» »

Ročna ura

Ročna ura

Temo vidijo: vsi
««
176 / 188
»»

FireSnake ::

perci je izjavil:

Ja, sej potapljaško moraš tudi dati čez rokav :). Ko se potopis par deset metrov, jo je treba pa zategniti :).


Ja, to je logično.
Vseeno, ko berem to temo se čudim kako malo o urah.
Pa sem zbiratelj žepnih in se se marsikaj naučil (ko pridem do urarja Zernkota se komaj ločiva, tak čebljama).

Okapi (in ostali) ga harate!
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Snail ::

Že ki je bil govor o pilotskih urah, mogoče bi koga zanimala Le Jour Flieger
https://www.seriouswatches.com/products...

dober popust, bi jo imel ... sam prevelka :( l2l je skor tok kot širina moje roke xD

Okapi ::

Furbo je izjavil:

Okapi je izjavil:


Evo, natanko 6 mesecev je bilo treba čakati. Me kličejo včeraj, da je yachtmaster prišel. Pa sem šel danes ponj.;)


Oo točno ta model sem kupil očetu, potem sem mu kupil suba in sem ga sam nosil lep čas, najbolj udoben Rolex ever. Pa tudi precej spregledan, po krivem.

Rolexi so en zanimiv fenomen potrošniške družbe. OK, čakati sem moral 6 mesecev, ampak ko sem dočakal klic od Malalana in uro kupil, sem v bistvu takoj zaslužil vsaj kakšnih 5 tisoč evrov.

Na Chrono24, kjer je najbolj reprezentativna ponudba "sivih" prodajalcev (se pravi, preprodajalcev), so najcenejši novi yachtmasterji od evropskih prodajalcev po več kot 17 jurjev (pa vse do 23 jurjev - med drugim je cena odvisna, koliko je ura stara, se pravi, koliko od 5 let garancije je še ostalo). Uradne cene rolexov so objavljene na rolex.com.

Po drugi strani sem pa tisti hip, ko sem odstranil vse zaščitne folije z ure in jo dal na roko, zapravil vsaj jurja, če ne dva, ker se tiste, ki so bile nošene, pač toliko cenejše od povsem "deviških". Trenutno je najcenejši rabljen yachtmaster, letnik 2020, na Chrono24 16.200 evrov. Še včeraj je bil en še malo cenejši, nekaj čez 15 jurjev, in je danes že prodan.

Izven Evrope so malo cenejši, ampak ne dosti. Najcenejši je en iz ZDA, letnik 2018, brez originalne škatle, za dobrih 14 jurjev. Ampak evropski kupec mora dodati še DDV.

Skratka, v nekaj minutah sem si imaginarni profit s petih jurjev zbil na "samo" tri jurje.;)

Drugo vprašanje pa je, koliko časa bo ta norija trajala. Ne verjammem, da prav dolgo. Ampak ure vseeno ne nameravam prodati, vsaj ne v doglednem času. Oziroma, dokler ne bom opazil, da so začele cene rabljenim konkretno padati. Ker moram odkrito priznati, da brez tega "bonusa" v obliki napihnjenih cen na sivem trgu Rolexa sigurno ne bi kupil.

Sem se pa, ko sem že ravno bil v trgovini, postavil v vrsto za naslednjega. Malo sem se sicer poigraval z mislijo, da bi se kar za Daytono, ampak pri tem modelu so cene tako noro napihnjene, da verjetno ni nobene možnosti, da bi v nekaj letih prišel na vrsto. Tudi če kakšno tu in tam pri Malalanu dobijo, so sigurno pred mano v vrsti še drugi (v vrsto se lahko postaviš samo za en model). Razlika med uradno in sivo ceno je namreč merilo, za koliko povpraševanje presega ponudbo.

Daytona (najcenejša, jeklena), stane pri uradnem prodajalcu 14 jurjev, na sivem trgu jih pa prodajajo po 50 jurjev!

V glavnem, odločil sem se za Deep Sea "James Cameron", pri katerem so cene podobno "zmerno" napihnjene kot pri yachtmasterju - na sivem trgu so okoli 5-6 jurjev dražji. Kar pomeni, da model ni tako zelo iskan kot Daytona ali recimo submariner, in je več šans, da ga dobim v nekem doglednem času.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

Darko! ::

Okapi je izjavil:



Drugo vprašanje pa je, koliko časa bo ta norija trajala.


