Forum » Loža » Ročna ura
Ročna ura
Temo vidijo: vsi
Cervantes ::
Res je lepa.
Kar me moti pri teh urah - zakaj hudiča je treba imet day/date komplikacijo?
Prvo vprašanje, ki se ga zastavi pri testu na Altzheimerja/demenco je "katerega smo danes?"
Ali so te ure potemtakem namenjene pretežno dementnim strankam?
Meni je ideal lepe ure še vedno Rolex Explorer (1)14270 oz. Submariner (1)14060.
Kar me moti pri teh urah - zakaj hudiča je treba imet day/date komplikacijo?
Prvo vprašanje, ki se ga zastavi pri testu na Altzheimerja/demenco je "katerega smo danes?"
Ali so te ure potemtakem namenjene pretežno dementnim strankam?
Meni je ideal lepe ure še vedno Rolex Explorer (1)14270 oz. Submariner (1)14060.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Cervantes ()
RejZoR ::
Ko v službi obračaš datume vsake 5 minut ti tak reminder pride še kako prav. Če delaš vse dni v tednu povsem izgubiš občutek kdaj se je teden končal in kdaj začel in ja, se ti dejansko lahko dogaja, da študiraš kateri dan je oz datum. Demenca in Alzheimer tle nimata velik veze.
In pol bebavo pogledujem na Sea-Gull M182SK model, ki prikazuje samo čas :P
In pol bebavo pogledujem na Sea-Gull M182SK model, ki prikazuje samo čas :P
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
lymph ::
Grimreaper če te motijo stock ETA potem si poglej recimo Nomos, ki imajo inhouse mehanizme za okol 1k eur.
"Belief is immune to counter example."
Okapi ::
Najcenejši Nomosi (na ročno navijanje) se začnejo pri 1400 evrih, razen če kje dobiš kakšne popuste. Avtomatski so 2k+. Če se malo potrudiš, dobiš na Japonskem za ta denar tudi kakšnega Grand Seikota (mehanskega).
O.
O.
GrimReaper ::
V 500-1500€ uri me ne moti, problem je če daš 2000€ za Sellito, naprimer Tag Heuer Aquaracer z Elabore grade, povsem enakega kot ga uporablja Christopher Ward za 3x manj. Ali pa Tudor z 2824-2 za 3000€.
Drugače sem pa že več kot pol leta nazaj pregledal praktično ves trg ur, in Nomos se ni uvrstil na seznam željenih.
Mislim pa da bom za en čas s Christopher Ward s Sellito za 650€, ter Citizenom z Miyoto 9010 za enako denarja za en čas preskrbljen. Sigurno sta nekje v vrhu ko gre za razmerje med ceno in kvaliteto.
Drugače sem pa že več kot pol leta nazaj pregledal praktično ves trg ur, in Nomos se ni uvrstil na seznam željenih.
Mislim pa da bom za en čas s Christopher Ward s Sellito za 650€, ter Citizenom z Miyoto 9010 za enako denarja za en čas preskrbljen. Sigurno sta nekje v vrhu ko gre za razmerje med ceno in kvaliteto.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W
lymph ::
Kolega si je par mesecev nazaj nabavil tridenta in se strinjam, da je izdelava zelo dobra. IMO kar se tiče diverjev za to ceno je ch ward ena boljših izbir
Ker sem že ravno omenjal Nomos, evo še kratek video od njih
Ker sem že ravno omenjal Nomos, evo še kratek video od njih
"Belief is immune to counter example."
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lymph ()
Mja no, čeprav ima Orient v diver segmentu zelo močno izbiro. Mako in Ray so odlične ure in ko imaš enkrat v rokah M-Force vidiš, da Orient means business :D Pol je še Steinhart, ki ponuje izjemne diverje. Izbire je kar nekaj.
V cenovnem razredu okoli 650 evrov (se pravi recimo 500 - 800) je ogromno izbire. Za 100 evrov več kot C. Ward dobiš Glycine Sub Combat, ki sicer verjetno ni nič boljši, je pa švicarska znamka s tradicijo (za tiste, ki jim to kaj pomeni) - od časa do časa se dobijo s popustom in stanejo enako kot Trident C60.
Če ti ga lahko kdo prinese iz ZDA, dobiš za 650 evrov tudi Longines Hydroconquest (še malo bolj ugledna švicarska znamka).
Mikroznamk z Miyotami 9015 je v tem cenovnem razredu veliko. Največ za svoj denar pa sigurno dobiš s Seikom, Citizenom in Orientom (pri mehanskih).
Za 700 evrov recimo dobiš Orientovo profi potapljaško.
Čeprav nisem čisto prepričan, katere so točno prednosti te ure v primerjavi s pol cenejšimi Orientovimi M-Forci
Pa ko začnem (cenovno) primerjati potapljaške ure, vedno pomislim na legendarni Citizen NY0040. OK, res je notri še ta stara Miyota 8200, ampak za okoli 160-170 evrov težko dobiš boljšo (potapljaško) uro, IMHO. In se potem vedno vprašam, kaj je pravzaprav pri tistih za 500 ali 600 evrov (da tistih dražjih niti ne omenjam) toliko boljšega.
Če ti ga lahko kdo prinese iz ZDA, dobiš za 650 evrov tudi Longines Hydroconquest (še malo bolj ugledna švicarska znamka).
Mikroznamk z Miyotami 9015 je v tem cenovnem razredu veliko. Največ za svoj denar pa sigurno dobiš s Seikom, Citizenom in Orientom (pri mehanskih).
Za 700 evrov recimo dobiš Orientovo profi potapljaško.
Čeprav nisem čisto prepričan, katere so točno prednosti te ure v primerjavi s pol cenejšimi Orientovimi M-Forci
Pa ko začnem (cenovno) primerjati potapljaške ure, vedno pomislim na legendarni Citizen NY0040. OK, res je notri še ta stara Miyota 8200, ampak za okoli 160-170 evrov težko dobiš boljšo (potapljaško) uro, IMHO. In se potem vedno vprašam, kaj je pravzaprav pri tistih za 500 ali 600 evrov (da tistih dražjih niti ne omenjam) toliko boljšega.
