Forum » Loža » Ročna ura
Ročna ura
Temo vidijo: vsi

Okapi ::
carlito149 je izjavil:
Rabim pomoč, žena se je zagledala v spodnjo uro. Ali obstaja kaj podobnega v tem cenovnem razredu? Mora biti zlat diver, firma ni tok važna.
Pa do božiča mora biti pri meni.
Tale Citizen je načeloma boljši, ampak je avtomatski, kar pomeni, da ni tako natančen kot Invicta, in je tudi še enkrat dražji.
http://seiko-citizen-orient-direct.co.u...
Tudi tale Seiko je načeloma boljši, ampak je prav tako avtomatski in še nekaj dražji (200+ evrov).
Tako da v bistvu alternative tisti Invicti so bodisi slabše, dražje, ali pa jih ne boš dobil pravočasno. Tako da če žene ne moti velikost, kar hitro klikni na buy. S tem da rahlo dvomim, da bo prišla pravočasno, kvečjemu do Silvestrovega.
O.

Furbo ::
Je pa tista Invicta res še najbliže submarinerju in kot taka še najlepša.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Seiko SKA366 je tud zanimiva two tone črno zlata.Pri tej je zanimivo, da sta, če se ne motim, obe barvi, zlata in temno siva, enak material, titanov nitrid, zelo trda keramična prevleka.
Titanium nitride @ Wikipedia

RejZoR ::
A veš da nimam pojma. Enkrat sem na WUS zasledil, da je nekoga zanimala in čeprav ne maram two tone modelov, še manj pa zlatih, se mi je ta prav prikupila. Zlata naredi zanimiv kontrast črni in sploh ni tolk kičasta kakor povsem zlata ura. Vsaj zame, čeprav je edina two tone ura, ki si jo lastim Baby-G v mat črni in bakreni (oz rose gold) barvi.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Matako ::
Samo da vas opozorim, ker ste vi uronosci nekakšna.. empirična družina. Po novem vas lovijo inšpektorji FURSa!
http://www.alter.si/tabla/showflat.php/...
Ti tipi res nimajo kaj delati ...
http://www.alter.si/tabla/showflat.php/...
Ti tipi res nimajo kaj delati ...
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()

Mater, a so res tko obupani, da hočejo molzt denar iz čist vsake transakcije? Pol najbolje, da prepovejo Bolho, Salomonov oglasnik, Mešetarja in blokirajo eBay. Ker so vsi vir "internih" transakcij med fizičnimi osebami. Mislim, da jih moti nekdo, ki prodaja ure iz svoje kolekcije, vsi dilerčki avtomobilov pa očitno nikogar ne motijo. Ker jih je na vseh koncih polno. Dafaq, kera svinjarija...
Če bi me to doletelo bi se definitivno obrnil na odvetnika ala Matoz in povprašal, če bi bili pripravljen zastopat pro bono, ker gre za primer proti državi in bi bil definitivno odmeven, sploh ker so tko veselo obtožili osebo brez vsakega konkretnega raziskovanja.
Če bi me to doletelo bi se definitivno obrnil na odvetnika ala Matoz in povprašal, če bi bili pripravljen zastopat pro bono, ker gre za primer proti državi in bi bil definitivno odmeven, sploh ker so tko veselo obtožili osebo brez vsakega konkretnega raziskovanja.

matijadmin ::
Moj nekdanji sodelavec je v službenem času naročal Hello Kitty ure z Deal Extrema za par evrov in jih preprodajal za 20 na Bolhi. Zlahka je napraskal pol minimalca na mesec, vsi smo se čudili, kaj počne in kako mu šiba.
Vprašanje, kaj je počel ta, ki tarna. Vprašanje, kaj je tudi nam na Alterju zamolčal (fino bi bilo, da bi priložil anonimizirane odločbe). Najbolj pa je zamočil, ker se ni pritožil in je zadeva postala pravnomočna. Naj vloži zahtevo za sodno varstvo, ker sem prepričan, da četudi je preprodajal kot moj sodelavec, bo na sodišču padlo, ker je to težko dokazati.
Če je kupoval in preprodajal nove ure z dobičkom zaradi RVC cen, je pač storil prekršek. Če je zbiratelj pa pač ni (in tu kakšna ura, ki z leti dobi na ceni, kar je redkost, pač ne šteje).
Vprašanje, kaj je počel ta, ki tarna. Vprašanje, kaj je tudi nam na Alterju zamolčal (fino bi bilo, da bi priložil anonimizirane odločbe). Najbolj pa je zamočil, ker se ni pritožil in je zadeva postala pravnomočna. Naj vloži zahtevo za sodno varstvo, ker sem prepričan, da četudi je preprodajal kot moj sodelavec, bo na sodišču padlo, ker je to težko dokazati.
Če je kupoval in preprodajal nove ure z dobičkom zaradi RVC cen, je pač storil prekršek. Če je zbiratelj pa pač ni (in tu kakšna ura, ki z leti dobi na ceni, kar je redkost, pač ne šteje).

