» »

Ročna ura

Ročna ura

Temo vidijo: vsi
««
46 / 189
»»

cebelar123 ::

Zanimiva izvedba ure za okoli 100evrov.

666 Barcelona Under Pressure

666 Barcelona Under Pressure

Zgodovina sprememb…

Kaj pravite na to uro glede na ceno? Naj bi imela Seagull ST25 mehanizem.
 75eurov

75eurov

Mellons ::

Meni osebno ni všeč, sploh ker je Timex in ne maram ameriških ur, bojkoritam jih :)

Če ti je všeč, jo kupi. Nisem siguren katere druge znamke ponujajo tale tourbillion look za ta denar, zato ne morem dosti komentirat.

Okapi ::

Malo čudno je sicer videti, s tem potapljaškim videzom, ampak če ti je všeč, so Timexi čisto solidna izbira, načeloma vredni svojega denarja. Pač ne smeš preveč pričakovati. Sea-gullov "izvirnik" z enakim mehanizmom je 3x dražji.

Furbo ::

Ni mi jasno, zakaj bi kdo hotel gledati v drobovje ure, da ja skazi celo številčnico..
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

drooer ::

Dobra tema 8-)

RejZoR ::

And Baby GrandSeiko has landed directly from Japan! Tale SARB035 je prečudovota zadevca v praktično vseh pogledih.

Čisti droolfest :D
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

igor0203 ::

Meni pa te "grandpa look" ure nikakor ne potegnejo. Važno da si zadovoljen z nakupom. :)

Ok, ne bi je glih imenoval grandpa look ampak ja, vsem tak stil ni všeč.

Sem pa zdele za hec primerjal čas na time.is in je od včeraj od 17:00 pa do zdele ura še vedno do sekunde točna. Sicer še ni 24 ur, ampak po skor 15 urah ni pridobila ali izgubila niti sekunde. Dost noro :D

Ejsi_Disi ::

igor0203 je izjavil:

Meni pa te "grandpa look" ure nikakor ne potegnejo. :)

Sem isto pomislil. Ampak nič ne de, vsakemu svoje ;)
Rock n' roll ain't noise pollution!

Pač je to bolj dressy naravnan design (ni povsem, ker ima zapestnico in ne usnjen pašček).

ramiz?! ::

Kaj pa kej pravite na znamke Bulova in Jacques Lemans? Se splača nakup glede na p/p?
Never regret anything, there's always a reason things happen.

Za Jacques Lemans ti ne znam povedat, pri Bulova pa je zelo odvisno kateri model gledaš (quartz, automatic ali Precisionist). Avtomatiki z regulacijo mehanizma brez odpiranja ohišja so zelo zanimivi, ampak tud dragi. Kvarčne navadne in avtomatiki niso nič posebnega razen ene dveh open-heartov, ki sta kar luštni. Precisionist pa je z gladko drsečim sekundnim kazalcem itaq klasa zase, imajo pa bolj nore designe.

Mene Bulova dizajn zelo spominja na Invicto. Tako zdaj ko sem na hitro pregledal par strani na amazonu.

Yossarian ::

Meni je pa tale všeč, samo je mucho dinero.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Zdaj sem dan posvetil firmi Bulova in sem se zagledal v model Bulova Men's 98B118 nekako sem nor na rose gold barvo.
Sploh pa mi je všeč, da je zelo podobna HUBLOT modelom.

Bulova Men's 98B118

Bulova Men's 98B118

Zanimam me če kdo ve , če pri amazonu preden narediš zadnji klik za naročilo piše zraven cene in poštnine še "Import Fees Deposit USD 68.92" ali to pomeni, da nerabiš več nič plačevat ali pa še zmeraj plačaš DDV+carino?

Ja, to pomeni, da carinske dajatve plačaš že v naprej (eBay ima tud to, predvsem pri nakupih iz eBay.com kjer je roba iz amerike). Tko da bo paket nato šel direktno do tebe brez da moraš naši carini vmes dokazovat znesek izdelka z računi. Btw, pri Watchshop carine ni, ker je iz UK, poštnine pa tud nimajo. Če rabiš ti dam lahko še kupon kodo za 5 funtov, če boš kupoval pri njih.

Bom ti javil če se bom odločil thx.
Sem pa sedaj pogledal tole uro na Watchshopu in pride 322evrov na Amazon.com z vsemi carinskimi dajatvami pa 250 evrov. Kaj tukaj še zmeraj morem prišteti DDV tako kot sem spodaj napisal?
Recimo nekako takole

Torej ura pride:
Items: USD 259.19 +DDV 22% = 315 USD
Shipping & handling: USD 17.48 +DDV 9,5% = 19 USD
Total before tax: USD 276.67 = 334 USD
Estimated tax to be collected: USD 0.00
Import Fees Deposit USD 68.92
Order total: USD 345.59 = 403 USD = 290 evrov

igor0203 ::

Igor0203 thx sem pogledal link in imam shranjeno v spominu, če se odločim.