Za 100 evrov več kot C. Ward dobiš Glycine Sub Combat, ki sicer verjetno ni nič boljši, je pa švicarska znamka s tradicijo (za tiste, ki jim to kaj pomeni) - od časa do časa se dobijo s popustom in stanejo enako kot Trident C60.
Obe omenjeni sta precej "acquired taste". Ker C60 po drugi strani je zelo popularna ura. No ja, datum na nekje 4,16 ur oz. 20,8 minut, trident sekundni kazalec, onion urni, markerji tudi na 1/5 minute, tudi ni ravno Planet Ocean.
Sam sem jo praktično takoj ko sem se spustil v ure, našel, pa potem še po enem letu nisem našel druge, ki bi jo imel raje. Ravno omenjene posebnosti ji dajo svoj čar.
Za C60 sem dobil novo zapestnico, ampak ta ima pa pločevinast divers extension (sem vedel že prej, da bom to dobil, baje ne obstaja brez), ki deluje res ceneno in preveč ropota.
Pa samo 3 namesto 5 mikro lukenj. Pa težje se odpira.
Sreče z urami itak nimam nobene, ampak CW ima vsaj odličen customer support. Sem skoraj siguren da bodo nekje našli clasp zame.
Drugače sem pa že zdavnaj ugotovil, da mi je clasp najpomembnejši del ure.
Recimo novi od CW je pravi work of art:
http://www.christopherwardforum.com/vie...
Najraje imam takega brez enega pločevinastega dela, recimo pri Seiko SDGC je enako kvaliteten kot ga imajo Grand Seiki. Vseeno pa to ne pomeni da je idealen, ker ni najbolje nastavljiv, half linki, potem se pa konča.
Tudi prejšnji od CW je bil ok, samo pločevinast pokrov še sprejmem, ampak to zdaj je pa preveč.
Pa samo 3 namesto 5 mikro lukenj. Pa težje se odpira.
Sreče z urami itak nimam nobene, ampak CW ima vsaj odličen customer support. Sem skoraj siguren da bodo nekje našli clasp zame.
Drugače sem pa že zdavnaj ugotovil, da mi je clasp najpomembnejši del ure.
Recimo novi od CW je pravi work of art:
http://www.christopherwardforum.com/vie...
Najraje imam takega brez enega pločevinastega dela, recimo pri Seiko SDGC je enako kvaliteten kot ga imajo Grand Seiki. Vseeno pa to ne pomeni da je idealen, ker ni najbolje nastavljiv, half linki, potem se pa konča.
Tudi prejšnji od CW je bil ok, samo pločevinast pokrov še sprejmem, ampak to zdaj je pa preveč.
Sem skoraj siguren da bodo nekje našli clasp zame.
Prvotni clasp je bil od C7, bom dobil samo clasp.
Torej zaključek glede CW: podpovprečen QC, ampak odličen customer support.
Sigurno še kupim kaj pri njih.
Ravno včeraj je bil chat na forumu s Chrisom, in imajo kar veliko planov za 2015:
-SH21 v njihovi najbolj popularni uri, se pravi C60
-moonphase
-QC: pravi da ekipa dobiva izkušnje, ampak sam bi rekel da vsaj naslednjih 5 let še ni za pričakovat QC-ja na ravni velikih firm
-pakiranje: nekaj se je izgovarjal da druge firme ne pošiljajo po pošti, ampak sam bi rekel, da mora neka Omega imeti tudi v tem primeru uro zavarovano tako, da jo lahko pošiljaš okoli
Sam sicer nebi rekel da je pakiranje tako slabo, ura je bila na svojem mestu, kjer recimo Seiko ni bil. Ampak zapestnica je bila preveč na tesno vstavljena in poleg tega še nezaščitena.
-lume - bodo izboljšali.
-na boljšem claspu še delajo, se pravi 2015 verjetno ne
-nov diver
-C60 bele barve pomladi 2015
-keramični bezeli pridejo 2015
-British Made ura - ni šanse za časa njegovega življenja. Seveda za nas je povsem ok, če gor piše Made in Swiss.
C60 z SH21, keramičnim bezelom in novim claspom, to pa bo ura.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GrimReaper ()
Evo, jaz ne vidim niti ene prave prednosti Tridenta (ali Harrisona) z SH21. Ura bo samo po nepotrebnem debelejša in dražja. Harrison z SH21 je 2 mm debelejši in 1000 evrov dražji od Harrisona z Eto (in bi bil kakšnih 700 evrov dražji od Harrisona s COSC Eto). Za prednost 120 ur zaloge v vzmeti jaz niti slučajno ne bi bil pripravljen plačati toliko. Če imaš uro ves čas na roki, tega tako ali tako ne potrebuješ, če je nimaš ves čas na roki, je pa bolje kupiti navijalnik za 50 evrov kot dati 500+ evrov več za mehanizem.
OK, če zbiraš ure in mehanizme, in bi rad imel primerke različnih mehanizmov, potem je druga stvar, sicer pa jaz pri večini teh "in-house" mehanizmov ne vidim nobene prave prednosti. Če drugega ne so nepreizkušeni - nikoli ne veš, če se ne bo čez recimo pet let izkazalo, da se precej bolj kvarijo kot Ete.
O.
OK, če zbiraš ure in mehanizme, in bi rad imel primerke različnih mehanizmov, potem je druga stvar, sicer pa jaz pri večini teh "in-house" mehanizmov ne vidim nobene prave prednosti. Če drugega ne so nepreizkušeni - nikoli ne veš, če se ne bo čez recimo pet let izkazalo, da se precej bolj kvarijo kot Ete.
O.
