» »

Ročna ura

Ročna ura

Temo vidijo: vsi
««
60 / 190
»»

RejZoR ::

Ja, Novak je že kar nekaj časa ambasador Seika...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

GrimReaper ::

Tega Steinharta ste videli?
http://www.steinhartwatches.de/en/OCEAN...
Bi kupil, če nebi že imel podobnih CW C60 (enaka barva) in Aramar Arctic Ocean (enako ohišje in zapestnica). Pa to zaponko že na Aramarju sovražim (nail killer), mi je ta na CW z dvema gumboma precej bolj všeč.

Še slika v živo:
http://forums.watchuseek.com/f275/ocean...
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

Meni so od teh "submarinerjev" še najbolj všeč Glycini (combat sub). Se mi zdijo še najboljša kombinacija med obliko, kakovostjo, ceno in ugledom znamke.

Ales ::

Glycine Combat Sub ima par lepih izvedenk. Od Steinharta mi je zelo všečen Ocean Two, Blue ali Black.

Če bi bil Bremont Supermarine cenejši...

Še eno zanimivo cenovno dostopno uro sem "odkril", mogoče bo koga zanimalo.

Že nekaj časa razmišljam o kar se da trpežni uri in pri vrhu seznama tistih, ki so mi všeč, je Citizen Royal Marines. 300 m vodotesnosti, ohišje iz enega kosa (se pravi brez pokrovčka zadaj), titan, sončne celice ... Ni ravno poceni, okoli 350 evrov, in malo me odvrača vojaška oznaka.

"Civilna" različica je Citizen Promaster Land - sicer malenkost manj trpežno narejena, ampak še vedno več kot dovolj, je tudi radijsko vodena, slabost je pa to, da je delana samo za japonsko tržišče in je še malo dražja od prejšnje.

No, potem pa "odkrijem" eno, ki je na prvi pogled skoraj enaka in več kot pol cenejša. Momentum Atlas, sicer je "samo" 100 m vodotesna in nima sončnih celic, je pa prav tako iz titana in vsaj na pogled deluje zelo solidno. S kovinsko zapestnico stane 150 evrov, sicer pa samo dobrih 100 evrov.

perci ::

Tale puščica kazalec me malo odbija.

Okej, f&%/ng Airmail pošiljka z Japonske si je vzela 31 dni, ampak zdaj je vseeno... prišla je! :)

Sem pa 500 km od mojega fotoaparata, tako da sem naredil nekaj slik s kamero na telefonu (in malo zmanjšal za forum). Ni ravno to to, ampak približno bo...

Opa. Če prav vidim, je to en tistih prvih hi-beatov, "vintage" zadeva iz sedemdestih. Oziroma, klasika. A to si ga na kakšnem japonskem ebayu dobil?

O.

Sicer ni moj najljubši design ampak hej, Seiko je in to HiBeat model. Dobiš plus točke že zaradi tega :D

Ura je prišla iz Tokija oz. natančneje iz Akishime, preko "običajne" verzije eBaya, torej ne Sekaimon-a ali česa takega. Je pa Grand Seiko 6145-8000, glede na serijsko številko je bila izdelana oktobra 1968.

Čisto sem šokiran, pozitivno! Slike prodajalca so bile katastrofalne, zato sem bolj z ugibanjem in po izkušnjah s težavnostjo fotografiranja ur ugotavljal, kaj je odsev in kaj ne, ter kar malo tvegal z nakupom... in potem čakal en mesec... Zdaj pa... uau. Še dobro, da sem si danes lahko vzel nekaj časa samo za gledanje ure... :)) In poslušanje in gledanje in nošenje in še malo gledanja... par ljudi iz moje okolice misli, da se mi je zmešalo. ;)

Nisem še preverjal točnosti, ampak kot kaže je med nošenjem nekje v rangu nekaj sekund dnevno v plus. Bom pomeril malo bolj točno v naslednjih dneh in tednih... Saj mi je v bistvu vseeno - glede na njeno starost nimam nekih ne vem kakih pričakovanj, zgleda pa, da nekdo kar dobro skrbel zanjo.

Mogoče bo koga zanimalo, Aramar pobira predplačila za Arctic Marine (Rolex/Tudor kopijo). Vsaj na papirju bo imela zelo dobro razmerje zmogljivost/cena. Za 250 evrov (+ poštnina, ki z Nizozemske ne bi smela biti draga) dobiš noter Miyoto 9015, vodotesnost naj bi bila do 500 m, velikost 42 x 13 mm.
Na voljo s črno in modro številčnico, predvidena dobava februarja.

