» »

Ročna ura

Ročna ura

Temo vidijo: vsi
««
19 / 189
»»

gregor ::

Okapi je izjavil:

Spomnil sem se, da smo pred Äasom debatirali o minimalistiÄnih urah in je bila tudi Stowa v igri, ostalo je pa gugl naĹĄel.

Za koliko pa si jo prodal - in kaj si/boĹĄ kupil namesto nje? PotrebujeĹĄ kakĹĄen nasvet?;)

DrugaÄe pa je poĹĄkodba ravno en od argumentov v prid cenejĹĄim uram (ali po mnenju nekaterih, v prid replikam), ker je to (ali izguba, kraja, okvara ...) usoda marsikatere ure. Moj pokojni foter si je recimo pred davnimi Äasi privoĹĄÄil omego, ampak potem, ko jo je Äez nekaj let v sluĹžbi razbil, ni veÄ kupoval dragih ur (pa ta omega ni bila ravno prestiĹžno draga). Ura je pa ĹĄe sedaj v predalu;)

Pa ko smo Ĺže ravno pri poĹĄkodbah - jaz recimo sploh nisem obÄutljiv na praske in ostala znamenja rabe - nasprotno, rahlo obtolÄene in spraskane ure (pa fotoaparati in ĹĄe kakĹĄna podobna naprava), ki sem jim vidi, da so v redni rabi, so mi po svoje celo vĹĄeÄ (dokler seveda ĹĄe vedno tudi dobro delajo). Podobno kot zguljene kavbojke ali usnjena jakna, ki se ji vidi, da ni bila ĹĄe vÄeraj v trgovini.

O.

Je že kar precej časa od prodaje, šla je za cca 550 eur, poštnina itd.
Nova pa je stala 700 eur, je imela krokodilji pas za 130 eur :)

kaj bom nabavil, to je pa problem
danes bi imel min design, jutri tough uro, pojutrišnem solar + radio, za vikend repliko itd itd

Torej ne morem se odločit.

Okapi ::

Torej ne morem se odločit.
;) Si predstavljam. Ne vem, če je sploh še kakšen izdelek s toliko različnimi znamkami in modeli. Ena od rešitev je preprosta, čeprav malo dražja - kupiš več ur;)

O.

Evo, še eno zanimivo urico sem našel, tokrat poljsko-kitajsko. Znamka Gerlach, model m/s Batory. Notri je Seagull ST25, posebnost, zaradi katere mi je všeč, pa je emajlirana številčnica. 280 evrov je sicer malo preveč za impulzivni nakup, pa dovolj, da ostaja v širšem izboru;)

bluefish ::

Všečna.
Sicer bi bila meni še boljša brez tiste male sekundne številčnice in z datumskim okencem na njenem mestu.

RejZoR ::

Pismo to ni res, kolk sem se nakuril za Steinhart Ocean One Black. Kar bi bil najdražji nakup do zdej. 380 evrov za tako s kermaičnim bezelom. Še vedno bargain proti večini drugih švicarskih ur kjer si takoj na 500+ evrih pa niso nič posebnega oz za moj okus že mejijo na grde. In zapovrhu izgleda prav luštna in razen zaponke zelo lepo izdelana. Mpvement je ETA 2824-2, sicer ne vem kakšen grade ampak verjetno ni čist najbolj osnoven. Niso pa COSC, tko da sklepam, da so srednja varianta.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Furbo ::

Jaz se pa ogrevam za tole, cca 170€, za v hribe, da ne bi rinil gor z nekaj desetkrat dražjo uro. :P
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Sicer bi bila meni še boljša brez tiste male sekundne številčnice in z datumskim okencem na njenem mestu.
Imeli so eno podobno brez male številčnice in datuma, samo je razprodana.

Ure imajo sicer 2 leti garancije (in možnost podaljšanja še za eno leto), tako da fantje očitno zaupajo v svoje delo (in v Seagullove mehanizme), me pa vseeno zanima, kako je s kakovostjo takšnih v bistvu ljubiteljskih manufakturnih maloserijskih projektov (v primerjavi z velikoserijskimi modeli zaresnih proizvajalcev). Začeli so z uro, narejeno za člane poljskega foruma ljubiteljev kitajskih ur, pa tudi naslednje modele verjetno prodajo v glavnem na osnovi prisotnosti na WUSu in drugih forumih. Firma še nima dveh let, moram še malo raziskat, kakšni so odzivi kupcev ur.