Oh wow kakšni debili so na WUS forumu, to ne moreš verjet, in to moderatorji. Zanimivo kolk časa so rabil, da so pokazal prave barve., mene so ravnokar za 3 dni suspendirali, ker sem javno razkril njihove dvojne standarde glede replik v zvezi s Seagullom 1963. Sem namreč od Seagulla izvedel, da so tiste, ki jih privat prodaja Thomas iz Hongkonga, v bistvu ponaredki. Originalne prodaja Watchunique. In nova različica 1963, za katero en ravnokar zbira prednaročila na WUS, je prav tako le zasebni homage, ne Seagullova ponovna izdaja (reissue).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
Ma dej, ko bi videl kakšne smo mel okol jebenih Rolexov. In pol en tip mal za fiaskom okoli mojega suspenza odpre Rolex temo točno o isti tematiki kot jezst, pa ga noben po ne vem 15 straneh ni banal, pa je dejansko reku, da je folk, ki jim je všeč tolk texta na dialu butast folk brez okusa. In ga noben jebeno ni banal, mene pa zato ker sem samo izrazil osebno mnenje. Pridem jezst tja, samo omenim v čem je fora teh dvojnih meril, brez vsake besede spet 10 dnevni ban ker kao ne smem komentirat svojega bana. Rly, ne smem se pozanimat zakaj sem jezst banan, nekdo, ki pa je dejansko žalil folk pa ne. Pol pa fuck off. Zdej na WUS sploh ne hodim več ker so eni kurci neumni, sem in tja mal vržem uč na Public Forum in to je to. Res ne vidim pointa sodelovat na nekem forumu, če je vse kar lahko delaš samo hvališ kako oh in sploh so vse ure, bit ves sladek in vsem lezt v rit. Ko pa izraziš iskreno mnenje te pa banajo. Bedarija da večje ni. Pa so se mi Rolexi počasi mal prikupil, zdej pa so dosegli, da so se mi totalno zamerili do konca, še bolj kot sem jih na začetku jemal kot neke totalno snobovske ure. In so dokazal da dejansko so točno tisto kar sem mislil o njih (urah in lastnikih slednjih) že na začetku.
OK, tvoj problem je bil, ker si svoje mnenje izražal v napačni temi.
Moj pa, ker sem drezal v stvar, ki jo očitno hočejo pomesti pod preprogo. Seagull HK je že pred časom jasno povedal, da Thomas ne prodaja originalnih Seagullovih ur, ampak pri WUS bi radi imeli neke konkretne dokaze, da je to res, ker jim na besedo ne verjamejo, kar je seveda navaden BS. V resnici bi moral kvečjemu Thomas dokazati, da prodaja originalne Seagullove ure, Seagullu ni treba ničesar dokazovati. Ampak Thomasu se nočejo zameriti oziroma na veliko sodelujejo z njim, saj dela projektne ure za WUS, in se potem delajo, kot da je vse OK.
No, s svojo "intervencijo" sem vsaj dosegel, da so potihem in brez obrazložitve odstranili oznako reissue za tisto uro, za katero z blagoslovom "uprave" zbirajo prednaročila, in da ne omenjajo več Seagulla. Ker je več kot jasno, da tisto ni Seagullova ura, ampak zasebni projekt. Zato je zdaj samo še "1963 Chronograph". Pokvaril sem jim verjetno tudi načrte s tem, kaj bo pisalo na zadnji strani, kjer si verjetno prav tako ne bodo upali omenjati Seagulla oziroma tovarne ur Tianjin, kot je bilo na izvirniku.
Škoda edino, ker mi iz Seagulla Tianjin nihče ne odgovori, bi bilo namreč zanimivo vedeti, kaj si mislijo o vsem skupaj v centrali. Ampak verjetno jim tam precej dol visi glede teh zadev
O.
Moj pa, ker sem drezal v stvar, ki jo očitno hočejo pomesti pod preprogo. Seagull HK je že pred časom jasno povedal, da Thomas ne prodaja originalnih Seagullovih ur, ampak pri WUS bi radi imeli neke konkretne dokaze, da je to res, ker jim na besedo ne verjamejo, kar je seveda navaden BS. V resnici bi moral kvečjemu Thomas dokazati, da prodaja originalne Seagullove ure, Seagullu ni treba ničesar dokazovati. Ampak Thomasu se nočejo zameriti oziroma na veliko sodelujejo z njim, saj dela projektne ure za WUS, in se potem delajo, kot da je vse OK.
No, s svojo "intervencijo" sem vsaj dosegel, da so potihem in brez obrazložitve odstranili oznako reissue za tisto uro, za katero z blagoslovom "uprave" zbirajo prednaročila, in da ne omenjajo več Seagulla. Ker je več kot jasno, da tisto ni Seagullova ura, ampak zasebni projekt. Zato je zdaj samo še "1963 Chronograph". Pokvaril sem jim verjetno tudi načrte s tem, kaj bo pisalo na zadnji strani, kjer si verjetno prav tako ne bodo upali omenjati Seagulla oziroma tovarne ur Tianjin, kot je bilo na izvirniku.
Škoda edino, ker mi iz Seagulla Tianjin nihče ne odgovori, bi bilo namreč zanimivo vedeti, kaj si mislijo o vsem skupaj v centrali. Ampak verjetno jim tam precej dol visi glede teh zadev
O.
Sploh ni res. A nej jo raje izrazim v temi o Citizen urah, al pa o Omega urah, če mi ni všeč Rolexov dial? In celo avtor teme je likal moj komentar. Now why the fuck bi to naredil, če bi ga tko grozno užalil? Fora je, da lastnika tistega Rolexa moj komentar sploh ni motil ampak se je celo strinjal z njim. V nos je šel ritolizniškim moderatorjem. Kot sem reku, takrat so pokazal svoje prave barve.
Kdo je ta Thomas, ki ga omenjaš? Sea-Gull SG?
Kdo je ta Thomas, ki ga omenjaš? Sea-Gull SG?
ulemek ::
V tem cenovnem rangu je vredno pomisliti tudi na Nite ure, če prepoznaš katero od lastnosti, da bi ti prišla prav. Meni je všeč dobra osvetlitev ponoči, pa kar robustne so.
