» »

Ročna ura

Ročna ura

Temo vidijo: vsi
««
49 / 189
»»

PNG ::

Okapi je izjavil:

Se ti da malo razpisati?
Za 450 evrov imaš zelo veliko izbiro ur. Med mehanskimi bi recimo gledal Seiko, Orient, Seagull, Citizen, potem imaš pa še mali milijon malih znamk, recimo Steinhart, Gerlach (+ glej zgoraj seznam ur z Miyoto 9015). Med elektronskimi pa za 450 evrov tudi dobiš odlične ure - Seiko, Casio, Citizen.

Recimo ure na spodnjem linku so stale 280, 380 in 450 evrov (prvi dve sta bili resda kupljeni na Japonskem in bi bile pri nas nekaj dražje, najmanj za poštnino, verjetno tudi za DDV).
https://slo-tech.com/forum/t532103/p443...

Kar se podobnih ur tistemu Tissotu za manj denarja tiče, pa je recimo par postov više precej podoben Carruci za skoraj pol manj. Ali pa recimo tale Orient, sicer malce nenavaden (urni kazalec je na vrtečem disku), drugače pa oblikovno precej podoben, dobiš za manj kot 200 evrov.

Hvala. Tale Miro mi je zelo všeč. Na ure se žal ne spoznam prav veliko, tako da bom šel bolj na zaupanje. Ti bi jo priporočal? Je ta mehanizem dober? Boljši od PowerMatic 80? Primerljiv?

Takšnega Tissota že imam doma, iz titana vendar kvarčnega, tako da bi morda res gledal na malo drugačen dizajn, ker je moja praktično ista kot tale powermatic 80 z izjemo mehanizma.

Kako pa so tile avtomatiki, jaz sem dokaj statična oseba, za športne dejavnosti pa izključno Polarko uporabljam. A bo to potrebno nastavljati uro vsak teden, mesec?

Okapi ::

Miro ima notri Miyoto 9015, ki je zelo dober mehanizem, vsekakor primerljiv s tistim v Tissotu. Sicer nima takšne zaloge moči v vzmeti in bo v predalu zdržal samo 2 dni namesto dobre 3, ampak če imaš uro ves čas na roki, to ni pomembno. Lahko tudi cel dan sediš za računalnikom, ura bo ves čas navita. Kar se točnosti tiče, je pa Miyota verjetno celo boljša, ali vsaj enakovredna. Ne smeš pa pričakovati čudežev. Če gre minuto v + ali - na 10 dni, je dobro, se pravi jo boš moral nastavit 1 do 2x na mesec.

RejZoR ::

No ja, če ga to še vedno moti potem je definitivno bolje gledat za quartz urami. Recimo tile tanovi Accutroni II so zakon vmesna opcija za vse, ki hočejo imet lep design, drseč sekundni kazalec, superiorno natančnost in baterija naj bi zdržala nekje 2 leti. Oz če se ti tud s tem ne da zajebavat pa vzameš kakšno solarno od Casia al pa Citizena. Tiste pa samo nosiš, brez vsakega vzdrževanja pa še vednos o preklemano natančne.

Ampak ko boš enkrat imel mehansko se ti bo prikupila z dejstvom, da nima niti ene elektronske komponente, tiktaka, sekundni skoraj povsem gladko drsi po števičnici in kar pozabiš na težave z natančnostjo in samo 2 dni rezerve.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Nikjer pa ne najdem slike hrbta od Miro. A se vidi mehanizem skozi (okno) ali je zaprta?

Hvala za odgovore.

Tkole izgledajo Miro ure od zadaj:
http://www.mirowatches.se/blog/

Prva slika na blogu...

Drugače pa Okapi, lej to:
www.watchshop.com/Accutron-II-Watches.h...

Pri WatchShop so pa kar hitri in vsaj te z usnjenim paščkom so zelo ugodne. Ameriške z davkom, poštnino in carino pridejo precej več. Tale me grozno mika:
http://www.watchshop.com/mens-bulova-ac...

Pašček mi iz nekega razloga deluje kot bi bil iz cheap skaja, ampak ura pa izgleda čudovito. Skor kot bi gledal onega GrandSeika HiBeat z modrim sekundnim kazalcem. Tole bo definitivno moj naslednji nakup in istočasno bom moral resno razmislit o prodaji kakšnih drugih ur, ker zdej jih imam pa že kar precej in nekaterih skor nič ne nosim čeprav so ful lepe.

