Forum » Loža » Ročna ura
Ročna ura
Temo vidijo: vsi
Okapi ::
Naslednji na seznamu za "odstrel" je skeletni Winner, za 10 evrov.
https://slo-tech.com/forum/t580300/zace...
kumer ::
ali obstajajo tuje revije, ki se posvečajo uram in jih je seveda mogoče dobit v pdf obliki
ali jih prebirate?
LP
ali jih prebirate?
LP
fantasycamp ::
Naslednji na seznamu za "odstrel" je skeletni Winner, za 10 evrov.
ja dobil kot darilo in se pokvaril po 10 min!
ja dobil kot darilo in se pokvaril po 10 min!FYI - deluje brezhibno.
ali obstajajo tuje revije, ki se posvečajo uram in jih je seveda mogoče dobit v pdf obliki :)
ali jih prebirate?
Revije seveda so, ali so tudi v pdf, ne vem, prebiram pa občasno Europa Star, kjer imajo bolj ali manj vse tudi na spletni strani.
http://www.europastar.com
Sicer pa vse novice in zanimive stvari hitri povzamejo na "urarskih" forumih.
O.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
RejZoR ::
Mene bolj mika tale skelet...
http://www.seagullwatchstore.com/SEAGUL...
Edino glede barve še nisem prepričan. Vbistvu mi je rdeča ful všeč, ker je tko drastično drugačna in ne klasična črna. Itaq pa mi zadnje čase neki vleče na babje ure :)
http://www.seagullwatchstore.com/SEAGUL...
Edino glede barve še nisem prepričan. Vbistvu mi je rdeča ful všeč, ker je tko drastično drugačna in ne klasična črna. Itaq pa mi zadnje čase neki vleče na babje ure :)
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
Jaz sem ugotovil, da skeletne niso po mojem okusu. Predvsem me moti slaba berljivost - kazalci se kar izgubijo na takem ozadju. Mogoče bi me kakšna z zelo kompliciranim in dodelanim mehanizmom (in po možnosti tourbillonom) še pritegnila, ampak takih pod 10k evrov ni.
V bistvu sem s temi poceni kitajci precej dobro ugotovil, kaj bi rad in kaj ne, kar se oblike tiče. Recimo submarinerji me nekako ne prepričajo, "ocean planet" z oranžnim obročkom mi je pa zelo všeč.
V glavnem za začetek bom tehle 5 ur, ki jih ne nosim in tudi nič ne kaže, da bi jih, tako ali drugače spravil v promet.
V bistvu sem s temi poceni kitajci precej dobro ugotovil, kaj bi rad in kaj ne, kar se oblike tiče. Recimo submarinerji me nekako ne prepričajo, "ocean planet" z oranžnim obročkom mi je pa zelo všeč.
V glavnem za začetek bom tehle 5 ur, ki jih ne nosim in tudi nič ne kaže, da bi jih, tako ali drugače spravil v promet.
To niti ne drži čist. Tale Seagull je presenetljivo berljiv. In tko bi morali bit narejeni vsi skeletali. Recimo Swatch Body & Soul (Irony) pa je čisti fail čeprav mi je bil na začetku všeč. Ne samo da ni hour markerjev, še kazalci se dobesedno izgubijo na dialu.
Mogoče je v živo videti bolje, ampak po sliki sodeč ni videti, da bi bil kaj dosti bolj berljiv od Winnerja. Vsaj za moj okus.
Če že, bi imel kakšno tako, kjer se res dobro vidi mehanizem. Čeprav tudi tu je vprašanje, a se v živo res vidi tako lepo kot na sliki.
V glavnen, tale kitajski skeletor za 10 evrov je svoje opravil (demonstracijo v živo) in je čas, da najde koga, ki ga bo tudi nosil.
Če že, bi imel kakšno tako, kjer se res dobro vidi mehanizem. Čeprav tudi tu je vprašanje, a se v živo res vidi tako lepo kot na sliki.
V glavnen, tale kitajski skeletor za 10 evrov je svoje opravil (demonstracijo v živo) in je čas, da najde koga, ki ga bo tudi nosil.
Švicarski urad za konkurenco je odločil, da bo moral Swatch mehanizme (ETA) prodajati brez omejitev, vsakomur, ki jih bo hotel kupit.
http://www.europastar.com/magazine/edit...
http://www.europastar.com/magazine/edit...
Okapi, lušten tale Casio čeprav nisem fan LCD-jev na dialu (z izjemo onega okroglega na mojem Baby-G). Za kolk (okvirno) pa jo bi prodajal? Pa kolk je premer ohišja...
Tale model je.
http://www.casio-europe.com/euro/watch/...
Premer ima 40 mm, na roki pa zgleda kakšen milimeter ali dva manjši (deloma tudi zato, ker je precej tanek - 9,4 mm).