Matako ::
No jaz sem omenil ta primer zaradi tega, ker je bilo to kao (pre)prodajanje več primerkov.
Ampak očitno ima veliko ljubiteljev ur doma kar nekaj primerkov, ki so verjetno bolj kot ne nerabljeni in mogoče celo zadnji modeli določenih znamk.
Kaj se zgodi če želiš pač prodati kolekcijo - iz kateregakoli razloga? Ne vem, ker se ne greš več hobija.
Moraš zato prav odpreti poseben s.p.? Izgleda.
Ampak očitno ima veliko ljubiteljev ur doma kar nekaj primerkov, ki so verjetno bolj kot ne nerabljeni in mogoče celo zadnji modeli določenih znamk.
Kaj se zgodi če želiš pač prodati kolekcijo - iz kateregakoli razloga? Ne vem, ker se ne greš več hobija.
Moraš zato prav odpreti poseben s.p.? Izgleda.

/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()

Pa sej vsak proba prodat z zaslužkom al pa vsaj nulo oz najmanj čim manjšo izgubo. Kot da vsak po defaultu da pol nižjo ceno samo zato ker je second hand wtf?

matijadmin ::
Ne, ni potrebno. Samo inšpektorji se morajo bolje priučiti svojega dela in pravno podkovati.

Tisti inšpektor skoraj sigurno ni kar enega naključnega prodajalca ur dobil. Prej je sigurno videl, da model pogosto prodaja ure na Bolhi. Je precej pogost pojav, odkar lahko na Kitajskem kupiš ure po par evrov. Če zraven napišeš še, da prodajaš novo, nerabljeno robo, si takoj sumljiv.
Drugo vprašanje pa je, kakšen je uraden odnos inšpektorjev do zbirateljev in njihove "dejavnosti". Svoje čase sem se kar resno ukvarjal s filatelijo. Filatelisti smo imeli vsako nedeljo srečanje, kjer se je na veliko delal posel. Nekateri so to počeli praktično poklicno in živeli od tega. Moram enkrat koga vprašati, kako je s tem sedaj. In če lahko filatelisti in numizmatiki, ali lahko tudi zbiratelji ur?
O.
Drugo vprašanje pa je, kakšen je uraden odnos inšpektorjev do zbirateljev in njihove "dejavnosti". Svoje čase sem se kar resno ukvarjal s filatelijo. Filatelisti smo imeli vsako nedeljo srečanje, kjer se je na veliko delal posel. Nekateri so to počeli praktično poklicno in živeli od tega. Moram enkrat koga vprašati, kako je s tem sedaj. In če lahko filatelisti in numizmatiki, ali lahko tudi zbiratelji ur?
O.

manniac ::
Je ta ura uredu? Kje se da dobiti najcenejšo, sem iskal po ebayu in amazonu vendar ne vem katera je najcenejša možna pa da je orignal?
http://www.citizenwatch.com/en-us/watch...
http://www.citizenwatch.com/en-us/watch...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: manniac ()

Ceneje kot tu boš težko dobil, +6% popust s kodo citizendeal.
https://www.firstclasswatches.co.uk/cit...
https://www.firstclasswatches.co.uk/cit...

Kazalce ima zanimive, ampak ne vem če bi dal jurja zanj samo zato ker je Credor. Pa sem ljubitelj Seiko ur...
Ker movement pa uporablja? Mogoče bi bil to razlog...
Ker movement pa uporablja? Mogoče bi bil to razlog...

