tam zlata sredina, skoraj ne more bit prevelika, premahjna pa tut ne, razn ce mas res gigantska zapestja.

*Aha vidim da si razlicne linkal. Prvi dve sta 39mm, zadnja je manjsa.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Arey ()

37-38 mm je tudi še OK, če imaš samo 16-17 cm zapesestje. Jaz sem 10 let nazaj nosil tudi 42 mm, ampak to je že preveč. Seamaster 300M je sicer izjema, ker se še kar lahko nosi, sploh če ni na zapestnici.
Na koncu sem pa tako jaz kot očitno tudi veliko proizvajalcev, pristal na 39 mm kot idealni velikosti.
Addiesdive drugače meni ne pomeni nič, vsaj za rang preslaba kvaliteta ter grd logo.

Dobro sam ti kupujes in nosis fake ure, mogoce nisi najbolj relevanten za pogovor o tem.
Je pa nekw podobne ure reviewal Ben v njegovem Watch Club channelu. Sicer jih nimam, jih je pa pohvalil:

Svetujem uporabniku nad mano da pogleda video.

Saj te kitajske ure iz AliExpressa in ponaredki so eno in isto, kar se kakovosti tiče. Pridejo iz iste "tovarne", samo da ene imajo napis neke kitajske znamke, druge pa švicarske.

Jaz imam samo 4 replike, ki samo ležijo. Ker te se ponavadi kupuje bolj iz firbca. Rolexa večkrat vzamem iz omare in občudujem kvaliteto, to nikakor ni enaka ura kot iz AliExpress. Sugess Submariner je kvaliteten, vendar še vedno samo polovica te. Replika je pa že 95% če ne 99% originala, kolikor se to zdi nemogoče za še malo manj kot 500EUR. Pa vem kaj je slaba kvaliteta, ker ostale 3 so Omege, tistih ne delajo enako kvalitetno.

Drugače imam pa največ ur kitajskega porekla, po en CW in Seiko, število micro brandov se mi pa že kar lepo povečuje. Ampak tem micro brandom ne zaupam nič, v smislu da bom dobil dober QC. Pri urah do 1000EUR ima še najboljši QC Christopher Ward, ostalo je vse loterija.

Pri Addiesdive je še vedno največji problem debelina, AD2118 sem tako nosil samo en teden.
AD2118 39mm - 14,5 mm
AD2059 39mm - 13,5 mm
AD2030 36mm - 12 mm

No saj ta AD2030 na koncu sploh ni slaba ura. Dial je enako velik kot pri 37mm Watchdives WD7922 (sem na hitro zmetal obe sliki v Paint), ki je normalno velika ura (pač ni premajhna) na 16,5 cm zapestju.
Debelina pri 12mm je pa kar OK. Ampak ta ima VH31, Chameri za primerjavo ima 10mm, VH31 diver WD7922 pa 11,4 mm.

Clasp je pa slab, kot pravi v 2 višje videu, cheap. Gumijast ali usnjen pašček bi rešil zadevo.

Uf, pa vidim K1 mineral glass, to je pa res boljši nakup Pagani Design PD-1734 za okoli 45EUR ali Chameri za 55EUR in dobiš vsaj safirno steklo.
Ker safirno steklo je eden glavnih razlogov zakaj sploh gledamo kitajske ure namesto raznih Festina in podobnih. Poleg boljšega designa, ker pač uporabijo že znan design luksuznih ur.

Zgodovina sprememb…

Nova pridobotev GWN-1000 Gulfmaster

Naročenih še 19 ur, mogoče naredim review od kakšne.
Slike bi mi vzele preveč časa, kdor se zanima za ure, bo tole guglanje vseeno 10x hitreje kot sem porabil jaz, da sem jih našel

Erebus ASCENT Blue Helix (Aqua Terra/Grand Seiko)
Watchdives WD7922 37mm VH31 Blue (Tudor Black Bay 54 homage)
Watchdives WD16500 39mm VK63 sunray blue (Daytona homage)
Chameri GS Men Watch VH31 white vertical stripes (Grand Seiko homage)
Militado 1926 Oyster Tribute (Rolex Oyster 1926 homage)
BERNY AM131M White/Blue PT5000 (Aqua Terra homage)
BERNY AM7110VM Blue ST2130 (Patek Philippe Calatrava 5226G homage)
BERNY AM126M Green Submariner homage
Pagani Design PD-1734 White VH31 (meteorite dial) (edina original design)
Pagani Design PD-1701 Blue nylon VK63 (Speedmaster homage)
Pagani Design PD-1782 Blue VK63 (Tissot Heritage 1973 homage)
Pagani Design PD-1779 Blue VK63 (Speedmaster Dark Side of the Moon homage)
SKMEI 1266 Blue
Poedagar 312 ženska
BERNY 2791L-FRG ženska
SEESTERN S435 Green Rubber ST2130 (Glashutte SeaQ homage)
SEESTERN S407 teal blue (DOXA SUB 600T homage)
Sugess Ocean Star SU116610LB Blue-Black ST2130
Pagani Design PD-1661 Submariner Green

Kar nekaj ST2130 ur, teh nisem imel že 10 let, so pa takrat delale enako dobro kot original ETA.