Cena bo pa odvisna od trenutnih razmer na trgu Trenutno ga na angleškem Amazonu prodajajo zelo ugodno - 135 evrov + poštnina. Drugod je dražji, od 160 do 200 evrov. Jaz sem zanj dal aprila 165 evrov s poštnino vred. Ta hip bi verjetno poskusil dobiti recimo vsaj 120 evrov. Ampak kot rečeno, najprej moram dobiti japonsko pošiljko, potem se bom pa odločil.
O.
Premer ima 40 mm, na roki pa zgleda kakšen milimeter ali dva manjši (deloma tudi zato, ker je precej tanek - 9,4 mm).
Cena bo pa odvisna od trenutnih razmer na trgu Trenutno ga na angleškem Amazonu prodajajo zelo ugodno - 135 evrov + poštnina. Drugod je dražji, od 160 do 200 evrov. Jaz sem zanj dal aprila 165 evrov s poštnino vred. Ta hip bi verjetno poskusil dobiti recimo vsaj 120 evrov. Ampak kot rečeno, najprej moram dobiti japonsko pošiljko, potem se bom pa odločil.
O.
Brias ::
za mojo uro sem ze enkrat pisal, da za zacetek malo osvezim ...
Jaz sem si leta 1995 za 18 rojstni dan za malenkost cez 1k DEM kupil Catamaran Transat Quartz 8005/5 ,,,
Je kao samo 5 ATM .... ampak ...
Veckrat sem se potapljal z opremo do 30 metrov globine, bil z njo v turski savni, finski savni, premetaval palete kompov, skratka nikoli je nisem sparal ... nikoli posebej pral po plavanju v morju ...
je pa zalost, da je firmo kupil swatch ... ...
moja je po 18 letih in pol brute force uporabe, taksna kot je ta na sliki in se vedno deluje BP...
moja je identicna ... sam to so slike modela z bolhe, ki jo je prodajal eno leto nazaj ......
no in sedaj pred kaksnim tednom ... se je zgodilo premocno srecanje z paleto kompov ...
obe varnostni zaponki sta odleteli ...
pascek je se cel, na uri ... samo pascka se ne da dobro zapeti ...
tako da sem ... z upanjem nesel v stein time in slowatch da mi narocijo nov pascek .... ali pa kaj zimprovizirajo z tem ...
no go ...
nic se ne da narediti ...
potem sem en dan surfal po netu, gledal malo ce mi je kaj res uber vsec, ampak po mojem stilu :)
nic ...
samo par casio/seiko simple stvari ... vsaj slike so bile taksne .. da nakazujejo ... da je izdelava vrhunska ..
en dan sem po BTCju hotel gledati samo seiko-casio simple stvari, tam to 200-250 eur ..
ah kjeeeee....
to je vse tako slampasto, kot da bi uro dobil zraven ko kupis pralni prasek ..
tudi te seiko za 400, 500, 600 eur ..
ne morem verjeti ... made in japan ... ? dial-e ko pogledas v zivo od blizu ... bi morale imeti ceno 50 eur ne 500 eur .....
da se razumemo ... quartz ...
naslednji dan sem dal cez cel BTC ( hala A, city park ... ), center, nama, copova, spar cona vic, mercator stegne ...
nic mi ni bilo UBER vsec, ....
svicarski in japonski kvartz ...
na netu so ko bog inzinirski sampli :) fine craft ...
v trgovinah ... ah kje ..
v celi ljubljani sem nasel eno uro, ki bi mi bila res pogojno vsec, vendar se mi je zdelo butasto placati tok zanjo, .... ameriska z svicarskim quartzom in msrp: 480 eur ... saj so mi nudili 40% off .. jaz sem hotel se malo vec rabata ...
da se razumemo, da bi mi bila wooow ... odkesiram tudi 480 eur in zdravo ...
sem si pa s tem potrdil.... da AH KJE uro videti/narociti po spletu ...
tako da sedaj mi z karbonom ojacan lepilni trak uspesno drzi tisti del,,,, da se ura kao lahko zapne ...
to da vam pokazem ..
po mojem nimam nekih cudnih zelja ...
titan mi je prelahek ,,, pure steel ... oz steel in lil gold ...
to po fotkah .... ajde ok ..
ko vidis v zivo ..
WTF>?
Jaz sem si leta 1995 za 18 rojstni dan za malenkost cez 1k DEM kupil Catamaran Transat Quartz 8005/5 ,,,
Je kao samo 5 ATM .... ampak ...
