» »

Ročna ura

Ročna ura

Temo vidijo: vsi
««
43 / 192
»»

ssitcm ::

Seagull(SG) za Sea Gull Sea Master spet sprejema naročila !

Okapi ::

Dobro spremljaš.;) Sedaj so celo še modrega dobili.
No, jaz sem za zdaj preskrbljen, imam črnega in belega, enega belega pa se dal tudi bratu.

O.

GrimReaper ::

Črna pika na Seagullovi številčnici. Groza.

Sam sem pa trenutno zelo navdušen nad Steinhartom, pravijo da je popolen (konkretno Ocean One Military in Vintage) kar se tiče QC-ja. Obenem pa razočaran nad 2x dražjim Seikom, ki bi bil lahko boljši.

Pa kar sem še ugotovil je, da je točnost avtomatske ure zelo odvisna od položaja v katerem jo pustiš. Dve sta tako praktično v nulo če ju pustim z dialom spodaj, ena s krono navzgor in ena s krono navzdol.
V drugih položajih je pa tut za 10-20s razlike.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Samo če malo bereš WUS, je v zadnjem letu tudi kar nekaj pritožb nad Steinhartom in njihovo kontrolo kakovosti. Je pa res, da je večina probleme uspešno rešila (zamenjava ure ali popravilo v okviru garancije).

Kar se točnosti tiče, je pa to, kar opažaš, povezano z manjšo kakovostjo mehanizma (ki je bolj občutljiv na položaj). Če je zelo občutljiv, v vsakem od šestih osnovnih položajev drugače dela in z malo sreče lahko med njimi najdeš enega, pri katerem je zelo točen, tudi če gre v ostalih petih zelo narobe. Pač čisto zaradi verjetnosti. Če v vseh šestih položajih dela enako, je manj verjetno, da bo ravno blizu nule. Če dela od -20 do +20, pa je prav lahko vmes tudi kakšen položaj, ko je zelo blizu nule. Kar ti seveda prav dosti ne koristi, če je to kateri od položajev, ki v resničnem življenju ne pridejo do izraza (recimo s številčnico dol, ali s krono gor).

Takšno uro je zato težko pravilno nastavit, ker ti timegrapher kaže različne cifre in ne veš, katero moraš pravzaprav upoštevati. V takem primeru moraš nekaj dni beležit točnost pri normalni rabi ure, šele potem se jo lahko lotiš nastavljati s timegrapherjem.

Mimogrede, če sem dobro izmeril in izračunal, je tista pika na številčnici velika 6 stotink milimetra. Me zanima, katera ura bi kot "popolna" prestala tako natančen pogled.;)

6 stotink je pomoje že vidno s prostim očesom. Ur kjer se z lupo ne opazi napak imam kar nekaj, tudi za 30€ lahko dobiš tako, lahko pa ima 2000€ ura zelo opazno napako. Pač kupovanje ur je loterija.

6 stotink je pomoje že vidno s prostim očesom.
V bistvu ni, oziroma je, če (zelo) dobro vidiš na blizu in se zelo potrudiš, pa tudi svetlobni pogoji in kontrast mora biti idealen. Iz Wikipedije:
At a viewing distance of ... 400 mm, which is considered a normal reading distance in the USA, the smallest object resolution will be ~ 0.116 mm. For inspection purposes laboratories use a viewing distance of 200-250 mm, which gives the smallest size of the object recognizable to the naked eye of ~0.058- 0.072 mm

Pa še ena odkrita nepopolnost, tokrat na Colomerju.

Mimogrede, da ne bo slučajno kdo mislil, da me to moti, samo zabavam se z mikroskopom.;)

O.

RejZoR ::

Si kdaj videl kako sestavljajo GrandSeiko modele? Enkrat sem gledal posnetek enga mojstra, ko je bila ura že sestavljena in pripravljena za postavitev movementa v ohišje je po dialu z neko palčko in lečo pobiral pikice, verjetno prahu in drugih nečistoč. Dvomim da se katerakoli majhna firma spravlja v take detajle razen če so ure z najmanj 5 mestno vrednostjo.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

jcetinski ::

Zdravo,

mene nekaj zanima. Predvidevam, da soba ni prava za to, ampak mislim, da bi se tukaj dalo dobiti največ koristnih informacij.

