» »

Ročna ura

Ročna ura

Temo vidijo: vsi
««
48 / 189
»»

GrimReaper ::

Ne vem, za Aramarja, ki je bil pol manj, precej težje.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Okapi ::

Saj ne kar za vsako. Ampak če pogledam svoje, lahko rečem za Alpinista, da v bistvu ne rabiš boljše. Pa za Oceanusa enako. Pa za Seiko Kinetic Perpetual enako. Še malo slikic (omenjenih treh ur), da ne bo dolgčas;)

O.

RejZoR ::

Jah sej, to je problem pri urah. Vsako običajno skrbno izbereš in jo je težko dat naprej/prodat. Sam sem se pred časom odločil, da bi vseeno kakšno prodal, pa se k temu kar nisem mogu spravit. Mogoče Seiko 5, ki jo res nič ne nosim, ampak je revica kar popraskana in zanjo ne bi dobil praktično nič, pa jo imam potem raje v predalu. Mogoče če bi jo probal sam za hec restorat, da bi nanovo zbrusil zapestnico in clasp, pa še to ne bi bilo neki. če ne drugega učenje za restoracijo drugih dražjih. Pri vseh ostalih pa je vedno nekaj zaradi česar je ne bi dal za nič stran.

Recimo oba Sea-Gulla, ena je skeleton in izgleda res lepo in zanimivo, ko vse vidiš v notranjosti kako se premika, druga pa ima retrograde power reserve, prikaz datuma in flyingwheel, ki v gibanju izgleda res noro zanimivo. Citizenke ne dam stran, ker je sicer navadna kvarčna na sončno polnjenje, ampak je eden najlepših Citizenovih designov. In kadar jo nosim mi res lepo sede na zapestje in mi je enostavno všeč. Phosphor Appear je z mehanskim digitalnim dialom itaq totalno odštekana in je samo zarad tega ne bi dal stran, Seiko SARB in Steinhart sta itaq razred zase in ju spet ne bi dal stran, G-Shock in Baby-G sta po svoje spet neki tko posebnega, da ju tud ne morem dat stran, enako za dokaj radikalnega Futurista. In ko sem že pomislil, da bi dal stran Orient Mako-ja, sem namesto tega šel kupit še M-Force :D Medtem pa sem dal Mako-ja na zapestje in se mi je spet prikupil. Sploh ker nahitro spominja na Omega Planet Ocean in ima res noro dober lume, ki sedaj v sončnem vremenu tolk napolni, da žari kot zmešan že v rahli senci. In potem prideš do zaključka, da dejansko nočeš prodat nobene ure, ker si vsako res skrbno izbral in ti je res zelo všeč. Downside večim uram je zgolj v tem, da imamo na žalost zgolj dve zapestji in premalo časa, da bi nosil vse ;) Ampak hej, vsaka enkrat pride na vrsto glede na mood in potrebe. Mako-ja nisem nosil že par mescev, pa sem ga zdej spet začel.

Sej če kdo, ki se ne ukvarja z uram bere zgornji blok teksta bo mislil, da sem mal usekan. Pa mogoče sem, jebi ga. Pač mi je všeč, da lahko menjam designe in načine prikaza časa glede na mood al pa na obleko oz potrebe. Ženske z 10 torbicami in 20 pari čevljev bojo razumele hehe :D
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

GrimReaper ::

Ženske z 10 torbicami in 20 pari čevljev bojo razumele hehe

Ma tud moški bi morali. Recimo za primer, kdo nebi imel vsak dan drugega avta, če bi si to lahko privoščil. Redkokateri bogataš nima polne garaže avtomobilov. Pa verjetno tudi redkokateri da ima samo eno uro.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Po mojem pa ima večina samo eno uro - oziroma vsaj samo eno uporabljajo (če imaš še par starih, po možnosti pokvarjenih, v predalu, ne šteje). Jaz v bistvu ne poznam nikogar (v živo), ki bi uporabljal več kot eno uro. Nekateri vsakih nekaj let kupijo novo, ali dobijo boljšo za darilo, ampak potem stare ne uporabljajo več.