Veckrat sem se potapljal z opremo do 30 metrov globine, bil z njo v turski savni, finski savni, premetaval palete kompov, skratka nikoli je nisem sparal ... nikoli posebej pral po plavanju v morju ...
je pa zalost, da je firmo kupil swatch ... ...
moja je po 18 letih in pol brute force uporabe, taksna kot je ta na sliki in se vedno deluje BP...
moja je identicna ... sam to so slike modela z bolhe, ki jo je prodajal eno leto nazaj ......
no in sedaj pred kaksnim tednom ... se je zgodilo premocno srecanje z paleto kompov ...
obe varnostni zaponki sta odleteli ...
pascek je se cel, na uri ... samo pascka se ne da dobro zapeti ...
tako da sem ... z upanjem nesel v stein time in slowatch da mi narocijo nov pascek .... ali pa kaj zimprovizirajo z tem ...
no go ...
nic se ne da narediti ...
potem sem en dan surfal po netu, gledal malo ce mi je kaj res uber vsec, ampak po mojem stilu :)
nic ...
samo par casio/seiko simple stvari ... vsaj slike so bile taksne .. da nakazujejo ... da je izdelava vrhunska ..
en dan sem po BTCju hotel gledati samo seiko-casio simple stvari, tam to 200-250 eur ..
ah kjeeeee....
to je vse tako slampasto, kot da bi uro dobil zraven ko kupis pralni prasek ..
tudi te seiko za 400, 500, 600 eur ..
ne morem verjeti ... made in japan ... ? dial-e ko pogledas v zivo od blizu ... bi morale imeti ceno 50 eur ne 500 eur .....
da se razumemo ... quartz ...
naslednji dan sem dal cez cel BTC ( hala A, city park ... ), center, nama, copova, spar cona vic, mercator stegne ...
nic mi ni bilo UBER vsec, ....
svicarski in japonski kvartz ...
na netu so ko bog inzinirski sampli :) fine craft ...
v trgovinah ... ah kje ..
v celi ljubljani sem nasel eno uro, ki bi mi bila res pogojno vsec, vendar se mi je zdelo butasto placati tok zanjo, .... ameriska z svicarskim quartzom in msrp: 480 eur ... saj so mi nudili 40% off .. jaz sem hotel se malo vec rabata ...
da se razumemo, da bi mi bila wooow ... odkesiram tudi 480 eur in zdravo ...
sem si pa s tem potrdil.... da AH KJE uro videti/narociti po spletu ...
tako da sedaj mi z karbonom ojacan lepilni trak uspesno drzi tisti del,,,, da se ura kao lahko zapne ...
to da vam pokazem ..
po mojem nimam nekih cudnih zelja ...
titan mi je prelahek ,,, pure steel ... oz steel in lil gold ...
to po fotkah .... ajde ok ..
ko vidis v zivo ..
WTF>?
GrimReaper ::
Se pravi je šla samo zaponka, ne verjamem da se ne da dobit take ki bi pasala.
Potem imaš pa še menjavo cele zapestnice, ampak pri večini ur v tem primeru kovinska ne izpade tako lepo kot originalna.
Potem imaš pa še menjavo cele zapestnice, ampak pri večini ur v tem primeru kovinska ne izpade tako lepo kot originalna.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W
Rdeči detajli jo naredijo zanimivo. Čeprav mi je Omega smešna z njihovo obsedenostjo z "Limited Edition" modeli. Modeli mečejo ven tolk "Limited Edition" ur, da je sam pomen omejene izdaje že skor izgubil smisel.
Saj niso edini. To je postala vsesplošno razširjena moda, ker proizvajalci ur ciljajo na zbiralce, tiste, ki imajo po več ur, in te je lažje premamiti z majhnimi serijami.
Seiko je recimo letos ob svoji stoletici naredil dve lepi uri z belo emajlirano številčnico, ki sploh nista bili zelo dragi (dobrih 700 in 500 evrov na Japonskem), ampak so ju naredili samo po 500 in sta bili na hitro razprodani.
Ali pa recimo Gerlach 303, majhna serija (se mi zdi da 300) in jasno razprodana.
Če omenim samo tri, ki so mi v zadnjem času padle v oči.
O.
Seiko je recimo letos ob svoji stoletici naredil dve lepi uri z belo emajlirano številčnico, ki sploh nista bili zelo dragi (dobrih 700 in 500 evrov na Japonskem), ampak so ju naredili samo po 500 in sta bili na hitro razprodani.
Ali pa recimo Gerlach 303, majhna serija (se mi zdi da 300) in jasno razprodana.
Če omenim samo tri, ki so mi v zadnjem času padle v oči.
O.
Jah dobr no, eno je da narediš posebni model ob obletnici, Omega pa ima te "obletnice" ves jeben čas, vsako leto. Neumnost. Seiko je tud imel posebne Seiko 5 modele ob 50 letnici obstoja te serije, ampak to je normalno. Gre pač za označitev nekega milestona in Seiko 5 serija si to definitivno zasluži, ker gre za dostopen range mehanskih ur, ki dejansko niso slabe ampak preklemano dobre in so kar temeljito zatresle svet ur. Vsaj kar se mehanskih tiče.
Evo, poštar prinesel kuverto iz ZDA. Notri pa ...