Mpvement je ETA 2824-2, sicer ne vem kakšen grade ampak verjetno ni čist najbolj osnoven
Kolikor sem malo bral, so razlike predvsem v okrašenosti, ne v točnosti ali vzdržljivosti. Je bila pred časom ena huda blamaža, ko se je izkazalo, da je dal Panerai v en svoj maloserijski model kar najbolj osnoven popolnoma neobdelan serijski mehanizem, pa so se potem ven vlekli, da je vseeno enako dober.

O.

Eh, pol je pa čist vseeno. Itaq nima okenčka zadaj...

GrimReaper ::

ETA 2824-2 bo v vsakem primeru odlična. Če je še moja v repliki.
Kar mi je všeč je to, da se izredno lahko nastavlja točnost, z vijakom, rabiš pa 1mm izvijač. Na grobo, tam do +5s na dan bi pa že mogla prit nastavljena.
Pa še to da je zelo malo občutljiva na temperaturo, se pravi ni take razlike če miruje ali če jo imaš na roki.
Recimo zadnjih 3 dni je moja izgubila vsak dan po 0,8s ko sem jo nosil 9 ur, ter pridobila 0,5s ko je mirovala 15 ur.
Mogoče bi bilo -0,3s na dan že ok za marsikoga. Ampak sam mislim da jo morš vedno nastavit v plus. Zato ker jo lahko potem preprosto hackaš in je takoj spet točna.
Tko da sem zdej dal iz približno 0,7 zareze v levo na -0,6 zareze, sem rabil že povečevalno steklo in fotoaparat za preverjanje, da sem lahko nastavil. Zaenkrat zgleda da v mirovanju pridobiva dovolj, da potem čez dan ne bo preveč izgubila.
Je pa to komaj četrta nastavitev, res se jo hitro nastavi. Najprej sem probal z -2 in -1 zarezo.

Mi je pa všeč da ostali kupujete ure, ki so mi všeč, tut Okapijev Oceanus. Tko mogoče ne bo treba men po nepotrebnem zapravljat, če se izkaže za zgrešen nakup.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

tut Okapijev Oceanus.
Odštevam dneve (še dobre 3 tedne), ko pride iz Japonske;) Zanimivo naključje - zanj sem dal natanko toliko, kot razmišlja rejzor, da bi dal za Steinharda - 380 evrov.

In ko sem bil že ravno pri nakupih "japan only" modelov, sem si za 280 evrov omislil še eno totalno lepotico. Mogoče bo kdo uganil, katero - mehanska, 200m vodotesna, pa ni potapljaška. Čista klasika, deluje precej retro. Pred časom jo je nekdo tu že omenil.

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

cebelar123 ::

Nekaj novega za vas oboževalce "minimalističenga" izgleda od casia :)
 EFR-101L-5AVUEF

EFR-101L-5AVUEF

79.00 EUR
 EFR-101D-7AVUEF

EFR-101D-7AVUEF

75.00 EUR

Dimenzije 48,9 mm x 43,3 mm x 9,8 mm (H x B x T)

Zgodovina sprememb…

Sam se pa drugače resno zanimam za Invicto. Drugače mi je zelo všeč 8928OB, ampak je napol zlata.
Sicer me tukaj ne skrbi da bi se zlato spraskalo, ker naj bi bilo zelo dobro pozlačeno, pa še pravo 23 karatno zlato je.
Ampak me bolj skrbi če bi taka ura preveč izstopala.
Potem bolje da kupim 9094. Samo ta pa nima coin edge bezela, pa tud številke na bezelu so nekam čudne.

Pa steklo imajo Invicte posebno Flame Fusion, moram še pogledat če tudi ta:
http://www.pmwf.com/Phorum/read.php?4,2...

Kar me najbolj zanima je pa Seiko 4R36A movement. Ima hack in hand wind.
Bral sem pa o tem 6R15 (v Seiko SARB serijah - okol 500€), da naj bi bil osnovan na 7S26 in so noter stlačili še hack in hand wind.
http://seikoholics.yuku.com/topic/48/In...

Ne vem pa še v čem je potem 4R36A slabši.

Ne vem pa še v čem je potem 4R36A slabši.
Saj vprašanje, če je sploh kaj slabši.

To verjetno veš, da moraš pri Invictah pazit, ker v istih modelih najdeš različne mehanizme. V 8928OB je bil najprej miyota in se verjetno pri kakšnem trgovcu še vedno tudi kakšna taka najde.