Sem pa včeraj imel na ebay.de možnost kupiti jo za 190 evrov s poštnino. Je bila licitacija ampak sem si zadnjo sekundo premislo. Zdaj pa mi je malo žal :(

Odločam se med uro Rado in uro Hamilton, s tem, da je druga cenejša, mene pa precej bolj vleče k prvi. Kakšne so sicer ure Hamilton?

Švicarska konfekcija, ki se šlepa na staro ameriško ime. Solidna zadeva, ampak IMHO nič zelo posebnega. V primerjavi z Japonci in Kitajci (in kakšnim mikro EU znamkami) za primerljivo kakovost plačaš nekaj več (pač davek na Swiss made).

O.

Okapi je izjavil:

Švicarska konfekcija, ki se šlepa na staro ameriško ime. Solidna zadeva, ampak IMHO nič zelo posebnega. V primerjavi z Japonci in Kitajci (in kakšnim mikro EU znamkami) za primerljivo kakovost plačaš nekaj več (pač davek na Swiss made).

O.

A to govoriš za Hamilton ali Rado?

Spraševal si za Hamilton.

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Tud tale Rado ni glih neki. Čist navadna kvarčna ura. Značilnost Rado ur je npr keramično ohišje in zapestnica. Ta pa je čist navadna iz inoxa.

Nisem niti gledal, katera modela je linkal;) V slogu tistega Radota ima recimo Cadence na rednih razprodajah nekaj 10x cenejših modelov.
Recimo če ostanemo pri kremenčevih, tile dve sta trenutno po nekaj manj kot 50 USD (+ poštnina in naše dajatve).

Ali pa vzameš kakšen Citizen Stiletto, stanejo tam okoli 300 evrov.

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Mislim, da ima jekleno ohišje in steklo iz safirja. Pas je obroba iz jekla, polnilo pa iz keramike. Ampak mi je pa res dizajn, ki mi je molto všeč.

GrimReaper ::

Sam sem pa že nekaj časa nazaj ugotovil, da so mi najbolj všeč diverji, najraje modre barve. Poleg tega pa še sport dress ure, kot je recimo moj Seiko SDGC027, Citizen Signature Grand Classic ter Omega Aqua Terra, prav tako samo verzije z modro barvo.
Aramarja moram poslat nazaj, ker so očitno iz nekje dobili stare movemente. Sicer pa kaj več tako ni bilo pričakovat, TOP grade v manj kot 400€ uri. Drugače pa precej všečna ura.
Potem je pa na prvem mestu za kupit Oris Aquis Maldives, na drugem pa Christopher Ward C60 Trident Blue.
Kaj dosti novega pa že dolgo nisem našel. V bistvu je po eni strani še bolje, da postajam že malo manj zainteresiran za ure, ker ni ravno poceni hobi.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Jaz že nekaj časa ugotavljam, da jim imam itak preveč - se že težko odločim, kaj bi sploh dal na roko, poleg tega pa nekatere kar samevajo v škatli ali na navijalniku;)

Ampak sem vseeno pred par dnevi še eno pocensko (30 evrov) nabavil, da vidim, kako mi je všeč Explorer II. Če Kinezi ne lažejo, je že na poti.

Drugače pa še največ nosim Seagullovo belo "Aqua Terro".

O.

Sam sem pa že nekaj časa nazaj ugotovil, da so mi najbolj všeč diverji, najraje modre barve.
Jaz že nekaj časa z enim učem pogledujem na modro-oranžnega Glycina.

Na srečo na Klepsoo nimajo več razprodaje in je sedaj 800 evrov (bil je pa 500) in je skušnjava precej manjša. Je pa zato skušnjava za modro Bulovo Precisionist vedno večja.;)

Na Amazonu je 160 evrov, s poštnino vred. Tudi z dodatnimi 40 evri naših dajatev še vedno pride samo zelo zmernih 200 evrov.

O.

Jezst bi imel črnega Precisionist Champlain 98B142. Me že dalj časa matra, čeprav ima dial mal smotan. Ampak je pa ukrivljen kristal fajn, pa seveda gladko drsenje sekundnega kazalca.

Pri tem Champlainu je dobro, da je dovolj vodotesen za brezskbno tauhanje, zgleda še kar zanimivo, ampak se bojim, da je zame rahlo prevelik (46 x 14 mm). Sem ugotovil, da je nekje 42 mm največ, kar še lahko normalno nosim.

Mam orjaško od Phosphorja in sem se je kar navadil. Sicer je bolj v debelino kot širino ampak vseeno.