Ales je izjavil:

- glede na njeno starost nimam nekih ne vem kakih pričakovanj, zgleda pa, da nekdo kar dobro skrbel zanjo.
A jo imaš namen servisirati pri urarju? Zna biti kar problem pri nas najti koga, ki bi mu zaupal, da se zna lotiti tega mehanizma (in ne bo naredil več škode kot koristi).

O.

TRIROG ::

Okapi je izjavil:

Mogoče bo koga zanimalo, Aramar pobira predplačila za Arctic Marine (Rolex/Tudor kopijo). Vsaj na papirju bo imela zelo dobro razmerje zmogljivost/cena. Za 250 evrov (+ poštnina, ki z Nizozemske ne bi smela biti draga) dobiš noter Miyoto 9015, vodotesnost naj bi bila do 500 m, velikost 42 x 13 mm.
Na voljo s črno in modro številčnico, predvidena dobava februarja.

Okapi kako bi ocenil v primerjavi z Steinhartovom oceanom?

Ne morem nič zelo konkretne reči, je pa Aramar pol cenejši in Miyota 9015 je imho precej enakovredna Eti ali Soprodu (v Steinhartu). O kakovosti ohišja je v bistvu nemogoče kaj konkretnega reči, ker ne vemo, kje jih bodo sploh delali. GrimReaper ima podobnega Aramarja, ki so ga naredili v Grovani, ampak ne vem, če bodo te tudi delali tam. Na pamet pa bi rekel, da je kakovost precej primerljiva, kar pomeni, da je Aramar cenovno zelo ugoden.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Shkorc ::

Zelo čedna urca, edino vintage lume mi ne potegne.

Okapi je izjavil:

Ales je izjavil:

- glede na njeno starost nimam nekih ne vem kakih pričakovanj, zgleda pa, da nekdo kar dobro skrbel zanjo.
A jo imaš namen servisirati pri urarju? Zna biti kar problem pri nas najti koga, ki bi mu zaupal, da se zna lotiti tega mehanizma (in ne bo naredil več škode kot koristi).

O.
V bistvu je to moj namen, ja... Ampak to je ena od stvari, ki jo moram še dokončno dognati v nekem razumnem roku. Predlogi so dobrodošli.

Razmišljam, da imam na izbiro:
- uradni Seiko servis, Sten time v Ljubljani ali npr. Vitanov v Beogradu (bom kmalu v bližini, lahko vsaj povprašam)
- direkt pošiljanje v Seiko tovarniški servis
- soliden urar.

Kolikor vem, se Grand Seiko uradno servisira tako, da zastopnik uro odpošlje v delo na Japonsko, tako da bo prva možnost najbrž čisto enaka drugi, samo še malo dražja. Zasledil sem tudi, da Seiko nima več na zalogi delov za te starejše ure, vsaj take so bile do sedaj izkušnje raznih lastnikov po forumih, tako, da se je za le-te bilo treba kar znajti.

Zato razmišljam, da bi bil soliden urar kar prava izbira, vse dokler se bo šlo za "redni" servis. Zaekrat nameravam informativno povprašati pri bolj znanih urarjih, ali bi npr. opravili servis vsakih n let. Moj GS na srečo ni poln komplikacij, je "le" zelo natančen mehanizem s strogimi tolerancami delovanja, tako da ne bi smel biti tak problem. Sam bom opazoval obnašanje, izmeril zalogo navitja, itd. in se potem ravnal po tem oz. opazoval morebitne spremembe. In upam, da je "redni" servis vse, kar bom kdajkoli rabil.

@Okapi, si že spraševal kaj za Alpinista? Verjetno 6R15 ne bo problem? Če boš rabil, je zanj na voljo servisna dokumantacija za dolpoteg, kar najbrž tako veš...

Najbližje moji pa sem našel dokumentacijo za 6106A, ki je soroden mehanizem od mojega 6145A.

Po mojem je prvi korak diagnostika na timegrapherju. Se da veliko sklepati na stanje mehanizma (recimo če se amplituda zelo spreminja glede na položaj in podobno). Drugače pa poznam urarja pri Slowatchu, ki mi je Beijinga spravil v red in zreguliral, da je sedaj tako rekoč COSC - lahko ga vprašam, kdo bi bil pri nas najprimernejši za servis GS.