8L75 - prejšnja generacija najboljših Seikovih mehanizmov.
http://www.watch-wiki.net/index.php?tit...
http://www.watch-wiki.net/index.php?tit...

Motion ::
Jst sem si tudi kupu mojo prvo uro, zdej me pa zanimama kje v centru ljubljane je najboljše dat skrajšat pask. Kolk dela je s tem, ker bi blo fajn, da bi blo to narejeno v par urah, ko mam jst druge opravke. Also kolk stane krajšanje paska(inox)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Motion ()

Oooooo, tega Edifice sem pa tud sam imel ogledanega. Lepa zadevca. Tkole nestudijska slika ga naredi še lepšega imo. Pa rdeč sekundi kazalec. Zakaj si jo mogu tle pokazat, zdej me je spet zamikala...
Brezveze plačevat, odpni pašček in poglej z notranje strani, kjer bi morale bit narisane puščice. Vzemi sponko za papir, jo raztegni, da bo ravna in s konico potisni ven pin v smeri puščice. Če ne boš mogu z roko pa primi sponko s kleščami in potisni čez. Tko sem sam resizal zapestnice dokler si nisem kupil poceni kit za rihtanje ur iz eBay-a.
Če pa nisi ziher oz da ne boš kaj spraskal, pol pa nesi k prvemu urarju in vprašaj kolk bi računal. Oz če bi ti kakšen forumaš tle zrihtal...
Brezveze plačevat, odpni pašček in poglej z notranje strani, kjer bi morale bit narisane puščice. Vzemi sponko za papir, jo raztegni, da bo ravna in s konico potisni ven pin v smeri puščice. Če ne boš mogu z roko pa primi sponko s kleščami in potisni čez. Tko sem sam resizal zapestnice dokler si nisem kupil poceni kit za rihtanje ur iz eBay-a.
Če pa nisi ziher oz da ne boš kaj spraskal, pol pa nesi k prvemu urarju in vprašaj kolk bi računal. Oz če bi ti kakšen forumaš tle zrihtal...

Sicer je pa krajšanje ure stvar minut in ne ur, tam počakaš. Je pa res da je precej urarstev, ki bi jim bolj pasalo ime trgovina z urami, kot urarstvo. Ne znajo nič, razen prodati ure.

Men so v Sten Time leta nazaj Seiko 5 resizal v parih sekundah, brezplačno. Folded metal pašček, ki so včasih kar hinavski.
Sicer urarji v pravem pomenu besede pri nas skor ne obstajajo več. Zelo redki ti bojo dejansko naredili kaj več kot samo zamenjali baterijo.
Sicer urarji v pravem pomenu besede pri nas skor ne obstajajo več. Zelo redki ti bojo dejansko naredili kaj več kot samo zamenjali baterijo.

Motion ::
Ja sem si ga kar nekaj časa ogledaval na Ebay-u. Mi je takoj padu v oči zaradi preprostega in čistega izgleda. Ura, dan in datum, brez nepotrebnega chronographa, in ostalih stvari ki jih ne potrebujem.
Bom jst raj nesu k kakšnemu urarju. Sem ful nerodn, in brez občutka pri takih finih stvareh.
Bom jst raj nesu k kakšnemu urarju. Sem ful nerodn, in brez občutka pri takih finih stvareh.

leiito ::
Malce OT, ampak iz enega posta sem razbral, da imate izkušnje tudi z replikami. Nakuril sem se na Rolex Milgauss, Panerai Luminor Regatta Chrono in/ali Zenith El Primero Chronomaster. Najdu une forume, kjer svetujejo pa to, prek njih prodajalce, ki so kao vredni zaupanja, ampak zanima me, kako za vraga gre lahko to mimo carine?
Pa ja, vem, za ta Panerai sploh ni replike, za Milgauss so, a niso posebej dobro ocenjene, Zenith je pa za Američane brand za televizije, ampak vseeno.
Pa ja, vem, za ta Panerai sploh ni replike, za Milgauss so, a niso posebej dobro ocenjene, Zenith je pa za Američane brand za televizije, ampak vseeno.

Original Milgauss dobiš že za slabe 4 tisočake, jaz ne bi tratil denarja za replike.

Največji problem replik so gnili movementi. Na zunaj vse lepo zapakirajo in naredijo enako, not pa največji crap od mehanizma. Raje si kupi kakšno pošteno znamko s podobnim izgledom.
Pogooglaj za "milgauss homage".

