» »

Ročna ura

Ročna ura

Temo vidijo: vsi
««
18 / 189
»»

Venomus ::

Okapi je izjavil:

Isti Stuhrling na Amazon.de: 495 EUR
In to znižano iz 745 evrov.;) Pač poskušajo srečo, če kdo nasede, odprejo šampanjec.;) Zakona, ki bi preprečeval postavljanje absurdno visokih cen in nategovanje kupcev, na žalost ni.

Verjetno res :)) In potem kupec misli kakšno prestižno znamko ima...

Takšne razlike v ceni še nisem videl. Invicta je bila ponavadi kar vodilna v tem, znižano na $70 iz $500, ampak je bila povsod približno enaka cena.

Okapi ::

Rekorder je verjetno Reichenbach. Trenutno so na Amazonu njihovi dražji modeli po 2 jurja evrov!
http://www.amazon.de/Reichenbach-Automa...

Na Amazonovem BuyVipu so bili pred časom znižani za 90%, na 230 evrov.
Kakovost je pa verjetno samo marginalno boljša od Jaragarjev za 20 evrov.;)

Bi bilo pa res zanimivo vedeti, koliko teh ur dejansko prodajo po 2k evrov.

O.

Se mi zdi, da tisti ki kupijo takšno uro po teh norih cenah si kar zaslužijo biti ogoljufani :)) Res ni težko dandanes malo raziskati okrog za različne cene...

Ohišje tega Reichenbacha in Jagarja mi je pa zelo znano, mislim da je kopija Patek Philippa ali podobne znamke.

stuffy ::

gregor je izjavil:

kaj pa to firmo je že kdo slišal:

http://www.obrismorgan.com/index.html

Imel bi uro podobno tej vendar za pametno ceno :) 250EUR nebi dal...
Ve kdo za kakšno podobno za primerno ceno?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: stuffy ()

Bi pa še nekaj vprašal...doma imam uro Hamilton Khaki multi touch...trenutno ne dela :/ (http://i672.photobucket.com/albums/vv85...

Zanima me če ve kdo za katerega,ki bi mi jo pogledal če se da popravit.....ko sem nesel uro v Slowatch so mi dal tako ceno, da me je kr glava zapekla :/

Hvala

Furbo ::

i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Furbo sem gledal :) upam, da mi rata uno dobit iz Singapurja....tale mi je draga....sem pa to uro dobil za darilo, ker sam nisem glih zapravljivec :).

RejZoR ::

Kaj konkretno pa ti ne dela? Nič sploh al samo kakšna določena funkcija? Lahko da je samo baterija fuč...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

A ima kdo ogledan še kakšen zanimiv model, ki ga prodajajo samo na Japonskem (poleg Oceanusov), v cenovnem razredu do dobrih 1000 evrov (razni dragi Grand Seikoti me ne zanimajo)? Se spravljam Oceanusa naročiti od tam, ampak ne bi rad spregledal kakšne druge zanimive urice, ki bi mi bila mogoče še bolj všeč. V poštev pridejo tako mehanske kot elektronske. Lahko je bolj elegantna ali potapljaška, razne G-Shock variante me pa tudi ne zanimajo.

O.

cebelar123 ::

Piggykiller je izjavil:

cebelar123 je izjavil:

Kateri model je na sliki desno? :D

G-Shock GA200RG-1A

Pa še link kje sem ga nabavil.
http://www.amazon.co.uk/Casio-G-Shock-G...

Recimo en primer "japonskih" japoncev je tale Seiko, za 720 evrov. Za potešitev potreb po mehanskih urah;)

O.

Evo, naročam uro v japonski štacuni in ob naročilu ti brezplačno tudi pasek skrajšajo, če želiš. Na obrazcu napišeš obseg zapestja in ali bi rad ohlapno ali bolj tesno prilagoditev. Odstranjene členke seveda priložijo.

O.

Sej WatchShop ima isto opcijo. Nakoncu pred checkoutom označiš, da hočeš krajšanje al pa na kaj naj pazijo (oz kaj ti je pomembno).

RejZoR je izjavil:

Kaj konkretno pa ti ne dela? Nič sploh al samo kakšna določena funkcija? Lahko da je samo baterija fuč...

Ne desni strani ko so knofi mi manjka en gumb...(padel mi je vn)..na uri nič več ne kaže....tako, da bi bilo potrebno zamenjati baterijo..ostalo pa potem videt kaj in kako :)
Kazalo mi je še uro kakor se spomnem, je pa res da je to par let nazaj, touch-u pa je mal zajebavu...nisem pa 100% :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: stuffy ()

Osebno bi na WatchUSeek forumu vprašal v Hamilton podforumu kje bi poceni dobil manjkajoč gumb. Ostalo ti pol lahko popravi kakšni lokalni urar za manj denarja. Koneckoncev je to quartz ura in ne mehanska, tko da ne rabiš ravno bit raketni znanstevnik, samo pravo orodje rabiš, da odpreš uro in vzameš movement ven.