Za Alpinista nisem nič spraševal, ampak ta ne bi smel biti problematičen. Po mojem cel nov mehanizem ne bi smel priti več kot kakšnih 100 evrov (vsaj na Japonskem), tako da kakšnih posebnih stroškov s servisiranjem si ne nameravam delati.

Super bi bilo, če bi omenjenega urarja ob priliki vprašal za priporočilo! Hvala!

Za timegrapher imaš popolnoma prav, dobro bi jo bilo preposlušati. Edino, kar glede delovanja zaenkrat lahko povem je, da gre ob celodnevnem nošenju okoli 5 sekund dnevno v plus in da je na videz vse brezhibno. Jo pa nosim šele dva dni, tako da verjetno niti utečena še ni.

Map ::

Pravite, da je Seiko 5 dober nakup za malo denarja. Kje se jih najbolj splača kupit in kaj poleg Seikota še predlagate? Všeč mi je tudi Steinhart Ocean 1, pa CW C60, ampak bi raje eno cenejšo, da ni škode, če jo slučajno razbijem pri kakem delu.

Tezaab ::

Jaz sem svojo SNZG13 nabavil na Creationwatches. Pa te dni imajo se black friday akcijo (kopirano iz maila): "Enter code BLCWK in the "Comments/Instructions/Codes (Optional):" section while checking out for an additional discount of 8%. (Use standard checkout and not PayPal Express Checkout)."

Edit: link do akcije

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tezaab ()

Če kdo razmišlja o nakupu ure, se splača malo pogledati na Amazon.de, imajo Cyber Monday teden posebne ponudbe. Zanimivejše zadeve hitro gredo. Recimo danes ob osmih je bil na voljo s 50% popustom rumeni Casio Edifice (osnovna cena 199 evrov, običajen popust 150 evrov, časovno omejeni 99 evrov), ampak jih je po tej ceni takoj zmanjkalo. Ura sicer ni ravno za vsak dan, bolj jadralsko/morska (kaže lunine mene, plimo, temperaturo), ampak kdor bi rad imel kaj takega, je (bila) cena zelo ugodna.

Jutri ob 17:45 bodo imeli pa tegale Edifica. Osnovna cena je 150 evrov, trenutni popust 100 evrov, s časovno omejenim popustom bo pa verjetno 70 ali 80 evrov.

Zgodovina sprememb…

Evo, še ena ugodna priložnost, ki je šla v hipu. Sicer ne vem, koliko ur so imeli s popustom (mogoče tudi samo eno?), ampak po par minutah jih je zmanjkalo. In sicer en zanimiv mehanski Citizen, na nemškem Amazonu. Noter je sicer "ta stara" avtomatska Miyota 8200, ampak je vseeno eno stopnjo nad Seikoti 5, pa tudi oblika je elegantna. Prejšnja (in zdajšnja) cena je 130 evrov, nekaj minut je bil na voljo za 80 evrov.

Mimogrede, za onega modrega Edifica sem prav napovedal, bil je 70 evrov. In ker sem ravno imel še en Amazonov kupon za 10 evrov, se nekako nisem uspel zadržati, čeprav ne vem čisto dobro, kaj bom z njim;-)

Zgodovina sprememb…

perci ::

Fuj, nemški dnevi ;(

Opa, lepa tale Citizen ura.

Tezaab ::

Se strinjam. Tudi meni je zelo vsec.

Miklavž bo letos malo pohitel.;) Me prav zanima, če bo UPS res uspel že jutri dostavit.
Scheduled Delivery:
Friday, 28/11/2014, By End of Day

Last Location:
Departed - Madrid, Spain, Thursday, 27/11/2014

LeQuack ::

Verjetno bo, samo kot po pravilu te bo poklical, ko te ne bo doma, tako da moraš biti cel dan doma.
Quack !

PARTyZAN ::

Okapi: Za koliko pa si pripravljen spustit tistega modrega edifica? :)

Moram najprej videti, kakšen sploh je v živo. Mogoče mi bo celo všeč;) Sicer pa recimo za 80 evrov. Nov je sedaj 100 evrov + poštnina.

O.

Zvečer iz Madrida, opolnoči v Koelnu, ob pol sedmih zjutraj na Brniku, ob enajstih zvoni UPSovec, čez deset minut na moji roki;)

V glavnem, podlegel sem skušnjavi in nabavil prvo "švicarko". S precej legendarnim ameriškim poreklom (čeprav bi mi bilo bolj všeč, če bi bila firma še vedno čisto ameriška). V glavnem, Ball - uradni železničarski standard, kot se hvalijo na številčnici.

