Forum » Loža » Ročna ura
Ročna ura
Temo vidijo: vsi
bojany ::
Jaz sem se pa po nekajletnem odlašanju/opazovanju/slinjenju odločil za tole: https://www.steinhartwatches.de/en/dive...
Sem se ogreval za keramični bezel pa mi je tale jubilee varianta ful všeč. Upam samo, da ne bodo zajjali z GMT kazalcem in bo pravilno poravnan
Sem se ogreval za keramični bezel pa mi je tale jubilee varianta ful všeč. Upam samo, da ne bodo zajjali z GMT kazalcem in bo pravilno poravnan
leiito ::
Si zihr, da je res jubilee, ker nikjer v tekstu ne omeni tega in noben drug model nima te opcije.
Za moj okus itak ne paše jubilee na diverja, je pa res, da lastniki Steinhartov jamrajo, da je oyster neudoben.
Za moj okus itak ne paše jubilee na diverja, je pa res, da lastniki Steinhartov jamrajo, da je oyster neudoben.
Si zihr, da je res jubilee, ker nikjer v tekstu ne omeni tega in noben drug model nima te opcije.
ja sem ziher, je pa res, da je tale model edini z jubilee pasom. Drugače je pa GMT ‘wana be’ bezel in ne diver Diver je ‘le’ po obnašanju.
Še en video
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bojany ()
Okapi ::
No ja, tudi quartz ne piše. Na urah na ročno navijanje pa skoraj nikoli ne piše manual, ali mechanic, kvečjemu xx jewels.
Ampak ja, notri je sigurno baterija in ne vzmet.
Ampak ja, notri je sigurno baterija in ne vzmet.
Darko! ::
Mislil sem Seiko.
Če je Seikotova ura automatic, pol zmeraj piše.
No, sem "skoraj čist" ziher
Če je Seikotova ura automatic, pol zmeraj piše.
No, sem "skoraj čist" ziher
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Darko! ()
perci ::
Ah, saj me nisi.
Rad se delam pametnega
Aja, aplaus je bil namenjen Donvitu, ki je vendar nabavu tko kot se spodob. Ne teb Perci !
Sorry.
Nesporazum.
Rad se delam pametnega
Aja, aplaus je bil namenjen Donvitu, ki je vendar nabavu tko kot se spodob. Ne teb Perci !
Sorry.
Nesporazum.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Darko! ()
adhoc ::
Jaz sem se pa po nekajletnem odlašanju/opazovanju/slinjenju odločil za tole: https://www.steinhartwatches.de/en/dive...
Go for it! Tocno to uro imam tudi jaz nagledano...kmalu jo nabavim. Ce bos kupil, javi kako je, prosim.
ja sem ziher, je pa res, da je tale model edini z jubilee pasom. Drugače je pa GMT ‘wana be’ bezel in ne diver Diver je ‘le’ po obnašanju.
Še en video
Sploh ne zglega slabo, zelo veliko ure za €500. Kako si pa zadovoljen z jubilejcem?
Sam sem ugotovil, da je pašček skoraj tako pomemben kot ura, mora biti komot, trpežen, dobrega dizajna, po možnosti vodoodporen. Imam Seiko SBDC053, ki je v originalu na gumi, gor sem dal pa najprej plav Weston iz semiša in potem usnjen Hirsch z deployant, zdaj bi pa bodisi zamenjal z doplačilom za 051, črno na jeklu, ali pa kupil samo jeklo, ampak ni poceni, cca. €200 je original Seiko jeklenka, druge pa kot razumem ne pašejo.
Wad@ ::
Tudi jaz sem v fazi nakupa ročne ure. Zaenkrat sem bolj nagnjen v smer quartz mehanizma, ni pa to zacementirano.
Želim si možnost 2 časovnih pasov, da je kolikor tiliko kvalitetna in, najtežje, da mi je včeš Gledal sem cenovno okrog 200 eur in se nakako zaljubil v citizen nighthawk. Sploh z kakšnim usnjenim/nato pasom mi izgleda huda. Všeč mi je tudi ideja casio ediface bluetooth serije, ampak kolikor sem na hitro gledal so kar ogromne.