Zanima me namreč, če kdo ve ali je v Sloveniji kakšna šola, ki še izvaja program Urarski mojster. Vem, da je bila ta v Celju, samo kakor vidim na njihovi internetni strani, programa ne izvajajo več. Če kdo ve kakroli o tem bi prosil, če mi pove.

Hvala in lep dan želim vsem

Verjetno boš moral it za ta program v tujino. Švica je nam najbližja in glede tega verjetno tud z največ šolami glede na to da je to nekako švicarski nacionalni poklic.

jcetinski ::

Se mi je kar zdelo ja..

Hvala še enkrat za odgovor in lep dan

zicko ::

pozdravljeni.
Imam vprasanje glede znamke ur:) vceraj sem bil v steen timu in sem videl eno zelo lepo uro, znamke Roamer. Vem da je to švicarska znamka. Zanima me kaj pravite na to firmo. Namreč se vedno iščem eno ti. Dress watch. Ampak se nisem našel takšne ki bi bila res Vav ali pa je bila cena previsoka:) pripravljen sem dati do 500eur čimbolj enostavno z usnjenim pasom. Kakšen predlog? Lahko je bel ali črni dial. Iščem ze kar nekaj casa ampak nisem se našel takšne ki bi me pritegnila. Zanima me se kje na internetu se splaca gledat ure poleg ebay in amazon:)

Verjetno boš moral it za ta program v tujino. Švica je nam najbližja
V resnici je Avstrija precej bližje. Marsikdo ne ve, ampak Avstrija ima kar bogato urarsko tradicijo in še vedno tudi najmanj eno dobro urarsko šolo (izbiraš lahko med poklicno in srednjo).
http://www.htl-karlstein.ac.at/j/index....

Drugače pa imaš dopisne tečaje na netu. Najbolj znan je verjetno od TimeZone. Imaš tri zahtevnostne stopnje, vsaka stane po 55 evrov (+ kupiti moraš orodje in mehanizem, na katerem vadiš). Na koncu (po vseh treh stopnjah) naj bi znal razstavit in sestavit mehansko uro (osnovni avtomatski model z datumom), jo očistit in naoljit.
http://www.timezonewatchschool.com/Watc...

Lahko pa si kupiš par učbenikov, osnovno orodje, par poceni kitajskih ur, pobrskaš po youtubu, kjer je precej videoposnetkov, ki kažejo osnovne urarske spretnosti, in začneš razstavljati in sestavljati. Zna biti kar zabaven konjiček za prosti čas.;)

O.

jernejl ::

zicko: če želiš švicarski avtomatik, morda poglej Tissot.
Tukaj je nekaj predlogov, cene od 350eur navzgor:
http://www.premiumwatches.com/watches/t...

Serija Luxury Automatic je sicer nekoliko čez 500eur, ima pa 80ur rezerve in safirno dno:
http://www.uhrinstinkt.de/tissot-t-clas...
 Tissot Luxury Automatic

Tissot Luxury Automatic

Za slabih 700eur dobiš ta isti model tudi kot COSC chronometer:
http://www.premiumwatches.com/tissot-t-...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jernejl ()

Tale Powermatic 80 pa se je krepko pocenil. Ko sem ga nazadnje gledal so bili krepko čez jurja...

cebelar123 ::

Danes sem naletel na zelo zanimivo uro za vse ljubitelje kart.

Zgodovina sprememb…

zicko je izjavil:

pozdravljeni.
Imam vprasanje glede znamke ur:) vceraj sem bil v steen timu in sem videl eno zelo lepo uro, znamke Roamer. Vem da je to švicarska znamka. Zanima me kaj pravite na to firmo. Namreč se vedno iščem eno ti. Dress watch. Ampak se nisem našel takšne ki bi bila res Vav ali pa je bila cena previsoka:) pripravljen sem dati do 500eur čimbolj enostavno z usnjenim pasom. Kakšen predlog? Lahko je bel ali črni dial. Iščem ze kar nekaj casa ampak nisem se našel takšne ki bi me pritegnila. Zanima me se kje na internetu se splaca gledat ure poleg ebay in amazon:)

Roamer Searock izgleda precej ok Aqua Terra homage.
Seveda ji še vedno nekaj manjka, če jo primerjaš z Omego, mislim pa da je boljša izbira kot Epos 3411, predvsem zaradi večje velikosti, 42mm namesto 39mm.
http://roamer.ch/en/the-collection/coll...