Sploh nisem prečekiral bloga, samo v trgovini sem gledal slike. :/

A vaju lahko vprašam kako težko je ta pas zamenjati? Razmišljam, da bi nabavil tole Miro z dodatnim pasom. A se samo stisne skupaj in odstrani ali je kaj bolj kompleksnega?

99% ur ima spring bar vzmeti, kovinska cevka z dvema pinoma in vzmetjo, ki ta dva pina potiska navzven. Tko da je dokaj enostavno menjat...

Aha, kul. Hvala. Bom najbrž kar naročil eno zase.

istočasno bom moral resno razmislit o prodaji kakšnih drugih ur, ker zdej jih imam pa že kar precej in nekaterih skor nič ne nosim čeprav so ful lepe.
To tudi mene začenja motit;)

O.

cebelar123 ::

Tak eno vprašanje. Zakaj nekateri nosijo na vsaki roki eno uro? Vedel sem da to nosi Maradona zdaj pa sem videl še sliko Steven Seagala.

quepasa ::

Maradona nosi dve uri, da ima zaradi potovanj eno nastavljeno na domači čas eno pa na lokalni :D mogoče Seagal tudi?

neon21 ::

Mogoče ima na eni uri drugi časovni pas na drugi pa mogoče tistega iz katerega prihaja. :)

mitja73 ::

Samo zato da dobi dvojni sponzorski denar in da je večja opaznost/vidnost. ;-)

cebelar123 je izjavil:

Tak eno vprašanje. Zakaj nekateri nosijo na vsaki roki eno uro? Vedel sem da to nosi Maradona zdaj pa sem videl še sliko Steven Seagala.

Bolj me bega zakaj ljudi tako zelo moti...

GrimReaper ::

Vprašanje kolk časa sploh rabiš da se navadiš nosit uro na desni roki, ker je res čuden občutek.
Pa vprašanje tudi ali tisti, ki drugače ne nosijo ure, nimajo enakega problema tut na levi roki.

Pa še nekaj je, uro na desni roki zelo pogosto kam zadaneš, na levi roki se mi še ni naredilo da bi jo kam zadel. Pač mislim da ura ne spada na desno roko, če si desničar.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Zgodovina sprememb…

mitja73 ::

GrimReaper je izjavil:

Vprašanje kolk časa sploh rabiš da se navadiš nosit uro na desni roki, ker je res čuden občutek.
Pa vprašanje tudi ali tisti, ki drugače ne nosijo ure, nimajo enakega problema tut na levi roki.

Pa še nekaj je, uro na desni roki zelo pogosto kam zadaneš, na levi roki se mi še ni naredilo da bi jo kam zadel. Pač mislim da ura ne spada na desno roko, če si desničar.

Navadiš se tisti trenutek ko si jo pripneš, to da jo imaš na desni so pa opazili samo drugi. Ko se je še nosilo ure v predmobi dobi sem jo nosil na desni samo zato ker jo je večina imela na levi ;-)
Ni se mi tudi zgodilo da bi kamorkoli zadel zato ker je na desni, ker je čist samo ohranitveni nagon da vedno paziš da s svojo roko ne boš kam zadel.

Sej to drugače nisem govoril kot da nebi probal. Recimo iz kaslca pobrat pošto mi je nemogoče ne da bi zadel z uro.
Pa problem je že samo zapenjanje ure, ne da se ne da, ampak je težje.

Kva je zdej to en bullshit. Hočem kupit Bulovo na Watchshop, na PayPal sem nakazal sredstva, hočem plačat in mi mori:

To pay for this purchase right now, link a debit or credit card to your PayPal account.

Zakaj!?!?!??!?! Sej imam sredstva na računu, zakaj klinac hočeš, da linkam kreditno. Ker kretenizem, ki ga prvič vidim. Drugje sem brez težav plačeval na isti način, tle pa kar ne morem, kot da popolnoma ignorira dejstvo, da imam gor denar in striktno hoče kreditno povezano na PayPal. Ugh...

Jaz sem pa zgleda nabavil zadnjo Miro z black on black danes. Javim kako bo, ko jo dobim :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PNG ()

Furbo ::

RejZoR je izjavil:

Kva je zdej to en bullshit. Hočem kupit Bulovo na Watchshop, na PayPal sem nakazal sredstva, hočem plačat in mi mori:

To pay for this purchase right now, link a debit or credit card to your PayPal account.

Zakaj!?!?!??!?! Sej imam sredstva na računu, zakaj klinac hočeš, da linkam kreditno. Ker kretenizem, ki ga prvič vidim. Drugje sem brez težav plačeval na isti način, tle pa kar ne morem, kot da popolnoma ignorira dejstvo, da imam gor denar in striktno hoče kreditno povezano na PayPal. Ugh...