Prvi vtis zelo dober. Ni ravno elegantno tanka, drugače pa je velikost zelo primerna. Oblika in barva sta izpolnili pričakovanja. Izdelava je videti solidna, natančna. Usnjen pas ni sicer nič posebnega, je pa čisto soliden. Malce zoprno je, da ima ura ožji razmak med nastavki za pas (11 mm), kar pomeni, da ga ni mogoče kar preprosto zamenjati s kakšnim drugim.
Mehanizem je videti OK (je tudi okrašen, da pogled od zadaj ni preveč dolgočasen), omogoča ročno navijanje in ustavljanje sekundnika, 24-urni kazalec je mogoče neodvisno nastaviti (se pravi lahko kaže drug časovni pas - je pa zanimivo, da ne teče zvezno, ampak skače iz ure na uro). Merilnik navitosti se je lepo premikal, ko sem uro prvič navil (ura je prišla "prazna" - očitno je poštarji niso dovolj premetavali ). Na kazalcih in oznakah ur je svetleča barva, koliko časa se sveti, bo pa treba šele videti (nimam kakšnih posebnih pričakovanj). Kako točna je, bo pa prav tako šele treba videti (tu imam malo večja pričakovanja )
V glavnem, za 120 evrov (9 evrov poštnine častila prijateljica ) zelo spodobna ura.
O.
Prvi vtis zelo dober. Ni ravno elegantno tanka, drugače pa je velikost zelo primerna. Oblika in barva sta izpolnili pričakovanja. Izdelava je videti solidna, natančna. Usnjen pas ni sicer nič posebnega, je pa čisto soliden. Malce zoprno je, da ima ura ožji razmak med nastavki za pas (11 mm), kar pomeni, da ga ni mogoče kar preprosto zamenjati s kakšnim drugim.
Mehanizem je videti OK (je tudi okrašen, da pogled od zadaj ni preveč dolgočasen), omogoča ročno navijanje in ustavljanje sekundnika, 24-urni kazalec je mogoče neodvisno nastaviti (se pravi lahko kaže drug časovni pas - je pa zanimivo, da ne teče zvezno, ampak skače iz ure na uro). Merilnik navitosti se je lepo premikal, ko sem uro prvič navil (ura je prišla "prazna" - očitno je poštarji niso dovolj premetavali ). Na kazalcih in oznakah ur je svetleča barva, koliko časa se sveti, bo pa treba šele videti (nimam kakšnih posebnih pričakovanj). Kako točna je, bo pa prav tako šele treba videti (tu imam malo večja pričakovanja )
V glavnem, za 120 evrov (9 evrov poštnine častila prijateljica ) zelo spodobna ura.
O.
Zgodovina sprememb…
Ja, iz usseagull.com. Tam je znižana z 253 na 159 dolarjev. Drugje je pa sploh nimajo nikjer. Je še par oglasov na taobao in še nekih drugih kitajskih straneh, ampak je povsod razprodana ali nedobavljiva.
O.
O.
Wow, tale Sea-Gull je lepa:
http://www.usseagull.com/EnProductShow....
GrimReaper je izjavil:
Se pravi je šla samo zaponka, ne verjamem da se ne da dobit take ki bi pasala.
ne ne bi ji pasala nova zapestnica, tudi ce bi bila original ...
jaz sem mislil da bi se dalo samo tisto sponko prehekat ...
tako da ne vem ...
tam z prodajalko sem se samo za 40%off lahko zmenil ...
iz podjetja mi pa v 13 dneh niso odgovorili ( ponudil sem ceno z 60% off, oz. da mi dajo best protiponudbo .. )
brez odgovora ...
pa saj je se bolje tako ...
al pa ne :)
maaaa...
sedaj sem jin forwardiral in zasikal da naj karkoli odgovorijo ...
d f*k :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Brias ()
Meni se zdi tale še lepša - oziroma bolj elegantna.
http://www.good-stuffs.com/Sea-Gull-816...
Dial mi je lepši pri moji izvedbi. Čeprav tud ta ni slaba in mal spominja na GrandSeiko...
No, jasno, stvar okusa. Meni recimo pri tvoji tisti napis "since 1955" pod imenom firme deluje precej češko Mimogrede - pri tej, ki sem jo danes dobil, mi pa zeleno/rdeča skala merilnika navitosti deluje precej češko. Kot da bi jo bilo težko narediti malo bolj elegantno. Še bolj češko pa deluje številka modela na razgledni šipci zadaj, ampak te se vsaj ne vidi, dokler imaš uro na roki. Hebiga, nobena ura ni popolna
Niso pa ravno poceni ti sea-gulli. Če prišteješ poštnino in naš DDV si hitro na 300 evrih.
Pa ko smo že ravno pri Kinezih - po svoje je zanimivo, kako so postale kitajske (in ruske) ure priljubljene med (nekaterimi) zbiralci. V dobrih starih časih so pri nas Raketo ali Poljota imeli samo tisti, ki si niso mogli vsaj Darwila privoščiti, kitajske so bile pa cenjene še malo manj. Pred davnimi leti sem s kolegi potoval po Kitajski in ni nikomur padlo na pamet, da bi si kakšno kitajsko uro kupil, smo pa skoraj vsi v Hongkongu planili po seikotih in citizenih.