Če si misli samo na bogataše, je pa druga stvar. Pravi bogataši tudi ene same hiše nimajo;-)
O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Odvisno. Če na uro gledaš kot na dodatek jih imaš garantirano več ker vsaka ne paše povsod. G-Shock pač ne paše poleg obleke, bi pa pasala bolj dress oriented analogna, po možnosti z usnjenim paščkom. Za na jahto/jadrnico imaš neko s kovinsko zapestnico, verjetno diver verzijo. Spet za športne stvari pa ti zna priti prav G-Shock.

Ja, ampak večina tega ne počne.

O.

cebelar123 ::

Jaz imam v tem trenutku ti ure in jih redno menjavam in ko bom naslednjo kupul bom gledal da bo čim bolj drugačna. Nikako ne razumem, da ljudje kupujejo ure enake na pogled.

Pol bi bil šele zgrožen na kakšnem Seiko forumu al pa G-Shock forumu kjer ima folk po 20 povsem enakih modelov, samo mal drugačne barve. Tega nisem nikoli zastopil.

Sam imam zdej tud par diver modelov, ampak so od čist različnih proizvajalcev in s precej drugačnim designom. Recimo Steinhart Ocean One izgleda bolj kot Rolex Submariner, Orient Mako bolj kot Omega Planet Ocean, novi Orient M-Force pa vbistvu ni podoben nobeni in je dost samosvoj design (sploh s krono na drugi strani kot je običajno, ISO certifikati za trpežnost, power reserve indikatorjem in takim chunky izgledom. Casioti so si tud zelo različni in v planu imam še enega v transparentni izvedbi. Sicer Baby-G ampak izgleda kar kul. Dimno transparentna z bullguardom. AMpak je povsem drugačna od tenutnega Baby-Gja ali G-Shocka. Eni sicer vihajo nos češ kakšna zbirka je to, da imaš vse različne, ampak jezst jih iščem po značilnostih in ne tem, da bi imel 50 raznobarvnih verzij istega modela.

Tega nisem nikoli zastopil.
To je pač zbirateljstvo, kot vsako drugo zbirateljstvo. Fora je, da imaš v zbirki vse različne modele, ne glede na to, ali se kaj razlikujejo med seboj ali ne. Če se je isti model z leti kaj malenkostno spreminjal (recimo najprej ni imel logotipa na kroni, potem pa), moraš imeti v zbirki tudi to.

Lahko pa zbirko zastaviš tudi kakorkoli drugače - recimo po eno uro od vsake znamke. Če imaš več ur samo zaradi pestrosti in možnosti izbire za različne priložnosti, pa to v resnici ni zbirateljstvo.

O.

Master_Yoda ::

Pozna kdo Aeromatic ure. Sem jih par nasel in so mi vsec pa me zanima ce so samo navidez OK in imajo drobovje zanic ali so kolikor toliko OK ?

Pa me je že spet ena premamila.;((

Danes sem hodil malo po Slowatchu in zagledal casio EFM-502D-7A uro za 175e . Malo me spomnija na diver style in sem jo moral kupiti še dobro da jo na italjanskem amazonu prodajajo za 112 evrov s poštnino. Zdaj pa mislim da sem resno zaključo s casiom.

Yay, dobil M-Force Red Beast. Sicer je ne morem poslikat, ampak mi je precej všeč. Je kar precej velika ja, ampak lepo sede na zapestje, tud če je mal manjši. Je mal hecno, ko je krona na levi strani (lefty) ampak se bom že navadil.

Evo še wrist selfie :D

Je velika in težka ampak lepo sedi na zapestju, tko da mi je kul :D Tud po svoje je fajn, da je krona na drugi strani, mi manj drgne ob kožo, ko premikam zapestje, kar je ponavad sploh moteče pri večjih urah. Itaq je nikol ne nastavljam na zapestju, tko da je to še manj moteče kot bi si kdo mislil.