GTLS osvetlitev je švicarska, vgrajeni prenos in kvarc pogon je od Ronde (tudi švicarski). http://www.nitewatches.com/store/eu/
GTLS osvetlitev je švicarska, vgrajeni prenos in kvarc pogon je od Ronde (tudi švicarski). http://www.nitewatches.com/store/eu/
Kdo je ta Thomas, ki ga omenjaš? Sea-Gull SG?Ne, en Kitajec (v resnici se imenuje Hong Leung, ampak Kitajci imajo navado si dati angleško ime) iz Hongkonga, ki je do pred nekaj leti delal za Seagull HK, sedaj je pa pri Time King (precej velik OEM proizvajalec oziroma sestavljalec ur). Za WUS (in še par posameznikov) dela projektne ure, oziroma posreduje pri hongkonških izdelovalcih, še najbolj znan pa je potem, da prodaja kopije Seagulla 1963.
Tisti iz Singapura je pa David Lee. Potem je pa tu še Kevin (prav tako en Kitajec:-) iz Seagull USA.
O.
Zgodovina sprememb…
In še Ivo Vis, ta je pa lastnik Watchunique na Nizozemskem, ki prodaja preverjeno originalne Seagulle.
http://finechinesewatches.com
Tle imajo 4 največje kitajske proizvajalce ur. Uvoznik je iz nemčije. Sicer imajo zaenkrat bolj majhno izbiro in so mal bolj fokusirani v višje segmente, bojo pa počasi razširili ponudbo. Fiyta ima kar ene par zanimivih modelov, enako BWF. Sea-Gull pa imajo zaenkrat samo tourbillon modele in en kronograf.
Tle imajo 4 največje kitajske proizvajalce ur. Uvoznik je iz nemčije. Sicer imajo zaenkrat bolj majhno izbiro in so mal bolj fokusirani v višje segmente, bojo pa počasi razširili ponudbo. Fiyta ima kar ene par zanimivih modelov, enako BWF. Sea-Gull pa imajo zaenkrat samo tourbillon modele in en kronograf.
Za Beijing in Seagull je good-stuffs precej ugodnejši. Recimo tisti Seagull s štoparico in koledarjem je tam 435 evrov, tale iz Nemčije bi pa rad zanj 895 evrov. Seagullov tourbillon je pri Kitajcu 970 evrov, pri Nemcu pa 2750 evrov (ni sicer čisto isti model, ampak zelo podoben in notri je enak mehanizem, ST8000). S tem da Kitajec pošilja čez Nizozemsko in obe uri, ki sem jo tam kupil, sta prišli brez kakšnih dodatnih dajatev.
O.
O.
Vseeno, za tega se ve da dobavlja od proizvajalca, Good Stuffs pa je vbistvu sivi trg, tko kot Seagullwatchstore... Roba je sicer še vedno ok, ampak nikol pa ne veš.
Kako se ve? Ker on tako reče? Jaz v resnici bolj zaupam trusthonestmanu, ker ima dolgoletno tradicijo in odlično oceno na ebayu, kot nekemu novemu prodajalcu, ki ga v resnici nihče ne pozna.
O.
O.
Zgodovina sprememb…
http://forums.watchuseek.com/f72/www-fi...
Ker ne dela nekih custom verzij nima nekih posebnih privilegijev, da bi dilal neke fejke. WUS pa jih tudi ne bi odobraval. Tisto kar ti omenjaš je mal drugačen primer kjer skupaj neki mutijo.
Ker ne dela nekih custom verzij nima nekih posebnih privilegijev, da bi dilal neke fejke. WUS pa jih tudi ne bi odobraval. Tisto kar ti omenjaš je mal drugačen primer kjer skupaj neki mutijo.
Ni mi čisto jasno, kako ti iz te v bistvu oglasne predstavitve kakorkoli sklepaš o zanesljivosti prodajalca. Nobene neodvisne potrditeve tega, kar sam o sebi trdi, ni.
Za povrhu pa ne drži, da "ne dela nekih custom verzij".
Recimo tale ura je videti zanimiva, tudi cena se zdi ugodna (250 evrov). Ampak google model Beijing Shanggu najde samo pri njem in čisto nikjer drugje. Kar pri meni takoj sproži svarilni alarm - neznan model, sumljivo ugodna cena ...
http://finechinesewatches.com/shop-2/bw...
I am waiting to add some new Beijing enamel dial watches on the site. They are a bit modified according to my request.
Recimo tale ura je videti zanimiva, tudi cena se zdi ugodna (250 evrov). Ampak google model Beijing Shanggu najde samo pri njem in čisto nikjer drugje. Kar pri meni takoj sproži svarilni alarm - neznan model, sumljivo ugodna cena ...
ulemek ::
Ni mi čisto jasno, kako ti iz te v bistvu oglasne predstavitve kakorkoli sklepaš o zanesljivosti prodajalca. Nobene neodvisne potrditeve tega, kar sam o sebi trdi, ni.
I am waiting to add some new Beijing enamel dial watches on the site. They are a bit modified according to my request.
Si morda že poizkusil Google Image Search? ... ko ustaviš kar fotografijo namesto iskanega niza/gesla (v tvojem primeru model ure).
Ales ::
Model B078201201S, BJWAF stran:
http://www.bjwaf.com/products_detail/&p...
Najde se jo na malem morju kitajskih strani, tudi na Amazonu (cena 1329 CNY, cca. 165 EUR):
http://www.amazon.cn/Beijing-%E5%8C%97%...
Kaj pri Finechinesewatches pomeni "malo modificirana" in ali je EU cena ugodna ali ne, je pa druga stvar... no, se niti nisem poglabljal.
Najde se jo na malem morju kitajskih strani, tudi na Amazonu (cena 1329 CNY, cca. 165 EUR):
http://www.amazon.cn/Beijing-%E5%8C%97%...
Kaj pri Finechinesewatches pomeni "malo modificirana" in ali je EU cena ugodna ali ne, je pa druga stvar... no, se niti nisem poglabljal.