O.

Zgodovina sprememb…

za vas oboževalce "minimalističenga" izgleda od casia
Še dobro da si dal minimalistično v narekovaje.;)

O.

cebelar123 ::

Sem moral dati narekovaje, da nebi slučajno tema ušla izpod nadzora kaj je minimalistično in kaj ne :)

Kaj se Ivicte tiče, jaz sem nad to firmo obupal preveč negativnih odzivov na netu.

Men gre pri invicti na živce, da je 99% ur z glupimi subdiali. Torej kronografi. Kr neki.

Kaj se Ivicte tiče, jaz sem nad to firmo obupal preveč negativnih odzivov na netu.
Moraš upoštevati, da jih prodajo precej in da je odstotek nezadovoljnih, ki jezo stresajo na netu, precej večji od odstotka tistih, ki svoje zadovoljstvo izrazijo na netu.

Če pogledaš recimo enega od bolj priljubljenih modelov, ima na Amazon.com 786 ocen, kar je ogromno za uro. Od tega jih je 577 dalo oceno 5 ali 4, 153 pa 1 ali 2. Skoraj tretjina nezadovoljnih je sicer veliko, ampak sem precej prepričan, da je med razočaranimi vsaj 3x toliko takih, ki so napisalo oceno, kot med zadovoljnimi. Se pravi je razmerje bolj podobno 1500 zadovoljnih proti 150 nezadovoljnih (se pravi 10% nezadovoljnih). Čisto na pamet govoreč, seveda. Ali je tveganje, da zaradi slabšega nadzora kakovosti naletiš na slabši kos, vredno nižje cene, pa se mora seveda vsak sam odločit. Če bi jih prodajali pri nas, in bi imel poldrugi mesec časa za preizkus, bi bilo precej lažje;)

O.

Venomus ::

Okapi je izjavil:

Evo, še eno zanimivo urico sem našel, tokrat poljsko-kitajsko. Znamka Gerlach, model m/s Batory. Notri je Seagull ST25, posebnost, zaradi katere mi je všeč, pa je emajlirana številčnica. 280 evrov je sicer malo preveč za impulzivni nakup, pa dovolj, da ostaja v širšem izboru;)

Sam nisem preveč ljubitelj dressy ur, ampak tale je odlična :) Izgleda ravno prav velika in ni čisto Kitajska znamka. Sicer je kar precenja za mehanizem ki ga ima, ampak izgleda pa odlično.

Sploh ker ima tak klasičen izgled, modri kazalci naredijo svoje... In veliko cenejša kot tale dva spodaj.

knap ::

koliko stane ta longines

jernejl ::

Sicer je kar precenja za mehanizem ki ga ima, ampak izgleda pa odlično.
Ja, včeraj sem že skoraj kliknil buy, ampak potem sem razmišljal, da za 280 evrov dobiš že marsikaj od recimo Orienta ali Seika.

Malce me je odvrnila tudi debelina (14 mm) in par kritik - rotor je glasen in nekomu se je zataknila prva številka pri dvojnem datumu. Zlasti to drugo me je zmotilo, ker se mi je enako zgodilo pri kitajcu za 15 evrov (ki sem ga sicer odprl in popravil, pri 15x dražji uri bi me pa kaj takega bolj zmotilo, kljub 2-letni garanciji).

Ampak všeč mi je pa še vedno.;)

O.

Men je pa všeč če je rotor glasen.

0,5s v plus na dan, to je to kar se da nastavit ETA 2824-2. Ko je ne nosim pridobi 0,8s, čez dan pa izgubi 0,3s.
Če gledam fotki prej ko je bla v -0,3s na dan in zdej ko je v +0,5s, skoraj ni razlike v poziciji vijaka, recimo da za 0,1mm.
Pa že to je preveč natančno, ker to sploh ni point teh ur, niti ne rabiš takšne točnosti, ker se ti tako ali tako vsaj 1x na teden ustavi če nosiš več ur.

Moram še en tedn probat nosit Seiko 7S26, ki je bla že iz tovarne nastavljena v nulo. Vem pa že da ni tolk natančna kot 2824-2, katera praktično vsak dan enako odstopa. Recimo +10s na teden bo kar dober rezultat.
Ampak te pa sam ne morš nastavljat kar tako, za drugo 7S26 sem rabil 16 nastavljanj da sem prišel iz +14 na +7,5s.

