» »

Ročna ura

Ročna ura

Temo vidijo: vsi
««
61 / 190
»»

TRIROG ::

Ker je bil, če prav razumem, na voljo samo 1. Ehhhh ...

Okapi ::

Tisti Edifice je pa 44 evrov + 8 evrov poštnine. Še deset minut;)

pierch ::

Hvala za namig, sem eden od kupcev :)
Pierch

Citizen zna biti v naslednjih dneh še na vrsti, ampak bo že spet treba bliskovito klikniti;) Mogoče obstajajo celo kakšni boti, potem na roke nimaš šans.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Na uro velikokrat gledam ponoči oziroma v temi in tritijeva osvetlitev pri Ballu me je čisto navdušila. Zato sem se lotil iskat kakšne cenejše alternative za vsak dan. Raznih potapljaških in "taktičnih" ur s tritijevi cevkami je sicer veliko, v cenovnem razredi 200 do 500 evrov, ampak se mi vse zdijo grde in/ali prevelike.

Še pred Ballom sem recimo razmišljal o Borealisovem Scout Sniperju za 300 evrov. 300 m vodotesna, s solidnim Seikovim mehanizmom NH35. Ampak so me odvrnile mere - 44 mm, debelino so pa raje kar zamolčali;)

Zanimiv je Nite Icon, ki je pa tudi velik (44 mm), ampak ker je notri kremenčev mehanizem, vsaj prav zelo debel ni (12 mm). Odvrača pa me cena, 400-460 evrov (odvisno od paska oziroma zapestnice).

No, potem sem pa danes na Aliexpressu "odkril" Carnival, ki je na papirju ravno to, kar iščem. 200 m vodotesnosti (kolikor pač lahko zaupamo Kinezom), zmerna velikost 39 x 11 mm, primerna oblika (imajo kar nekaj različic, z modrimi in zelenimi cevkami, z belo in črno številčnico ...) in predvsem ugodna cena, 80 evrov (+ DDV, če bodo cariniki težili). Tudi ocene kupcev so videti OK in če ne bi novembra do konca pokuril kreditne, bi jo menda že naročil.;)

Zgodovina sprememb…

RejZoR ::

Ne vem, men lume na orient urah več kot zadošča in je neverjetno intenziven v primerjavi z drugimi urami. Orient Mako, Orient Red Beast, ti dve žarita tako močno, da se ju včasih vidi že sredi dneva, če pade samo malos ence čez uro. Ponoči pa dobesedno bode v oči in drži ure in ure, tko da do jutra izgubi zelo malo svetilnosti. Tritijevih cevk skor ne rabiš, se ne zafrkavam.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Mogoče so Orienti res tako dobri, mene nobena od mojih ni ravno prepričala. Seiko in Citizen se sicer načeloma vidita celo noč, ampak jih je treba zvečer "napolnit", in po štirih ali petih urah sta bleda senca v primerjavi s tritijem.

Tule je recimo en naredil precej obsežen test in se po nekaj urah teme nič ne more primerjati s tritijem.
http://forums.watchuseek.com/f74/mega-l...
Prvih nekaj minut, ko prideš s sonca v temo, pa žarijo, to pa;)

ulemek ::

Okapi je izjavil:

Na uro velikokrat gledam ponoči oziroma v temi in tritijeva osvetlitev pri Ballu me je čisto navdušila. Zato sem se lotil iskat kakšne cenejše alternative za vsak dan. Raznih potapljaških in "taktičnih" ur s tritijevi cevkami je sicer veliko, v cenovnem razredi 200 do 500 evrov, ampak se mi vse zdijo grde in/ali prevelike.

Še pred Ballom sem recimo razmišljal o Borealisovem Scout Sniperju za 300 evrov. 300 m vodotesna, s solidnim Seikovim mehanizmom NH35. Ampak so me odvrnile mere - 44 mm, debelino so pa raje kar zamolčali;)

Zanimiv je Nite Icon, ki je pa tudi velik (44 mm), ampak ker je notri kremenčev mehanizem, vsaj prav zelo debel ni (12 mm). Odvrača pa me cena, 400-460 evrov (odvisno od paska oziroma zapestnice).