O.
Niso pa ravno poceni ti sea-gulli. Če prišteješ poštnino in naš DDV si hitro na 300 evrih.
Pa ko smo že ravno pri Kinezih - po svoje je zanimivo, kako so postale kitajske (in ruske) ure priljubljene med (nekaterimi) zbiralci. V dobrih starih časih so pri nas Raketo ali Poljota imeli samo tisti, ki si niso mogli vsaj Darwila privoščiti, kitajske so bile pa cenjene še malo manj. Pred davnimi leti sem s kolegi potoval po Kitajski in ni nikomur padlo na pamet, da bi si kakšno kitajsko uro kupil, smo pa skoraj vsi v Hongkongu planili po seikotih in citizenih.
O.
Zgodovina sprememb…
t-zonaz ::
Drugače pa bo čez 14 dni tudi tale Casio verjetno šel med male oglase. Sicer odlična urca, radijsko vodena, sončna, safirna, štoparica, alarm ..., ampak dvomim, da bo zdržala konkurenco Oceanusa.
Okapi, lahko malo poveš kako deluje to sončno napajanje ure. Koliko časa zdrži in pa kaj se zgodi če si večinoma v notranjih prostorih.
t-zonaz
Furbo ::
V vsaki prodajalni ur.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Kje nabaviti kakšno uro (lahko ponaredek) za max 30€ :) ?
http://slowatch.si/spletna_trgovina/out...
11* casio pod 30 eur
Drugače pa bo čez 14 dni tudi tale Casio verjetno šel med male oglase. Sicer odlična urca, radijsko vodena, sončna, safirna, štoparica, alarm ..., ampak dvomim, da bo zdržala konkurenco Oceanusa.
Okapi, lahko malo poveš kako deluje to sončno napajanje ure. Koliko časa zdrži in pa kaj se zgodi če si večinoma v notranjih prostorih.
Polni se ves čas če je le kakšna svetloba. Ko je povsem polna bo običajno v čisti temi zdržala od 6-10 mescev. Sam akumulator pa ponavadi zdrži tud po 20 let in več, ker gre za Li-Ti (Lithium-Titanate). Te baterije imajo ogromno recharge ciklov, rabijo zelo malo toka da se polnijo in napolnijo se zelo hitro. Pa vbistvu niso tko grozno drage če pomisliš koliko časa delujejo.
Okapi, ker model točno je tale Lineage? A veš da me mal mika. Solarne z atomskim syncanjem so mi všeč, ker so tolk nezahtevne za vzdrževanje. Samo laufajo in so vedno noro točne. In tale model mi je kar precej všeč, bi pa rad videl zadevo pod različnimi koti kako izgleda.
LCW-M100DSE-1AER
Na tem videu se lepo vidi.
Na nemškem Amazonu imaš pa že skoraj 100 ocen, tam so opisali vse pluse in minuse, kar si jih je mogoče spomniti.
Kar se polnjenja tiče, pa je po tovarniških podatkih dovolj 8 minut na dan zunaj na soncu, ali pol ure znotraj, ali tričetrt ure, če je oblačno. Ali 8 ur pri normalni razsvetljavi z žarnicami. Brez polnjenja zdrži 4 mesece normalnega delovanja, potem pa se vse funkcije izklopijo, dokler akumulatorja malo ne napolniš. Kaže pa ura tudi koliko je poln akumulator (hi, mid, low) in te opozori, če se bliža varčevalni izklop. V vsakdanji rabi ni nobenega problema, razen morda če jo ves čas nosiš pod rokavom srajce ali puloverja. V takem primeru jo moraš od časa do časa postaviti na okensko polico ali pod žarnico (po možnosti varčno ali LCD, da se preveč ne segreje). Sicer pa tudi sproti varčuje z energijo. Če je eno uro v mraku ali pod rokavom, se izklopi LCD in sekundni kazalec (ure in minute pa še vedno kaže) - vse se takoj vklopi nazaj, ko pride na svetlobo ali če pritisneš na tipko.
O.
Na tem videu se lepo vidi.
Na nemškem Amazonu imaš pa že skoraj 100 ocen, tam so opisali vse pluse in minuse, kar si jih je mogoče spomniti.