Edino krona mi je mal čudno, ko se screwdown kapica ful premika, kot da je komaj pritrjena na stem. Weird. Recimo pri Mako-ju in Ocean One to ni tolk očitno.

borisk ::

Se da kje pri nas probat orient makota?

Nope. Pomoje, če bi večini naših urarjev omenil Orient še vedel ne bi kdo je to en proizvajalec... Na žalost, ker imajo zelo luštne in kvalitetne ure. Mislim, da je en Orient dealer v avstriji (sam ne vem točno kje), če kdaj kaj hodiš k našim severnim sosedom...

AFAIK je zastopnik Pollmann.
http://www.pollmann.at/de/uhren/orient....

Sicer pa jih prodajajo marsikje, tudi v Celovcu in Gradcu, samo izbira tistih, ki jih lahko na licu mesta pomeriš, je (zelo) skromna, zlasti mehanskih.

O.

Uff, ne vem, če se bom uspel upreti skušnjavi.;) Orient M-Force so Lahi za tri dni znižali s 330 na 280 evrov.

O.

May the M-Force be with you ;) Men ni žal niti po ceni, ki sem jo plačal. :)

johanblond ::

null

null

http://www.amazon.de/Tissot-T-Classic-L...

Tissot Powermatic80

Sem gledal to uro, ima vse kar je na mojem seznamu
avtomatic movement (80 ur rezerve - se pravi preko vikenda)
safirno steklo
titan
prozorno dno
prečiščen dizajn (številčnica je lahko črna, bela, siva, jaz bi vzel belo)
Pri enem urarju je bila cena 650 €, spustil bi na 450 €, kar je vseeno malo veliko.

Kakšen komentar na uro, mogoče celo ima kdo ?
Kakšna alternativa pri istih zahtevah ?

450 veliko za uro z 80 urami rezerve? Kupi če ti jo res proda za 450 EUR. To ti lahko stoji na mizi skor 3 dni in pol pa se ne bo ustavila. Recimo večina ETA2824-2 mehanizmov, ki jih najdeš v veliki večini švicarskih ur ne zdržijo niti 2 dni. Pa zanje vglavnem računajo precej več kot 400 EUR...

Je pa tko, če bo to tvoja edina ura, ki jo boš nosil 24/7, potem je vseeno. Če pa jih imaš v rotaciji več pa je to zelo uporabno.

Ampak samo zaradi tega, ker zdrži 80 ur navita, je nima smisla kupovati. Če ure čez vikend ne nosiš, si kupiš "navijalnik" - za eno uro ga dobiš že za 30 evrov.

80 ur rezerve ima Powermatic 80 (tudi) na račun tega, da so frekvenco znižali iz 28.800 na 21.600 na uro. Ura torej zdrži čez vikend v predalu, zato pa se sekundni kazalec premika manj gladko.

Drugače je 450 evrov kar ugodna cena za to uro. Na hitro nisem uspel zguglati nič cenejšega. Sam bi pa za ta denar sigurno vzel kakšno drugo, oziroma bi podobno obliko našel za manj denarja.

O.

Zakaj bi kupil mehansko uro, zato da ti jo potem polni nek kos elektronike. Neumnost. Pol kupiš že v štartu kvarčno uro pa čaw. Če hočeš da sekundi kazalec drsi okoli pa kupiš Bulovo Precisionist.

Mam Seiko SARB s 55 urami rezerve in je zakon. Steinhart bi mi vmes že zdavnaj crknil, Seiko pa laufa brez bedastih winderjev. Kot sem reku, če je edina ura je vseeno, ker bi že 10 ur power reserve bilo dost. Za menjave pa je fajn čim več.

Zakaj bi kupil mehansko uro, zato da ti jo potem polni nek kos elektronike. Neumnost. Pol kupiš že v štartu kvarčno uro pa čaw.
To pa je logika, ni kaj.;(( Po tvoji "logiki" bi moral mehanske ure vsake 2-3 tedne nastavljati po soncu - ker če se za to, da so točne, vsakokrat sproti zanašaš na nek kos elektronike, bi lahko že v štartu kupil kvarčno uro.