Rad bi pa imel še uro z Miyoto 9015, ki naj bi bila konkurenca 2824-2. Se mi pa še ne sanja katere ure imajo ta mehanizem.
Pa Sea-Gull ST2130, ki je klon 2824-2, recimo v uri Sea-Gull 819.351.
Seiko in Orient pa kolker vem za normalen denar sploh nimata 28.800BPH ure. Seiko 4R36A in 6R15 ne vem če sta po kvaliteti (točnosti) sploh boljša od 7S26, razen da imata hack in hand wind.

Zdej sem pa tut očitno naštel že vse glavne alternative 2824-2:
http://forums.watchuseek.com/f2/alterna...

Je pa hec da ko greš dražje, niti ni nujno da dobiš POVSEM (pomoje boste z naslednjim stavkom vedl zakaj sem poudaril to besedo) boljši mehanizem.
Recimo šef ima Omego cal.2500, pa ima samo 7bps, kar se meni zdi da se že zatika.

Zgodovina sprememb…

bojany ::

RejZoR je izjavil:

Pismo to ni res, kolk sem se nakuril za Steinhart Ocean One Black. Kar bi bil najdražji nakup do zdej. 380 evrov za tako s kermaičnim bezelom. Še vedno bargain proti večini drugih švicarskih ur kjer si takoj na 500+ evrih pa niso nič posebnega oz za moj okus že mejijo na grde. In zapovrhu izgleda prav luštna in razen zaponke zelo lepo izdelana. Mpvement je ETA 2824-2, sicer ne vem kakšen grade ampak verjetno ni čist najbolj osnoven. Niso pa COSC, tko da sklepam, da so srednja varianta.

:) Tudi sam sem bil 'napaljen' za ta model. Pa me je minilo in sem se odločil in naročil Seiko SKX007. Tudi ta je automatic diver edina pomankljivost je, da nima safirnega stekla. Ampak za ceno 180€ je to razumljivo :) Se pa da to urco lepo modat... Nestrpno čakam 8-)

Problem 7S26 je da nima handwinding opcije, kar je dokaj tečno, ko imaš enkrat toliko ur kot jezst. Seiko 5 ne uporabljam več, ker mi je majhen, edino Orient Mako še ročno navijam (maham naokoli). Če bi morač še Sea-Gulla bi se mi pa zmešalo. K sreči ima indikator rezerve in ročno navijanje. In od zdej naprej bo vsaka mehanska ura imela tud ročno navijanje. Zato me je pritegnil Steinhart. Pa tud sicer mi je všeč. Z mehanizmom 7s26 ni nič narobe, mi je zanimiv mehanizem, ker je osnoven ampak odličen, samo brez ročnega navijanja pač zdej ne bo šlo več. Če imaš eno uro, ki jo skoz nosiš je super. Drugače pa niti ni tolk...

Saj zvok sam kot tak me v resnici ne moti, bolj to, da "ropot" verjetno pomeni, da ležaj ni ravno najboljši.

Recimo šef ima Omego cal.2500, pa ima samo 7bps, kar se meni zdi da se že zatika.
Frekvenca v resnici ne vpliva kaj dosti na točnost. Imaš "počasne" mehanizme, ki so precej točnejši od hitrih. Vpliva pa frekvenca na večjo obrabo. In seveda na premikanje sekundnega kazalca, če ti to zelo veliko pomeni. Na drugi strani imaš recimo mehanizme, ki imajo kot dodatno (drago) komplikacijo, da se sekundni kazalec premakne enkrat na sekundo.

Skratka, po mojem je sama frekvenca bolj preprost marketinški trik (v smislu, več je boljše), kot dejanska prednost.

O.

Za 7S26 sem včeraj bral, da naj sploh nebi rabil vzdrževanja, da dela brez problema 10-15 let ali še več, medtem ko 2824-2 ne dela več kot 5 let brez servisa.
Kot rečeno mora bit 4R36A res zanimiv movement, najbrž enako vzdržljiv kot 7S26, ampak s hackom in hand windom.

Hm, za uro sem dobil nek papir iz carine (uvožena je bila iz Signapurja preko eBay-a) pa nimam pojma kaj točno moram naredit.

Kaj, a to samo od eBay-a shranim potrdilo o nakupu in jim ga pošljem na mail naveden v dokumentu? To naredim screenshot or something?

tumare ::

To in verjetno pošlješ tudi link do predmeta oz. številko predmeta na ebayu (če se prav spomnim ravno to zahtevajo)

Link do eBaya je v večini primerov dovolj. Sam pošljem screenshot Paypal računa samo če sta na voljo dve vrsti poštnine, recimo Economy in Priority.
Nisem pa 100% če sploh upoštevajo ceno poštnine.