Govoril sem o tem da za WUS ne dela custom verzij tko kot un tvoj tip ampak jih od proizvajalca naroča samo zase (za svojo trgovino).
Model B078201201S, BJWAF stran:Pazi, stvarno. Sem iskal samo po angleški strani od BJWAF, pa vidim, da imajo na kitajski strani veliko več modelov.
No, potem je model OK, ampak cena pa ni več videti tako ugodna. Trusthonestman je sicer nima v svoji ponudbi, ampak bi jo verjetno lahko dobil za manj kot 250 evrov.
V glavnem, če zanemarimo dejstvo, da imam kitajskih ur že dovolj - 4 oziroma 5 Seagullov, 2 Beijinga in en kup pocenskih (Bagelsport, Jaragar, Fineat, Winner. Eyki ...) - bom za zdaj ostal kar pri "zaupanja vrednem poštenem" Kinezu
O.
Včeraj sem dobil še Citizen Signature Grand Classic NB0040-58A, model z belo številčnico in modrimi kazalci.
Najprej nekaj graj, kar me je takoj najbolj zmotilo.
1. Številčnica je preveč pusta. Sicer zgleda podobno kot Aqua Terra, ampak za Omego enakega ne morm rečt.
Mislim da se manjka kakšnega napisa. Preveč spet ni dobro, se strinjam z Rejzorjem glede Rolexa, ampak pri CW C60 so dobro ujeli, 2 napisa nad in 3 pod sredino. Ta pa ima samo zgoraj Citizen, spodaj pa Automatic, ter še povsem spodaj dolgo oznako za mehanizem, kar je značilno za Japonske ure.
Seveda pa obstajajo tudi bolj puste ure, tako da ta kritika ni tako huda.
2. Potem kar ima povezavo s prejšnjim, ravno zaradi tega razloga sem takoj opazil da je dial postrani, nagnjen v levo. Seveda sem šel potem gledat ostale ure in opazil da je pri vseh enako (tudi CW-ju), razen mogoče ene ali dveh, priznam da se (še) nisem tako podrobno spustil v to. Ampak pri tej se najbolj opazi, veliko pove že to, da prej sploh nisem vedel za ta problem.
3. Rehaut pod zelo velikim kotom mi ni posebej všeč.
4. Kar precej prask že pri novi uri, res da je prišla v škatli z odpeto zapestnico in se je premikala okoli (carina?), ampak večina zgleda že tovarniških. Res pa da sem že po teh slikah vedel da bo prej nearly new kot pa povsem nova:
http://www.ebay.com/itm/Mens-Citizen-Si...
Ampak za praske se ne sekiram več toliko, sploh polirani členki pri CW so pravi scratch magnet.
5. Seveda sem jo moral pogledat tudi pod mikroskopom in opazil dve napaki, ena smetka pod steklom pri 36min in ena pika na levi strani minutnega kazalca. Ampak ni vidno s prostim očesom.
Če me bo med nošenjem ure kaj motilo, zna biti to kvečjem točka 2.
6. Mehanizem - Miyota 9011, enako kot pri CW-ju ni prišel zreguliran, +10s na dan. Hell, Seiko 7S26 in Orient Mako sta nekje v +/-2s. Sea-Gull tudi dobro regulira ure.
Sicer sem se pa precej razvadil z Aramarjem z ETA 2824-2 Top, ki prehiteva samo za 3s na 5 dni. Ampak preveč blizu nule tudi ni dobro, ker mi je že začela zaostajat in sem moral dat vijak malenkost v plus. Tako da sam najraje vidim če prehiteva 1-5s na dan, 10s je pa že kar mal preveč.
7. Mehanizem je samo uni-directional, ampak tega niti nebi dal pod slabost. Če uro hitro premikaš, se rotor sicer začne v levo stran sukat brez upora, ampak ni niti približno tako glasen kot ST25. Tako da tukaj imaš nekaj za igrat se, s tem da te drugače ne moti.
8. Hitro nastavljanje datuma deluje nekam počasno, malo več kot pol obrata krone rabi, da se premakne.
9. Krona ni signed. Je pa nenavadne, onion oblike.
Mogoče nekam preveč graj, glede na to, da ostali pravijo, da je ura vredna precej več. Sam sicer nebi rekel, da je vredna več kot 600EUR, kolikor sem dal zanjo, ampak manj pa tudi ne, ker težko dobiš kaj enako kvalitetnega za ta denar.
Zmagovalec do sedaj je pa seveda Christopher Ward C60, prekleto dobra ura. Pa customer support mi je neverjetno všeč, poleg nove zapestnice, ki sem jo že dobil, je na poti do mene še C7 clasp, ki nima divers extensiona. Sem jim rekel, da hočem kupit, ampak so poslali kar zastonj.
Še nekaj prednosti te ure:
1. Nadpovprečna zapestnica, členki z vmesnimi poliranimi deli, robovi so obdelani bolje kot pri vsaki Omegi in Rolexu. Na zgornji strani polirani vsaj 0,5x45°, na spodnji strani pa brušeni tudi nekje 0,5, ampak z manjšim kotom.
Clasp je sicer dober, ampak bi bil lahko boljši, mehanizem z gumboma je namreč enak kot pri nizkocenovnih urah od Casio, Seiko, Orient in Sea-Gull, edino gumba sta bolje dodelana, ostali deli claspa so pa na nivoju.
Resizal je še nisem, ampak nebi smelo bit problemov, glede na to da ima vijake.
2. Okvir okna za datum.
3. Dekoriran mehanizem, sicer nič posebnega, v bistvu edino razliko, ki jo vidim napram 9015, je rotor, ampak vseeno bolje kot industrijski Seiko.
Najprej nekaj graj, kar me je takoj najbolj zmotilo.
1. Številčnica je preveč pusta. Sicer zgleda podobno kot Aqua Terra, ampak za Omego enakega ne morm rečt.