Zgodovina sprememb…

http://www.certina.com/collection/mens-...

Wow, slučajno sem brskal po Certina strani in sem našel tele 3 bisere. Ene lepših ur kar sem jih videl, edin mal škoda, da so samo 38mm. Če bi bile vsaj 40-42mm. Cene so tud kar solidne. Zanimivo, da sem ta model čist spregledal.

Wiiii, ravnokar dobil svojo Phosphor Appear White uro :D

Če koga zanima več info:
http://forums.watchuseek.com/f2/phospho...

Zadeva je totalno nora. Mal bolj flashy in blingy ampak način kako prikazuje čas, kej tazga pa še nisem videl pri nobeni uri.

Prišel moj prvi letošnji nakup, "zakmašna" ura;)

Ima verjetno najlepši mehanizem za manj kot jurja - Beijing Zhufeng (Everest) 2.0.
Mehanizma sem bom ob priliki lotil z mikroskopom, po mojem si zasluži, za zdaj samo ena na hitro pritisnjena fotka.;)

Malce ozadja za ne dovolj poučene. Takšne mehanizme z zlatimi nosilci za rubine, privite z modrimi vijaki, ima sicer v glavnem samo še ALS in ostala prestižna urarska kompanija iz Glažute (če morda še niste uspeli narediti povezave - glashütte je po naše glažuta in pomeni steklarna). Dandanes je njihova funkcija samo še okrasna in ne vem, če sploh obstaja kakšna ura za manj kot par jurjev, ki jih ima. Več o tem pa tule:
Originally a plate would have been drilled to accommodate rubies to reduce friction. Pushing a ruby into the drilled hole would be simple but may have resulted in the jewel becoming damaged. An alternative approach was to push the ruby into a gold chaton (one bore hole) which acted like a cushion due to the softness of the gold. A further bore hole was drilled into the plate to accommodate the chaton (that's two bore holes now). In addition, three further bore holes were drilled around this to accommodate blued screws i.e. five bore holes in total. Drilling five bore holes is clearly more labour intensive than drilling one, however when real jewels were used the extra labour was justified by reducing the risk of damage to a jewel.

These days' jewels are synthetic and readily available, hence drilling five bore boles and using a chaton is not really economic. However, A. Lange & Söhne continues with using gold chatons in combination with five bore holes for each jewel in tribute to traditional watch making and to enhance the aesthetic appearance of the movement.

Zanimiv je tudi labodji vrat za fino regulacijo.
the swan neck regulator is one of the more picturesque and functional designs in horology. It is used by a number of manufacturers and perhaps reaches its zenith in the hand engraved versions of Lange and Glashütte Original,

Mehanizem samo po sebi drugače ni nič zelo posebnega, ročno navijanje, precej podoben Miyoti 8200. Še svežega iz škatle sem ga dal na timegrapher in za zdaj ni nič posebnega, okoli +20 sek/dan, ampak je bil še ves mrzel od dostave;) Drugače pa ima menda 58-60 ur zaloge v vzmeti.

Še s sprednje strani. Če ne bi bilo datuma, bi bila še malo lepša. Ohišje, kazalci in zapestnica solidno spolirani, šipca je safirna. Skratka, za 220 evrov z dostavo na dom vred je po mojem izvrsten nakup (če te take reči veselijo, seveda;) ).

Zdaj si moram samo še primerno obleko nabavit;)

O.