Ja, da me ucurijo še za več kot sem dejansko plačal. Izdelek se je vmes namreč podražil...
Sem jim poslal screenshot dejanskega naročila iz my purchase history.

Ni res, ker mora prodajalec relistat, če hoče spremenit ceno.
Če daš link kjer je zgoraj z zeleno You bought this item ali pa You bought this item The seller has relisted this item or one like this. Potem že ne morš falit.

Zdej končno vem zakaj se mi pri vseh štirih urah s Sea-Gull ST16/TY2806 in DG2813 movementi zatika sekundni kazalec.
Ker sta oba movementa klon Miyote 8215, ta pa ima indirektno gnan sekundni kazalec.
Imam pa še dve uri s Sea-Gull ST6D, tidve sta ok, nimam pa pojma ali sta klona in od katerega.

Sem pa že našel uro z Miyoto 9015 (poleg nešteto micro brand diverjev ala Helson Shark Diver), oz. ima 9010, ki je pomoje samo okrašen 9015. Bo verjetno kar moja naslednja ura, pred Orient Star DV02003W.

Pa imel sem jo že kar nekaj časa nazaj ogledano, ampak sem mislil da se je ne da dobit pod 1000USD.

Seiko 6R15 majo pa v glavnem samo Seiko SARB ure, ki pa so vse razen 065 nekam majhne. Pa Sumo, če gledaš diverje.

Zgodovina sprememb…

Venomus ::

Okapi je izjavil:

Saj zvok sam kot tak me v resnici ne moti, bolj to, da "ropot" verjetno pomeni, da ležaj ni ravno najboljši.

O.

Problem mehanizmov Seagull so zelo težki in debeli rotorji, to je vzrok glasnosti. In prav imaš, je razlika med prijetnim zvokom, ko se rotor vrti in pa ropotom rotorja :))

Dostikrat dajo enostavno rotor dol in imajo potem uro s Seagull mehanizmom kot uro na ročno navijanje. To je prednost Seagull mehanizma, da ima ročno navijanje. Je pa problem, če imaš zadaj steklen caseback, potem pa ne izgleda ravno lepo brez rotorja.

Bomo videli, kako bo. Na poti je en Sea-gull s ST16 mehanizmom. Pa en Seiko z 6R15 ;)

O.

Zdej končno vem zakaj se mi pri vseh štirih urah s Sea-Gull ST16/TY2806 in DG2813 movementi zatika sekundni kazalec.
A to imaš ta simptom?

Se da menda popravit.

O.

Ta posnetek je tolk zanič, da bi lahko bilo karkoli... vsaj tle ne vem al se zatika posnetek al sekundni kazalec.

@Venomus
Če odstraniš rotor bridge, kaj pa če dele sfabriciraš sam? Vse kar rabiš je kos inoxa in nekaj orodja ter brusni papir. Pol pa lepo ročno brusiš tisti kos kovine dokler ne bo lepo pasal gor. Zvrtaš še luknjice za vijake, obdelaš in nakoncu z brusnim papirjem narediš brushed efekt. Sam sicer imam primerno orodje, verjento pa večina nima. Če pa imaš kakšno natančno CNC mašino pol pa sploh :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: RejZoR ()

Shkorc ::

GrimReaper je izjavil:

Seiko 6R15 majo pa v glavnem samo Seiko SARB ure, ki pa so vse razen 065 nekam majhne. Pa Sumo, če gledaš diverje.

Imam SARB033, pa mi na 19cm zapestju ne deluje premajhna, glede na to da gre za dress uro, ki naj ne bi bile namenjene "šopirjenju". Večina jih je pod 40mm in so res manj opazne.

Vse kar rabiš je kos inoxa in nekaj orodja ter brusni papir.
Saj lahko kar obstoječi rotor popraviš. Nanj lahko po želji še kaj lepega vgraviraš (če znaš sam, ali pa neseš h graverju).

O.

Tule piše, kako se to popravi. Zgleda precej preprosto (vsaj v teoriji;) ).

http://www.watchfreeks.com/43-watch-sch...