Morda mora biti ista valuta, kot imaš na računu ali kaka druga tehnikalija..
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Sej je ista. Evri. Največje sranje je zdej v tem, da imam zdej shitload denarja zataknjenega na PayPal računu, ker sem gor nakazal s PayPal Topup, ki pa ga ne moreš refundat. Trgovina pa ga tud noče vzet, ker mi sploh ne ponudi opcije plačila s sredstvi na PayPalu. Za popizdit.

Furbo ::

Višja sila ti sporoča, da imaš že preveč ur. :D
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Nikoli ni preveč ur :P

Evo, sem ugotovil loophole. Sort of. Najprej sem iz banke nakazal na PayPal, pol pa na drug PayPal, ki ima kreditno in sem potem tam plačal, ker je potegnilo denar direktno iz PayPal-a. Edino prasci so dol vzel v funtih in mi pobrali mastno provizijo čeprav je bil račun v evrih. Ugh. Ampak jebi ga, Bulova Accutron II 96B213 je sedaj moj :D

StandAgainst ::

Zgodovina sprememb…

Imamo kake zanimive skelet stil ure? Od Rotary so mi zelo všeč, samo te kitajske komponente mi ne vlivajo pretirano veliko zaupanja - ali mar narobe sodim?

Sea-Gull M182SK. Ugodna, zanesljiva (čeprav je kitajska, je le od Sea-Gull) in izgleda silno lepo. Sam imam rdečo verzijo in mi je ful všeč. Sploh ko res čist vse vidiš, od glavne vzmeti, balance koleščka, escapement, escapement zobnik, vse se premika in se kar na precej daleč vidi, da se v uri nekaj premika in to ni samo sekundni kazalec. Pa še čas se da lepo razbrati, ker ima po robu še vedno urne markerje, kar pri večini skeleton ur kar pozabijo in pol se mučiš ugibat kolk točno je ura...

Master_Yoda ::

Ta pa je res lepa.

Par vprasanj o tem Seagullu (oziroma njih nasplosno):
Koliko so pa vzdrzljive te seagull ure (Crkne to po parih letih al dela dalje)?
Od kod se jih splaca nabaviti ? Sem gledal na EU stran in so cene zasoljene, medtem pa tukaj je cena zelo ugodna pa se postnine ni (z davkom je se vseeno cenejsa). Glede mehanizma v tej skeleton uri - je dosti odstopanja (jo je treba dnevno nastavljati ali npr. vsak drug teden)?

Rad vidim plave kazalce/stevilke ampak tej uri pomoje bolj pase rdeca - bolj vidni so kazalci se mi zdi.

Zgodovina sprememb…

Sea-Gull se ukvarja izključno samo z mehanskimi urami in je na svetu največji proizvajalec mehanizmov (ja, celo večji od švicarjev). Odstopanja so zel različna, je le mehanska ura. Ampak vsaj moja kar solidno drži čas oz je malenkost prehitra. Potegneš ven krono, da se ustavi, počakaš, da se uskladi z atomsko uro in jo stisneš nazaj. Če nisi pikolovski, jo boš nastavil nekje 1x na teden oz 1x na 2 tedna, če pa te bo to preveč motilo pol pa raje vzemi quartz uro.

Btw, če boš vzel rdečo boš dobil rdeč pašček. Men je sicer ravno zarad tega ful všeč ampak enim se zdi preveč girly. Oz jo celo smatrajo kot žensko uro, čeprav se od drugih razlikuje samo v barvi paščka.
Btw, na Seagullwatchstore sem kupil dve Sea-Gull uri in obe sem dobil v manj kot 1 tednu iz Azije, tko da ti jih priporočam.

Hvala za informacije ! Ne morem se se odlociti ali naj vzamem rdeco ali modro :p. Pas mi ni problem, ker bom verjetno NATO strap v poljubni barvi gor dal. Zanima me se ce pas drzi na uri klasicni "watch pin" ali kaj drugega (vidim ob strani neke zareze za izvijac), ter ce slucajno ves sirino pascka ?

Tisti vijaki so fejk, torej samo dekorativni :D Da jih ne boš šel šraufat tko kot jezst in jih skor uničil. Pašček drži navadni spring bar, razmak med lugi pa je 20mm (vem ker imam doma nekaj 20mm NATO trakov in sem enga že probal). Sicer izgleda ok ampak mi je rdeč pašček skor bolj všeč. Sam sem probal z NATO Khaki bež trakom.