No, potem sem pa danes na Aliexpressu "odkril" Carnival, ki je na papirju ravno to, kar iščem. 200 m vodotesnosti (kolikor pač lahko zaupamo Kinezom), zmerna velikost 39 x 11 mm, primerna oblika (imajo kar nekaj različic, z modrimi in zelenimi cevkami, z belo in črno številčnico ...) in predvsem ugodna cena, 80 evrov (+ DDV, če bodo cariniki težili). Tudi ocene kupcev so videti OK in če ne bi novembra do konca pokuril kreditne, bi jo menda že naročil.;)

Hvala, kolega. Vesel sem, da deliš svojo izkušnjo/navdušenje nad H3 cevčicami.

Nite so mi simpatične ure, kar sem v tej temi že izpostavil, so pa nekoliko drage za to, kar so, ja. MX ima 3 jubilejne različice zunaj, ampak meni so vse "čefurske".

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ulemek ()

Tako, pa je še Casiov "potapljaški" kronograf prišel. V resnici prav posrečena ura, čeprav štoparica je bolj za okras. Meri samo na sekundo natančno in do 30 minut dolgo. Ima tudi kazalec za 24 ur, kar mi je načeloma všeč - nekoč se mi je namreč zgodilo, da sem se po neki žurki na morju zbudil, pogledal na uro in videl, da je šest. Ker se ob šestih zjutraj običajno ne zbujam, sem bil prepričan, da je zvečer in da mi je cel dan izpuhtel iz spomina. Občutek je bil prav neprijeten in od takrat cenim kazalec za 24 ur na uri;) No, bolj praktično uporaben je pri nastavljanju ure, ker se sicer včasih zgodi, da datum preskoči opoldne.

Obroček se kot pri potapljaških urah vrti samo v eno smer, v 120 korakih, in deluje zelo solidno. Krona se privije in tudi 200 m vodotesnosti je "potapljaških", čeprav dvomim, da kdo to uro uporablja pri zaresnem potapljanju. Za na plažo in tauhanje bo pa izvrstna.

Je sicer kar konkretno velika, 47 x 13 mm, ampak se kar udobno nosi, morda tudi zato, ker ima gumijast pasek in je precej lahka. Svetleča barva prvi hip zažari, če bo trajala do jutra, bo pa treba še videti. Površina na kazalcih je sicer velika, ampak izkušnje s prvim Edificom niso ravno obetavne.

Moder obroček in rumeni poudarki na številčnici delujejo prav lepo (za moj okus), dovolj živahno, a ne kičasto. V glavnem, zelo spodoben "budget" modni potapljaški kronograf. Za 90 evrov sem jo pa vseeno pripravljen odstopiti komu drugemu.;)

Zgodovina sprememb…

gregor ::

Okapi je izjavil:

Citizen zna biti v naslednjih dneh še na vrsti, ampak bo že spet treba bliskovito klikniti;) Mogoče obstajajo celo kakšni boti, potem na roke nimaš šans.

mogoče pa je bilo pri teh hitrih prodajah potrebno prej kliknit "add to wishlist", da si izdelek rezerviral?

ker ko se je iztekanje časa končalo in je ura šla v prodajo se je kakih 5 sekund vrtel rumen krog, potem pa je takoj napisalo da je 100% razprodana...in seveda nižja cena...

LP

Jaz ta add to wishlist razumem, da če se prvi kupec premisli in ne izpelje nakupa do konca, pride na vrsto prvi z rezervnega seznama. Ampak siguren pa nisem.