Sleherniku se priložnost za streznitev ponuja vsak dan.
Te dni celo v globalnem obsegu.
Stvari le niso tako samoumevne, kot se zdijo na prvi pogled.

Okapi, ampak tudi ti jim s svojo strastjo navijaš cene.
Bad boy. Bad boy.
;)

Okapi ::

V bistvu ne. Ceno bi navijal, če bi jo kupil po višji ceni od uradne. Kvečjemu nižam, s svojim potrpežljivim čakanjem, da se me pooblaščeni prodajalec usmili.

Furbo ::

Jap, problem je folk, ki je pripravljen plačati dvojno ceno za GMT npr. Jaz bi ga tudi rad kupil in nosil, samo zaradi takih bedakov je to skoraj noro početje, če ga že dobiš.

Pa smešno je, da je ur v bistvu dovolj, chrono jih je poln.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

dj_uro ::

jaz čakam na pepsija že dobro leto (in pol?).. no, v 2023 naj bi se me usmilili...
čez cca 2m pa dobim rose-gold varianto, ker ni tako popularna...
tile na Malalanu so tudi posebni šerifi...
vw-klub.si

Darko! ::

Okapi je izjavil:

V bistvu ne. Ceno bi navijal, če bi jo kupil po višji ceni od uradne. Kvečjemu nižam, s svojim potrpežljivim čakanjem, da se me pooblaščeni prodajalec usmili.


:))
kako se moderno napiše ... lol ...

No ja, ena lastovka ne prinese pomladi, pa tudi tvoje nakupovalne odločitve kot posameznika imajo na Rolex vpliv nekje v rangu metuljevega efekta.

Rolex je tak, kot ruski plin.
Noben ga ne mara, odpovedat se mu ne morejo, pa vedno se najde nekdo, ki bi v poslu z njim rad zaslužil.
E jebi ga.
Show must go on.
;)

Okapi ::

Ni pa Rolex edini tak. A. Lange in Patek recimo sta še hujša, kar se nakupa pri pooblaščenem prodajalcu tiče. Če hočeš kupil Langovega "Odiseja", moraš prej kupit kakšno drugo njihovo uro, da te sploh na čakalno vrsto dajo. In to ne katerega od cenejših modelov. Bi ga pa imel.;)

Scaramouche ::

Jay Leno ima dober komentar za take firme

Okapi ::

Sicer ne vem, kakšne so cene rabljenih ferarijev, ampak če lahko kupiš novega, ga voziš par let, in prodaš dražje, kot si ga kupil, preneseš tudi malo slabši odnos prodajalca.;)

Sem pa ravno pred kratkim prebral, da v Angliji nekateri uradni zastopniki Rolexa za eno leto pri sebi zadržijo garancijsko kartico. Zato, da ne bi ure že nasklednji dan z dobičkom prodal.

Na splošno se mi zdi, da marsikateri uradni zastopnik z poslovnim modelom, kot se ga gre Rolex, ni najbolj zadovoljen. Je že res, da sproti prodajo vse, kar dobijo, po drugi strani pa prodajo malo, ker malo dobijo. In ko prideš k Malalanu, je videti, kot bi jih ravnokar oropali. Lepe vitrine za rolexe, in vse prazne.;)

LukiYo ::

Si moral kaj pred tem kupiti, da so te uvrstili na seznam?

Okapi ::

Ni treba nič kupit, da te dajo na seznam.

Jaz sem šel tja z eno dobro uro (IWC) in rekel, da rabim nov pasek zanjo. In kupil enega za 70 ali 80 evrov. Vse to ravno z namenom, da potem rečem še za rolexa. A je imelo kakšen vpliv, da sem ga čez 6 mesecev dobil, pa pojma nimam. Po mojem ne.