Zgodovina sprememb…

Jaz sem sicer za reviewe iz firbca, me pa zanima čemu kupit tok nekih dirt cheap ur (vsaj predvidevam da gre za poceni stvari). Tudi jaz imam poceni orienta in mi je carski, ne bi jih pa kupil 19, na tej točki bi dosti raje posegel po kakšni bolj premium ponudbi.

FireSnake ::

Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zdaj imam že kar nekaj ur, ki nimajo poravnanega divers bezela. Sicer je od 57 ur (34 diverjev) 10 neporavnanih daleč od veliko za kitajske ure, še ne vsaka tretja. 5 jih je nekako vredno dati popraviti, ker ostale imajo ali prelahko ali pa zelo težko obračajoč bezel in poravnanost ni tako pomembna.

In potem kličem, najprej Šegregurja. Sem takoj videl, da je to en ostarel človek kot kažejo že slike na Googlu. To pomeni, da je težko zastopil kaj sploh hočem, kar nekaj spraševal od enih kazalcev. Kazalce znam že sam poravnati na 12, čeprav to pri nobeni moji uri niti ni potrebe.

Matjaž Hlebec pa deluje kar ok. Takoj je vedel kaj hočem in vse zastopil, torej kognitivno precej na boljšem. Edino kar je, da je rekel, da on segreva bezel in da mu je že počil. Tako da najbolje da začnem z najcenejšo od teh 5 ur.

Imam pa nekako občutek, da pri urah do ene 750EUR (tudi 725EUR ura ima ta problem, Heron Marinor) sploh ne lepijo obročka, ko je bezel že pritrjen na uro, ampak imajo bezele že vnaprej pripravljene, potem pa kakor je na uri poravnan, tako je. Ker da bi očno tako veliko falili, skoraj ne verjamem. Od teh ur do 1200EUR zaupam 100% edino Christopher Ward, da bo dal naprej uro s poravnanim bezelom. Kitajcem pa sigurno ne tudi najboljšim firmam kot je San Martin, ker je tudi bolj 50/50.

Škoda, ker ure so več kot dovolj kvalitetne tudi te za 120-200EUR. Ampak če je bezel premaknjen za 1/4 črtice, se pravi enako v levo ali desno od 12h, potem boš tako uro stežka nosil glede na ostale.

Zgodovina sprememb…

bluefish ::

Evo, diver za moderne potapljače, ki se kvečjemu utapljajo v delu in kofetu :P

https://www.christopherward.com/desk-di...

...

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: bluefish ()

Jz nimam nikoli poravnanega unega trikotnika na vrhu in mi je vseeno kje je. Tko da me poravnanost ne gane ful

Jaz se tudi ne obremenjujem s tem. Mogoče bi se malo zamislil, če se omege ali rolexa ne bi dalo natančno poravnati, pri seikotih, citizenih in ostalih cenejših urah me pa to ne bi niti najmanj motilo.

Mene je pa (iz neznange razloga) to vedno motilo. No, me še vedno.
Že, ko sem bil mladič. Občutek, kot, da so nekaj zasrali.

stevemcq_ ::

Pozdravljeni,

od očeta sem nasledil izjemno (redko)staro uro, katero je dobil od svojega očeta konec 60let. Ura je trenutno nedelujoča že slabo 10letje, predvsem zaradi bolezni očeta. Na redditu sem videl priporočilo za popravilo Urarstvo Kajfež. Je imel že kdo kakšno izkušnjo z priporočenim oz. vsako priporočilo, kako bi uro spravil v delujoče stanje je več kot dobrodošlo. Lp

Za katero znamko in model ure gre?

Iz katerega konca si?

Na uri je napisano Siglo-xx Prima 25 Rubis. Iz okolice Jesenic.

Povezava do fotografije omenjene ure: https://imgur.com/a/ITiT9tE

Uro bi rad sprva spravil v delujoče stanje, zatem pa jo še dal restavrirati nekomu.

Kot družinski spominek jo ima morda smisel popraviti, sicer pa ne. Svetujem ti solidnega, starejšega lokalnega urarja, ne kakih bolj znanih mojstrov, ker se ne bodo hoteli ukvarjati s tem projektom, pa še daleč preveč bi te stalo.

Verjetno je šla os nemirke ali pa je počila glavna vzmet in kar tu želiš, je najti nekoga, ki bo del potegnil iz pozabljene zaloge v predalih delavnice.

Na žalost ta ura ni redka ali na kak način tehnično posebna, je generični izdelek iz tistega obdobja, ki se je najbrž prodajal pod večimi znamkami. Obnova nima kaj dosti smisla, ker nima praktično nobene tržne vrednosti.

stevemcq_ je izjavil:

Pozdravljeni,

od očeta sem nasledil izjemno (redko)staro uro

Kot ti je že Aleš napisal, te moram razočarati. To ni "izjemno redka stara ura", ampak cenena ura tistega časa. Vredna je mogoče par deset evrov, kot rezervni del, če je mehanizem spodobno ohranjen.

