» »

Ročna ura

Ročna ura

Temo vidijo: vsi
««
17 / 189
»»

bluefish ::

Zakaj pa ne? Če je mehanizem dejansko original, ni s tem nič narobe. Podobno kot pri avtih - nemška mašina, angleška karoserija.

gregor ::

RejZoR je izjavil:

Ceno upam da si opazil... ;)

sem opazil, se mi ne zdijo pretirane

tale za v službo npr samo 165 gbp (quartz)

http://www.christopherward.co.uk/men/dr...

Okapi ::

Sam pol pa spet prideš do tistega, da lahko skoraj vsak kupi mehanizem in ga spakira v neko ohišje. Švicarski mehanizem, angleška firma?
Ja no, saj tudi Rolex je začel kot angleška firma, če smo že ravno pri tem (v Švico so šli zaradi davčnih olajšav;) ).

Drugača pa ja - vsak lahko kupi mehanizem in ga spakira v neko ohišje (ki je lahko standardno OEM, izbrano na alibabi, ali pa ga oblikuješ sam). In glede na število znamk se zdi, da že skoraj vsak to tudi počne.;) Slovenci sicer svoje znamke ur menda še nimamo, sem pa ravno pred kratkim naletel na Hrvate, Cubus.

Pa v resnici ti niti mehanizma v ohišje ni treba pakirati - vse to po tvojih navodilih znajo narediti Kitajci (ali Švicarji oziroma "Švicarji" - ker tudi v Švici ti lahko delajo Kitajci, ali Albanci). Ravno Christopher Ward in Gunter Steinhart in še kdo so "pogruntali", da je urarstvo dandanes v resnici bolj marketing kot proizvodnja.

Če je mehanizem dejansko original, ni s tem nič narobe.
Si hotel reči - če je mehanizem dober. Ker lahko na Kitajskem naredijo prav enako dober (ali tudi boljši) klon ali celo skonstruirajo svojega lastnega, ki je boljši od švicarskega.

V glavnem, poreklo dandanes v resnici ne šteje več nič. V Švici mora biti ustvarjena več kot polovica vrednosti ure, da lahko gor uradno napišeš, da je švicarska. Ker je delovna sila v Švici draga, je v bistvu dovolj, da dajo v Švici kitajski mehanizem v kitajsko ohišje, in postane ura švicarska. Ali pa dajo najcenejši švicarski mehanizem (v Švici sestavljen iz na Kitajskem narejenih sestavnih delov) na Kitajskem v kitajsko ohišje, in je prav tako ura švicarska. Potem si samo še izmisliš imenitno zveneče ime in si v urarskem biznisu.;)

Tradicija v večini primerov pomeni več kot samo poreklo, ker si takšne firme s slabimi izdelki nočejo kvarit ugleda, vendar to tradicijo in ugled v večini primerov močno preplačaš.

Tako da je v resnici pravi izziv najti uro, ki ti je všeč, ki je kakovostna in pri kateri ni 90% cene prestižno ime na številčnici.

O.

Okapi je izjavil:

Si hotel reči - če je mehanizem dober.
Lahko tudi to.
Bolj sem ciljal na fejke dragih mehanizmov.

kaj pa to firmo je že kdo slišal:

http://www.obrismorgan.com/index.html

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gregor ()

Tale za v službo npr samo 165 gbp (quartz)
To je recimo zame značilen primer ure, pri kateri se lahko vprašaš, kaj pravzaprav kupuješ za 200 evrov (kar imho ni ravno "samo"). Kitajci naredijo uro, ki je na pogled zelo podobna, za 10 evrov. Japonci pa tako, ki ni samo zelo podobna, ampak je tudi po kakovosti povsem primerljiva, za 50-100.

Recimo čisto tako, na prvo žogo - tega Casia dobiš za kakšnih 20-30 evrov.