Probmem je samo, da si lahko na seznamu samo za en točno določen model. In nimaš pojma, koliko jih je pred tabo za ta model, niti koliko jih na leto sploh dobijo. Tako da je čista loterija. Oziroma, okvirno se ve, kateri modeli so bolj iskani, in kateri manj, tako da z izbiro modela malo lahko vpivaš na verjetnost, da ga boš v nekem doglednem času tudi dobil. Za Daytono mi je precej jasno, da ne bi imel praktično nobenih možnosti, tudi za submarinerja ne, yachtmaster je pa bolj dosegljiv. Bom videl, kako bo sedaj z Deep Sea.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

LukiYo ::

Fajn informacije, očitno so ljudem prijazen AD. Se bom enkrat oglasil za kak nakup in se hkrati priporočal za "običajnega" Oyster Perpetuala, ki bi ga od vseh najraje imel, kot uro za vse priložnosti in do konca življenja.

Okapi ::

Ena z uro povezana zanimivost.

Ena od ur iz zbirke, ki mi je izjemno všeč, je Ballov model Endurance. Lepo oblikovana in seveda s tritijevo "osvetlitvijo", mehanizem (ETA) s kronometrskim certifikatom in dodatno zaščiten pred tresljaji in magneti, dovolj vodotesna za potapljanje na dah, ravno prav velika ... skratka, zelo vsestransko uporabna ura.



Omejena serija (1000 kosov), narejena ob 100-letnici britanske antarktične odprave z ladjo Endurance. Na zadnji strani je vgravirana ladja Endurance.



Odprava sicer ni dosegla cila (hoteli so kot prvi prečkati Antarktiko), je pa vseeno postala zelo slavna. Namreč, na Antarktiko so odpluli leta 2014, ampak še preden so se lahko izkrcali in začeli s pohodom čez celino, je ladja obtičala ujeta v ledu. In čez čas je bilo ledu preveč, ladjo je zlomilo in je potonila. Vsi člani posadke so nato z rešilnimi čolni in zalogami več mesecev po ledu potovali (malo jih je pa nosil led) proti enemu od antarktičnih otokov. Ampak tudi tam še niso bili na varnem, saj ni nihče vedel, da so tam, da bi jih prišel rešit. Radijske postaje niso imeli, pa tudi če bi jo imeli, so bili predaleč, da bi jih kdo slišal.

Nekaj članov posadeke, na čelu s kapitanom Shackletonom, je zato v 6-metrskem čolnu odplulo proti 1300 km oddaljenem otoku Južna Georgia, kjer so imeli svojo postojanko kitolovci. Po dveh tednih plovbe jim je uspelo in čez nekaj mesecev je potem reševalcem uspelo priti še do preostanka posadke. Vsi so preživeli.

In zakaj pravzaprav to pišem? Ker so nedavno na morskem dnu, 3 km globoko, odkrili odlično ohranjeno potopljeno Shackletonovo ladjo Endurance.


https://www.rtvslo.si/zabava-in-slog/za...

In ko že ravno pišem o polarnem raziskovalcu Shackletonu še ena zanimivost. Tri leta pred odpravo z ladjo Endurance je Shackleton kot prvi poskusil priti do južnega tečaja. Kar mu sicer ni uspelo, je pa pod podomom svoje izhodiščne postojanke na obali Antarktike pustil zaboj viskija, ki so ga sto let kasneje našli in na njegovi osnovi namešali viski, ki je po okusu enak tistemu "antarktičnemu", in ga tudi zapakirali v slamo, kot je bil zapakiran izvirnik, da se med plovbo do Antarktike ni razbil.

Ko sem ga enkrat videl v nekem letališkem duty freeju, se mu seveda nisem mogel upreti.;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

AaBoy ::

Ste kaj spremljali kaj se je dagajalo s prodajo Omega X Swatch Moonswatch urami? Sem bil v mestu, kjer imajo Swatch trgovino in ko sem prišel tja in videl vrsto bolj dolgod kot 400m nisem mogel verjeti. Ure so mi lepe in bi "scratch the itch", ampak čakati več kot 12 ur v vrsti, da imaš možnost kupiti se mi pa zdi smotano... Predvsem, ko bereš, da so se ponekod celo pretepali za 250Eur vredno uro, ki kao ni limitirana.

https://www.swatch.com/en-en/bioceramic...

profii ::

Jaz sem imel namen se zjutraj vsest v avto in biti kakšno uro pred odprtjem tam, vendar sem potem videl kak hype je okgrog tega, sem opustil idejo. Čakam da dobim po retail cenah. :)

s1m0n ::

Eno kratko vprašanje... Imam ta prvi model Tag Heuer Connected na kateri je pas že malo zastaran, a se splača takšno uro prodat? Vidim, da za te pametne ure ni nekega zanimanja. Zaenkrat še mi dela dobro (preživi cel dan uporab kljub temu, da je že 4 leta stara).