Kar se polnjenja tiče, pa je po tovarniških podatkih dovolj 8 minut na dan zunaj na soncu, ali pol ure znotraj, ali tričetrt ure, če je oblačno. Ali 8 ur pri normalni razsvetljavi z žarnicami. Brez polnjenja zdrži 4 mesece normalnega delovanja, potem pa se vse funkcije izklopijo, dokler akumulatorja malo ne napolniš. Kaže pa ura tudi koliko je poln akumulator (hi, mid, low) in te opozori, če se bliža varčevalni izklop. V vsakdanji rabi ni nobenega problema, razen morda če jo ves čas nosiš pod rokavom srajce ali puloverja. V takem primeru jo moraš od časa do časa postaviti na okensko polico ali pod žarnico (po možnosti varčno ali LCD, da se preveč ne segreje). Sicer pa tudi sproti varčuje z energijo. Če je eno uro v mraku ali pod rokavom, se izklopi LCD in sekundni kazalec (ure in minute pa še vedno kaže) - vse se takoj vklopi nazaj, ko pride na svetlobo ali če pritisneš na tipko.
O.
Zgodovina sprememb…
Že 1 mesec na moji buy listi:
https://slo-tech.com/forum/t532103/p412...
knap ::
Evo, poštar prinesel kuverto iz ZDA. Notri pa ...
O.
kaj pa carina in ddv, nisi rabil plačat?
LP
Kje nabaviti kakšno uro (lahko ponaredek) za max 30EUR :) ?
poglej tole za 23,40 eur
https://slo-tech.com/forum/t532103/p412...
dobiš pa tukaj:
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: knap ()
Kako je zdej s sekundnim kazalcem?
GrimReaper je izjavil:
Se pravi je šla samo zaponka, ne verjamem da se ne da dobit take ki bi pasala.tam z prodajalko sem se samo za 40%off lahko zmenil ...
iz podjetja mi pa v 13 dneh niso odgovorili ( ponudil sem ceno z 60% off, oz. da mi dajo best protiponudbo .. )
brez odgovora ...
pa saj je se bolje tako ...
al pa ne :)
maaaa...
sedaj sem jin forwardiral in zasikal da naj karkoli odgovorijo ...
d f*k :)
he he he ... dogovoril ...
490 eur msrp
-50% off
244.50 eur
pa sem spet miren za par let ...
detajli so super narejeni ...
se valovi so po celem dialu ... moram jutri ce bo svetloba slikat par slik pa ji prlimam ...
izdelava je vrhunska ...
Zgodovina sprememb…
kaj pa carina in ddv, nisi rabil plačat?Carine na ure itak ni (oziroma je pol evra ali nekaj takega), ddv pa tudi ne, ker je bila darilo od fizične osebe, uradno vredno manj kot 45 evrov.
Kako je zdej s sekundnim kazalcem?A pri sea-gullu? Meni se zdi čisto OK, nobenega zatikanja ne opazim.
O.
Map ::
-50% off
Daj kak nasvet kako ti je to uspelo. Že v prodajalni se zmenit za 40% off je kar nekaj in sploh ne vem, kako ti je to uspelo. Će bi bil jaz prodajalec, bi se mi zdelo smešno, da bi nekdo prišel k meni in rekel za 40% off kar tako.
Tilen ::
-50% off
Daj kak nasvet kako ti je to uspelo. Že v prodajalni se zmenit za 40% off je kar nekaj in sploh ne vem, kako ti je to uspelo. Će bi bil jaz prodajalec, bi se mi zdelo smešno, da bi nekdo prišel k meni in rekel za 40% off kar tako.
Ti popusti so v večini nateg, ker boš našel enako/podobno ceno v kateri drugi trgovini. Še zdaleč ni dejansko 50% popusta. Mogoče na nategatorske cene, na povprečno pa zagotovo ne.
Povej za kateri model točno se gre.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Invicta je znana po tem. Najprej neka noro absurdna cena na katero pol dajejo 50% in več popuste.
-50% off
Ti popusti so v večini nateg, ker boš našel enako/podobno ceno v kateri drugi trgovini. Še zdaleč ni dejansko 50% popusta. Mogoče na nategatorske cene, na povprečno pa zagotovo ne.
Povej za kateri model točno se gre.
nautica n40002, pod to kodo je US ..
pod eu kodo je a44001
to je ena in ista ura ... te drazje ure so swiss made/swiss movement ...
ene so japanese moovement ... ene pa HK moovement :)
http://www.linorwatches.com/NAU_MT-A440...
480 eur
http://www.amazon.com/NAUTICA-Nautica-N...
400 usd
http://www.bing.com/shopping/n40002-nau...
400 usd
http://www.myshopping.com.au/ZM--121950...
650 aud
http://www.sears.com/nautica-n40002/p-S...
381 usd
http://www.classybrand.com/watches/watc...
400 usd
http://www.bebimi.com/product/Nautica-N...
400 usd
-50% off
btc, outlet slo watch, ...
neke bolj wierd ure so -60% off, vecina pa 40%
RADO, SEIKO, CASIO, certina, timex, sector ...
Zgodovina sprememb…
Lahko je v osnovi pretirana cena (zelo običajna praksa), lahko je pa tudi star model, ki ga že več let ne morejo prodati. Pri urah so običajno kar visoke trgovske marže in če ura ne gre v promet, dela trgovcu samo izgubo. Jo je bolje prodati po nabavni ceni, ali celo še malo ceneje, kot da mu dela stroške.