Original Milgauss dobiš že za slabe 4 tisočake, jaz ne bi tratil denarja za replike.
Se strinjam, in za dobre tri bi z veseljem kupil Milgauss ali El Primero, ampak vsaj približno take cene sem videl samo na ameriških straneh, najbrž se tam tudi kuoi in potem prodaja rabljene Rolexe bolj kot v Evropi. Kak reputabilen prodajalec pre-owned ur v Evropi?

Na bolhi nekdo prodaja Panerai PAM005 za €3600. Original, jasno. Druga dva izdelka, ki ju prodaja, oba super ugodno, ray ban očala in Spyder jakna.

Ko smo že ravno pri kopijah, Bagelsportov "Explorer II" za 26 evrov je presenetljivo dober (in točen). Sicer je nekoliko odvisno od sreče, najprej sem nameč dobil enega, ki se mu ni dalo dobro krone priviti, ampak so poslali novega. Od resnejših pomanjkljivosti mu lahko očitam samo to, da nima svetleče barve na oznakah za ure, in da je tista na kazalcih slaba. Mogoče se bom pa ob priliki za vajo lotil barvanja s superluminovo, še zlasti, ker imam sedaj dva "explorerja". Enkrat sem sicer en majhen lonček svetleče barve že nabavil, ampak se je posušila, še preden sem zares kaj pobarval.
V glavnem, če zanemarimo vidnost v temi, je ura čisto uporabna in jo dam z veseljem od časa do časa na roko za kakšen dan.

V glavnem, če zanemarimo vidnost v temi, je ura čisto uporabna in jo dam z veseljem od časa do časa na roko za kakšen dan.

Največji problem replik so gnili movementi. Na zunaj vse lepo zapakirajo in naredijo enako, not pa največji crap od mehanizma. Raje si kupi kakšno pošteno znamko s podobnim izgledom.
Na tistem forumu namenjenem replikam tole demantirajo. Mehanizmi so povsem solidni, sicer kvarc, ampak OK, japonski ali celo švicarski. Narediti na zunaj vse enako je veliko težje kot se zdi na prvo žogo, masa nekih detajlov. Na milgausu recimo falijo velikost krone, leča nima prave povečave, bezel se vrti v obe smeri, namesto tritiuma je obična barva, tisk na dialu ni tako precizen in jasen, deli se ne stikajo tako natančno na 1/100 mm kot pri originalu...
Zdaj sicer že nekaj let nisem bil v Bangkoku, morda je zdaj bolje, sicer je bil pa konstanten problem kopij vseh izdelkov, da Kitajci kot da nimajo občutka za attention to detail, bl tko po domače naredijo, bo že.

Govorim o mehanskih. Tisti so vsi crap. Kvarc je pa kvarc, za 5 EUR bo že vrhunski. Sam to ni to, da kazalec skače na uri, kjer bi moral kazalec drset po dialu...

Chr. Ward ima božični popust, 15% s kodo XMAS15, če se ne motim kar na vse ure. Plus brezplačna poštnina. Ženske ure imajo pa po polovični ceni, ker ukinjajo žensko kolekcijo.
Po mojem mnenju so se pri C. Wardu zadnje čase sicer malce prevzeli in začeli na splošno malo pretiravati s cenami, ampak s 15% popustom so še kar znosne.
http://www.christopherward.co.uk/
O.
Po mojem mnenju so se pri C. Wardu zadnje čase sicer malce prevzeli in začeli na splošno malo pretiravati s cenami, ampak s 15% popustom so še kar znosne.
http://www.christopherward.co.uk/
O.

Govorim o mehanskih. Tisti so vsi crap. Kvarc je pa kvarc, za 5 EUR bo že vrhunski. Sam to ni to, da kazalec skače na uri, kjer bi moral kazalec drset po dialu...
Strinjam se. Sej nisem fan replik, privlačnost in vrednost dobre ure je v vloženem znanju, delu, tradiciji, materialih, sam itak veš, da imaš fejk, za druge pa kaj te briga. Če bi imeli v Lidlu poceni in solidne replike ur, ki so mi najbolj všeč, bi najbrž par kupil že iz radovednosti, tako kot je pa itak dvomim, da replika pride čez carino.