O.

pierch ::

No meni je ratalo Citizena narociti brez botov.
Sem pa res isti trenutek, kot se je gumb za narocilo prikazal kliknil(narocil sem kar iz seznama Cyber Monday ponudbe). Seveda sem po neumnosti cakal 1 uro vec, ker sem pozabil, da je v Angliji 1 ura manj kot tle :)
Pierch

gregor ::

jaz sem gledal na tablici in pri meni se ni pokazal gumb za naročilo
ko je nehalo odštevat čas je takoj vrglo na izdelek razprodan....

če bi imel na wishlisti bi morda lahko kupil?, sicer nisem imel tega namena, me je samo zanimal postopek prodaje, kako hitro bo razprodana.. ;)

Okapi je izjavil:

Jaz ta add to wishlist razumem, da če se prvi kupec premisli in ne izpelje nakupa do konca, pride na vrsto prvi z rezervnega seznama. Ampak siguren pa nisem.
O.

ne, ta add to wishlist je bil na strani izdelka, ko še ta ni bil znižan, ko je bila še cena 225 gbp oz kolikor je pač bila, se ne spomnim...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gregor ()

Ales ::

Okapi je izjavil:

Tale Carnival sploh ne izgleda slabo, sploh za cca. 90 USD, kolikor so s popustom na Aliexpressu. Modra ni slaba, zelena tudi ne... Mogoče bi bila zelena celo boljša izbira, glede na to, da jo naše oči interpretirajo kot svetlejšo in da ima tritij razmeroma kratko razpolovno dobo (wikipedija pravi okoli 12,32 leta). Sicer pa, pri tej ceni ure...

Mimogrede, tudi če se uri kaj zgodi, tritij ne prodre niti čez kožo, samo ne žvečit ali snifat vsebine cevk. >:D

Jaz jo bom verjetno nasledni teden naročil, ko bo že spet kaj kredita na kreditnih karticah. Če Kitajci ne lažejo preveč pri tehničnih podatkih, je za 100 evrov (toliko računam, da utegne priti, skupaj z DDV) še vedno najugodnejša ura s tritijevimi cevkami. Malo sem gledal ocene in jih dajejo v glavnem samo neki Rusi (večinoma v cirilici), tako da nisem čisto prepričan, če niso morda kupljene.

Na aliexpressu imajo še neke druge podobne ure, Epoch recimo, ampak so vse od 250 dolarjev naprej. Za toliko se pa dobijo že tudi Tracer. V glavnem, za 100 evrov kakšne posebne škode ne bo, tudi če se izkaže za povsem faljeno - v kar dvomim, ker Kitajci znajo že za 15 evrov narediti čisto spodobno kvarčno uro.

Vzel bom pa črno z zelenimi cevkami (ker so najbolj vidne).

O.

Goody ::

pa tole je res 200m ? rabil bi eno navadno uro za podvodno lovljenje rib (do cca 15-20m globine...)

Težko reči na pamet. Casio dela 150 m vodotesne od 20 evrov naprej, 200 m vodotesne pa od 50 evrov naprej, tako da tehnično to ni ravno kakšen poseben podvig. Drugo vprašanje pa je, kako dober nadzor kakovosti imajo pri tem Carnivalu. Ni pa noben problem testirati ure do 50 m, imajo opremo bolje opremljeni urarji.

Recimo oni Edifice zgoraj je skoraj sigurno dober za tvoje namene. Ali pa takle. Imam oranžnega in je zelo solidna ura za zmerno ceno (okoli 100 evrov ali morda tudi manj, če jo imajo kje s popustom.).

Zanimiv je Borealis z 2000m. Kjer se vprašaš, če bi res zdržala tako globok statični potop.

Blagovna znamka mi ni najbolj pri srcu, pa tudi dizajn je češki, ko so zaradi urnih krogov kronografa odrezane številke glavnega urnega kroga ... Cena pa je bila kar ugodna za tako uro, ohišje in pašček iz titana, tritijeve cevke za osvetlitev, kronografski avtomatik za 100 USD!

http://www.ebay.com/itm/Smith-Wesson-SW...