Ta konkretna Nautica je model N40002. Na kanadskem Amazonu je 290 evrov. V eni malezijski spletni trgovni stane 265 evrov. V spletni trgovini od Nautice tega modela sicer ni, zelo podobne pa imajo od 125 do 150 evrov.
Drugače je pa Nautica že nekaj časa blagovna znamka od Timexa.
Okus ima sicer vsak svoj, ampak recimo če pogledamo en zelo podoben Citizen, je IMHO za razred boljši (ima praktično vse, kar človek od dobre ure pričakuje - titanovo ohišje in zapestnico, safirno šipco, sončne celice, 100 m vodotesnosti, 5 let garancije), stane pa 190 evrov s poštnino vred, na angleškem Amazonu. Jaz recimo med tem in tisto Nautico ne bi razmišljal niti 5 sekund.
O.
Ta konkretna Nautica je model N40002. Na kanadskem Amazonu je 290 evrov. V eni malezijski spletni trgovni stane 265 evrov. V spletni trgovini od Nautice tega modela sicer ni, zelo podobne pa imajo od 125 do 150 evrov.
Okus ima sicer vsak svoj, ampak recimo če pogledamo en zelo podoben Citizen, je IMHO za razred boljši (ima praktično vse, kar človek od dobre ure pričakuje - titanovo ohišje in zapestnico, safirno šipco, sončne celice, 100 m vodotesnosti, 5 let garancije), stane pa 190 evrov s poštnino vred, na angleškem Amazonu. Jaz recimo med tem in tisto Nautico ne bi razmišljal niti 5 sekund.
O.
Zgodovina sprememb…
Map ::
Se mi je zdelo, da je to malo preveč popusta. Podobno delajo kake spletne trgovine, dvignejo cene v nebo in dajo na vsak izdelek vsaj 20% popusta in so vsi veseli, ker verjamejo, da so res tako poceni kupili izdelek.
Lahko je v osnovi pretirana cena (zelo običajna praksa), lahko je pa tudi star model, ki ga že več let ne morejo prodati. Pri urah so običajno kar visoke trgovske marže in če ura ne gre v promet, dela trgovcu samo izgubo. Jo je bolje prodati po nabavni ceni, ali celo še malo ceneje, kot da mu dela stroške.
O.
Napisal sem ze, da sem dal celo ljubljano cez, da najdem novo uro. In od parih ur, ki so mi bile vsec na 1 meter, mi je slo na kozlanje ko sem jih pogledal od blizu. Ta mi je bila EDINA vsec tudi na razdalji 10cm.
Titanium ure niso zame. Prelahko. Nakit.
In ja model je star, in zadnji kos, zato je koncal v outletu in tudi po svetu se cisti zaloga in zato nizje cene.
244,50 eur ... je v mojem pogledu uber zmaga ...
nautica ima 3 razlicne mehanizme in top serije, suisse, se delajo v svici in so z svicarskim quartzom ...
1 hk mehanizem / do nekje 150 usd
2 japan mehanizem / do nekje 350 usd
3 swiss made in swiss mehanizem - nad 350 usd
Napisal sem ze, da sem dal celo ljubljano cez, da najdem novo uro.V ljubljanskih trgovinah lahko v živo vidiš mogoče 5% svetovne ponudbe zanimivih modelov. Če ne upaš kupovati v spletnih trgovinah (mimogrede, v vse EU trgovine, vključno z Amazoni, lahko uro brez obrazložitve vrneš v 14 dneh - velja enaka direktiva za zaščito potrošnikov kot pri nas) se moraš pač sprijaznit z ubogo ponudbo.
O.
Se mi je zdelo, da je to malo preveč popusta. Podobno delajo kake spletne trgovine, dvignejo cene v nebo in dajo na vsak izdelek vsaj 20% popusta in so vsi veseli, ker verjamejo, da so res tako poceni kupili izdelek.
CERTINA
Referenčna številka: C542.7152.42.61
580 eur full cena
znizano na 348 eur
http://www.abeele.be/certina/certina%20...
belgijski msrp: 485 eur
preglej malo outlet v btcju, + nimajo vsega gor, tudi moje ure ni bilo na spletnem outletu ...
ko prides v outlet je malo cudno, zato ker mislis da so ze znizane cene ... pa niso ... niti na cenah ne pise rabat ... ampak ali na vitrini .. ali pa ti pove prodajalka ... zmedeno ... kot moji teksti :)
Napisal sem ze, da sem dal celo ljubljano cez, da najdem novo uro.V ljubljanskih trgovinah lahko v živo vidiš mogoče 5% svetovne ponudbe zanimivih modelov. Če ne upaš kupovati v spletnih trgovinah (mimogrede, v vse EU trgovine, vključno z Amazoni, lahko uro brez obrazložitve vrneš v 14 dneh - velja enaka direktiva za zaščito potrošnikov kot pri nas) se moraš pač sprijaznit z ubogo ponudbo.