Po tvoji logiki se splača dati 100 evrov več samo za to, da ura zdrži čez vikend v predalu, po moji pa se splača za 30 evrov kupiti navijalnik, da katerakoli avtomatska ura zdrži čez vikend v predalu. Tako imamo veliko večjo izbiro mehanskih ur, tako po obliki kot po kakovosti in ceni, med katerimi lahko izbiram.

Med tednom bom tako imel na roki boljšo (ali cenejšo) uro, čez vikend jo bo pa navijala elektrika - big deal.

Seiko pa laufa brez bedastih winderjev.
Ja, dva dni. Če imaš pet ur, in pride Seiko na vrsto enkrat na teden, ali dvakrat na mesec, je pa čisto vseeno, tudi če bi namesto 55 ur zdržal 30.

O.

Zgodovina sprememb…

Ejsi_Disi ::

Kakšne so kaj Weide ure? Sicer si bom slej ko prej omislil Seiko Edifice. Ampak prvo sem mislil za tistih par evrov tole kitajsko kopijo vzet.
Rock n' roll ain't noise pollution!

Goody ::

Ejsi_Disi je izjavil:

Sicer si bom slej ko prej omislil Seiko Edifice.

Ta bo pa težka. Kje boš pa to dobil? ;)

Ja, Edifice so Casio.;)

Weide so pa pač poceni generične kitajske ure. Jaz imam tole (rdeče številke se pokažejo, ko pritisneš na gumb), samo da gor piše Alienwork. Za ta denar je osupljivo dobro narejena (in tudi zelo praktična).

O.

Zgodovina sprememb…

Ejsi_Disi ::

Jap, Casio. Ehh, na šihtu sem na hitro pisal brez razmišljanja.
Se pravi za malo denarja celo nekaj muzike :)
Rock n' roll ain't noise pollution!

Drugače sem pa ravno danes opazil, da se pri nas dobijo ure Q&Q, Citizenova blagovna znamka za varčne. So sicer malo dražje kot v tujini, 30-50 evrov, ampak vseeno kar primerna alternativa za vse, ki bi radi imeli solidno elektronsko uro na kazalce za zmeren denar in ne bi radi kupovali najcenejše kitajske robe.
Tole je en precej značilen primerek.

Citizen je končno naredil dolgo pričakovani korak in predstavil nekaj lepih Bulov z mehanizmom Precisionist. Serija je Accutron II, tule pa nekaj primerkov modela Snorkel.

Imajo pa še en kup drugih modelov, priporočene cene od 450 do 650 dolarjev.

http://www.bulova.com/en_us/watch/bulov...

Zgodovina sprememb…

Lol, kero ime. Snorkel. So pa designi zanimivi, definitivno lepši od kičastih Precisionistov. Se mi zdi, da bo Bulova kmalu bazirala vse kvarčne ure na Precisionist mehanizmih, ker se brand povsem prenavlja in bo sedaj značilen po tem (tako kot je bil nekoč po tuning forku).

Pa v trgovinah so cene nižje. Tale je recimo 350 dolarjev. Dobi se tudi že v Evropi, samo je okoli 450 evrov.

Zgodovina sprememb…

Ura je prispela :)

Zgodovina sprememb…

Uuuu, tole sem pa že vidu enkrat na WUS forumu. Modra, bela in srebrna lepo izpade.

Nekateri Edifici so res lepi in cenovno ugodni - čeprav če jih od blizu pogledaš, se vidi, da je "budget" serija.

Venomus ::

Kmalu bom naročil Rangemana :) Ura, s katero lahko napoveduješ vreme 8-)

Druge funkcije so seveda tudi zanimive. Senzor za temperaturo, altimeter, kompas.

