» »

Ročna ura

Ročna ura

Temo vidijo: vsi
««
74 / 189
»»

Gogo ::

No ne rata mi se registrirat na rakuten. Sem jim pisal email z mojim problemom. BOmo videli. V skrajnem primeru pa kupim na amazonu.com in dam 40€ več za vse skupaj. ;((
Gigabyte Aorus B550 Elite|Ryzen 3 3100|GeForce GT 1030|
TG Delta RGB 16GB CL 16|ADATA XPG SX8200 PRO 512GB NVMe SSD M.2|
Chieftec Photon Series 650W RGB ATX| Antec PerformanceOne P7 Silent Black|

Okapi ::

A si poskusil z Alt 64?

O.

na to pa nisem se spomnil.
evo grem probat.

okapi ti si car.:):)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Gogo ()

No, potem, ko je prepotoval več kot pol sveta (dobesedno), je "taborniški" Casio ProTrek 6000 končno na moji roki. Izkazalo se je, da špediter, ki dela za FedEx, carinjenje opravi hitreje in celo par evrov ceneje od Pošte, tako da skupna cena je bila na koncu 390 evrov.

Prvi vtis je - komplicirano;) Si bo treba vzeti čas in preštudirati navodila. No, osnovne stvari so k sreči dovolj preproste, tako da koliko je ura, vidim, ;) z barometrom, višinomerom, kompasom in ostalimi zadevami se bom pa ob priliki poigral. Sicer pa je zabavno gledati, kako se kazalci umikajo izpred zaslončka LCD, ko vklopiš kakšno stvar, ki se tam izpiše. Všeč mi je tudi, da pokaže raven signala pri sinhronizaciji, da človek preveč ne ugiba, ali bo uspela ali ne.

Malo me je skrbelo, da bo ura prevelika, ampak ni sile, tudi zato, ker ni pretirano debela (13 mm). Predvsem je pa zelo lahka - 72 g. Mehanske ure s kovinsko zapestnico, tudi precej manjše, imajo hitro 170-180g. Pas iz ogljikovih vlaken je, vsaj na prvi vtis, dovolj udoben.

Negativni zaslončel LCD je po pričakovanju v slabši svetlobi bolj slabo viden. Mojstri pri Casiu so se tudi iz neznanega vzroka odločili, da s svetlečo barvo ne pobarvajo celih kazalcev, ampak samo konice. Ampak glede na to, da ima ura lučko (ki se lahko celo sama vklopi ob pravi kretnji z roko), tudi z nočno vidljivostjo ne bi smelo biti problema.

V glavnem, zadovoljen, in mesto v zbirki, namenjeno uri za pustolovščine, je odkljukano.

O.

Venomus ::

Sem ravno hotel reči, ali si ga kupil kot keeper ali samo za pokušino ;) Fajn izgleda na roki, ni prevelik. In verjetno zelo udoben s tem paščkom.

Altimeter, kompas in barometer se pa hitro navadiš, mislim da ima tale tvoj Protrek isti V3 senzor kot moj Rangeman? Samo mogoče je malo drugače, ker imaš ti kazalce in se drugače gleda, na Rangemanu je zelo enostavno. Na začetku sem isto mislil, da ne bom nikoli pogruntal, kako se to uporablja, zdaj pa čisto enostavno.

ProTrek je za obdržat, zato pa je danes prišla še ena, ki niti za pokušino ni, ampak bolj za hec, oziroma za darilo kakšnemu otroku. 3 evre s poštnino vred za nekaj, kar je pravzaprav videti kot čisto v redu zapestnica. Pa še uro kaže, čeprav podnevi se te ledice komaj vidijo. V glavnem, najcenejša ura, kar sem jih doslej kupil.;)

perci ::

sori, ampak tole je pa nikakvo

In kaj misliš, da lahko za 3 evre dobiš? Zamenjava baterije v taki uri pri urarju stane 2x toliko;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Ne, estetsko mislim, pustmo kvaliteto.