Mislim da se manjka kakšnega napisa. Preveč spet ni dobro, se strinjam z Rejzorjem glede Rolexa, ampak pri CW C60 so dobro ujeli, 2 napisa nad in 3 pod sredino. Ta pa ima samo zgoraj Citizen, spodaj pa Automatic, ter še povsem spodaj dolgo oznako za mehanizem, kar je značilno za Japonske ure.
Seveda pa obstajajo tudi bolj puste ure, tako da ta kritika ni tako huda.
2. Potem kar ima povezavo s prejšnjim, ravno zaradi tega razloga sem takoj opazil da je dial postrani, nagnjen v levo. Seveda sem šel potem gledat ostale ure in opazil da je pri vseh enako (tudi CW-ju), razen mogoče ene ali dveh, priznam da se (še) nisem tako podrobno spustil v to. Ampak pri tej se najbolj opazi, veliko pove že to, da prej sploh nisem vedel za ta problem.
3. Rehaut pod zelo velikim kotom mi ni posebej všeč.
4. Kar precej prask že pri novi uri, res da je prišla v škatli z odpeto zapestnico in se je premikala okoli (carina?), ampak večina zgleda že tovarniških. Res pa da sem že po teh slikah vedel da bo prej nearly new kot pa povsem nova:
http://www.ebay.com/itm/Mens-Citizen-Si...
Ampak za praske se ne sekiram več toliko, sploh polirani členki pri CW so pravi scratch magnet.
5. Seveda sem jo moral pogledat tudi pod mikroskopom in opazil dve napaki, ena smetka pod steklom pri 36min in ena pika na levi strani minutnega kazalca. Ampak ni vidno s prostim očesom.
Če me bo med nošenjem ure kaj motilo, zna biti to kvečjem točka 2.
6. Mehanizem - Miyota 9011, enako kot pri CW-ju ni prišel zreguliran, +10s na dan. Hell, Seiko 7S26 in Orient Mako sta nekje v +/-2s. Sea-Gull tudi dobro regulira ure.
Sicer sem se pa precej razvadil z Aramarjem z ETA 2824-2 Top, ki prehiteva samo za 3s na 5 dni. Ampak preveč blizu nule tudi ni dobro, ker mi je že začela zaostajat in sem moral dat vijak malenkost v plus. Tako da sam najraje vidim če prehiteva 1-5s na dan, 10s je pa že kar mal preveč.
7. Mehanizem je samo uni-directional, ampak tega niti nebi dal pod slabost. Če uro hitro premikaš, se rotor sicer začne v levo stran sukat brez upora, ampak ni niti približno tako glasen kot ST25. Tako da tukaj imaš nekaj za igrat se, s tem da te drugače ne moti.
8. Hitro nastavljanje datuma deluje nekam počasno, malo več kot pol obrata krone rabi, da se premakne.
9. Krona ni signed. Je pa nenavadne, onion oblike.
Mogoče nekam preveč graj, glede na to, da ostali pravijo, da je ura vredna precej več. Sam sicer nebi rekel, da je vredna več kot 600EUR, kolikor sem dal zanjo, ampak manj pa tudi ne, ker težko dobiš kaj enako kvalitetnega za ta denar.
Zmagovalec do sedaj je pa seveda Christopher Ward C60, prekleto dobra ura. Pa customer support mi je neverjetno všeč, poleg nove zapestnice, ki sem jo že dobil, je na poti do mene še C7 clasp, ki nima divers extensiona. Sem jim rekel, da hočem kupit, ampak so poslali kar zastonj.
Še nekaj prednosti te ure:
1. Nadpovprečna zapestnica, členki z vmesnimi poliranimi deli, robovi so obdelani bolje kot pri vsaki Omegi in Rolexu. Na zgornji strani polirani vsaj 0,5x45°, na spodnji strani pa brušeni tudi nekje 0,5, ampak z manjšim kotom.
Clasp je sicer dober, ampak bi bil lahko boljši, mehanizem z gumboma je namreč enak kot pri nizkocenovnih urah od Casio, Seiko, Orient in Sea-Gull, edino gumba sta bolje dodelana, ostali deli claspa so pa na nivoju.
Resizal je še nisem, ampak nebi smelo bit problemov, glede na to da ima vijake.
2. Okvir okna za datum.
3. Dekoriran mehanizem, sicer nič posebnega, v bistvu edino razliko, ki jo vidim napram 9015, je rotor, ampak vseeno bolje kot industrijski Seiko.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GrimReaper ()
3. Rehaut pod zelo velikim kotom mi ni posebej všeč.Ena pikolovska pripomba - pri tej uri je pravi izraz chapter ring (ker ima minutne oznake in je v bistvu del številčnice).
Sicer pa - a tisto s dajatvami si potem uredil? In ali te je prišlo več ali manj, kot če bi prodajalec prav poslal uro (se pravi, da bi bile dajatve že plačane ob nakupu)?
O.
Pri nas nisem imel nobene šanse da bi kar spustili skozi, tako da sem rekel, da mi pošljejo. Pitney Bowes sem pa pisal mail, in so odgovorili, da dobim povrnjeno v 7-10 dneh.
Plačal sem 112€. Import chargi na eBayu so bili pa 175USD, kar je malo čez 130€.
Plačal sem 112€. Import chargi na eBayu so bili pa 175USD, kar je malo čez 130€.
Potem si imel v bistvu srečo, da je prodajalec napačno poslal, ker si prišparal 20 evrov.
O.
O.
Master_Yoda ::
. Mehanizem - Miyota 9011, enako kot pri CW-ju ni prišel zreguliran, +10s na dan. Hell, Seiko 7S26 in Orient Mako sta nekje v +/-2s. Sea-Gull tudi dobro regulira ure.
Moj seiko 7s36 ima cca. +10-15s na dan.
P.S. Je regulirati uro zahteven poseg ? Kolikor vidim po tem vodicu ni in me ima, da bi probal.