Hvala..bom :)

Ohoho, pa se je dvotedensko drezanje Orient Mako-ja le obrestovalo. Včer sem ga še mal podrezal proti - (minus), danes preverim z Watch Accuracy na telefonu in mi je izpljunilo +3.1sek/dan. Fuck yeah :) Zdej moram nadzorovat še par dni kako bo nihalo med nošenjem in ko počiva na polici, ampak tole je kar obetavno. :)

Master_Yoda ::

Kako velike ure pa ponavadi nosite ? Jaz zdaj gleda to casiovo iz prejsnje strani za 23 eur ampak me malo skrbi, da je prevelika - 46mm je.

Precej je odvisno, kako je izmerjena velikost ure, ker ni nekega standarda in imaš najmanj tri mere za velikost (+ debelina) - premer ohišja, premer čez krono in "dolžina" ure, se pravi od konca do konca nastavkov za pas. Meni se recimo trenutno ura s premerom 40 mm zdi kar malo premajhna, 45 mm je ravno prav (in še par mm več, če meriš čez krono), 50 mm je nekako zgornja meja, večje pa trenutno ne bi hotel imeti.

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

waters ::

Eno vprašanje! Imam Omega uro z avtomatskim navijanjem staro cca 40 let z malce okvarjenim mehanizmom. Je zelo lepo ohranjena, Potreben pa je servis - menjava peresea in stekla. Kam jo dati servisirati, da bodo naredili po normalni ceni. V Kranju so mi rekli na Omega servisu cca 600€. Toliko pa ne dam (ko imam raje doma kot spomin). Je kakšen urar, ki bi to popravil po normalni ceni.

LP

GrimReaper ::

Ohoho, pa se je dvotedensko drezanje Orient Mako-ja le obrestovalo. Včer sem ga še mal podrezal proti - (minus), danes preverim z Watch Accuracy na telefonu in mi je izpljunilo +3.1sek/dan. Fuck yeah :) Zdej moram nadzorovat še par dni kako bo nihalo med nošenjem in ko počiva na polici, ampak tole je kar obetavno. :)

Sam zadnje dni tut nastavljam ure, ki so slabo nastavljene.
Je pa tako da če je enkrat pod 10s, neham. Edino če je Swiss ETA, to more bit pod 5s, še raje pod 2s na dan.
Ker ETA je neverjetno konstantna, recimo moja prehiteva točno 5,3s vsak dan, in nikol ne gre v minus. Slabši mehanizmi pa preveč nihajo da bi jih lahko bolje nastavil.
Pa Seiko 7S26 je tut dost ok, ampak malenkost niha v plus in minus, tam 1-2s na dan.

Drugače se kaj hitro da nastavit na 20s točnosti, za kaj več se morš pa že pomatrat.
Recimo ena je bla +14s in sem rabil 16 nastavljanj da sem prišel do +7,5s.
Potem druga je bla +23,5s in sem rabil 6 nastavljanj da sem prišel do +10s.

Tretjo sem pa spravil iz 29 na 10s. Pa ta teden sem jo nosil 5 dni in je bla dons ob 15-ih +24,5s.
Je pa tko da če stoji je na +/-0,5s, po osmih urah nošenja pa pridobi 5s.
Tko da ni dovolj nastavljat uro samo da leži, ampak tako da je čim bolj točna pri normalnem nošenju.
Ta ima še fino nastavljanje z vijakom, tko da bi se še dalo kaj narest.
Sicer je bla pa za praktične potrebe dovolj točna, čez vikend se mi bo itak ustavila, oz. bom drug teden nosil drugo uro. In če ima ura hand wind in hack ni noben problem še enkrat nastavit.
Oz. bi rekel da hand winding sploh ni tolk nujen, v pon. zjutraj sem jo samo za 3 obrate navil, pomoje bi blo enako če bi jo tresel 15-30s.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Zgodovina sprememb…

Okapi je izjavil:

A ima kdo ogledan še kakšen zanimiv model, ki ga prodajajo samo na Japonskem (poleg Oceanusov), v cenovnem razredu do dobrih 1000 evrov (razni dragi Grand Seikoti me ne zanimajo)? Se spravljam Oceanusa naročiti od tam, ampak ne bi rad spregledal kakšne druge zanimive urice, ki bi mi bila mogoče še bolj všeč. V poštev pridejo tako mehanske kot elektronske. Lahko je bolj elegantna ali potapljaška, razne G-Shock variante me pa tudi ne zanimajo.