Ales ::

Npr. v eBay.de zgodovino prodanih artiklov (ne v trenutno ponudbo!) poglej za koliko se te ure prodajo, po možnosti v takem stanju, kot je tvoja in potem, tudi glede na to, kje boš uro prodajal, lahko nastaviš dokaj realno ceno.

Nato presodi, ali bi raje imel uro ali približno toliko denarja...

s1m0n ::

Sem čist pozabil, da bi pogledal za že prodanimi na eBayu :)
Po cenah tam bi glede na stanje pasu kakšnih 400€ verjetno bila realna cena, mogoče celo manj...

Kje pa se to razen bolhe splača objavit/prodat?

Darko! ::

AaBoy je izjavil:

... Predvsem, ko bereš, da so se ponekod celo pretepali za 250Eur vredno uro, ki kao ni limitirana.

https://www.swatch.com/en-en/bioceramic...




Ma to, da stojiš v vrsti moraš bit mal nor ali pa blesav hipster.
Ampak jih je za razumet.
Za 250 flik dobiš uro, ki zaradi grafike in napisa Omega, tako na hitro, na metroju ali trolejbusu, izgleda kot moonwach. To pa tudi ni zanemarljivo.



Si prav predstavljam v Ljubljani kakšnega bradatega modela z lesenimi očali, slušalkami na glavi in torbo za čez ramo; ki je ravnokar parkiral svoj trajnostni bicikel; drka po zadnjem modelu Iphona in išče Urbano po žepih, da se pripelje do "kao Starbucksa" na štacjonu pod uro; na drugi roki pa se v mu v gunmetal barvi pritajeno svetlika "kao Omega", medtem ko zadovoljno premleva grižlaje sirovega bureka iz Miklošičeve na študentske bone. Idila, aaa.

:))

Okapi ::

Zanimivo bi bilo vedeti, kakšni so motivi tistih, ki so stali v vrsti.

A - stojim v vrsti, ker moram kot pravi hipster imeti munsvotč, naj stane kar hoče (Darkov opis).
B - stojim v vrsti, da bom na lahek način nekaj zaslužil (na Chrono24 jih prodajajo po 5x ceni).
C - stojim v vrsti, da dobim zanimivo lepo uro, ki me ne bo stala nič (razen stanja v vrsti), ker jo bom lahko čez čas prodal za najmanj toliko, kot sem dal zanjo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

Darko! ::

Je res.
Zanimivo bi bilo pa tudi vedeti kakšen je odstotek odgovorov A ali (B + C).

Ker koliko običajnih potrošnikov (v tem primeru hipsterjev) pa dejansko poizkuša s svojimi gadžeti kaj zaslužit.
Običajno imajo stvari pač zaradi fetiša, ne zaslužka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Darko! ()

Darko! ::

Oziroma če obrnemo enačbo:

Kdor stoji v vrsti, ker mora imeti munsvotč, naj stane kar hoče,
je mal nor ali blesav hipster.

Odstotkov ne vemo.
Jebi ga.

:D

Okapi ::

Darko! je izjavil:

Je res.
Zanimivo bi bilo pa tudi vedeti kakšen je odstotek odgovorov A ali (B + C).

Ker koliko običajnih potrošnikov (v tem primeru hipsterjev) pa dejansko poizkuša s svojimi gadžeti kaj zaslužit.
Običajno imajo stvari pač zaradi fetiša, ne zaslužka.

Ja, ampak v teh vrstah je vedno tudi dosti takih, ki stojijo tam zaradi zaslužka, z namenom takojšnje prodaje izdelka, ki je očitno tako zaželen, da ljudje stojijo v vrsti.

Koliko je enih in drugih je pa seveda vprašanje.