Recimo tale Citizen je pa nekih 120 evrov, s tem da je "sončni" in mu ni treba menjati baterij.

kaj pa to firmo je že kdo slišal:
Nikoli, ampak po par minutah guglanja lahko rečem, da je pač še en v vrsti kitajcev, nekako v rangu Parnisa, Alphe, Invicte ..., verjetno nekoliko precenjen glede na kakovost.

O.

Uff, pa me še ena ura matra - Seagull za 160 USD + poštnina (+ naš DDV).

Če bi jo dobil brez tistih +, bi jo takoj vzel;)

O.

Shkorc ::

Trojka na številčnici ni lih najlepše narejena, imho.

Furbo ::

Ja, glede na velikost ostalih, bi zlahka segla preko in pod datumom in izpadla precej normalna.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

To je očitno neka stara urarska tradicija, da številke na glavni številčnici različni dodatki "odrežejo". Šestica spodaj je recimo tudi. Tule je en podoben Longines (za 2k evrov, mimogrede), kjer so številke enako odrezane.

JayKay ::

jaz pa samo menjujem pase
http://www.natostrap.com/Home/Home.html

Vrhunske slovenske pasove Kuki verjetno poznaš?
http://www.kuki.si/

Furbo ::

Spletna stran ima tudi 50 obletnico brez pomladitve zgleda.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

JayKay ::

@okap: ne, ne kupujem v slo in ne kupujem usnjenih. ti "nato" pasovi se elegantno hitro zamenjajo.

Okapi je izjavil:

Vrhunske slovenske pasove Kuki verjetno poznaš?
http://www.kuki.si/

Kakšne pa so cene teh pasov?

Odvisno od modela in materiala, od 15 do 100 evrov.

O.

Ali se kdo spozna na haq ure?
Katere so najcenejše?

Verjetno Seiko ali Citizen ali Bulova, sicer bo pa rejzor več vedel, je pred kratkim spraševal o njih.;)

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

RejZoR ::

Uf, končno se je sprostila kartica, da sem lahko že enkrat plačal onega Baby-G in Futurista. Tale WatchShop ima pa kar fajn popuste če si redna stranka (kar je sicer slabo za vsesplošno debelino denarnice hehe) ampak si po vsakem nakupu sam sebi pošlješ 5 voucherjev in še od prejšnjega nakupa dobiš bonus pa poštnina je brezplačna in kar naenkrat imaš ceno nižjo za 20+ evrov proti npr Amazonu, kjer moraš ponavad plačat še poštnino. Kar pošteno :)

Anywayz, fotke sledijo, ko dobim urci. :)
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Solar ure, ali poleg citizen eco drive in seiko solar obstajajo še kakšne podobne tehnologije, znamke ur ki delujejo s pomočjo svetlobe....

Radijsko vodene ure, ali poleg casio še katera druga znamka uporablja to tehnologijo

Hvala

Odgovor na obe vprašanji je da.
Sončnih ima recimo Casio veliko (verjetno celo največ), pa tudi drugi firme imajo po nekaj modelov, recimo Jacques Lemans, Junghans, Eco Tech Time, Orient, Sector in še kdo.

Radijsko vodene ure imata tudi Citizen in Seiko od tavelikih, pa Eco Tech Time, Junghans, Ruhla, Bering, Dugena, Eurochron ...

Nekatere od teh so oboje - sončne in radijske.

Pri Conradu imajo recimo eno noname radijsko/sončno za 70 evrov.

Bi reku, da je Citizen daleč največji proizvajalec solarnih ur. Praktično vse kar prodajajo je Eco Drive powered, izjema so edino mehanske ure, ki pa so dokaj redke in drage.

Mehanskih modelov res nimajo veliko, ampak ravno en za zmernih 150 evrov me že dolgo matra.;)

cebelar123 ::

Nekaj novega s strani Casia pride letos.
 slin slin

slin slin

Omg, prva cohronograph ura, ki mi je res všeč. Do want! Je cena mogoče že kej znana? Čeprav v PR poflu uporabljajo besedo "luxury", kar zna pomenit relativno visoko ceno. Čeprav če bo taka s Tough movementom in še atomska, bi tud bil pripravljen vrž dinarje...

http://www.gshock.com/happenings/news/C...