Ura je ena najbolj značilnih za Ball, v slogu starih železničarskih ur izpred 100+ let. S pravo "montgomery" številčnico (s številkami je označena vsaka minuta). Tudi font je pravi, v slogu starih ur, in bela številčnica je videti skoraj kot porcelanska. Vse to je pravzaprav tudi vzrok, da sem se že pred časom zaljubil vanjo in sedaj končno zbral pogum (in cekine).

Kazalci so "pomodreni" kovinski, čeprav ne vem, po kakšnem postopku. Nič se ne hvalijo, da bi bili vročinsko. Sicer pa lepo spreminjajo barvo, od črne do skoraj svetlo modre, odvisno od kota osvetlitve. Krona se privije, vodotesnost je pa zadovoljivih 50 metrov. Menda za tuširanje bo dovolj, jo bom pa dal stestirati, da vidim, če gre lahko tudi v bazen. Šipca je safirna in rahlo izbočena, kar mi ze zelo všeč.

Notri je bolj ali manj standardna Eta, čeprav ima Ball zanjo neko svojo šifro. No, vsaj rotor je graviran. Zadaj je šipca, čeprav bi raje videl, da bi ne bila. Kljub graviranemu rotorju standardna Eta ni ravno nekaj, kar bi bilo treba občudovati. Raje bi videl kakšno lepo gravirano lokomotivo na kovinskem pokrovčku, pa še bolj antimagnetna bi bila tako lahko ura.

Malce me je strah jo dati na timegrapher (ker imam morda prevelika pričakovanja glede točnosti).

Posebnost (za švicarske mehanske ure) so tritijeve cevke, ki sem jih seveda takoj preizkusil in v temi se res dobro vidi, ne da bi moral pred tem svetlečo barvo "polniti s svetlobo".

Vzel sem jo s kovinsko zapestnico, čeprav je nekaj dražja in mi je morda na usnjenem pasku še bolj všeč - ampak je lažje (in precej ceneje) dobiti primeren usnjen pas (kar nekaj jih celo že imam, širina je standardnih 20 mm), kot kasneje kupovati kovinsko zapestnico, ki dobro paše k ure.

Splošna kakovost izdelave je videti na nivoju, čeprav po drugi strani ni nič takega, česar ne bi videl tudi pri nekaterih urah za 300+ evrov. Zaponka na zapestnici recimo nima "gumbov" za odpiranje, ampak se zapira kar na "trenje" (če komu ni kaj jasno, lahko tudi ilustriram). Členki so skupaj dani z vijaki, glede česar sem precej ravnodušen. Je pa precej kratka - odstranil sem samo en normalen in en polovičen členek, in že razmišljam, da bi morda polovičnega dal nazaj (ali pa morda odstranil samo oba polovična). Sam ura je sicer ravno prav velika, 41 mm, in ravno še ne predebela (dobrih 12 mm).

V glavnem, urca je super. Boljša, kot na tejle brzinski fotki s telefonom. Si moram enkrat vzeti čas in jo poslikati s kakšnim boljšim fotoaparatom, ker si res zasluži.

Mal preveč se dogaja na dialu...

Btw, kej veš, ima ta že SpringLOCK sistem ščitenja balance springa?

Cervantes ::

Piece of beautiful.
Sam nehite mi že težit s tistimi dnevi/datumi.
Pokvari celo kompozicijo.

Datum in dan me niti ne moti, moti me miljavžent nepotrebnih črtic in številk, ki ne služijo nobeni stvari.

Meni je pa ravno to všeč. Številke imajo tako estetsko vrednost, kot v resnici tudi čisto praktično. Mora pa biti seveda vse skupaj lepo narejeno. S tem da bližinski posnetek ne da čisto pravega vtisa, ker z razdalje (tako kot vidijo uro drugi) se v bistvu vidijo samo ta velike številke ur, ostalo je videti bolj kot nekakšen vzorec na številčnici. Pridejo pa minutne oznake prav, ko pogledaš od blizu, recimo ko nastavljaš uro. Dejansko se lažje in hitreje vidi, na katero minuto moraš nastavit minutni kazalec.

Je pa jasno, da takšna oblika ni ravno za vsakogar. Kar je v resnici dobro, ker pravijo, da tisto, kar je vsem všeč, nikomur ni res zelo všeč.