Za $170 se dobi Protreka, ki opravlja iste funkcije, ampak jaz sem bolj za G-shock. Upam da ga dobim pod $250 iz USA.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Venomus ()

To napovedovanje vremena je neuporabna stvar, saj takoj ko se boš začel premikati in s tem recimo spremenil višinsko razliko bo to postalo neuporabno. Mislim da tisti graf kaže nekje zadnjih 16 ur tako da je spet neuporabno za trenutne razmere. Temperatura je vredu če imaš uro odloženo kakih 20min.
Tudi višino si moreš vsaki dan če ne večkrat na dan ročno nastaviti predno začneš uporabljati to funkcijo.

Kaj se pa kompasa tiče pa nimam kaj za rečti, deluje. Sam imam protreka. Kateri ima še kr uporabno funkcijo sončni vzhod/zahod če se odpravljaš fotografirati.

Toliko iz mojih izkušenj v zadnjih cca 6 mesecih.

BC3 ::

atlantic mariner

atlantic mariner

jaz sem s tole sicer precej zadovoljen ampak bi rad imel nekaj s 24-urno številčnico... pozna kdo še kaj drugega, kot Raketo, v rangu do 100 evrov?

Nekaj novega iz Casia
 GWN1000B-1B

GWN1000B-1B

Triple Sensor
Smart Access
Tide Function

Zgodovina sprememb…

Za ljubitelje minimalističnih ur. Švedski Miro, z odličnim mehanizmom Miyota 9015, za 244 evrov s poštnino vred. AFAIK najcenejša ura s tem mehanizmom.

Imajo tudi take z belo in črno številčnico.
http://www.mirowatches.se/product/miro-...

O.

To je isti movement kot v Grand Classic modelih od Citizena ne? So še kakšne tko ugodne s tem mehanizmom, sam drugačnim izgledom?

V Citizenih je sicer 9010, ne 9015, a je med njima kakšna razlika (razen v okrašenosti rotorja), pa ne vem.

Pred to Miro sem najcenejšo našel od Carrucija za 270 evrov.
shop.carucci.de/product_info.php?products_id=1711

Večja ponudba se začne pri 300-350 evrov. Kolega Reaper je pred malo manj kot enim letom naredil seznam ur z Miyoto 9015 na WUS.

Divers up to 43mm:
Helson Shark Diver 40/42mm
Helson Blackbeard 42mm
Helson Skindiver 42mm
Helson Spear Diver 41mm
Helson Tortuga 43mm
Armida A2 500m 42mm
Obris Morgan Explorer 42mm
Smiths Everest PRS-25 40mm
Raven Vintage 40mm
Benarus Moray 42mm
Halios Tropik B 41mm
Halios Tropik SS 41mm
Lum-Tec Combat B16 and B17 43mm
Lum-Tec Combat Bronze series 43mm (limited 250pcs, pre-order)
Lum-Tec M Cobalt series 40mm (limited 150pcs, pre-order)
Lum-Tec 300M series 40mm (limited 100pcs, pre-order)
Dagaz Thunderbolt 39mm
Dagaz Aurora 43mm
TWCO Sea Rescue Diver 43mm

Divers more than 43mm:
Helson Shark Diver 45mm
Magrette Regattare Tiki 44mm
Magrette Moana Pacific 44mm
Smiths 200 metre Automatic Diver PRS-68 44.5mm
Raven Deep Series 44mm
Precista 93 - PRS-18 43.5mm
Armida A1 1000m 45mm
Boschett Harpoon 1000m 45mm
Deep Blue Depthmaster 3000m 49mm
RedSea Holystone 44mm
RedSea Six Pounder 44mm
Makara Octopus 44mm
Lum-Tec M Auto series 44mm (limited 150pcs, pre-order)
Lum-Tec Abyss 600M series 48mm (limited 150pcs, pre-order)
Lum-Tec M Cobalt XL series 44mm (limited 150pcs, pre-order)
Lum-Tec 300M XL series 45mm (limited 100pcs, pre-order)