Baje bojo na voljo v Novembru 2013...

EDIT:
Našel ceno, ki sem jo prve spregledal. 900 in 1000 dolarjev. Auč...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: RejZoR ()

rad bi objavil slike moje nove vrhunske ure ;), ali morda veste kje lahko v enem koraku naložim več slik (10+ kom)

hvala

LP

GrimReaper ::

Sam uporabljam samo shrani.si, se pa res ne da izbrat več slik naenkrat.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

OK, sem naložil na shrani.si, res ne vem zakaj moraš vsako sliko posebej izbrat.....ampak to je že za drugo temo :)

vrhunska ura Casio, cena nove je natanko 23,40 eur :)

kako točna bo, pa poročam čez kak teden ali dva....
lp

Okapi je izjavil:

Sončnih ima recimo Casio veliko (verjetno celo največ), pa tudi drugi firme imajo po nekaj modelov, recimo Jacques Lemans, Junghans, Eco Tech Time, Orient, Sector in še kdo.

Radijsko vodene ure imata tudi Citizen in Seiko od tavelikih, pa Eco Tech Time, Junghans, Ruhla, Bering, Dugena, Eurochron ...

hvala za odgovor, bom preučil ostale znamke...
ali se za npr do 200 eur dobi tako solar kot tudi radijsko vodeno elegantno moško uro (dress watch), nekaj podobnega kot casio katerega slike sem ravnokar naložil

Hvala
LP

Zgodovina sprememb…

GrimReaper ::

Če nebi ratal tak frik na ure, bi bil verjetno s takim Casiom povsem zadovoljen.
Pas je pa verjetno dost trd, imam prav?
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

cebelar123 je izjavil:

Nekaj novega s strani Casia pride letos.

slin slin

Še nekaj slik: http://www.freshnessmag.com/2013/08/08/...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

Wow, pa je Multiband 6. No ja, sej za to ceno kar nekako pričakuješ. Pismo no, zakaj mora bit jurja dolrjev no... :(

Nisem še taki ded, da bi dal tolko dnara za uro :) sem neki na polovici komaj :)

Tukaj so moje lubice. Zadnja je bila dodana pred par dnevi in to model G-Shock GA200RG-1A in morem rečt, da je HUDA 8-).
Veliko presenečenje je pas kateri mi najprej ni bil všeč ker je lakasto črn ampak zdaj po parih dnevih lahko samo rečen, da to dobra ideja s strani CASIA. Plus ta pas je neprimerno bolj mehki kod od Aviator modela, očitno tudi tu napredujeno.

LED

LED

Zgodovina sprememb…

Tistile bronasti G-Shock je prav lep. Me prav zanima kako bo izpadel moj Baby-G, upam, da pride že ta teden... iz anglije je že odpujsal...

ali se za npr do 200 eur dobi tako solar kot tudi radijsko vodeno elegantno moško uro (dress watch), nekaj podobnega kot casio katerega slike sem ravnokar naložil
Da, na Amazonu išči solar radio watch, jih je cel kup. Samo moraš preverit, katere oddajnike sprejema (za naše kraje je zanimiv edino nemški), da ne naletiš na kakšne, ki delajo samo na Japonskem ali Kitajskem.;)

O.

GrimReaper je izjavil:

Če nebi ratal tak frik na ure, bi bil verjetno s takim Casiom povsem zadovoljen.
Pas je pa verjetno dost trd, imam prav?

ja, je kar trd, ampak bom gor dal kuki pas za 130 eur in bo čisto ok ;)
ali se taki pasi čez čas kaj zmehčajo?