Ena dobra stvar raznolike zbirke ur je, da sčasoma precej dobro oceniš, kaj ti je všeč in kaj ne, tako glede oblike kot uporabnosti in velikosti. Je pa to seveda odvisno od vsakega posameznika. Meni recimo najbolj odgovarja 38-40 mm širine in do 12-13 mm debeline. Velike masivne ure mi v glavnem ne ležijo in prav siliti s tem, da bi se kakšne takšne navadil, se tudi ne nameravam. Mogoče, če bi imela kakšne res zanimive lastnosti, ki jih v manjši uri ni - recimo kakšnega GPS Astrona bi morda poskusil tudi večjega.

O.

GrimReaper ::

Sam imam pa najraje 41-43mm ter 12-14mm v debelino. Pa seveda max 50mm v višino.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Mufasa ::

Okapi je izjavil:

Na Amazonu je 160 evrov, s poštnino vred. Tudi z dodatnimi 40 evri naših dajatev še vedno pride samo zelo zmernih 200 evrov.

O.

Tole bi pa še jest mel pa sm čisti anti-handwatch. Je to small-mid-big size zadeva? (pojma nimam o ročnih urah)
"Es ist nicht genug, zu wissen, man muss auch anwenden;
es ist nicht genug, zu wollen, man muss auch tun."
- Johann Wolfgang von Goethe

Na zgornjem koncu srednje, recimo. 42 x 12 mm.

O.

Mufasa ::

Okapi je izjavil:

Na zgornjem koncu srednje, recimo. 42 x 12 mm.

O.

Je kaksna dobra podobna in ugodna mid-small size? (Alu look in modra stevilcnica?)
"Es ist nicht genug, zu wissen, man muss auch anwenden;
es ist nicht genug, zu wollen, man muss auch tun."
- Johann Wolfgang von Goethe

Googlam, pa ne najedem odgovora na to, kakšen mehanizem ima tista Rado ura na zgornjem linku. Mi lahko pomagate?

Za kremenčeve mehanizme velikokrat ne najdeš podatkov, pa tudi ni nujno, da v posameznem modelu ves čas uporabljajo isti mehanizem. Rado v enih Centrixih uporablja Rondo 515, verjetno tudi v tem. To je precej spodoben švicarski mehanizem, dobiš ga lahko za okoli 20 evrov.

O.

Joj, saj mi je prodajalec rekel, pa si nisem zapomnil. Vse skupaj mi je zvenelo, kot da se začne na črko e ali pa i (ne vem, če to kaj pomaga)

A je možno, da ima ta Rado, ki sem ga gledal, ETA mehanizem?

V švicarskih urah so največkrat ETA al pa Ronda kvarčni mehanizmi.

RejZoR je izjavil:

V švicarskih urah so največkrat ETA al pa Ronda kvarčni mehanizmi.

Zgleda, da torej ETA.

In kaj ti ta podatek pomaga?;)

johanblond ::

Mojstri urarstva, prosim za nasvet in pomoč

Imam dve uri, ki sta potrebni popravila.

Atlantic (automatic, 25 jewels), ki ne dela (ne vem zakaj)
Zerro (ki je padla na tla) ven sta padla kazalca kronometra

Katerega urarja (in ne zlatarja) predlagate (v Ljubljani), za ugodno in kvalitetno popravilo

Drugič, moral bi kupti dva kovinska paščka za ti dve uri (vem, da bi stilsko usnjena pasova bolj ustrezala, predvsem za Zerro), prosim za kakšne predloge (širina 20 mm), trgovine v tujini niso problem.

Hvala

PS: Če bi kdo iz slik lahko bolj natrančno povedal katera modela sta to bi bil zelo vesel (predvsem atlantitc, mislim da je stara 30-40 let, Zerro pa ~ 15 let

Okapi je izjavil:

In kaj ti ta podatek pomaga?;)

Meni osebno nič kaj dosti, ker se ne spoznam toliko na to, so pa tu nekateri, ki precej bolje obvladajo take zadeve in sem mislil, če bi mi povedali, ali je to dobro ali slabo.;)

Katerega urarja (in ne zlatarja) predlagate (v Ljubljani), za ugodno in kvalitetno popravilo
Nesi pokazati Kajfežu na Trubarjevi. Sicer ne vem, kako dober je, je pa prijazen in ti bo pa znal prav svetovati, kaj se splača narediti z Atlanticom, če se sploh splača kaj narediti, kazalce v Zzerota ti bo pa tudi znal notri dati.

O.

gruntfürmich ::

ktire so kaj pametne dressed ure, tanke, ne prevelike.
črna barva, usnje, kot recimo tale:

"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Tissot in Certina imata kar ene par takih. Prečeriraj.
««
46 / 189
»»