Ni zahtevno, ampak če ura nima mikroregulatorja (ta seiko ga nima), zna trajati precej časa, da si zadovoljen. Namreč, tisti regulator je treba premikati zelo previdno, ker so razlike velike. Pravijo, da je dovolj velik premik tak, da misliš, da sploh nisi nič premaknil;-)
In potem je videti nekako takole:
Sedaj si na +15. Odpreš uro, premakneš regulator in ker to delaš prvič, to naredič preveč "pogumno". Potem zapreš uro in čez en dan vidiš, da je ura sedaj -30. Ok, odpreš znova, dregneš v drugo stran, zapreš in čez en dan vidiš, da je +20. Nič, odpreš še enkrat, sedaj pazljivo dregneš v drugo stran, zapreš in čez en dan vidiš, da je -10. OK, malo bolje kot na začetku, ampak še vedno nisi zadovoljen, ker kot večina tudi ti raje vidiš, da ura malo prehiteva. Odpreš še enkrat, dregneš regulator, zapreš in sedaj si na +10 sekund, ali, če si imel veliko srečo, na +5. Mission accomplished.
V glavnem, pripravit se moraš na precej dolgotrajno proceduro. In pri tem Seikotu boš težko spravil na bolje kot +-10 sek/dan, tako da vprašanje, če se ti splača.
Upoštevati moraš tudi to, da boš morda z večkratnim odpiranjem in zapiranjem ure poslabšal njeno tesnenje. In seveda moraš upoštevati tudi možnost, da boš uro pokvaril. Paziti moraš, da premikaš pravi regulator, ker sta en zraven drugega dva. In paziti moraš, da ti orodje, s katerim premikaš regulator, ne zdrsne, ker spodaj je zelo pomembna in zelo občutljiva vzmet, ki jo lahko hitro pokvariš.
Ampak po drugi strani pa, če si vsaj malo pazljiv, ure ne boš pokvaril in je čisto zabavno se iti urarja in ugotoviti, da takšen poseg ni noben bav-bav.
O.
Sedaj si na +15. Odpreš uro, premakneš regulator in ker to delaš prvič, to naredič preveč "pogumno". Potem zapreš uro in čez en dan vidiš, da je ura sedaj -30. Ok, odpreš znova, dregneš v drugo stran, zapreš in čez en dan vidiš, da je +20. Nič, odpreš še enkrat, sedaj pazljivo dregneš v drugo stran, zapreš in čez en dan vidiš, da je -10. OK, malo bolje kot na začetku, ampak še vedno nisi zadovoljen, ker kot večina tudi ti raje vidiš, da ura malo prehiteva. Odpreš še enkrat, dregneš regulator, zapreš in sedaj si na +10 sekund, ali, če si imel veliko srečo, na +5. Mission accomplished.
V glavnem, pripravit se moraš na precej dolgotrajno proceduro. In pri tem Seikotu boš težko spravil na bolje kot +-10 sek/dan, tako da vprašanje, če se ti splača.
Upoštevati moraš tudi to, da boš morda z večkratnim odpiranjem in zapiranjem ure poslabšal njeno tesnenje. In seveda moraš upoštevati tudi možnost, da boš uro pokvaril. Paziti moraš, da premikaš pravi regulator, ker sta en zraven drugega dva. In paziti moraš, da ti orodje, s katerim premikaš regulator, ne zdrsne, ker spodaj je zelo pomembna in zelo občutljiva vzmet, ki jo lahko hitro pokvariš.
Ampak po drugi strani pa, če si vsaj malo pazljiv, ure ne boš pokvaril in je čisto zabavno se iti urarja in ugotoviti, da takšen poseg ni noben bav-bav.
O.
Zgodovina sprememb…
Edino pomembno je, da je tebi všeč.
Drugače pa precej značilna moderna (ali tudi modna) ura, konkretno velika, kot se spodobi za sodobne ure. Opremljena je z imenom stare in nekoč ugledne švicarske firme, ki pa je sedaj samo ena od številnih blagovnih znamk koncerna Swatch. Ker je švicarska, je dražja od primerljivo dobrih japonskih ur. Narejena je z mislijo na vzdržljivost (reklamira jo znan ameriški kaskader), podobno kot recimo Casio G-Shock. Da jo imaš lahko na roki, karkoli že počneš.
Od pomanjkljivost bi lahko omenil, da boš moral menjati baterije. Kar sicer ni ravno hud strošek, ampak veliko podobnih japonskih ur ima sončne celice in se ti s tem ni treba ukvarjati. Zapestnica ni standardna, kar je po eni strani dobro, ker je tako videti lepša, na drugi strani pa je ne moreš preprosto zamenjati, če se ti recimo pokvari zaponka.
V glavnem, nič zelo posebnega (bi rekel razvajen ljubitelj ur), a vseeno čisto dobra ura.
O.
Drugače pa precej značilna moderna (ali tudi modna) ura, konkretno velika, kot se spodobi za sodobne ure. Opremljena je z imenom stare in nekoč ugledne švicarske firme, ki pa je sedaj samo ena od številnih blagovnih znamk koncerna Swatch. Ker je švicarska, je dražja od primerljivo dobrih japonskih ur. Narejena je z mislijo na vzdržljivost (reklamira jo znan ameriški kaskader), podobno kot recimo Casio G-Shock. Da jo imaš lahko na roki, karkoli že počneš.
Od pomanjkljivost bi lahko omenil, da boš moral menjati baterije. Kar sicer ni ravno hud strošek, ampak veliko podobnih japonskih ur ima sončne celice in se ti s tem ni treba ukvarjati. Zapestnica ni standardna, kar je po eni strani dobro, ker je tako videti lepša, na drugi strani pa je ne moreš preprosto zamenjati, če se ti recimo pokvari zaponka.
V glavnem, nič zelo posebnega (bi rekel razvajen ljubitelj ur), a vseeno čisto dobra ura.
O.
Lepo napisano. Pri svoji Seiko 5 sem bil po nekje 40 nastavljanjih nekje na istem, iz +14s na +13,5s.