cebelar123 ::

Pa v živo niti ne zgleda slabo. Jo mam že kaki 2 leti sam. Ampak ko baterija crkne mislim da lahko vse skupaj samo stran vržeš. Jaz nisem nikjer videl vijakov.

gruntfürmich ::

perci je izjavil:

sj takih je velika večina okapijevih ur!:))
sori okapi, ampak tko je:D
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Ales ::

gruntfürmich je izjavil:

perci je izjavil:

sj takih je velika večina okapijevih ur!:))
sori okapi, ampak tko je:D

Samo v tvoji glavi.

Pravkar plačal na Rakuten Store3s 35800 YPJ za tole stvarco:
 Seiko SARG007

Seiko SARG007

Sedaj pa sem v pričakovanju.
Okapi še enkrat hvala za nasvete.

Have a nice day boys.

Glede na to, da so mi všeč kovinske zapestnice premišljujem, da bi zamenjal pašček, sicer ne takoj ampak do konca leta pa bo.
Kaj pravite?

Furbo ::

Meni so kovinski itak zakon, zgoni usnjenega, do tedaj ko bo potrebna menjava, pa imaš že na zalogi kovinskega.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Imam pa že par ogledanih. Tako da sem v nizkem štartu. :D

Evo, imam eno, ki bo sigurno gruntfu všeč.;)
Italijanski dizajn, švicarska tehnologija, pravijo za Sector.

Model 540 je sicer izpred kakšnih 10 let, ampak ura je nerabljena, stara zaloga. Še z nalepko zadaj na pokrovčku. Ura je kar masivna, ima 180 g, tako da človek kar čuti kakovost;), ni pa zelo velika in je torej kot nalašč za tiste, ki nimajo ravno največjih šap. Meri 39 x 12 mm. Ima safirno šipco, 100 m vodotesnosti, "potapljaški" obroček se brezhibno vrti, notri pa je vrhunski švicarski kremenčev mehanizem ETA 955.112 s sedmimi rubini (ki je v številnih vrhunskih urah, tudi dražjih od 1000 evrov - uporablja ga recimo TAG Heuer).

Odrekel bi se ji za recimo 80 evrov.

Če bo šla ura iz mojih rok, bom dal noter še svežo baterijo (ker nimam pojma, koliko časa bo ta, ki je notri, še zdržala).

gruntfürmich ::

ni takšna zame. preveč kovine.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

bnarbo ::

Jaz res ne vem kaj vi vidite na teh Seiko urah.. Ce mene vprasas se bolj splaca pocakat pa teh 400eu prisparat in ko naberes okoli 1k-1.5k si kupis kaksno rabljeno Omego ali kaj podobnega pa vsaj ves da imas pizdarijo na zapestju.. Samo moje mnenje..

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bnarbo ()

rajc123 ::

pozravljeni zanima me če se da naročiti to uro in če jo pošiljajo v slovenijo in koliko je se zraven stroskov se pravi koliko me pride na koncu ta ura
http://www.amazon.com/Michael-Kors-Watc...

Jaz res ne vem kaj vi vidite na teh Omega urah za 1K.>:D
Stvar preferenc pač. In denarja seveda.

Gogo je izjavil:

Pri omegi ali podobnem brandu vsaj investras in ves da bos lahko prodal za dobro ceno ko bos rabil denar + ce se odlocis za pameten model, se lahko cena se visa samo to je ponavadi pri drazjih modelih. Pri nizjem rangu imas npr Omega Speed master Man on the moon..

Veliko sreče pri investiranju v ure ti želim;)
Tudi Omege izgubijo 20-30%, ko jih odneseš iz trgovine.

Okapi je izjavil:

Veliko sreče pri investiranju v ure ti želim;)
Tudi Omege izgubijo 20-30%, ko jih odneseš iz trgovine.