Boobiz ::

A potem iz miši ni nastal slon glede QA teh moonswatchev? Tisto, ko je farba ostajala ljudem na rokah in to.
I'm drunk, what's your excuse?

hubber ::

Tale moonswatch je malo poživel stvari, kar je v bistvu za nas kupce lahko samo pozitivno.
Pa ura je na pogled kar všečna, ne glede na to al piše gor Omega ali ne.
Negativno izkušnjo imajo lahko samo lastniki Moonwatcha, ker jim bo verjetno vsake toliko časa kakšen mulc rekel: "O a imaš ti tudi moonSwatch. A si ti tud dolgo čakal v vrsti?" :)

Okapi ::

Meni se ta akcija Omege zdi bolj v slogu - če že vsi delajo poceni replike spidmasterja, jih pa dajmo še mi, bomo imeli vsaj nekaj od tega.;)

SL4FKO ::

Pozdrav vsem.

Iščem novo uro, ki me bo zdržala leta... in leta... Mehanske še nisem imel, do sedaj sem životaril na Festini (kvarčna), ki pa je šla po gobe po 20 letih.

Gledam znamko MIDO, grem na mehansko, po obsežnem nekaj tedenskem izobraževanju na netu mi je COSC certifikat obvezen (se pravi posledično samo kronometer ure...)

Dopade se mi ta, kaj pravite:

https://www.irisimo.si/mido-m038-431-11...


Ima odličen ETA kaliber s silicijevo vzmetjo, dopade se mi sicer tudi ta, ampak ima standardno vzmet oz. zobati mehanizem:

https://www.irisimo.si/mido-m021-431-11...


Hvala za mnenja!

donvito ::

Vizualno apsolutno druga.

Okapi ::

Mido so v redu.
Od teh dveh je meni prva (Multifort) bistveno bolj všeč. V živo je videti veliko bolje kot na večini fotografij, ker je tako številčnico (tej površinski obdelavi ali tudi gravuri pravijo Côtes de Geneve, po angleško Geneva stripes, po naše bi lahko rekli ženevski valovi) težko dobro slikati.

Ta 3D učinek je meni zelo všeč, da globino številčnici in se spreminja glede na svetlobo.






Imam enega Tissota s podobno številčnico, ki ima tudi kronometrski mehanizem model T-tempo).



Prodam, malo rabljeno, sveže servisirano, za pol cene novega Midota.;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

t3hn0 ::

SL4FKO je izjavil:

Pozdrav vsem.

Iščem novo uro, ki me bo zdržala leta... in leta... Mehanske še nisem imel, do sedaj sem životaril na Festini (kvarčna), ki pa je šla po gobe po 20 letih.

Gledam znamko MIDO, grem na mehansko, po obsežnem nekaj tedenskem izobraževanju na netu mi je COSC certifikat obvezen (se pravi posledično samo kronometer ure...)

Dopade se mi ta, kaj pravite:

https://www.irisimo.si/mido-m038-431-11...


Ima odličen ETA kaliber s silicijevo vzmetjo, dopade se mi sicer tudi ta, ampak ima standardno vzmet oz. zobati mehanizem:

https://www.irisimo.si/mido-m021-431-11...


Hvala za mnenja!


Če kaj šteje...imam Mido Commander II in mi je zelo všeč. Priporočam obisk slowatcha da ju primerjaš v živo.
^.^

SL4FKO ::

Odlično, hvala za to tudi sam sem tako že potiho študiral...

Kakšne so izkušnje s točnostjo? Modela II ne morem nikjer najti, kateri kaliber ima?

t3hn0 ::

SL4FKO je izjavil:

Odlično, hvala za to tudi sam sem tako že potiho študiral...

Kakšne so izkušnje s točnostjo? Modela II ne morem nikjer najti, kateri kaliber ima?

Če si pogledaš uradno stran za Multifort in za Commander, boš videl da imata enak mehanizem, Automatic Mido Caliber 80 (base ETA C07.821) COSC.

Model je M021.431.11.041.00 oz. drugi link ki si ga poslal. Svojo sem kupil v Slowatchu v slo, kjer pa vidim da oba željena modela staneta enako :)

Zaostanka na svoji uri nisem točno meril, trenutno pa jo nosim po nekaj dni skupaj in je zaostanek tako majhen, da je meni osebno irrelevanten (do pol minute gor/dol je vseeno).
^.^

Darko! ::

SL4FKO je izjavil:



Iščem novo uro, ki me bo zdržala leta... in leta... Mehanske še nisem imel, do sedaj sem životaril na Festini
po obsežnem nekaj tedenskem izobraževanju na netu mi je COSC certifikat obvezen

kaj pravite:


- da si nočeš priznat, da gre vse k hudiču:
Kar je, beží;
al’ beg ni Bog?
ki vodi vekomaj v ne-bó,
kar je, kar b’lo je in kar bó.