O.

Na Watchuseek sta zelo popularni Orient Star DV02003W (WZ0061DV) in Sea-Gull 819.351. Sam bi vsekakor izbral ali Oceanusa ali eno izmed teh dveh.
Od Seika pa razen SARB serije (recimo črna SARB033) nisem našel nič pametnega.
Zelo lepi sta tut Tissot Visodate in Seiko SARB065, ampak sta že precej dressy za moj okus.

Kako velike ure pa ponavadi nosite ? Jaz zdaj gleda to casiovo iz prejsnje strani za 23 eur ampak me malo skrbi, da je prevelika - 46mm je.

Sam imam 16cm zapestje in nosim 40-43mm. Sicer je pa važna tut širina zapestja, sam imam 53mm. Je pa pravilo da lugi ne smejo gledat čez, tko da sam gledam da lug to lug ni čez 50mm.
Seveda je odvisno tut od oblike in velikosti end linkov, če so preveč ravni in preveliki ni ok.
Tko da zaenkrat se še izogibam Steinhartovih Submariner homagev 42mm z lug to lug 49-52mm. Pa še pretežke so s 190g. Ni hujšega kot da imaš lepo uro, ampak je ne maraš nosit, ker ti ni udobna.
40mm Submariner je pa ok, prav udobna ura je, čeprav ima skoraj 150g. Je pa to že precej proti mojem maximumu. Sicer lahko nosim 43mm uro po premeru, ampak moja je iz titana, pa end linke ima lepo zakrivljene.

Še nekaj glede Casia, najprej imajo napisano višino, potem pa šele premer. Mene je tut to sprva zmotilo.
Sicer pa če pomisliš da so ure Japonske in verjetno delane primarno za majhne Japonske roke, je majhna verjetnost da bo Japonska ura prevelika.
Izjeme so mogoče G-Shocki. Ne vem katere točno si gledal na prejšnji strani, ampak je blo kar nekaj slik G-Shockov.

EDIT:
Slabo berem. Si napisal da tisto za 23EUR.
http://www.casio-europe.com/euro/watch/...
Kot sem rekel, višina je 47mm, premer pa 40mm, kar je ok za še tako majhno zapestje. Teža pa tut samo 60g.

Zgodovina sprememb…

Grim, tud ETA ne more bit tolk konstantna, ker je to povsem odvisno od tega kako in koliko jo nosiš. Pa od temperature. Pač mehanska...

Kar pa se dimenzij tiče pa ni nič vezano na Japonsko kot tako. GrandSeiko imajo 40mm premer pa je dress ura,. Orient športne/diver so vse 42mm in več. Pa Seiko ima cel kup drugih večjih, enako Casio (recimo Edifice serija, da ne bojo na tapeti samo G-Shocki).

Furbo ::

waters je izjavil:

Eno vprašanje! Imam Omega uro z avtomatskim navijanjem staro cca 40 let z malce okvarjenim mehanizmom. Je zelo lepo ohranjena, Potreben pa je servis - menjava peresea in stekla. Kam jo dati servisirati, da bodo naredili po normalni ceni. V Kranju so mi rekli na Omega servisu cca 600EUR. Toliko pa ne dam (ko imam raje doma kot spomin). Je kakšen urar, ki bi to popravil po normalni ceni.

LP

Če si bil pri Robniku si že bil pri enemu z zelo ugodnim razmerjem cena/kvaliteta.

Raje uro res odloži za 10 let, potem boš morda štekal mehanske ure, do tedaj jo pa ne nosi kazat kakšnim menjalcem baterij.

Lahko mi pa pošlješ kako fotko, pa jo morda odkupim, zdaj ko vem koliko me bo stal servis. :D
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Furbo ()

PARTyZAN ::

Kdo kej ve, če je tale ura generik tako kot tiste silikonske kopije submarinerjev?

Se mi zdi, da je tole nateg tako kot tisti ICE submarinerji.

Na Watchuseek sta zelo popularni Orient Star DV02003W (WZ0061DV) in Sea-Gull 819.351. Sam bi vsekakor izbral ali Oceanusa ali eno izmed teh dveh.
Orient je lepa, ampak sem se nekako odločil, da bi pri mehanski uri rad imel še merilec navitosti in morda še kakšno dodatno komplikacijo (vsaj pri ceni 100+ evrov).