Ta link sem dal ravno včeraj pod zaznamke.
3 od omenjenih ur so itak bolj slabe replike. Pri Alphi bi blo pa za popravit še hitro nastavljanje datuma, ampak če bi komu dal za popravit bi dal več kot je vredna ura.
Pa s hackom se morš mal poigrat, ker ko daš krono noter ti skoči za okol 5 sekund naprej.
Vsekakor je bila dobra odločitev Invicte da so šli iz Miyote 8215 na Seiko 4R36A. Od Seika pa noben movement nima teh problemov.

Pa s hackom se morš mal poigrat, ker ko daš krono noter ti skoči za okol 5 sekund naprej.
Ustavljanje sekund je itak precej brezveze pri mehanskih urah. To je bilo koristno včasih za vojaške namene. Pred akcijo so sinhronizirali ure, da so čez 3-4 ure, ko se je začel napad, vse še vedno enako kazale, pa piloti oziroma navigatorji v letalih so jih lahko tako lažje nastavljali po radijskem signalu. Skratka, če hočeš, da ti mehanska ura kaže res točen čas, jo moraš nastavljati 1x na dan, in potem ti ustavljanje sekund prav pride, sicer pa ne.

O.

Osebno Alpha ur ne bi nikoli kupil, ker so mi roko na srce zelo šlampasto narejene.

Ja za praktične namene je vseeno če nima hacka, daš pač na začetku tedna mal v minus. Sam nikol ne rabim na več kot 5min točne ure, če imaš avto in ne delaš v proizvodnji je to že dovolj da je ne rabiš.
Sicer pa katera ura pa nima hacka, sej tud pri 7S26 se da ustavit sekundni kazalec in se jo lahko nastavi povsem enako točno kot recimo 2824-2.

Alpha Seamaster Pro je bla pa res moja zadnja Alpha. Zdej tut že vidim iz slik da so zelo slabe kvalitete, ampak za prvo sem pa moral videt v živo kako zgleda.
Pa nasplošno bo pri avtomatski uri pod 300€ vedno neka slabost.

Pri Orientih je teh slabosti izjemno malo, pa so pod 300 EUR. Hacking je bolj kot ne gimmick, tiste votle end linke se da isto preživet, edino kar mogoče pogrešam je ročno navijanje, pa še to je pomembno samo kadar imaš več ur, da hitreje navijaš tiste, ki so v rotaciji.

Okapi je izjavil:

Bomo videli, kako bo. Na poti je en Sea-gull s ST16 mehanizmom. Pa en Seiko z 6R15 ;)

Če se prav spomnim si omenil Sea-Gull M169S z ST16, oz. si dal tud sliko Ball-a, ki je podoben. Druge s 6R15 pa pomoje še ne.

Je, tega Seagulla sem naročil, za 120 evrov.

Poštnina iz ZDA bi bila 40 dolarjev, kar se mi zdi preveč, zato sem ga naročil na naslov od prijateljice v ZDA (poštnina brezplačna), ki mi ga bo potem preposlala. Upam, da ne bodo naši dacarji preveč svojega lončka pristavili zraven.;)

6R15 je pa v tej lepotici.

Tudi to sem dobil po zelo ugodni ceni - 280 evrov. Iz Japonske mi jo konec meseca prinese znanec. Komaj čakam;)

Tako da če vse pride srečno do mene, bom z mehanskimi urami za nekaj časa preskrbljen. Naslednji cilj bo potem (če ne bom vmes naletel na kakšno, ki mi bo bolj všeč) Ball Trainmaster 60 seconds, ko/če ga dobim pod jurja evrov.

O.

Zgodovina sprememb…

Pa nasplošno bo pri avtomatski uri pod 300€ vedno neka slabost.
Če drugega ne, notri ne bo vrhunskega mehanizma.;)

O.

Shkorc ::

Čestitke, res ekstra ura 8-)

Sam sem pred časom cincal med Alpinistom in črnim Spiritom, pa me je pri Alpinistu zmotilo to, da mi na njem lepo izgleda samo rjav pašček. Glede menjave paščkov je sarb033 malo bolj fleksibilen imho.

Sedaj pa nestrpno čakanje... naj čim prej mine hehe

Malo sem že začel razmišljati o pasu, ker kot berem, usnjen pas pri Alpinistu ni ravno nek zadetek. V oči mi je padel tale (samo ne vem, če bom zbral pogum ;) )

ali pa kaj bolj tradicionalno rjavega. Malo razmišljam tudi o kovinskem pasu, ker usnjen ni ravno za v vodo z njim hodit.

O.
««
19 / 189
»»