Tale ChrWard Harrison mi je všeč:
http://www.christopherward.co.uk/men/vi...
http://www.christopherward.co.uk/men/vi...

To štacuno kdo pozna? Pred cca 15 leti sem imel to uro, za ta denar bi z veseljem spet:
http://www.watchshop.com/mens-citizen-d...

Govorim o mehanskih. Tisti so vsi crap. Kvarc je pa kvarc, za 5 EUR bo že vrhunski. Sam to ni to, da kazalec skače na uri, kjer bi moral kazalec drset po dialu...Malo se sicer ločijo, kako hitro spraznijo baterijo, in od najcenejših se včasih kakšen hitro pokvari, sicer pa dejansko nimaš kaj, tudi najcenejši so praktično vsi znotraj standardnih +-15 sek/mesec. Včasih pa je med njimi kakšen tudi čudežno točen. Orkina za 13 evrov je recimo po dveh mesecih (od začetka zimskega časa) manj kot +1 sek/mesec.
Sicer je pa tudi pri mehanskih treba biti pošten in daleč od tega, da bi bili kar vsi poceni kitajski "crap", samo jih je treba ocenjevati glede na ceno. Če je mehanska ura za 25 evrov točna +-10 ali 15 sekund/dan, temu ne moreš reči sranje. Če ti tak mehanizem "podtaknejo" v 200 evrov vredno repliko, je pa seveda nekaj drugega.
Mimogrede, tisti Bagelsport zgoraj prihaja iz istih delavnic kot replike, kar dokazuje šipca, ki ima spodaj Rolexovo kronico. Enako uro, opremljeno z Rolexovimi napisi, verjetno prodajo kot kakovostno repliko po 5x ceni.
O.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()

To štacuno kdo pozna? Pred cca 15 leti sem imel to uro, za ta denar bi z veseljem spet:
Jezst skoz kupujem pri njih. Pošljejo hitro in brezplačno.

Thx, sem videl vmes, da so legitimni. Sicer ni ista, kot sem jo imel, jaz sem imel quartz s tistim izbuljenim delom in za današnje pojme starinskim digitalnim števčkom, ampak zdi se dober deal, automatic za €130. Škoda da je razprodana.

To štacuno kdo pozna? Pred cca 15 leti sem imel to uro, za ta denar bi z veseljem spet:To je najbolj klasična Citizenova potapljaška ura. Sicer je mehanizem notri že precej ostarela Miyota 8xxx, ampak je vseeno odličen nakup. Jaz ga pogosto v kakšnih debatah uporabljam kot dokaz, kako dobro uro je mogoče narediti (oziroma kupiti) za manj kot 150 evrov.

Ker šparajo. Oziroma hočejo čim več zaslužit in se precej požvižgajo na zadovoljstvo kupcev.
O.
O.

GrimReaper ::
Sam največji problem vidim v tem, da je nimaš veselja nosit. Recimo Seika veliko raje nosim. Pa nasploh mi je point pri urah kvaliteta izdelave, tega pa od enega Kitajskega otroka ne gre pričakovat.
Ampak za kakšno umazano delo so pa zelo primerne, če ti je še kakšne cenejše original ure škoda.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Ker šparajo. Oziroma hočejo čim več zaslužit in se precej požvižgajo na zadovoljstvo kupcev.
O.
So avtomatiki, samo niso na takem nivoju:
http://www.replica-watch.info/vb/showth...

Se strinjam, in za dobre tri bi z veseljem kupil Milgauss ali El Primero, ampak vsaj približno take cene sem videl samo na ameriških straneh, najbrž se tam tudi kuoi in potem prodaja rabljene Rolexe bolj kot v Evropi. Kak reputabilen prodajalec pre-owned ur v Evropi?
Pejd na http://minutka.si/forum.html in povej kaj iščeš, eni tam so kar maherji, stalno šibajo ure levo-desno.