Aramarja so mi končno popravili. In sicer so zamenjali rotor, po komentarjih na WUS naj bi bil originalni prelahek za 28.800bph movement.
Glede TOP movementa je pa tako, da ko sem ugotovil da avtomatske ure sčasoma izgubijo prvotno točnost, nisem več tako navdušen, je tudi povsem osnovni enako dober.

Nekaj konkretnih številk kaj sem mislil s tem. Vse po 5 dneh nošenja.
ETA 2824-2 Standard
13.9.2013 +1,3s
21.2.2014 +9s

ETA 2836-2 Standard
15.11.2013 +15s
14.2.2014 +5,8s
20.6.2014 -32,5s

ETA 2824-2 Top (samo po prvih 24 urah, pač zaradi problemov z rotorjem po tem ni merodajno)
28.2.2014 +0s
9.5.2014 -1,2s
V glavnem je šla v minus, zdej sem jo zreguliral malo v plus, bom videl kako bo.
Drugače pa zgleda da je še boljše če jo imaš tam v +5s na dan, kot pa okoli nule, ker tako čez čas vsaj ne more it v minus.

Seiko 6R21
10.1.2014 +11s
7.3.2014 -10,8s
23.5.2014 -5,5s
Ta pa itak ne slovi po neki dobri natančnosti, odpiral je ne bom dokler odstopa tam do minuto na 5 dni.

So me pa na watchuseek zelo zmedli z tem topicom. Nevem ce je fake ali ne. Bah zdaj so se kitajske ure fakane :/

Eh, pozabi na tisto temo. Nakoncu smo ugotovili, da gre za rivalstvo med dvema prodajalcema Sea-Gullov. Seagullwatchstore ni uradni zastopnik, to že vemo, je skor ista zadeva kot eBay trgovci, skratka siva cona. Imajo pa vrhunsko storitev z brezplačno res hitro poštnino in odzivno tehnično podporo. Nekaj kar na eBay-u nima nihče in čakaš na ure po 1 mesec. Tle pa jo dobiš v manj kot enem tednu. Plačaš isto s PayPal-om, tko da ni problema.

Pa kasneje sem izvedel, da Seagullwatchstore naroča svoje custom modele, zato so nekateri modeli drugačni od istih modelov, ki jih prodajajo drugi. Recimo omenjeni M182SK ima pri njih safirno steklo, drugje pa mineralno. Baje jih prodajo tolk veliko, da se lahko mal zmišlujejo in naročajo lastne serije, ki so boljše za večinoma nekje isto ali podobno ceno. Zdej kolk je to dejansko res vejo samo oni, ampak sem pri njih naročil že dve uri in obe sta bili super. M163S je sicer imela en manjši defekt na zapestnici, tko da sem mogu kupit nov buckle iz eBay-a za evro in pol, da se res varno zatakne, to pa je to. M182SK pa je bila flawless brez vsake napakice.

Je pa sedaj v nemčiji nova (WUS potrjena) trgovina, ki se ukvarja izključno s kitajskimi znamkami:
http://finechinesewatches.com

Tržijo Beijing, Sea-Gull, Fiyta in Memorigin. Zaenkrat imaj samo par modelov mal višjega razreda ampak bojo s časom imel tud druge. Recimo Memoriginov Navigator Series tourbillon mi je neverjetno lep. Sicer je drag ampak za 3200 € tourbillon je zelo ugodno pa še res lepo je narejena. Anyway...

Seagull, Beijing in Shanghai je imho najugodneje kupovati pri good-stuffs http://www.good-stuffs.com/Sea-Gull-M18...

Pošiljajo prek Nizozemske in jih naša carina ne gleda. Poštnina je všteta v ceno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Okapi hvala za link ! Pise kje na njegovi strani da tako posilja ? Sem iskal in nikjer ne najdem. Ce res tako posilja bi raje te pri njemu vzel ker 22 eur davka +cca 6 stroskov carinjenja ni tako malo. Je pa res da pri njemu ni safirno steklo.

Nikjer ne piše, ampak pri njem sem kupil 2 uri in obe sta tako prišli. Tudi drugi poročajo, da pride njegova roba iz (oziroma preko) Nizozemske. Ne vem pa, če čisto vse, mogoče kdaj kakšno uro tudi direktno iz Kitajske pošlje. Ampak tudi drugače je to eden od bolj zanesljivih prodajalcev Seagullov, Beijingov in Shanghaijev. Na ebayu je trusthonestman - ima 99,8% pozitiven odziv. Pravijo, da je sicer zelo korekten, ima kakovostno robo in poskuša najti tudi kakšen model, ki ga sicer nima v katalogu, nima pa rad, če se ga nadleguje z neumestnimi vprašanji (s tem da je vnaprej malo težje vedeti, kaj se njemu zdi neumestno;) ).