LP

RejZoR je izjavil:

Wow, pa je Multiband 6. No ja, sej za to ceno kar nekako pričakuješ. Pismo no, zakaj mora bit jurja dolrjev no... :(

tale casio zgleda res hudo, samo 1000 eur pa je že res dosti denarja :8)
lp

Zgodovina sprememb…

Za tak denar bi potem že raje vzel Casio Oceanus. Isto solarna in Multiband 6, samo da je še lepša in v celoti iz kovine. Cenovno so pa pod 1000 dolarjev kakor se spomnim.

Tisti ta lep je trenutno samo 380 evrov (+poštnina +22,5% DDV).
http://global.rakuten.com/en/store/sunk...

Kronografski modeli so pa do 900-1000 evrov.

Zgodovina sprememb…

Kaj pomeni multiband 6 ?

Rakuten, ali je to japonski ebay?

Brias ::

gregor je izjavil:

OK, sem naložil na shrani.si, res ne vem zakaj moraš vsako sliko posebej izbrat.....ampak to je že za drugo temo :)

vrhunska ura Casio, cena nove je natanko 23,40 eur :)

kako točna bo, pa poročam čez kak teden ali dva....
lp

Okapi je izjavil:

hvala za odgovor, bom preučil ostale znamke...

Hvala
LP

no vidis da si dobil :)

a si imel kaj stroskov s postnino?

Rakuten, ali je to japonski ebay?
V bistvu je posrednik med japonskim Amazonom in še kakšnimi drugimi spletnimi trgovinami ter svetom. Ker japonske trgovine so bolj ali manj vse samozadostne, niso v angleščini in ne pošiljajo izven Japonske.

O.

no vidis da si dobil :)

a si imel kaj stroskov s postnino?

:)
nobene poštnine, točno 23,40 eur, pripeljal je dpd

LP

Okapi je izjavil:

Da, na Amazonu išči solar radio watch, jih je cel kup. Samo moraš preverit, katere oddajnike sprejema (za naše kraje je zanimiv edino nemški), da ne naletiš na kakšne, ki delajo samo na Japonskem ali Kitajskem.;)

O.

sem pregledal amaazon a nisem nič pamtnega našel, vse ure so načičkane, vse polno funkcij, designi taki ali drugačni, nobena pa ni t.i dress watch (enostavna, čiste linije..., min. design)
kot npr tale:

Zgodovina sprememb…

Venomus ::

Jaooo te Germasian ali kako se že reče tem znamkam... Nemško zveneča znamka in China made. :))

Stuhrling na Amazon.com: $63

http://www.amazon.com/Stuhrling-Origina...

Isti Stuhrling na Amazon.de: 495 €

http://www.amazon.de/Stuhrling-Original...

Kako jim to uspe? :P

Piggykiller ::

cebelar123 je izjavil:

Kateri model je na sliki desno? :D

Okapi je izjavil:

Ta znamka me sicer ne pritegne, iskal sem bolj seiko, citizen.....
Hvala za namig
Lp

Venomus je izjavil:

Jaooo te Germasian ali kako se že reče tem znamkam... Nemško zveneča znamka in China made. :))

Stuhrling na Amazon.com: $63

http://www.amazon.com/Stuhrling-Origina...

Isti Stuhrling na Amazon.de: 495 €

http://www.amazon.de/Stuhrling-Original...

Kako jim to uspe? :P

Iz amazon.com ne pošljejo v slo, iz amazon.de pa jo lahko naročimo

Ne vem kako lahko ima amazon tako različne cene....

Isti Stuhrling na Amazon.de: 495 EUR
In to znižano iz 745 evrov.;) Pač poskušajo srečo, če kdo nasede, odprejo šampanjec.;) Zakona, ki bi preprečeval postavljanje absurdno visokih cen in nategovanje kupcev, na žalost ni.

Ne vem kako lahko ima amazon tako različne cene....
Na nemškem Amazonu ne prodaja Amazon, ampak trgovina Fashion Traders.

Drugače pa ni nič zelo nenavadnega, če se cene na različnih Amazonih, tudi ko prodaja sam Amazon, močno razlikujejo.

O.

Zgodovina sprememb…

««
17 / 189
»»