Kakorkoli že, številčnica mora biti biti natanko taka. Recimo ta male številke za minute - vsaka peta "mora" biti rdeča. Takšna "železničarska" številčnica se imenuje "Montgomery Safety Dial", izumil in patentiral jo je Henry S. Montgomery, generalni urarski inšpektor pri Santa Fe Railway, se mi zdi da leta 1904.

Par primerov.

Je pa res, kar pravi Cervantes - datum in dan sta odveč. S tem, da če že, mi je bolj všeč, če je oboje. Samo tista majhna številka za datum bi bila še slabša (tako je imela prejšnja različica tega modela). Tudi sekundni kazalec bi bil lahko spodaj, da bi bila še bolj v slogu starih ur. Ali pa če bi imela spodaj merilnik navitosti.

In ne, nima SpringLocka. Tudi sicer je tale Eta taka, da bi jo bilo bolje skriti za pokrovčkom;-) Recimo Seagullova kopija ST21 je neprimerno lepše okrašena.

Zgodovina sprememb…

RejZoR je izjavil:

... moti me miljavžent nepotrebnih črtic in številk, ki ne služijo nobeni stvari.

Služijo (v čisto umetniško-oblikovnem smislu) zapolnitvi praznega prostora. Obstaja celo strokovni (likovno teoretični) izraz za takšno početje - horror vacui (strah pred praznino). Prazen prostor na nekem predmetu deluje moteče in ga je treba z nečim zapolniti. Recimo z vinjetami zapolniš belino na knjižni strani. Seveda se za optimalen umetniški učinek s tem ne sme pretiravati. Obraten "proces" je minimalizem, ki pa je tudi hitro lahko pretiran oziroma ne deluje vedno lepo.

Recimo nedavno mi je na Kickstarterju v oči padla ena zanimiva ura - Calligraph Duneshore. Urne oznake in kazalci (oblikovalec se je zgledoval po konicah nalivnikov) se mi zdijo odlično narejeni, delujejo zelo prestižno (in ker so veliki, so v temi verjetno tudi zelo dobro vidni). Ampak nekaj mi ni bilo všeč in sem porabil nekaj časa, da sem ugotovil, da je moteča ravno praznina.

Zgodovina sprememb…

Evo, sem dal Balla še na timegrapher. Z malce strahu, ker res ne bi rad videl, da je Eta slabša od 5x cenejšega Seagullovega klona.

No, strah je bil odveč. Sicer malo prehiteva, ampak tako konstantno ne dela nobena od mojih ur - v vseh 6 položajih je med +6 in +10 sekund/dan. Kar pomeni, da jo lahko tudi odprem, malo premaknem mikroregulator in jo spravim na +2 ali 3 sek/dan. Ampak to mogoče čez kakšen mesec, ko se "ulaufa".

O.

Počakaj, da se uteče. Moje ure so tud skor vse ob nakupu bile natančne enako kot kvarčne, potem pa so kar na lepem začele vse zaostajati in sedaj skoz enakomerno zaostajajo... Kar je mal tečno ker raje vidim, da rahlo prehiteva ampak oh well. Skratka imej jo kakšen mesec, nato jo mal pusti, da miruje neuporabljena in nato jo spet uporabljaj. Poročaj potem.

Lep Ball, čestitam za nakup! Se spomnim, da si ga omenjal kot željo že nekaj časa nazaj.

Kdor si ni že kdaj pogledal kake boljše fotografije ali pa videl "60 seconds" v živo, naj to le stori (na primer tukaj)... Dial je prekrasno izveden. Mogoče bi k uri res dobro pasal kak lepo graviran pokrov namesto stekla, a saj ni tako slabo tudi tako, kot je. In ko se enkrat doda še dober usnjen pašček ali dva (dobro gre z večimi barvami, se mi zdi), bo ura pridobila še nove dimenzije, orginalna zapestnica je pa po moje prava izbira ob nakupu.

Jaz imam medtem problem, ker se ne morem ločit od Grand Seika. Ko ga dam dol z roke, se čudno počutim... 8-O:)) Bambi pas na njemu se počasi mehča in oblikuje, zgleda da je bil praktično nov oz. zelo malo nošen. Ni ravno barva, ki bi bila moja prva izbira, a mi čisto paše, ker zato nosim pas, ki ga sicer ne bi nikoli in ugotavljam, da niti ni tako slaba izbira...