Če se odločim za nighthawk, kje se jo splača kupiti? Vsaj pomeril bi jo rad v živo pred nakupom. Odprt tudi za druge ideje.
Želim si možnost 2 časovnih pasov, da je kolikor tiliko kvalitetna in, najtežje, da mi je včeš Gledal sem cenovno okrog 200 eur in se nakako zaljubil v citizen nighthawk. Sploh z kakšnim usnjenim/nato pasom mi izgleda huda. Všeč mi je tudi ideja casio ediface bluetooth serije, ampak kolikor sem na hitro gledal so kar ogromne.
Če se odločim za nighthawk, kje se jo splača kupiti? Vsaj pomeril bi jo rad v živo pred nakupom. Odprt tudi za druge ideje.
dottor ::
Kaj Citizene je potrebno kej redno servisirat al ne tikat dokler dela?
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi
Ales ::
Kot vsako drugo uro.
Nekateri pri cenejših urah presodijo, da se servisiranje ne izplača in jo zgonijo dokler dela ter nato fliknejo v predal. Sam nisem ravno pristaš tega, a se počne.
Nekateri pri cenejših urah presodijo, da se servisiranje ne izplača in jo zgonijo dokler dela ter nato fliknejo v predal. Sam nisem ravno pristaš tega, a se počne.
Jaz sem se za ta namen kupil timegrapher, mašinco, ki ti hitro in precej točno pove, kakšno je zdravje ure. Stane okoli 150 evrov.
Ko začne ura kazati znamenja, da je čas za servis, se odločim, ali servis, ali predal. Tako ure nikoli ne zdelam toliko, da je preprost reden servis ne bi spravil k sebi. Pa seveda, če hočeš točnost ure sam popravit, timegrapher skrajno poenostavi delo. Plus zabavna napravica je to.
Je pa jasno to koristno predvsem, če imaš več kot dve ali tri mehanske ure.
Ko začne ura kazati znamenja, da je čas za servis, se odločim, ali servis, ali predal. Tako ure nikoli ne zdelam toliko, da je preprost reden servis ne bi spravil k sebi. Pa seveda, če hočeš točnost ure sam popravit, timegrapher skrajno poenostavi delo. Plus zabavna napravica je to.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
Odvisno koliko in kako jo uporabljaš ter tudi za katero uro gre. Razreda 3 ali 5 ali 7 let, recimo.
perci ::
Sploh ne zglega slabo, zelo veliko ure za EUR500. Kako si pa zadovoljen z jubilejcem.
Sporočim, ko pride
Zgodovina sprememb…
Jaz sem se za ta namen kupil timegrapher, mašinco, ki ti hitro in precej točno pove, kakšno je zdravje ure. Stane okoli 150 evrov.
Morda za tiste, ki še niso pripravljeni zapravit toliko denarja za resno zadevo:
TheBlueOne ::
Narocil Hamilton Khaki... Se mi zdi, da je trenutno dobra cene, zato delim...
https://www.amazon.de/gp/product/B0001W...
https://www.amazon.de/gp/product/B0001W...
Ravno sem napisal, da na mehanskih urah ne piše "mechanical", in evo ene, kjer točno to piše.
Še en video
Sem kar nabavil se tega steinharta. Osebno mi je bracelet neudoben, je takoj letela na leder nato. Drugace pa za ta denar...ne vem kaj bi si clovek lahko vec zelel. Super je!
To je ze tretja ura pretekla dva meseca, tako da imam mir za en cas.
profii ::
Kako je z bezlom? Ima kaj "lufta"?
drugače, čestitke za nakup, je na buy listi, skupaj z titan 500.
drugače, čestitke za nakup, je na buy listi, skupaj z titan 500.
Go for it! Tocno to uro imam tudi jaz nagledano...kmalu jo nabavim. Ce bos kupil, javi kako je, prosim.
No pa je paket le prišel. Včeraj sem cel dan nosil uro na roki in nisem razočaran. Če primerjam jubilee na seikotu 007 in tega, enostavno ni primerjave. Celoten komplet ura in kovinski pas je lepo uravnotežen in četudi je ura precej težka se teža lepo razporedi okrog zapestja in je skorajda ne opaziš. Pa še tanjša je od skx007.