O.
ne upam, tudi to sem ze napisal ..
zato ker sem bil z online slikami zadovoljen z 10+ seikoti in 10+ casio urami od 100 do 600 eur, ko pa sem jih videl v zivo, na 10 centimetrov ... mi je slo na bruhanje ..
zato sem se odlocil, da ni sans da si jo kupim prek spleta ...
jaz pac uro ne kupujem kot nakit, za pol leta ...
to uro, kjer sta mi po 10000 srecanju z paleto kompov, koncno odleteli obe varnostni zaponki, sem nosil 18 let :)
Recimo da je ne kupuješ kot nakit, kaj pa potem? Tisti, ki je ne kupujejo kot nakit in niti kot kazalnik časa ponavadi gledajo mehanske zaradi heritaga in zgodovine ter samega načina delovanja, materialov in uporabljenih tehnologij. Oz gledajo neko prestižno znamko oz da je vsaj HAQ tud če je quartz. Ima Nautica kakšne od teh lastnosti al ti je bila zgolj všeč po izgledu? Ker če ti je všeč zgolj po izgledu še vedno pade v kategorijo nakita. Sicer ni s tem nič narobe, tud sam sem Casio Baby-G in Futurist vzel izključno zaradi izgleda, podobno Citizen Titanium. Ampak imam pa tud Orienta, Sea-Gull-a ter G-Shock-a zaradi funkcij in načina delovanja. Prvi dve striktno mehanski, tretja totalen nerdfest s solarnim polnjenjem, atomsko sinhronizacijo, digitalen zaslon, trpežnost. Men osebno Nautica tud ne potegne, je lahko znamka Timexa, ki je priznana firma ampak to pač ni to. Pa še kronograf je, kar me moti s subdiali.
Ampak lej, stvar okusa. Če ti je všeč in jo boš z veseljem nosil, ker je teb všeč, go for it. Najbolj mi je smešen folk, ki kupuje nekaj zato da bo všeč drugim. Take stvari se kupuje za svjo "dušo" ter veselje in ti mora bit res všeč, da jo ali nosiš 24/7 al pa jo vedno daš na zapestje z veseljem in ne nekim odporom. In to je pri urah imo najbolj važno.
Je pa tud res to kar je rekel Okapi, Slovenija ni glih meka za ure. Veliko modelov dobiš samo v angliji, vsaj recimo moj Citizen Titanium in G-Shock, sem našel samo tam. Casio Futurist nisem našel praktično nikjer in če bi zanj vprašal pri nas bi me verjetno samo debelo gledali o čem govorim. Za Orient in Sea-Gull pomoje pri nas večina trgovcev niti slišala še ni. Al pa za kakšnega Steinhart. Pri nas tega enostavno sploh ni. In če se ne spoznaš s temi znamkami sploh ne veš kaj vse zamujaš. Ni nič narobe, če kupuješ tud pri nas, tud sam sem prvo mehansko kupil pri nas (Seiko 5), ampak pol vidiš, da ima Sten Time ene 5 modelov Seiko 5 že pa rlet, v tujini pa vidiš modele, za katere si niti mislil ne bi, da obstajajo. Tko da vseeno mal vrži uč v tujino, kjer se dost bolj dogaja okoli ur. Pač večji trgi, več izbire. Žal tko je.
Ampak lej, stvar okusa. Če ti je všeč in jo boš z veseljem nosil, ker je teb všeč, go for it. Najbolj mi je smešen folk, ki kupuje nekaj zato da bo všeč drugim. Take stvari se kupuje za svjo "dušo" ter veselje in ti mora bit res všeč, da jo ali nosiš 24/7 al pa jo vedno daš na zapestje z veseljem in ne nekim odporom. In to je pri urah imo najbolj važno.
Je pa tud res to kar je rekel Okapi, Slovenija ni glih meka za ure. Veliko modelov dobiš samo v angliji, vsaj recimo moj Citizen Titanium in G-Shock, sem našel samo tam. Casio Futurist nisem našel praktično nikjer in če bi zanj vprašal pri nas bi me verjetno samo debelo gledali o čem govorim. Za Orient in Sea-Gull pomoje pri nas večina trgovcev niti slišala še ni. Al pa za kakšnega Steinhart. Pri nas tega enostavno sploh ni. In če se ne spoznaš s temi znamkami sploh ne veš kaj vse zamujaš. Ni nič narobe, če kupuješ tud pri nas, tud sam sem prvo mehansko kupil pri nas (Seiko 5), ampak pol vidiš, da ima Sten Time ene 5 modelov Seiko 5 že pa rlet, v tujini pa vidiš modele, za katere si niti mislil ne bi, da obstajajo. Tko da vseeno mal vrži uč v tujino, kjer se dost bolj dogaja okoli ur. Pač večji trgi, več izbire. Žal tko je.