Kot sposim na očeta, in dedka, je spravi v predal. Popravljati se je ne splača, ker bo predrago, kot spomin na očeta pa bo enako dobra, tudi če ne deluje. Lahko pa jo seveda neseš k urarju, da jo spravi v delujoče stanje. Kaj je narobe z njo, ne morem vedeti, lahko je kakšna malenskot, lahko je treba zamenjati mehanizem, računaj na najmanj 100 evrov, raje več.

Samael ::

cebelar123 je izjavil:

Nova pridobotev GWN-1000 Gulfmaster

Malce pozno, ampak ... lepa pridobitev :)
Samael != Samuel

Nič mi ni potem hotel segrevati bezela.

Sicer pa ne vem zakaj bi segreval, če gre lepo s topilom:

Sem kupil to dvoje:
https://mavro-int.shop/sl/odstranjevale...
https://www.aliexpress.com/item/1005004...

To bi bilo res odlično, če bi lahko to sam popravil tako enostavno kot mi je krajšanje zapestnic. Ter če pride kak mehanizem z beat errorjem 0.8-1.2 ms, se sploh ne sekiram več, samo orodje za odpiranje Rolex casebackov, plastična palčka za nastavljanje regulatorja in imam začuda spravljeno na 0.2 ms že po 2-5 poizkusih.

Zgodovina sprememb…

Pa je v vseh položajih potem tam pod 0,2 ms?

stevemcq_ je izjavil:

Pozdravljeni,

od očeta sem nasledil izjemno (redko)staro uro, katero je dobil od svojega očeta konec 60let. Ura je trenutno nedelujoča že slabo 10letje, predvsem zaradi bolezni očeta. Na redditu sem videl priporočilo za popravilo Urarstvo Kajfež. Je imel že kdo kakšno izkušnjo z priporočenim oz. vsako priporočilo, kako bi uro spravil v delujoče stanje je več kot dobrodošlo. Lp

Restavrator Zernko iz Lenarta (ta gospod mi ureja žepne in vse ostalo).
Ali Lečnik, ta je tudi vrhunski.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FireSnake ()

Fantje predvsem bi se vam rad zahvalil za mnenje, nasvete in pa priporočila. Ker gre za družinski spominek in si želim, da ura ostane še generacije v naši družini, bi uro rad povrnil v najboljše možno stanje. Cena popravila in restavriranja v tem primeru bo sekundarnega pomena. Hvala še enkrat za vse besede, vzeti čas napisanega in lepo nedeljo še naprej. :) Lp

bluefish ::

bluefish je izjavil:

Evo, diver za moderne potapljače, ki se kvečjemu utapljajo v delu in kofetu :P

https://www.christopherward.com/desk-di...

...

Razprodana.

Ales je izjavil:

Pa je v vseh položajih potem tam pod 0,2 ms?

0.1, 0.2 ali 0.3 ms.

Bezel inserte spravljat dol mi že kar gre. 2 keramična sta šla lepo dol po 2h oz. 16h. Samo še na te 3M obroč nalepke iz AliExpress počakam. Na enem keramičnem je šla dol bela barva, to za drugič vem malo pogledati, če ima bezel tako cheap barvo kot ta. Itak pa če gre barva dol, je bezel oz. cela ura cheap in potem niti ni tako pomembno.
Na kanadski uri Heron za 725EUR je šla pa na safirnem bezelu tudi po notranjem robu dol modra barva.
Tako da sem za obe napisal mail, kitajci so ponavadi kar ustrežljivi, čeprav tega bom moral sigurno plačat. Za dražjo uro sem pa kar dobro prepričan, da mi bodo poslali insert zastonj, ker sem napisal da je bila zelo slaba poravnava, enako desno kot levo od 12h, se pravi zamaknjeno za 1/4 minute (ker po pol minute se itak premika že sam po sebi 120 klikov bezel, neki trgovci ti potem pravijo da je to že kar rešitev, ampak to bi bila samo pri 240 klikov bezelu).

Sicer pa zdaj ko znam dajati dol inserte, verjetno ne bom zadovoljen niti z 2x boljšo poravnavo, to je potem zamaknjeno za 1/8 minute.

Zgodovina sprememb…

STASI ::

hordeus je izjavil:

Kdo ugane model ure

Audemars Piguet Royal Oak Perpetual Calendar

Drugače pa je kdo lastnik kake Bell&Ross ure?kako swe obnese? Priznam da me matrajo te ure. Pa sem jih gledal na chrono24. Se jih da dobiti za spodobno ceno.
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: STASI ()

Sergio ::

Jaz imam BR03-94, kupil sem ga pred cca 10 leti, in sem zelo zadovoljen. Ni ravno ura za neznejsa zapestja :)
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
««
188 / 189
»»