Ni ravno avtomatik, notri je Miyotin kremenčev mehanizem. Ampak sto dolarjev je še vedno OK cena.

O.

Okapi je izjavil:

Ni ravno avtomatik, notri je Miyotin kremenčev mehanizem. Ampak sto dolarjev je še vedno OK cena.

O.

Oh, fuj za kremenčev, ker tudi sicer kot MPC bi bilo precej nizko za uro, kakršna sem mislil, da je. Moje nepoznavalstvo. ;((

GrimReaper ::

Kako težko je poravnat dial, ali je bolje da se tega ne lotevam sam?
Je pa pri vseh treh zadnjih urah postrani. Je pa zanimivo da prej tega sploh nisem opazil, recimo pri eni Rolex repliki je zelo postrani, pa sem opazil šele ko me je to zmotilo pri Citizenu, kjer res grdo izstopa.
Ravno pri omenjenem Rolexu lahko tudi začnem, ker ne morem veliko zajebat.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Zgodovina sprememb…

V kakšnem smislu postrani?

Pod kotom, rotiran glede na ohišje. Najbolj se seveda opazi pri napisu firme zgoraj (pri spodnjih napisih niti ne), ampak samo tega pač ne morem obrnit.
Pri omenjeni Rolex repliki je pa res cel dial postrani.
Problem je tudi da ko enkrat to opaziš, ne moreš več izbrisat iz spomina, in tudi pri novih urah potem postane prva stvar, ki jo greš gledat.

Zgodovina sprememb…

Ni prav preprosto, precej je pa odvisno od tega, kako je pritrjena številčnica na mehanizem in koliko je pravzaprav postrani. Če je čisto malo, lahko morda popraviš že tako, da malce premakneš cel mehanizem, kolikor pač to dopušča os krone. Odpreš uro in pogledaš, koliko lahko premakneš mehanizem, ne da bi snemal krono. Če je mehanizem privit, odviješ vijake in pogledaš, koliko ga lahko premakneš, ne da bi preveč pritisnil na os krone, in da ga lahko jasno priviješ nazaj.

Če to ni dovolj, moraš vzeti mehanizem ven, sneti kazalce in nato še številčnico - ki je lahko pritrjena z vijaki, nataknjena z zatiči, prilepljena/prilotana ali pri kakšnih poceni urah tudi samo položena na mehanizem. Običajno ima številčnica spodaj prilotani dve "nogici" (včasih tri), ki jih ne moreš kar prosto prestavljati po mehanizmu, da bi lahko številčnico naravnal. Moraš nogice odlotati in prestaviti. Včasih je številčnica malo postrani, ker so nogice ukrivljene. V tem primeru je dovolj, da jih poravnaš (in paziš, da jih ne odlomiš;) ).

O.

Problem nastane, če je vse postrani prilepljeno na številčnico. Tam ni ne preostane drugega kot naročiti novo. Sploh če ima ura okenček za datum, ki ga ne moreš kar tako zamaknit, enako velja za alignment nogice in krono.

Torej, do pusta sicer še nekaj manjka, ampak Carnival je pa naročen. Na voljo imajo kar 18 različnih kombinacij, če sem prav štel - bela ali črna številčnica, črna številčnica z belimi ali črnimi številkami, modre ali zelene tritijeve cevke, navadno kovinsko ali črno ohišje, navadna ali črna kovinska zapestnica ali usnjen pasek.

No, odločil sem se za črno številčnico z belimi številkami, črno ohišje in zapestnico ter zelene tritijeve cevke. 80 evrov + kolikor bo hotela imeti carina.

Zanimivo je, kakšen razpon cen je za te ure na Aliexpressu - od dobrih 80 do 400 dolarjev.

Zdaj pa čakat;)

O.

Hehe, danes mi je prvič ena stranka omenila Steinharta, ki sem ga nosil. Ponavadi folk ne komentira sploh.