O.

Check this out :D Bulova Accutron II 96B213 has arrived. Res noro lepa zadevca. Domed kristal po robovih, neverjetno lep dial, drseč sekundni kazalec in res zelo zanimivo ohišje z ostro brušenimi stranicami. Pašček je za moj okus sicer mal preresen ampak se ga bom verjetno počasi navadil. Al pa si bom nekje probal zrihtat podobnega kot je na Citizen Royal marines Commando, tisti iz Kevlarja. Pomoje bi izgledal noro na taki uri. Zdej pa res dost nakupov. Za ene par dni :D

Lepa je! Si jo pa hitro dobil, jaz sem mojo Miro naročil par dni pred teboj pa jo še kar čakam :(

Bulova Accutron II 96B213 has arrived
A je številčnica bela ali srebrna? In kakšna je kaj nočna vidljivost - je svetleča barva samo na kazalcih?

O.

@PNG
Kupil sem jo na WatchShop, kjer imajo izjemno hitro dostavo. Ponavadi dobim od njih ure v manj kot 1 tednu. Od njih gre preko Royal Mail, pol naprej pa preko GLS.

@Okapi
Dial ni ne bel in ne srebrn. Načeloma bi folk to opisal kot off white oz champagne silver. Ima rahel svetleč sunburst efekt pod določenimi koti, drugače pa daje vtis kot da je mat barve. Lume še ne vem kakšen je, je pa samo na kazalcih, na urnih markerjih ni lume barve. Najbolj pa mi je všeč domed kristal, ki naredi res izjemen efekt, sploh ker se nadaljuje naravnost v ohišje, tko da dejansko ni nobenega robu vmes ampak se lepo "preliva" iz enega materiala v drugega brez očitnega prehoda.

Tle se je Bulova res potrudila in naredila neverjetno uro. Sploh ta moj model nekako najbolj izstopa izmed vseh, kar je tud razlog zakaj sem vzel ravno to.

Še 5 minutna video predstavitev tega modela...

Tako, pa se je moja prispela. Ura je resnicno cudovita in je vse, kar je meni na uri vsec. Hvala za pomoc pri izbiri!

Slikal ne bom, ker tako ne bom nikoli tako lepe slike naredil kot je na spletu. Sem pa vzel black on black avtomatika.

cebelar123 je izjavil:

Ura je prispela :)

Koliko pa je stala?

Ker ravno ta model, samo da s črno številčnico, imajo sedaj na italijanskem BuyVipu za 100 evrov (s poštnino vred) - če koga morda zanima, naj pošlje ZS, da mu pošljem referral;)

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Men je sam čudno, da je Casio ukinil Oceanus modele za Evropo, ker kao ponujajo Edifice. Ampak Edifice ni nobena solarna kar je butasto.

AFAIK Oceanus nikoli ni bil za Evropo. Ekvivalent so Lineage (analogne sončne, radijske ...) in te se menda še dobijo.

O.

Nikol ni bil, ker so ukinili že idejo, da bi Oceanuse sploh tržili v Evropi. Drugače je bila na začetku ideja, da bi jih prodajal tud po evropi.

V resnici je Oceanus že kar stara blagovna znamka (vsaj 10 let) in na začetku še niso bili niti sončni, niti radijski, pač malo boljše kremenčeve ure. In dobile so se tudi v Evropi (in ZDA), ampak očitno pri Casiu s prodajo niso bili zadovoljni in so Oceanus spremenili v samo japonsko blagovno znamko.

Sicer pa so nekateri modeli Lineage praktično enaki kot Oceanusi.
Recimo:

Stari modeli že niso bili tolk lepi kot ti novi. In poleg celotnega paketa je še ime in logotip, ki je pri Oceanusu neki posebnega.

cebelar123 ::

Okapi je izjavil:

cebelar123 je izjavil:

Ura je prispela :)

Koliko pa je stala?

Ker ravno ta model, samo da s črno številčnico, imajo sedaj na italijanskem BuyVipu za 100 evrov (s poštnino vred) - če koga morda zanima, naj pošlje ZS, da mu pošljem referral;)

O.

Sem napisal kako stran nazaj da 112 evrov z poštnino prav tako iz italije.
««
49 / 189
»»