Je pa siva barva precej svetla zaradi celotnega satenastega izgleda ampak je pa zanimivo kako se barva spreminja v različnih okoljih. Enako je z notranjostjo ure. Na slikah izgleda skoraj črno ampak tudi videz se z okoljem spreminja od svetlo sive do skoraj črne.
Kar zadeva točnost pa je mogoče še prezgodaj za oceno ampak kar sem gledal smo okrog +5s/dan in če ostane tako bo super.
Prvi vtis je zelo pozitiven in verjamem, da bo tako tudi ostalo. Če se pa naveličam modro-rdeče kombinacije še vedno ostane možnost menjave bezla s keramiko. Za 30€ je mogoč čisto drugačen look
Še ena slikca:
Hvala za report, ampak si malenkost prepozen. Jo zdaj že imam doma :) Natančnost moraš meriti čez daljši čas, lahko ima precejšnjo deviacijo iz dneva v dan, odvisno od pozicije v kateri je ura, itd., ampak +5 sekund je zelo v redu rezultat.
Kako je z bezlom? Ima kaj "lufta"?
Nope. Edino GMT kazalec je malo čuden. Včasih je lepo poravnan, včasih ne.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: adhoc ()
mailer ::
Pa vas nič ne moti modro rdeča kombinacija. Vidim da se uro dobi že za cca 500€. Osebno mi je bolj všeč kombinacija z eno barvo.
kakšen je pa kaj mehanizem Quartz ETA 251.264 CEN Precidrive (koliko je sploh cena, da vidim koliko se splača odštet), obljubljajo cca +-10 sekund na leto, baterija drži cca 5 let.
Mi je pa fascinanten Breitling Navitimer, pravi analogni računalnik na zapestju.
Še vprašanje, ki ga nisem zasledil. Na kateri roki nosite uro, jaz na levi.
p.s. Pa še zanimiva kolekcija v kufru :) Všeč mi je Audemars Piquet in Patek.
kakšen je pa kaj mehanizem Quartz ETA 251.264 CEN Precidrive (koliko je sploh cena, da vidim koliko se splača odštet), obljubljajo cca +-10 sekund na leto, baterija drži cca 5 let.
Mi je pa fascinanten Breitling Navitimer, pravi analogni računalnik na zapestju.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz
Pa vas nič ne moti modro rdeča kombinacija. Vidim da se uro dobi že za cca 500EUR. Osebno mi je bolj všeč kombinacija z eno barvo.
Rdeče-modra deluje športno/casual, črno je bolj formalno :) Ni pa nek problem zamenjat, če se naveličaš.
Navitimer je ql, če ga znaš uporabljati. Gre za prirejen analogni kalkulator za pilote ampak moraš res imeti dober vid, da lahko razbereš vse skupaj. Mene je tudi nekaj časa fasciniral in sem nabavil citizen pro pilot eco drive, ki ima zelo podobne funkcije (seveda za bolj normalno ceno ) Ga imam zdaj na nočni omarici ker lume fenomenalno zdrži celo noč... včasih je celo presvetel, če ga preveč posevetim preden grem spat
Takole izgleda:
https://www.google.com/url?sa=i&rct=j&q...
Zgodovina sprememb…
Malo monotona je tista kolekcija v kufru, same športne ure in vse v jeklu, vsaj kaka dressy ura bi se spodobila, pa kak kos iz žlahtne kovine, še kaj razen GMT in kronografov, kakšen kvadratne oblike...
Gogo ::
Kaj ko bi tole temo razdelili na eno z urami do 200 eur? Seveda z kvalitetnimi urami in ne škart robo, ki je lepa samo na videz. Samo v razmislek.
PS. Iščem kvalitetno ne športno uro, ne dressy, za vsakodnevno rabo do 200 eur.
Gigabyte Aorus B550 Elite|Ryzen 3 3100|GeForce GT 1030|
TG Delta RGB 16GB CL 16|ADATA XPG SX8200 PRO 512GB NVMe SSD M.2|
Chieftec Photon Series 650W RGB ATX| Antec PerformanceOne P7 Silent Black|
Diver odpade. Drugače pa hvala.