V glavnem, Oceanus OCW-S100P-2AJF je plačan, 380 evrov se mi zdi kar ugodna cena, upam, da ga konec septembra tudi dobim;) (naročil sem ga na japonski naslov, od koder mi ga bo nekdo prinesel). Naslednji projekt je, kako na podoben način spraviti sem Sea-gull m169s za 120 evrov (iz ZDA ali celo še nekaj ceneje Kitajske).

O.

Zgodovina sprememb…

GrandSeiko tud nima power reserve pa stane kar precej... pač ta OrientStar nima tega, imaš pa tud take, ki imajo... imaš pa recimo diver/sport modele s power reserve in mislim da imajo vse M-Force tud power reserve...

Se mi zdi, da je tole nateg tako kot tisti ICE submarinerji.

Modela orb na hitro nisem našel, ampak bi kar rekel, da je OEM. Recimo ta model, za katerega hoče imeti Breo 10-15 evrov, dobiš na ebayu po 1 evro. Čeprav po sliki je težko reči, ali gre dejansko za OEM ali pa samo Kinezi kopirajo modno obliko.

Zgodovina sprememb…

Kaj menite v tej uri ?

Nič kaj dosti. Pulsar je blagovna znamka od Seika, pokriva nižji cenovni razred (najnižjega pa Lorus), tole je en njihovih zgodnjih modelov na sončne celice. Seikova elektronika notri je menda solidna, videz je pa imho precej dolgočasen. Skratka, nič posebnega. Ampak bi bil vseeno previden, ker po hitrem guglanju sodeč jih najdeš samo na ebayu, kjer jih nek Španec zgleda na veliko prodaja. Ali se je dokopal do kakšne stare zaloge, ali pa so ponarejeni.;)

O.

Za 50€ pomoje primeren nakup ? Več mu ne mislim ponudit :D

Ne vem. Za recimo 42 evrov s poštnino vred dobiš novo Casio, sončno in 100m vodotesno.

Za orientacijo še tale, za 35 evrov + poštnina (kitajec s 30 m vodotesnosti).

O.

knap ::

Iz katere strani so te cene, ure
Hvala

Amazon, prva je iz angleškega, druga pa iz nemškega (kjer pa imajo verjetno tudi prvo uro, morda celo ceneje kot na angleškem, nisem preverjal).

O.

Evo, tole sem danes dobil iz Anglije :) Zadeva mi je ful všeč čeprav ima par neumnosti.

In ves bling mi je vbistvu celo všeč, sploh ko vklopiš UV lučko in dial ter kazalci reagirajo na svetlobo. Pa lume kazalcev je sam po sebi kar dober. Edin slik pa mi kar ne uspe naredit lepih. Prah se na resin ful "lima" in zarad odsevnih površin ima fotoaparat skoz probleme fokusirat. Oh well, zgornji fotki sta mi še najbolj ratali čeprav sta narekeni s telefonom in je bila ura že na roki...

knap ::

boš moral nabavit dslr in makro objektiv
LP

hooger ::

RejZoR je izjavil:

Evo, tole sem danes dobil iz Anglije :) Zadeva mi je ful všeč čeprav ima par neumnosti.

In ves bling mi je vbistvu celo všeč, sploh ko vklopiš UV lučko in dial ter kazalci reagirajo na svetlobo. Pa lume kazalcev je sam po sebi kar dober. Edin slik pa mi kar ne uspe naredit lepih. Prah se na resin ful "lima" in zarad odsevnih površin ima fotoaparat skoz probleme fokusirat. Oh well, zgornji fotki sta mi še najbolj ratali čeprav sta narekeni s telefonom in je bila ura že na roki...

sam zakaj si si pa žensko uro kupil?

In zakaj je ne bi smel? Če ne bi gor pisalo Baby-G in jo klasificiral kot žensko uro bi bilo pa ok? Ker men je izgled kljub temu ful hud. Pa še majhna ni ampak je ravno prave velikosti. Ne vem, jezst se sploh ne obremenjujem, da jo Casio smatra kot žensko uro. Men je všeč in to je vse kar mi je pomembno. Čakam še Casio Futurist, ki se tud kao smatra kot ženska, bom videl kako bo izgledala na zapestju...

gregor ::

Moja bivša ura, veliko slik... :)

http://www.flickr.com/photos/gregorv/se...

Itd

bluefish ::

Bivša? Kaj ti je pa pustila ob ločitvi? :P

einstein :P ::

Tole pa verjetno tudi ni slaba ura, a?

Nitroglycerin:

http://www.c3h5n3o9.com/

Očitno je samo 12kosov
STAY OUT OF MY TERRITORY!