- da si najverjetneje občutljiv na točnost (bolj pravilno preciznost) ure;

- da se po nepotrebnem omejuješ na švicarje (recimo za podoben dnar +/- 1200 EUR dobiš nemški Nomos Club, ki so neodvisna urarska bajta in ur ne testirajo na COSC - pa najbrž s tem niso nič slabše; ali pa za nekaj več cekinov recimo mehanski Citizen Serije 8);

- da si nočeš vzet časa za cenjeje vrhunskega japonskega kvarca (ki bi ti dejansko, ampak res brez vsakršnih skrbi s položajem, podmazovanjem in preprečevanjem prevelikih kinetičnih tortur, brez životarjenja, delal še naslednjih 20 let; lahko celo na trajnostno svetlobo); pa če je jurja premalo fancy, dobiš tudi take za dva ali tri ...)

:)

SL4FKO ::

1.) Ne da si ne priznam, pri okroglih 40 mi je zadeva postala kristalno jasna... :D

2.) Ja, sem ja.

3.) Čisto subjektivno mnenje, se strinjam. Ostajam pri švicarskih urah, za eksperimentiranje mi ni. Pri tvojem predlogu NOMOSa mi dizajn sploh ne potegne.

4.) Sem študiral o kvarcu, ja. Ampak ne, grem raje na mehansko. ECO Drive je sicer zelo privlačen, a ima dosti manjšo življensko dobo (ca. 10 let -> adijo celice). Denar ni tak problem (preseravanje je nekaj drugega), pri približno jurja +/- sem si pač postavil mejo. 2 recimo ne bi več dal, ni šans.

Furbo ::

Sem šel čez kar nekaj ur in danes bi kupil avtomatik samo še Rolex in ostalo v tem cenovnem razredu.

Ure za jurja, dva, tri je meni osebno brezveze servisirati, mehanizmi v njih niso nič posebnega, pa še zamujajo/prehitevajo preveč.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Darko! ::

SL4FKO je izjavil:



3.) Čisto subjektivno mnenje, se strinjam. Ostajam pri švicarskih urah, za eksperimentiranje mi ni. Pri tvojem predlogu NOMOSa mi dizajn sploh ne potegne.


Ma ne, to ni bil predlog za Nomos. Tudi meni Club ni za na roko. Razen recimo Ahoi Atlantic date v modri.


Mido so super ure.
Dve leti nazaj sem gledal tole lepotičko, v lični škatli z dvema pasovoma.

https://www.uhrcenter.de/en/product/mid...

Če bi imeli izvedbo s COSC mehanizmom, bi jo tudi sam vzel.
Ker jo niso imeli, jo nisem.

;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Darko! ()

Darko! ::

Furbo je izjavil:

Sem šel čez kar nekaj ur in danes bi kupil avtomatik samo še Rolex in ostalo v tem cenovnem razredu.

Ure za jurja, dva, tri je meni osebno brezveze servisirati, mehanizmi v njih niso nič posebnega, pa še zamujajo/prehitevajo preveč.


Nevarna izjava en teden pred volitvami.
Ker ko pride v deželo ponovno "svoboda" imet roleksa ne bo ravno primer povprečnega predstvnika "ljudstva".

Veliko ljudstva je brez dobrih in dragih ur, zato je na mizi že predlog podržavljanja časomerov, tam nekje v sredini septembra.

Okapi, skrij zbirko; Furbo, ne izzivaj !
Ok, lahko se zmenimo, tako pod mizo, da se bo spregledalo.

:))

Furbo ::

Hmm, če ne veš, je Slovenija druga Švica. Rolexa ima vsak.
Mora biti tako, ker so nam to že leta 91 obljubili.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

SL4FKO ::

Furbo je izjavil:

Sem šel čez kar nekaj ur in danes bi kupil avtomatik samo še Rolex in ostalo v tem cenovnem razredu.