Boschett Legacy 42mm
Carucci Aversa 41mm
Citizen Signature Grand Classic NB0040-58A 40mm (Miyota 9010)
Kemmner California 42mm
Android Caprice 47mm
Dugena Premium Festa 38,5mm
Lew&Huey Acionna 40mm
Junkers Spitzbergen F13 6160-2 and 6160-5 42mm (modified Miyota 9100)
Junkers Bauhaus 6060-5 40mm (modified Miyota 9100)
Zeppelin Nordstern 7560-1 41mm (modified Miyota 9100)
Zeppelin Night Cruise 7260-2 and 7262-2 42mm (modified Miyota 9100)
Zeppelin Night Cruise 7264M-2 42mm (Miyota 9015)
Zeppelin LZ129 7060-1 and 3 other variants (modified Miyota 9100)

Jih je pa še več. Recimo Melbourne Watch Company od malo bolj znanih (vsaj na WUS).
Pa na Kickstarterju je vedno kakšen projekt s tem mehanizmom. Recimo tale je 280 evrov (dobava predvidoma konec leta).

www.kickstarter.com/projects/padronwatc...

PNG ::

johanblond je izjavil:

null

null

http://www.amazon.de/Tissot-T-Classic-L...

Tissot Powermatic80

Sem gledal to uro, ima vse kar je na mojem seznamu
avtomatic movement (80 ur rezerve - se pravi preko vikenda)
safirno steklo
titan
prozorno dno
prečiščen dizajn (številčnica je lahko črna, bela, siva, jaz bi vzel belo)
Pri enem urarju je bila cena 650 €, spustil bi na 450 €, kar je vseeno malo veliko.

Kakšen komentar na uro, mogoče celo ima kdo ?
Kakšna alternativa pri istih zahtevah ?

Kje pa? Jaz bi bil zainteresiran mogoče.

Okapi je izjavil:

Sam bi pa za ta denar sigurno vzel kakšno drugo, oziroma bi podobno obliko našel za manj denarja.

O.

Se ti da malo razpisati?

urosz ::

eno vprašanje.. s čim čistite ure (kovinske)?

Se ti da malo razpisati?
Za 450 evrov imaš zelo veliko izbiro ur. Med mehanskimi bi recimo gledal Seiko, Orient, Seagull, Citizen, potem imaš pa še mali milijon malih znamk, recimo Steinhart, Gerlach (+ glej zgoraj seznam ur z Miyoto 9015). Med elektronskimi pa za 450 evrov tudi dobiš odlične ure - Seiko, Casio, Citizen.

Recimo ure na spodnjem linku so stale 280, 380 in 450 evrov (prvi dve sta bili resda kupljeni na Japonskem in bi bile pri nas nekaj dražje, najmanj za poštnino, verjetno tudi za DDV).
https://slo-tech.com/forum/t532103/p443...

Kar se podobnih ur tistemu Tissotu za manj denarja tiče, pa je recimo par postov više precej podoben Carruci za skoraj pol manj. Ali pa recimo tale Orient, sicer malce nenavaden (urni kazalec je na vrtečem disku), drugače pa oblikovno precej podoben, dobiš za manj kot 200 evrov.

Furbo ::

urosz je izjavil:

eno vprašanje.. s čim čistite ure (kovinske)?

Daš jo pod pipo in opereš, milo za roke, detergent, vse je ok tudi za uro, ne zdaj napadati s kakim čistilom za wc, kaka stara mehka zobna ščetka, pa je. :))

Za sproti pa kaka krpica iz mikrovlaken, npr taka kot pride zraven očal.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

urosz ::

:D
V mislih sem mel bolj nekaj takega, kot je krpa za čiščenje nakita (srebra) in podobno..

Furbo ::

A bi jo rad čistil ali poliral? Za slednje imaš kup žavb, krpic in podobnega, vendar če boš iz kake stare ure odstranil vso patino, boš uničil precej njene vrednosti za zbiralce.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Zapestnice čistim v vroči vodi s Pril detergentom, ki je fajn za odstranjevanje maščobe, ki se nabere od kože. Same ure pa sicer ne tunkam pod vodo če ni treba, jih pa samo obrišem z vlažno krpo. Se čist lepo vse očisti.
««
48 / 189
»»