Sevda da skoraj vse ure izgubijo vrednost, redki primeri pridobijo na vrednosti. Bos pa se vedno manj zgubil kolikor da bi ''investiral v novega BMW-ja'' ki bo izgubil enkrat vec na vrednosti cez par let..

Drugace katera znamka vam je najbolj pri srcu?

Meni osebno Patek Philippe

McMallar ::

@Okapi: tvoja zadnja izjava mi je zanimiva. Kolega ima Rolex-a za katerega je pred leti dal enih 9k EUR. Po njegovih trditvah (baje da modela ne delajo vec), naj bi bila sedaj vredna nekje 12k. Je kaj na tem ali me samo malo zaje...?
Why can't a programmer tell the difference between Halloween and Christmas?
Because OCT31 = DEC25

Možno je. Odvisno od modela, ohranjenosti,...

Tako kot se ferrariji rabljeni prodajajo dražji kot novi.

Ampak to je res ekskluziva o kateri se ne pogovarjamo pri Omegi do par k EUR.

Skratka, investirati v ure (razen, če res (ampak res) veš kaj kupuješ), je neumnost. Če ti je cilj čim manj izgubiti (butasta primerjava z avtomobili), potem ne kupuj ur ampak ga pusti v banki.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: perci ()

McMallar je izjavil:

@Okapi: tvoja zadnja izjava mi je zanimiva. Kolega ima Rolex-a za katerega je pred leti dal enih 9k EUR. Po njegovih trditvah (baje da modela ne delajo vec), naj bi bila sedaj vredna nekje 12k. Je kaj na tem ali me samo malo zaje...?

Povej mi točno referenco (model) ure.

bnarbo je izjavil:

Gogo je izjavil:

Pri omegi ali podobnem brandu vsaj investras in ves da bos lahko prodal za dobro ceno ko bos rabil denar + ce se odlocis za pameten model, se lahko cena se visa samo to je ponavadi pri drazjih modelih. Pri nizjem rangu imas npr Omega Speed master Man on the moon..

Omega se že v startu dobi precej pod priporočeno ceno, če poznaš prave ljudi. Če boš za rabljeno dobil polovico, si pa zmagal.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Furbo ()

@Furbo: ta bo pa tezka, ampak mi je nekako ze perci odgovoril. Je pa model zelo podoben temule.
Because OCT31 = DEC25

Yes, yes, je že na poti. Ob 18.09 so jo pobrali v OSAKAKITA (Osaka). In sedaj se zače pričakovan je. ;)

McMallar je izjavil:

@Furbo: ta bo pa tezka, ampak mi je nekako ze perci odgovoril. Je pa model zelo podoben temule.

Brez reference ti bomo tezko povedal.. Drugace pa je mozno ker pri Rolex-u imajo veliko modelov ki pridobivajo na vrednosti prav tako imajo limited edition ure samo to je pa pri 50k+

Npr tale Daytona:

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bnarbo ()

Rolex nima omejenih izdaj ur.

Pa dvomim, da bi bil katerikoli rabljen model (relativno nov) vreden več, kot pred leti. Po ceniku ja, ker stalno dražijo, v praksi pa težko.

Zgodovina sprememb…

McMallar je izjavil:

Bi bilo treba vedeti, kateri model. In kdaj, kje in kako ga je kupil. Kar recimo na Japonskem lahko kupiš Grand Seika in ga tisti hip, ko se vrneš domov, v Evropi prodaš za vsaj 10% dražje (pod pogojem, da ob vrnitvi cariniku na meji nisi razlagal, da si kupil drago uro).

Tudi Rolexa je kje mogoče kupiti 20% ali celo 30% ceneje kot stanejo pri nas v trgovini, in ga potem še zapakiranega prodati za 10% več, kot si dal zanj.

O.

Težka bo za Rolexa, razen če imaš naročilo/kupca v naprej.

OK, razumem. Se pravi si ga kupim ker mi je vsec in ne kot investicijo (to bo razlaga za zeno) ;)
Because OCT31 = DEC25

Če se da, vzemi rabljenega, boš precej prihranil, potem res s časom skoraj nič ne izgubiš na njemu.