Še dodatek - to je bil sicer šele moj prvi nakup na www.good-stuffs.com, ampak bi rekel, da je eden boljših krajev za nabavo kitajskih ur. Cena vključuje poštnino z UPS. Naročil sem prejšnjo sredo, potem je trajalo do ponedeljka, da sem dobil sledilno številko od UPS in v petek je ura prišla. Ni mi sicer čisto jasno, kako ima "trusthonestman" urejeno dostavo iz Kitajske, ampak UPS-ov paket je prišel iz Amsterdama in očitno po "shengensko" mimo naše carine, tako da cene na spletni strani so končne cene, nobenih dodatnih stroškov ni.

O.

spicymilk ::

Dober dan!
Mi lahko prosim gdo predlaga kakšno dokaj vredu uro za cirka 200€.
Gledal sem že nekaj Seiko-vih pa tudi od armania (sam se sprašujem kakšna je kvaliteta), ker se ne spoznam glih na te stvari.
Naročil bi pa verjetno iz tujine ker je ceneje.
Hvala ter Lp.

Ejsi_Disi ::

Čisto nič nisi napisal kaj te sploh zanima, ti je všeč.
Rock n' roll ain't noise pollution!

spicymilk ::

Gledal sem nekaj takšnega. Nekje v tem stilu približno.

Zgodovina sprememb…

Citizen CA0255-01E je imho ena boljših v tem slogu za okoli 200 EUR.

Če ti črno ohišje ni všeč, je model CA0260-52E, samo je kakšnih 50 EUR dražji.
Guglaš lahko še Casio Edifice chronograph.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Tistle črno zlati Seiko Kinetic je odfukana zadeva. Ne maram two tone zadev še manj pa takih z zlato ampak enostavno izgleda hudo. Je sicer še vedno dost flashy ampak je huda kombinacija.

bluefish ::

Okapi je izjavil:

Citizen CA0255-01E je imho ena boljših v tem slogu za okoli 200 EUR.

Opa, tale je pa super na pogled.

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: bluefish ()

fantasycamp ::

Seiko wow

Stara stvar samo kako hudo zgleda....

Na angleškem Amazonu imajo za samo 145 evrov s poštnino vred tegale Casia (sončne celice, safirna šipca, štoparica, budilka, 100 m ...). Se moram prav zadrževati ... ne vem, če mi bo uspelo.;)
EFB-503SBD-1AVER

;-) ::

Če ve kdo za kako uro Emporio armani, kje se da kaj ceneje dobit ali prodaja rabljeno prosim ZS. Bilokatero iz serije Ceramica.

Če ti je všeč vojaški stil, seveda. Seiko 5 ure so trpežne in ugodne.

Po obliki in tisti piki nad napisom izgleda silno podobna Zenith uri, tista pika nad napisom pa bi bila dejansko zvezdica, ki je zaščitni znak Zenitha. Zenith El Primero Chronomaster Open z belim dialom?

cebelar123 ::

Očitno bom moral še 1x postati sliko. A ve mogoče kdo kaj je to za ena ura.
 Dušan Šešok

Dušan Šešok

Torej če se ne motim po hitrem iskanju bi lahko bila to tale ura
 14 000evrov

14 000evrov

Zgodovina sprememb…

Enaka ni:
-različni lugi
-različna gumba za štoparico
-power reserve indikator od 25-40 namesto 25-35
-datum številčnica je druga + še par stvari na dialu

Model mogoče ni popolnoma enak, definitivno pa gre za nek model Zenitha (iz te serije).

Mogoče je pa rabljenega kupil. Na ebayu je tale "samo" 3000 evrov;)

Ja, right. :D In slovenski poslovneži kupujejo rabljene Audije na Avto.net...

Furbo ::

Niso vsi začeli kupovati ur šele včeraj...
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Nimam pojma kaj hočeš s tem povedat, ampak da bi naši hardcore zajebani poslovneži kupili nekaj rabljenega zaradi varčevanja. Yea right... rabljeno bi kupili samo če bi šlo za neko redko zadevo, ki je drugače nikakor ne moreš dobit. redke stvari pa nikoli niso poceni tud če so rabljene.

Goody ::

Kaj pa če ima Šešok kitajsko kopijo? ;)

In pol se svizec zavije v folijo ane :D

Goody ::

pri teh tranzicijskih bogataših nikoli ne veš. sej lahko da ima kopijo pa misli da ima original...