Okapi je izjavil:

Ni prav preprosto, precej je pa odvisno od tega, kako je pritrjena številčnica na mehanizem in koliko je pravzaprav postrani. Če je čisto malo, lahko morda popraviš že tako, da malce premakneš cel mehanizem, kolikor pač to dopušča os krone. Odpreš uro in pogledaš, koliko lahko premakneš mehanizem, ne da bi snemal krono. Če je mehanizem privit, odviješ vijake in pogledaš, koliko ga lahko premakneš, ne da bi preveč pritisnil na os krone, in da ga lahko jasno priviješ nazaj.

Gre za malenkost.
Ampak je tudi problem, da na eni uri je poravnana številčnica s chapter ringom, na dveh pa z bezelom, in kakorkoli bi obračal številčnico, bi izgubil to poravnavo. Bezela itak nebi razdiral, chapter ring pa najbrž tut ni lahko poravnat.
Nimaš kaj, v tovarni se zgleda potrudijo da so stvari kolikor toliko poravnane, ampak vse pa pač ne more bit v nulo pri urah pod 1000EUR.
V urah vseeno probam uživat, ampak ko enkrat vem za napake, jih preprosto ne morem odmislit.

Zgodovina sprememb…

Spet odvisno za kakšne napake gre. Recimo za Sea-Gulla vem da ima en marker mal poškodovan in na chapter ringu rahlo črno liso ampak se tolk težko vidi, da me sploh ne moti. Steinhart ima bezel mal zamaknjen, če striktno gledam poravnavo vseh se opazi mal odstopanja ampak moraš res strmet v uro, da sploh opaziš, tko da se ne sekiram sploh. SARB ima na mehanizmu rahle odtise, ki delno spominjajo na prstne odtise, lahko da je kaj drugega. Vidi se samo pod res specifičnimi koti ampak se ne sekiram blazno. Pri drugih pa niti nisem opazil nobenih felerjev. Recimo Orienti (vsi trije) so absolutno brezhibni. Od Mako-ja za dobrih 100 EUR do M-Force Red Beast za ~250 EUR. Isto vsi Casioti, Phosphor, Citizen, Seiko Spirit in Bulova Accutron II. Tko da je res zelo odvisno...

GrimReaper je izjavil:

Nimaš kaj, v tovarni se zgleda potrudijo da so stvari kolikor toliko poravnane, ampak vse pa pač ne more bit v nulo pri urah pod 1000EUR.
Po mojem bi ti napake našel tudi pri urah za 10.000 evrov.;)

O.

perci ::

A je to sploh še ura, če je brez napak. Če hočeš popolnost, si nabavi atomsko ;).

RejZoR je izjavil:

Recimo Orienti (vsi trije) so absolutno brezhibni. Od Mako-ja za dobrih 100 EUR do M-Force Red Beast za ~250 EUR. Isto vsi Casioti, Phosphor, Citizen, Seiko Spirit in Bulova Accutron II. Tko da je res zelo odvisno...
Moraš dati te ure enkrat GrimReaperju v roke, pa boš videl, kaj vse je narobe z njimi.;)

O.

Okapi je izjavil:

Po mojem bi ti napake našel tudi pri urah za 10.000 evrov.;)

V to ne dvomim, ker jih je enako kot moje naredil človek.
Pa treba je razumet da me vsaka malenkost tudi ne moti. Pri Christopher Ward je problem res samo da je številčnica malo off, Citizen enako + kakšna malenkost pod povečevalnim steklom. Sea-Gull D310 je pa celo brez napak, ampak sem jo nosil prejšnji teden, pa že sama po sebi ni ne vem kaj.
Moj Orient Mako je sicer dost ok, ampak sem nekaj časa po nakupu ob boljšem pregledu opazil, da je pod steklom nekaj prahu. Pa na steklu je že prišla ena praska.
Tako da se da tudi pod 500EUR dobit dobro kvaliteto, ampak res najbolje je če jo kupiš v živo, ker to prek interneta je loterija.