Mogoce dobim kaksnega pri Okapijevem dealerju iz UK.
Because OCT31 = DEC25

Si se že sploh odločil za model?

McMallar je izjavil:

Jaz nebi narocal preko neta ker je velika moznost da bos dobil zelo dobro repliko.

McMallar je izjavil:

Jih ima vedno nekaj na zalogi, samo Rolexov ne spremljam in nimam pojma, če ima kaj posebej ugodne cene.
Je pa gotovo bolj zanesljiv od naključnega prodajalca na ebayu, tako da je verjetnost za ponaredek minimalna.
http://www.ebay.com/sch/fitzroviawatche...

Če se najprej navežem na en zgodnejši post danes - stare Omege, Longinesi in podobno, iz obdobja pred Swatchem oz. SMH, so super ure, za zbiratelje in preprosto za uživanje v njih. Kar se investicije tiče, če najdeš originalno, ne kak Franken-primerek, in za zmeren denar, jo osvežiš ter hitro in v pravem trenutku prodaš... da ti morebitnega zaslužka ne poje inflacija... imaš nekaj šans. Če ne računaš svojega dela in porabljenega časa ne vem kako drago (ali sploh). Da bi zdaj kupoval novo Omego v upanju, da bo čez n let to nek iskan vintage kos in da boš zaslužil, pa je bolj utopično, kot ne.

Kar pa se tiče primerjave z vintage Seiko urami, se mi zdi, da ravno Seiko kar dobro drži ceno. Če primerjam cene novih nekoč in današnje cene za potapljaške Seiko ure z 6309 mehanizmi (da ne govorim za 6105 ali celo 6159), pa cene 6139 kronometrov (dobro ohranjen "Pogue", npr.), rabljenih Alpinistov ali Grand Seikov... sploh ni tako slabo. Še celo ohranjen cenen Seiko 5 drži neko ceno, potem ko odšteješ tisti minus, ki si ga pridelal takoj ob nakupu.

V vsakem primeru pa te bolj "običajne" ure (s Seikom, Omego itd. vred) niso ravno primerne za neke investicije. Za zbirateljstvo ali za uporabo, vsekakor, za investicijo pa pač ne. Če danes gledam 30-40 let nazaj, bi kdo lahko bil pameten in na nekaterih modelih celo pridelal nekaj več denarja, ampak povrniti npr. osnovno ceno + 5%-10% zaslužka letno + inflacija... hm? Po 40-ih letih bi moral uro prodati za koliko...? In vnaprej zadeti ravno prave modele...

V bistvu je tako kot pri vseh stvareh - znanje in dobre informacije imajo svojo vrednost. Če veš, za koliko je kaj mogoče prodati, in dovolj na široko spremljaš sceno, lahko izkoristiš kakšno ugodno priložnost, s katero si mogoče malo znižaš stroške zbirateljskega konjička. Ampak to je pa tudi bolj ali manj vse. Da bi s preprodajo kaj konkretenega zaslužil, je pa samo pobožna želja.

Da se pa kaj zaslužit z "izdelavo" oziroma prodajo ur, če imaš dobro idejo in jo znaš prav predstavit, recimo na Kickstarterju.
Dva primera.
1) Nekdo se je spomnil na obroček cenene "potapljaške" ure namesto oznak za minute natisniti čase za peko različnih vrst mesa. GrillTimer prodaja po približno 2-3x višji ceni, kot bi lahko prodajal tako uro z običajnom obročkom.
https://www.kickstarter.com/projects/li...