Furbo ::

RejZoR je izjavil:

Nimam pojma kaj hočeš s tem povedat, ampak da bi naši hardcore zajebani poslovneži kupili nekaj rabljenega zaradi varčevanja. Yea right... rabljeno bi kupili samo če bi šlo za neko redko zadevo, ki je drugače nikakor ne moreš dobit. redke stvari pa nikoli niso poceni tud če so rabljene.

Hočem povedati, da je morda uro kupil, ko je bila še nova. Ko sanjate o starih modelih.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

OZZY ::

Glih danes sem dobil Jorg Gray 6500 commemorative edition. Dobill v roku 1 tedna iz amazona.

Nekako sem ugotovil, da mi cronograf look ne sede preveč. Do sedaj sem imel Raymond Weil uro pa sem reku, da je malo za spremembo. Samo zgleda, da mi bolj sedejo tanjše ure.
Drugače se mi zdi da je največja pomanjkljivost Jorga pašček, ki je dokaj kratek. Že tako nimam glih debele roke in se mi zdi, da bi mel kdo večje probleme zapet uro. Drugače pa je pašček udoben.
Drugo pa sem upal, da so kazalci ponoči bolj vidni pa glih ni tako. Je bolj za silo.
Go with the flow.

Ekola, sem jo kar naročil. 70 € s poštnino na Amazonu. Sem vedel, da je mala, ampak sem vedel, da mi bo prav prišla pri delu v skladišču ali pa pri tenisu.

Spet imam probleme z Watchtool.
Po dveh tednih sem jim poslal mail. Zdej po treh tednih sem pa kar odprl Paypal dispute.

Kar sem hotel tukaj povedat, ne vem kako lahko trgovina na tak način sploh obratuje.

Če ti enkrat blago vseeno pošljejo, morajo imeti zalogo urarskega orodja, kot je pač vidno na spletni strani.
Vprašanje, ki se mi postavlja, zakaj se nebi te zaloge losali na normalen način, z normalno prodajo.
Ne pa da hočejo čisto vsakega nategnit. Pa itak ne vem kje je point, če pa v vsakem primeru lahko posreduje Paypal.

2. in 3. naročilo je šlo drugače čez en teden naprej. Zdej pri 4. je pa enako kot pri 1. Se pravi probajo nategnit samo vsakega drugega.

Ampak tukaj je tudi problem dobrega glasa. Ker na Watchuseek vsak ve, da so scammerji.
Sam bi rekel da trgovina najlažje in najbolje posluje, če delujejo pošteno, in s tem dobijo največ kupcev. Tko da ne vem kako se njim povsem drugačna metoda izplača.

Je pa tako, da so na tem področju praktično monopol, sploh za Evropo.
Zdej sem sicer kupil pri Ofrei iz USA, ampak sem dal za 120€ nakup 30€ carini.
Pa v USA imaš še Esslinger in Island Watch, potem se pa že konča.

Imam pa zdej že kar precej Bergeon in Horotec orodja. Pa nekaj od A&F. Moram rečt da je vredno svojega denarja, čeprav vseeno kar drago samo za hobi rabo.

Če ti enkrat blago vseeno pošljejo, morajo imeti zalogo urarskega orodja, kot je pač vidno na spletni strani.
To čisto nič takega ne pomeni. Na spletni strani imajo vse, kar načeloma lahko dobavijo. Nekaj od tega imajo na zalogi, ostalo pa pač naročijo po potrebi. In nekatere stvari lahko dobijo hitro, nekaterih pa ne. Kakšna je morda sploh nedobavljiva, ampak ti tega ne sporočijo takoj, ker čakajo, ali bo morda dobavitelj vseeno kaj poslal.

O.

Če tako lahko dobijo kadar hočejo, mi še vedno ni jasno kako da ne obstaja kakšna druga taka trgovina v Evropi.
Nič, bom moral še vedno kupovat pri njih, s tem da moram vedt da bom čakal 1 mesec, ker brez Paypal disputa očitno pri njih ne gre.

Zgodovina sprememb…

««
43 / 192
»»