Še vedno bi ti priporočal Seiko v tem cenovnem razredu. Če še malo primakneš lahko že kakšen Seiko Presage dobiš. Recimo https://www.chrono24.com/seiko/seiko-pr...
avtomat, safirni sendvič, ...
Nisi pa povedal nič kar ti je všeč, tako da lahko samo ugibamo
avtomat, safirni sendvič, ...
Nisi pa povedal nič kar ti je všeč, tako da lahko samo ugibamo
dottor ::
Citizen ima kar pesto ponudbo do 200€.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
Kaj ko bi tole temo razdelili na eno z urami do 200 eur? Seveda z kvalitetnimi urami in ne škart robo, ki je lepa samo na videz. Samo v razmislek.Mehansko ali "električno"?
Seiko, Orient za mehanske, za kremenove pa še Citizen, Casio, Bulova, Timex. "Druga liga", ampak še vedno čisto v redu, so Lorus, Pulsar (oboje Seiko v bistvu), Q&Q (Citizen), Accurist, Sekonda ...
Pri mehanskih do 200 evrov se splača pogledati še Kitajce, najbolje kar tule:
http://www.good-stuffs.com/
Premalo si povedal, kakšno uro bi rad, ampak recimo tale Bulova pride 165 evrov. Njena posebnost je gladko premikanje sekundnega kazalca, čeprav ni mehanska.
https://www.amazon.com/Bulova-Quartz-St...
A propos Kitajci, na youtubu ljubitelji ur, ki se sicer navdušujejo nad veliko dražjimi modeli, zelo hvalijo tale dva hommage-a in kot odvisnik od Ali Expressa tudi sam ugotavljam, da so Kitajci v zadnjih letih naredili velik korak naprej v preciznosti izdelave, attention to detail, to še zdaleč ni več samo cenen pofl.
Res sem premalo povedal. Sam ne vem, všeč mi je citizen eco drive z kovinsko zapestnico, bel, po drugi strani pa tudi hamilton khaki mecanic ali pa swatch system51.
Zaenkrat mi je všeč tole:
Res sem premalo povedal. Sam ne vem, všeč mi je citizen eco drive z kovinsko zapestnico, bel, po drugi strani pa tudi hamilton khaki mecanic ali pa swatch system51.
Tole pa je flieger z baumuster b stevilnico. Poglej si malo v tej smeri, ce zgooglas bos nasel veliko primerov.
"Bagelnauta" imam in je res lepo narejen, samo zaponka na zapestnici je malo bolj "šibka", ampak še vedno čisto uporabna. Celo mehanizem je čisto spodoben, za poceni kitajca. Bila je 55 evrov, pred par leti.
Še vedno je ista cena, brand je danes sicer Peter Lee, in še vedno je zaponka švoh, zato naj bi bil Didun boljši, čeprav ravno na youtube kanalu zgoraj tip obrne zapestnico, da se lažje zapira in še nekaj z linki čara, v enem drugem posnetku pa zamenja cel clasp z drugim, butterfly z eBaya za $5, in baje je potem zgledno. Model ima znanje in orodje, da optimizira te ure, za eno razlaga, da je dial malo off, da jo bo napadel od zadaj in ga centriral.
Cena je res smešna, imena teh blagovnih znamk pa tudi.
"Bagelnauta" imam in je res lepo narejen, samo zaponka na zapestnici je malo bolj "šibka", ampak še vedno čisto uporabna. Celo mehanizem je čisto spodoben, za poceni kitajca. Bila je 55 evrov, pred par leti.
Meni je pa bolj kot ura sama, všeč njena fotografija. Sploh v kombinaciji z barvitim ptičkom.
Modra podloga in in barvast ptiček ji nekako "vdihnejo življenje".
A si jo sam posnel ?
Kasali ::
Kdo ve, kje v LJ se da probat Seiko SKX007 ali 009?
In nato, kje "nabavit" po najboljši ceni?
Hvala!
In nato, kje "nabavit" po najboljši ceni?
Hvala!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Kasali ()
Kasali ::
V Raubarja za Bežigradom zahaja en gospod z SKX007, gotovo bi to jo dal za probat.
mel sem v mislis "štacuno"...:D