Ti mehanizmi so načeloma čisto OK (vsaj če jih dobiš po primerni ceni), problem pri replikah je, ker nikoli ne veš, v kakšnem stanju je mehanizem. Seagullov ST2130 je recimo načeloma odličen mehanizem, čisto primerljiv s švicarji, ampak v repliki lahko dobiš rabljenega, nenaoljenega ali morda takega, ki so ga v tovarni škartirali in ga je potem nekdo za silo usposobil, ali kakšno staro zaprašeno in že malo od rje načeto zalogo ... Odvisno je tudi, kako skrbno mehanizem vgradijo v ohišje (in kako skrbno pred tem ravnajo z njim), ali ga na koncu regulirajo in podobno.Ker šparajo. Oziroma hočejo čim več zaslužit in se precej požvižgajo na zadovoljstvo kupcev.
O.
So avtomatiki, samo niso na takem nivoju:
http://www.replica-watch.info/vb/showth...
V glavnem, je ogromna razlika, ali Seagullov mehanizem dobiš v Seagullovi uri ali pri kakšni spodobni mali firmi, recimo Gerlachu ali Colomerju, kjer pazijo na svoj ugled (španski Colomer recimo daje 10 let garancije na Seagullove mehanizme), ali pri kakšnem Parnisu, ki je lahko OK, ali pa tudi ne, ali pri "replikatorjih", kjer je vse skupaj loterija in si lahko precej prepričan edino v to, da v ure ne dajejo najboljše robe.
Recimo tudi Dixmont DG-2813, ki je verjetno najcenejši in najslabši, je lahko v bistvu čisto OK mehanizem. V onem Bagelsportu dela okoli +10 sek/dan in čeprav sled na timegrapherju ni ravno vzorna, je pravzaprav kar presenetljivo, kaj znajo Kitajci narediti za 26 evrov, s poštnino do EU vred. Če bi dal za tisto uro 100 evrov, bi bilo pa seveda malo drugače - v tem primeru bi šlo za nateg.
O.

genesiss ::
Ve kdo kaj o teh urah: http://www.mvmtwatches.com/collections/... ?
So mi všeč in se mi zdijo dober deal.
So mi všeč in se mi zdijo dober deal.

Sicer ne poznam, ampak bi jim težko rekel dober deal. 95 dolarjev je dosti za preprosto (minimalistično, kot temu sicer rečejo, da se sliši bolj imenitno) kremenčevo uro. Cadence recimo takšne prodaja za najmanj pol manj, kakšne kitajske pa dobiš za 10-15 dolarjev.
http://cadencewatch.com/danish-thor
Če ti je oblika zelo všeč in ne najdeš nič dovolj podobnega ceneje, potem OK, 95 dolarjev ni grozno veliko za tako uro, še zlasti če dajo zraven spodoben usnjen pasek, ampak vseeno se moraš zavedati, da plačuješ tudi modno znamko.
http://cadencewatch.com/danish-thor
Če ti je oblika zelo všeč in ne najdeš nič dovolj podobnega ceneje, potem OK, 95 dolarjev ni grozno veliko za tako uro, še zlasti če dajo zraven spodoben usnjen pasek, ampak vseeno se moraš zavedati, da plačuješ tudi modno znamko.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()

Ma če bi katera replika dejansko uporabljala Miyoto 9015 bi jo še kupil, ker vem da 9015 dela samo Citizen in bojo garantirane kakovosti. Ohišje niti ne moreš kej grozno falit pa še imel bi ga za učenje fabriciranja delov, če bi kaj šlo falit. Ampak pri mehanizmih pa nimaš kej dost fore če crkne. Tko pa sem edino z Miyoto videl ono Omega Planet Ocean, ampak je imela tastaro Miyoto brez hackinga in low beat. Kar pa spet ni fore.

Rabim silikonsko mazivo za tesnila pri urah, bi tole bilo ok:
http://www.ebay.com/itm/18g-Silicone-Gr...
Moram nujno zregulirat SARB-a, ker mi gre na jetra, da zaostaja namesto mal prehiteva. Sam nočem zjebat tesnila pri večkratnem zapiranju/odpiranju. Sicer z nobeno ne grem v vodo ampak če ima rating 100m nikol ne veš kdaj pride prav.
http://www.ebay.com/itm/18g-Silicone-Gr...
Moram nujno zregulirat SARB-a, ker mi gre na jetra, da zaostaja namesto mal prehiteva. Sam nočem zjebat tesnila pri večkratnem zapiranju/odpiranju. Sicer z nobeno ne grem v vodo ampak če ima rating 100m nikol ne veš kdaj pride prav.