2) Malo drugačen, a vseeno cenen kitajski mehanizem, + na zanimiv način izvedena številčnica (ki pa ni nič dražja od klasične), in vnaprej prodaš več kot 1600 ur. Dobička bo sigurno tam okoli 200 jurjev.
https://www.kickstarter.com/projects/wa...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

@Furbo: v bistvu ne, je bil bolj impulz. Se pa zna v bliznji prihodnosti pojaviti prilika za katero bi lahko to uporabil kot izgovor. Ta vikend sem videl tole v vitrini in mi je bila zelo vsec.
Because OCT31 = DEC25

McMallar je izjavil:

@Furbo: v bistvu ne, je bil bolj impulz. Se pa zna v bliznji prihodnosti pojaviti prilika za katero bi lahko to uporabil kot izgovor. Ta vikend sem videl tole v vitrini in mi je bila zelo vsec.

Oyster so zelo majhne (kot zenska skoraj) raj kaksn drug model uzem razn ce te to ne moti..

Oyster je Rolexovo ime za vodotesno ohišje in ga boš našel na skoraj vseh - velikih in malih - Rolex urah. Prav nič ti ne pove o velikosti ure.

Kot lepo piše zgoraj je tole Rolex Explorer in je krasna urca. Res pa ni orjaška.

Zgodovina sprememb…

Konkretno ta Rolex Explorer na linku ima 39mm, kar je čisto solidna velikost. Ni orjaška, predvsem pa ni stenska ura z zapestnico, kot jih je kar precej danes. Še ne tako dolgo nazaj so rabili nekaj časa, da so nehali privezovati žepne ure na zapestja, zdaj pa zgleda moda kliče po stenskih... >:D

Okapi je izjavil:

1) Nekdo se je spomnil na obroček cenene "potapljaške" ure namesto oznak za minute natisniti čase za peko različnih vrst mesa. GrillTimer prodaja po približno 2-3x višji ceni, kot bi lahko prodajal tako uro z običajnom obročkom.
https://www.kickstarter.com/projects/li...

Unidirectional barbecue div...ehm...griller! Patent-pending! :)) 8-O :)) En buuučni LOL aplavz za cel projekt, od začetka, do konca. Upam, da jim uspe priti čez mejo za proizvodnjo...

Okapi je izjavil:

2) Malo drugačen, a vseeno cenen kitajski mehanizem, + na zanimiv način izvedena številčnica (ki pa ni nič dražja od klasične), in vnaprej prodaš več kot 1600 ur. Dobička bo sigurno tam okoli 200 jurjev.
https://www.kickstarter.com/projects/wa...

Njim pa vsaka čast, za ta in za prejšnji projekt. Trudijo se diferencirati po dizajnu, kar je za vse pohvale. Kar se mene tiče, predrago in preveliko po dimenzijah, precej ljudi bo pa uživalo v zanimivi uri.

rajc123 ::

rajc123 je izjavil:

pozravljeni zanima me če se da naročiti to uro in če jo pošiljajo v slovenijo in koliko je se zraven stroskov se pravi koliko me pride na koncu ta ura
http://www.amazon.com/Michael-Kors-Watc...

?

188,10$ vse skupaj pravi amazonov izračun, saj ne da sam ne bi mogel klikniti tega.

Furbo je izjavil:

Kot lepo piše zgoraj je tole Rolex Explorer in je krasna urca. Res pa ni orjaška.
Explorer je lep (in eden cenejših Rolexov), ampak vsaj kar se mene tiče je njegova slabost ta, da je na voljo kakšen ducat na pogled do pičice enakih in po kakovosti izdelave čisto solidnih ur, tudi s švicarskimi mehanizmi, za 5-10x manj denarja.

Od Rolexov mi je recimo zelo všeč Yachtmaster II, tudi zato, ker ga nihče ne oponaša, ampak je na žalost (ali pa na srečo;) ) mnogo predrag za moj žep.

O.

Meni je pa Sky Dweller epic ura, ker ima mesece, dneve, gmt.. vse to odlično izvedeno nastavljivo preko bezela, je pa na srečo prevelik in predrag zame.
http://www.rolex.com/watches/sky-dwelle...

Imam pa raje ure za 5-10x več denarja, sicer jih je hitro preveč. :)

Zgodovina sprememb…

««
74 / 189
»»