Drugače pa če kdo opazi napako pri uri za 2000EUR+, te napake ne bo kar tako sprejel, je bilo že veliko takih topicov na WUS, pa so na koncu dobili popravljeno ali pa celo novo uro.
Enako se sam nebi kar sprijaznil, kot je to v primeru sedanjih ur za 400-800EUR. Mislim, teh mi itak noben pri zdravi pameti nebi menjal za tako majhne napake, pri Omegi pa to že ni sprejemljivo.

Zgodovina sprememb…

RejZoR je izjavil:

... in Bulova Accutron II.
Mimogrede 1., a kaj meriš točnost Bulove? Moj Precisionist je doslej približno +2 sek/mesec (se pravi okoli 24 sek/leto, kar je precej slabše od deklarirane točnosti, ampak nekako v skladu s tem, kar poročajo uporabniki).

2 sek/mesec je sicer bolje od povprečnih navadnih kremenčevih mehanizmov (ti so pri meni 6 do 8 sek/mesec), ampak nič bolje od najboljših (ali najbolj "srečnih", ker je točnost verjetno precej odvisno od naključja) navadnih. Seiko Kinetic je recimo prav tako približno +2 sek/mesec. Imam pa eno Orkino za 13 evrov, ki je skoraj čudežno točna - v dobrem mesecu od začetka zimskega časa je še vedno znotraj prave sekunde. S tem da te Orkine ne nosim - če bi bila na roki, bi morda malo višja temperatura vplivala na kristal in ne bi bila več tako hudo točna.

GrimReaper je izjavil:

Ampak je tudi problem, da na eni uri je poravnana številčnica s chapter ringom, na dveh pa z bezelom, in kakorkoli bi obračal številčnico, bi izgubil to poravnavo.
Mimogrede 2., chapter ring načeloma tudi lahko premikaš.

O.

Zgodovina sprememb…

matijadmin ::

Kakšno mnenje imate o Vostok Europe Anchar Titanium?

Tehnikalije:

SEIKO NH35A with automatic draw weight
24 ruby stones
Power Reserve - min. 41 hr.
running accuracy -10 / +30 s / day
Shock store razor
16 glass tubes filled with tritium from the Swiss company mb-microtec
opportunity to hand winding razor
possibility of stopping second hand

Meni se zdi prevelika (47 mm) in za 530 evrov predraga.
Borealis Scout Sniper ima recimo praktično enake tehnikalije (tritijeve cevke, 300 m vodotesnosti, enak Seikov mehanizem), samo ohišje ni iz titana, za 300 evrov (pa še to je kar dosti, ker recimo Invicto s tem mehanizmom dobiš za 95 evrov s poštnino vred).

Če ti je oblika zelo všeč in ti velikost odgovarja, je morda vseeno vredna svoje cene, oziroma drugače povedano - na pamet ne poznam nobene dovolj podobne cenejše ure, da bi ti jo lahko sedaj predlagal kot alternativo.

Kakovost teh litovskih Vostokov je drugače menda kar OK.

O.

Ales ::

Seiko NH35 je oznaka za mehanizem 4R36, namenjen prodaji drugim in ne vgradnji v Seiko ure. Mehanizma sta sicer popolnoma enaka.

Tako 4R36 kot 6R15 sta sodobna evolucija Seikovega preverjenega delovnega konja, 7S26, ki se že desetletja vgrajuje v Seiko 5, s tem da ima 6R15 kvalitetnejšo vzmet in še nekaj drugih delov in je posledično točnejši (-15s/+25s pri temperaturi med 5°C and 35°C) ter ima več rezerve navitja (več kot 50 ur).