Ales je izjavil:

Se spomnim, da si ga omenjal kot željo že nekaj časa nazaj.
Ja, to je bila ljubezen na prvi pogled;)

celloak ::

Nova igračka :)

Preden začnete trajbat da je glorified ETA, mi je jasno, vem, in me ne zanima. :)

Blue30 ::

Vprašanje:

Kako vleče wave ceptor (casio)?
Se vam nastavlja normalno, ker imam sam probleme ulovit signal, v bistvu še ga nisem v nekaj dneh odkar imam uro.
Gre za EQW m1100Db 1AER.

Tnx

Jezst imam podoben problem s Seiko Spirit E-Ink. Mater, tega čuda ne morem sinhronizirat niti ob enih zjutraj, zunaj na prostem. Medtem ko mi G-Shock sinhronizira čas vsak dan brez izjeme v sobi za kovinsko žaluzijo, kjer bi pričakoval, da ne bo lovilo sploh. Tko da mi ni jasno v čem je fora da ena ura lovi z absolutno lahkoto, druga, ki pa je še večja pa ima take grozne probleme.

Blue30 je izjavil:

Kako vleče wave ceptor (casio)?
Se vam nastavlja normalno, ker imam sam probleme ulovit signal, v bistvu še ga nisem v nekaj dneh odkar imam uro.
Meni v stanovanju ne sinhronizira, razen na okenski polici, pa še tam ne vedno. Mi pa ponoči vedno na balkonu ali na prostem, čez dan pa na prostem včasih da, včasih ne.

V glavnem, 1x ali 2x na mesec dam oba casiota na balkon in ročno sprožim sinhronizacijo. Čez 5 minut pogledam, če je sinhronizacija uspela. Če ni, še enkrat ročno sprožim sinhronizacijo, in če tudi takrat ni uspela (to se sicer zgodi zelo redko, če so zelo neugodne vremenske razmere za sprejem), postopek ponovim čez par dni.

O.

Blue30 ::

Danes pa je ok, se nasel prostor v hisi :)

gregor ::

danes imajo na amazonu do 70% popusta na invicta ure ;)

http://www.amazon.co.uk/s/ref=amb_link_...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gregor ()

cebelar123 ::

gregor je izjavil:

danes imajo na amazonu do 70% popusta na invicta ure ;)

http://www.amazon.co.uk/s/ref=amb_link_...

Ni to čez celo leto :P

A ga nimajo v glavnem ves čas?

Zanimivejši so "lightning deals", ki trajajo samo kratek čas.
Recimo nemški amazon bo imel ob pol osmih zvečer enega poceni "modnega" Casio Edifica. Velika zadeva - 47 mm. Priporočena cena je 80 evrov, trenutna cena na amazonu 70 evrov, predvidevam, da bo kratek čas na voljo za 50 evrov, morda celo 45.

Angleški amazon pa bo imel ob osmih zvečer Citizena, eco-drive s štoparico. Sedaj je cena okoli 250 evrov, s popustom bo menda samo 90 evrov (pred par dnevi je bil s takim popustom že na voljo).

Moram pa reči, kar se Invict tiče, da me model 8926 (klasičen "remake" rolexovega submarinerja) že dolgo "matra". Notri je soliden Seikov mehanizem in 80 evrov je še kar prijazna cena.

Mater no, včer na WatchShop hotel vzet transparentnega Baby-G, ki sem ga že nekaj časa imel ogledanega, odprem račun, da bi potrošil reward točke od nakupa precej drage Bulova Accutron II, samo da ugotovim, da imam reward točke na ničli. WTF. In zdej čakam na odgovor tech supporta...

Sem gledal, ura je slabih 60 GBP, black friday je bil -10%, kar itaq lahko dobim z voucherjem (oboje je ~5 GBP), ki jih še imam ampak od Bulove bi moral dobit tam od 15-20 GBP bonusa, kar pa bi uro spravilo na dost zanimivo ceno.

gregor ::

Okapi je izjavil:

A ga nimajo v glavnem ves čas?

Zanimivejši so "lightning deals", ki trajajo samo kratek čas.
Recimo nemški amazon bo imel ob pol osmih zvečer enega poceni "modnega" Casio Edifica. Velika zadeva - 47 mm. Priporočena cena je 80 evrov, trenutna cena na amazonu 70 evrov, predvidevam, da bo kratek čas na voljo za 50 evrov, morda celo 45.

Angleški amazon pa bo imel ob osmih zvečer Citizena, eco-drive s štoparico. Sedaj je cena okoli 250 evrov, s popustom bo menda samo 90 evrov (pred par dnevi je bil s takim popustom že na voljo).

Citizen je 69 gbp, takoj je vrglo na 100 % claimed
««
60 / 190
»»