Ure za jurja, dva, tri je meni osebno brezveze servisirati, mehanizmi v njih niso nič posebnega, pa še zamujajo/prehitevajo preveč.



Pravi tip, ki skoraj stoposto potem vozi mainstream Passata...

Samo ugibam, hehe...

Darko! ::

Spet zanimiva primerjava,
Seiko5 vs (500 do 1000)x Seiko5

Okapi ::

Malo za popestritev, kakšno je stanje na urarskem "delniškem" trgu (glede na ponudbo na Chrono24).

Tole je "delnica" Rolexa na moji roki (odkar sem ga kupil).



Omega (model America's Cup) vsaj inflacijo lovi, za silo.;)



Seikovemu Alpinistu (SAR017) vrednost kar lepo raste.

Okapi ::

Mogoče bo koga zanimalo, ena firma je pri nas začela prodajati kitajske ure Beijing in Fiyta. Prve sem večkrat omenil v tej temi (imam dve njihovi uri), drugo znamko, ki je novejša, in dela ure bolj sodobnega videza, pa tudi parkrat.

Na primeru enega modela, ki mi je še posevej všeč, Beijing Beihai, sem primerjal ceno s tisto na good-stuffs, kjer sem doslej kupoval kitajske ure, in je pri nas malenkost ugodnejša. Nisem pa preverjal, če je kje druge, recimo ali Aliexpressu, še ugodnejša.

https://www.tehnoles.si/moska-rocna-ura...

Zelo spodobna ura klasičnega videza za 336 evrov.



Lepa tudi z zadnje strani.;)



Pa drugi modeli Beijinga in Fiyte so tudi vredni ogleda in razmisleka, da ne bo pomote.

Ne poznam pa te naše firme, tako da ne vem, kako zaupanja vredni so.

Darko! ::

Okapi, si pa izbral prav zagmašno!
Roko na srce, razen za zbiratelje, je precej neuporabna za aktivnega dedca.

Glede na čase, ki prihajajo, priporočam preverjen in pravoveren slogan, torej: svobodno in zeleno.



Bodo marsikatera vrata prej odprta.
:))

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Darko! ()

ali3n ::

Si kdo slučajno lasti starejšo Omego SM120 (ref. 166.027), lahko tudi brez datuma.
Rad bi jo videl v živo, preden se zaženem v nakup. Vem da je malo verjetno, pa vendar vprašam :)

 fotka

fotka

- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ali3n ()

FireSnake ::

Eh, ne skrbi!
slo-tech-ura-enciklopedija A.K.A. Okapi bo vedel povedati kaj lepega o tejle stvaritvi.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Okapi ::

On bi jo rad videl v živo, tu mu ne morem pomagati.

Po mojem je edinia stvar, ki jo mora kot morebitni kupec razčistiti, velikost. 37mm premera je za marsikoga (vključno z mano) danes na roki videti skoraj kot ženska ura- v smislu, da se lastniku ure tako zdi, ne nujno tistim, ki gledajo uro na njegovi roki.
S tem da 37mm je na spodnji meji sprejemljivosti. Občasno dam recimo na roko Seagull 1963, ki je tako velik. Imam pa nekaj starejših ur, ki so mi zelo všeč, ampak 36 - 33 mm premer (kar je bila včasih čisto primerna "moška" velikost) pa je absolutno premalo.

Tako da če nima dobre predstave, je mogoče zasilna rešitev, da gre do neke malo bolje založene trgovine z boljšimi urami in pomeri nekaj v tej velikosti. Če je velikost sprejemljiva, lahko ostalo oceni na fotkah.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

Furbo ::

Darko! je izjavil:

Okapi, si pa izbral prav zagmašno!
Roko na srce, razen za zbiratelje, je precej neuporabna za aktivnega dedca.

Glede na čase, ki prihajajo, priporočam preverjen in pravoveren slogan, torej: svobodno in zeleno.



Bodo marsikatera vrata prej odprta.
:))

V Heineken? :)
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Map ::

ali3n je izjavil:

Si kdo slučajno lasti starejšo Omego SM120 (ref. 166.027), lahko tudi brez datuma.
Rad bi jo videl v živo, preden se zaženem v nakup. Vem da je malo verjetno, pa vendar vprašam :)

 fotka

fotka


««
176 / 188
»»