Skratka, NH35 je vzdržljiv in preverjen mehanizem. Specifikacija zanj je -20s/+40s (pri temperaturi 23°C +-2°C, sicer pa -35s/+45s) in cca. 41 ur navitja. V praksi mislim, da bi ga lahko zreguliral tudi na nekaj sekund dnevno pri nošenju, vsaj za nekaj časa, kaj več pa težko. V vsakem primeru pa bo delal leta in leta, ti mehanizmi so neuničljivi.

Meni se tudi tale Vostok zdi nekoliko drag in (pre)velik, ampak cenejše čisto primerljive alternative ne poznam, tako da prvi argument v bistvu odpade, drugi argument pa je predvsem stvar okusa. Če daš na roko tako veliko uro in ti je všeč... zakaj pa ne? :)

cebelar123 ::

Jaz pa mislim da takšna oblika in dizajn ure mora biti obvezno nekje med 45-50mm. Saj vsa fora ure s takim dizajnom je da izstopa.

Je pa res da je predrag.

matijadmin ::

Hvala za informacije!

Malo sem pogledal, kakovost tega bi morala biti res zadovoljiva. Čeprav so Lunokhode precej kritizirali zaradi nenatančnosti mehanizma (ne pogona), tako da se kazalci zamikajo, čeprav naj bi bili švicarski.

Ta mi je všeč ja, pa še res široko zapestje imam, tako da velike ure ne zgledajo preveč hecno. Jih je pa na srajco in druge ozke rokave težko nositi.

perci ::

Men so tud všeč masivne ure.

Moj promaster je 49mm s 16mm debeline, pa ga BP nosim na srajce in obleko.

Nemški Amazon ima do konca leta dodaten 20% popust na kar precej ur (med drugim kar nekaj zanimivih Casiov, Citizenov in Seikov), s kodo UHRFORYOU.

O.

blindb ::

Zdravo,

mi lahko kdo svetuje, kje se najbolj splaca trenutno kupiti Bulova Precisionist 96B159? Gledam na amazon.com in je cena $190.13 (154 Eur), na amazon.de je cena 377 Eur, drugih online trgovin z urami pa niti ne poznam. Ce narocim na amazon.com, koliko lahko potem racuna koncni znesek (pise, da je Free shipping, ne vem pa glede davkov itd.). Hvala.

Lp, b.
Mislim da bi morali uvesti davek na idiotizem.

Furbo ::

Zastonj poštnino pozabi, razen če živiš v .de
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Guglaj. Vpiši ime ure in poglej, kje vse jo prodajajo. Tule je recimo 170 evrov + poštnina, ampak trenutno ni na zalogi. http://www.watchshop.com/mens-bulova-pr...

Če kupuješ izven EU, prištej še 22% za DDV. Free shipping pogosto velja samo za ZDA.

Mogoče bo koga zanimalo, Gerlach ima božični popust za Navigatorja. 280 evrov (plača se 350 dolarjev s paypalom), s poštnino vred. Sicer stane 50 evrov več. Zanimiva retro potapljaška ura. Notri je Seikov mehanizem nh35. Na voljo z datumom in brez (še dobro, ker tisto okence z datumom res pokvari sicer lepo številčnico).

http://gerlach.org.pl/crazy_santa.html

Vzor so retro potapljaške ure, kot Longines Legend Diver.

Drugače se pa še vedno splača pogledati, kaj imajo pri nemškem Amazonu v ponudbi izrednih popustov. Danes ob pol enajstih recimo Citizen Promaster Land z analognim višinomerom, globinomerom in kompasom. Izvirna cena 650 evrov, običajen popust pri Amazonu 575 evrov, z malo guglanja se najde 520 evrov, izredni popust bo pa po mojem okoli 450 evrov.

Citizen je bil celo samo 400 evrov, in ga je takoj zmanjkalo.

Mehanski višinomer in globinomer sta zanimiva sam kaj ko je tolk načičkana po celem dialu...

Isotropic ::

rejzor a bi se ti dalo pogledat zs, res prosim
««
61 / 190
»»