Druga je pa že tovarniško prišla zelo dobro zregulirana, od -1 do +3s sem nameril na 24 ur brez nošenja ter +20s po 5 dneh nošenja. Ampak da sam dosežeš tako točnost, moraš imeti pa precej sreče in vztrajnosti.
Pri Makotu (tudi podoben movement, osnovan na starejšem Seiko 7009) sem imel enako srečo, tudi +4,5s na delovni teden je že bila, najslabše pa -11s.
Precej dražji Seiko 6R21 ni nič boljši, res pa da je osnovan na 7S26.
ampak veliko podobnih japonskih ur ima sončne celice in se ti s tem ni treba ukvarjati
Za informacijo je meni Eco-Drive delal točno 1 leto. Nosil je nisem ne vem koliko, recimo da 4 tedne prve 3 mesece, potem pa je ležala na sobni svetlobi.
Potem sem jo pustil 2 dni na soncu, v manualu piše 12 ur. No ja, vsekakor bolje kot kupovat baterije.
Vsekakor enkrat.
gruntfürmich ::
je kje na spletu kakšna trgovina ki ima znižane ure ali pa kakšne akcije? kje se splača pogledat, če se slučajno ure tudi znižujejo če gredo iz kolekcije?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
hodor ::
gruntfürmich je izjavil:
je kje na spletu kakšna trgovina ki ima znižane ure ali pa kakšne akcije? kje se splača pogledat, če se slučajno ure tudi znižujejo če gredo iz kolekcije?
Imaš dejansko trgovino Slowatch in imaš Slowatch Outlet. V slednji so občutno znižane pretekle kolekcije.
V Mariboru je Slowatch Outlet v trgovskem centru City.
V Ljubljani pa je v BTCju (Dvorana A).
Če so še kakšne druge, pa žal ne vem.
Tilen ::
V teh outletih je bolj kot ne škart roba. Modeli, ki so stari cca 5 let, še vedno niso v outletu.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
Na Amazonu (uk, de, it) imajo ves čas razne popuste.
Potem so pa še bolj specializirane trgovine. Recimo te tri italijanske imajo nekatere znamke (recimo Orient) z velikimi popusti.
http://www.wyw.it
http://www.newcam.it/
http://www.klepsoo.com/
Podobnih angleških trgovin z urami je tudi precej, recimo http://www.thewatchhut.co.uk/
Pa s popusti pri urah je treba biti pazljiv, ker lahko je kakšna ura znižana s 1000 evrov na 200 evrov, pa v resnici ni vredna niti 100 evrov.
O.
Potem so pa še bolj specializirane trgovine. Recimo te tri italijanske imajo nekatere znamke (recimo Orient) z velikimi popusti.
http://www.wyw.it
http://www.newcam.it/
http://www.klepsoo.com/
Podobnih angleških trgovin z urami je tudi precej, recimo http://www.thewatchhut.co.uk/
Pa s popusti pri urah je treba biti pazljiv, ker lahko je kakšna ura znižana s 1000 evrov na 200 evrov, pa v resnici ni vredna niti 100 evrov.
O.
Zgodovina sprememb…
Jezst dost jemljem tud tukaj:
http://www.watchshop.com
Dokaj podobno kot TheWatchHut, sam imajo res dober service, vedno brezplačna poštnina po evropi in noro velika izbira ur. Tud če si redna stranka se ti del od prejšnjih nakupov vrača v obliki bonusa pa 5 GBP voucherje, ki si jih pošiljam sam sebi po nakupu porabim zraven in se kar pozna. Tko sem recimo Bulovo Accutron II tle dobil daleč najceneje, pa še eni redkih so bili, ki so jih sploh držali. Brez jajcanja s carino in podobnimi neumnostmi. Do zdej sem pri njih kupil 5 ur (4 zase in 1 za darilo). Seveda pa niso vedno najcenejši, ampak men dostkrat več pomeni hitra dostava in nič jebanja s carino kot pa samo najnižja cena. Zato pa se tle pogosto vračam.
http://www.watchshop.com
Dokaj podobno kot TheWatchHut, sam imajo res dober service, vedno brezplačna poštnina po evropi in noro velika izbira ur. Tud če si redna stranka se ti del od prejšnjih nakupov vrača v obliki bonusa pa 5 GBP voucherje, ki si jih pošiljam sam sebi po nakupu porabim zraven in se kar pozna. Tko sem recimo Bulovo Accutron II tle dobil daleč najceneje, pa še eni redkih so bili, ki so jih sploh držali. Brez jajcanja s carino in podobnimi neumnostmi. Do zdej sem pri njih kupil 5 ur (4 zase in 1 za darilo). Seveda pa niso vedno najcenejši, ampak men dostkrat več pomeni hitra dostava in nič jebanja s carino kot pa samo najnižja cena. Zato pa se tle pogosto vračam.
Drugače je pa itak najboljše, da si najprej izbereš model, potem pa guglaš, kje ga je najbolje kupiti.
Sicer pa je tule recimo en primer popusta z angleškega Amazona. Precej priljubljen model Seikota (SRP213), znižan s 300 na 100 funtov. 70% popust se sliši imenitno, ampak v resnici je to čisto običajna cena za ta model.
Sicer pa je tule recimo en primer popusta z angleškega Amazona. Precej priljubljen model Seikota (SRP213), znižan s 300 na 100 funtov. 70% popust se sliši imenitno, ampak v resnici je to čisto običajna cena za ta model.
Master_Yoda ::
Ni zahtevno, ampak če ura nima mikroregulatorja (ta seiko ga nima), zna trajati precej časa, da si zadovoljen. Namreč, tisti regulator je treba premikati zelo previdno, ker so razlike velike. Pravijo, da je dovolj velik premik tak, da misliš, da sploh nisi nič premaknil;-)
O.
Hvala ! Bom raje pustil tako kot je vsaj za zdaj :D. Me ne moti toliko, bi mi pa bilo bolje ce bi bila pocasnejsa, da nebi rabil vrteti datuma, dneva za en dan nazaj (torej cel cikel naprej skoraj) in ure, zato da nastavim eno minuto nazaj :P.