Zgodovina sprememb…

Moja bivša ura
Sem šel prav pogledat, kaj si pisal pred tremi leti, ko si jo kupil.
in to ni ura za 2-3 leta ampak za 20+ let,

Zgleda da je vseeno bila za 2-3 leta;) Kaj pa se je zgodilo z njo?

O.

gregor ::

rja je je razjedla ;)

kako si pa našel staro temo? , si se še spomnil ure?

žal sem jo poškodoval, udaril ob mizo in naredil prasko na ohišju, in ker sem pač tak da me to živcira, je ura šla na pot na kitajsko :)

LP

Spomnil sem se, da smo pred časom debatirali o minimalističnih urah in je bila tudi Stowa v igri, ostalo je pa gugl našel.

Za koliko pa si jo prodal - in kaj si/boš kupil namesto nje? Potrebuješ kakšen nasvet?;)

Drugače pa je poškodba ravno en od argumentov v prid cenejšim uram (ali po mnenju nekaterih, v prid replikam), ker je to (ali izguba, kraja, okvara ...) usoda marsikatere ure. Moj pokojni foter si je recimo pred davnimi časi privoščil omego, ampak potem, ko jo je čez nekaj let v službi razbil, ni več kupoval dragih ur (pa ta omega ni bila ravno prestižno draga). Ura je pa še sedaj v predalu;)

Pa ko smo že ravno pri poškodbah - jaz recimo sploh nisem občutljiv na praske in ostala znamenja rabe - nasprotno, rahlo obtolčene in spraskane ure (pa fotoaparati in še kakšna podobna naprava), ki sem jim vidi, da so v redni rabi, so mi po svoje celo všeč (dokler seveda še vedno tudi dobro delajo). Podobno kot zguljene kavbojke ali usnjena jakna, ki se ji vidi, da ni bila še včeraj v trgovini.

O.

Okapi je izjavil:

Spomnil sem se, da smo pred časom debatirali o minimalističnih urah in je bila tudi Stowa v igri, ostalo je pa gugl našel.

Za koliko pa si jo prodal - in kaj si/boš kupil namesto nje? Potrebuješ kakšen nasvet?;)

Drugače pa je poškodba ravno en od argumentov v prid cenejšim uram (ali po mnenju nekaterih, v prid replikam), ker je to (ali izguba, kraja, okvara ...) usoda marsikatere ure. Moj pokojni foter si je recimo pred davnimi časi privoščil omego, ampak potem, ko jo je čez nekaj let v službi razbil, ni več kupoval dragih ur (pa ta omega ni bila ravno prestižno draga). Ura je pa še sedaj v predalu;)

O.

Imaš kakšne namene s to uro? Jo boš restavriral?

Jaz vem da bi jo, da bi v malo boljšem stanju sedela v predalu :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Venomus ()

Ja, namen jo imam restavrirati. Za začetek jo moram odpreti in pogledati, kaj je z mehanizmom. Ampak je z orodjem, ki ga imam, nekako ne uspem odpreti.:8) Zdaj čakam na eno malo boljše orodje, če tudi potem ne bo šlo, jo bom pa zgleda moral odnesti k urarju, da jo odpre. Potem bom pa videl, kaj se da storiti. Akrilne šipce ni problem nove dobiti, za kazalce pa tudi ne bi smel biti problem enih podobnih dobiti, če že ne ravno izvirnih.

O.

Enkrat sem mal študiral, da bi restavriral očetovo uro Glashutte Spezimatic s 26 rubini, mislim da je iz 70 let. Domed akrilni kristal je spraskan, krona je odlomljena, drugače pa je kar dobro ohranjena. Mal bi jo očistil in zamenjal pokvarjene dele. Zadeva še laufa ko jo potresem, tko da je mehanizem očitno še vedno v dobrem stanju. Bom videl...

Vzhodnonemška klasika. Po mojem bi moral šipco in krono dobiti na netu za 10-20 evrov. Ali pa pri kakšnem našem malo starejšem urarju.

Uporabljaš pa jo lahko tudi brez krone. Počakaš, da je ura toliko, kot kažejo ustavljeni kazalci, in jo s tresenjem naviješ.;)

O.

Map ::

Katero trgovino naj gledam, da imajo tut kake dražje ure kot so Omege in podobno, ker na slowatchu jih ni, vsaj ne v spletni trgovini.

Pri nas seveda noben ne prodaja Omeg na spletu. Ko sem iskal Aqua Terro, sem našel tele strani:
http://www.swissluxury.com/omega-watche...
http://www.prestigetime.com/items.php?b...
http://www.premiumwatches.com/watches/o...
««
18 / 189
»»