» »

Ročna ura

Ročna ura

Temo vidijo: vsi
««
16 / 189
»»

cebelar123 ::

Res sta lepi ampak ni šans, da okoli hodim z uro katera ima napis Baby G. Premer je pa 43mm.
Link
http://www.casio.com/products/Watches/B...

IMHO

Zgodovina sprememb…

RejZoR ::

Mene osebno ne bi motilo, ker nimam predsodkov glede tega dokler ura ni živo roza/vijolična oz kaj podobno ženskega.

Všeč mi je ker delno spominja na en model Seiko Astron GPS z večnivojskim dialom in bakrenimi detajli. Pa če je 43mm je to luštna velikosti, običajno so Baby-G so res miniaturni, men pa majhne ure ne odgovarjajo (vse pod 42mm oz pogojno 40mm mi je premajhno). Tud ni je tko težko dobit kot onega oranžnega Edifice diverja, tko da bom namesto one zdej vzel tole.

Ta mesec garantirano padeta tale Baby-G in Futurist. :D Dve girly uri hehe :) Če me zalotite, da iščem ženske torbice in čevlje s peto me klofnite okol betice :P
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Kaj pa kaj takega

GMN-50-1B3JR

GMN-50-1B3JR

CASIO MTG-1000BR -1AER

CASIO MTG-1000BR -1AER

Ker meni osebno se tudi dopade tale bronasta barva :)

Kako naj se izrazim, "too fiddly". Kronografov itaq ne maram, analog+digital s kvadratnimi zaslončki me pa tud ne pritegnejo najbolj. Ta Baby-G pa mi je takoj padu v uč, ko sem brskal med modeli.

GrimReaper ::

Okapi je izjavil:

Seiko in Citizen tudi vsi hvalijo po dobri fosforescenci.

Jest tut še iščem uro z dobro osvetlitvijo.
Zaenkrat je najboljša Citizen, ki mi zdrži eno uro, če 1 minuto svetim vanjo s 3W LED svetilko, pol ure pa če s klasično rumeno svetilko.
SKX009 ima zelo dober lume, ampak ima ura preveč 80's look.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Po pogovoru z RejZoRom se nisem mogel upreti uri katero sem našel, ko sem iskal predloge za njega:)

Tako sem čakal na 13tega v mesecu, da bi kupil v slowatch-u za 160evrov "vključen 13% popust" model
 G-Shock GA200RG-1A

G-Shock GA200RG-1A

Ampak sem danes našel na Angleškem Amazonu za 116 evrov s poštnino enak model :D Tako da če kdo razmišlja ma na Angleškem amazonu sedaj 47% popust.

Zgodovina sprememb…

Še 6 dni, da se mi sprosti kartica. Tole čakanje je prav morilsko. Ampak bo pa pol sweet :D Komi čakam na onega Baby-G in Futurist urci. Mi gre že mal na živce, da imam lahko za razne aktivnosti samo onega črnega G-Shocka in nič drugega. Zdej pa bom imel na izbiro 3, kar bo boljš :D

Parnis Submariner mi je prehiteval za 30s, ko sem ga dobil.
Tko da sem se zdej po Fineatu, s katerim potem ni blo nič (enkrat prehitevala, enkrat zaostajala pri enaki nastavitvi), odločil še to zregulirat.
Ta ima ETA 2824-2 klon, tko da je mal lažje regulirat.

Zdej sem samo coarse arm premikal, ker nimam tolk finega izvijača da bi lahko fino nastavljal, 1mm je že prevelik.
Pa glih zdej sem izvijače naročal, ampak so samo od 0,9mm naprej. Sicer pa itak ni ponudil combined shippinga, tko da vseeno če še enkrat naročim.
Drugače se mi je pa že kar usralo. Po treh urah je še kar točna, oz. bi rekel -0,3s (zna bit da nisem čist v nulo shackal), kar nebi smelo bit več kot 5s na dan.
V minus ali plus mi je sicer vseeno, pa že tako ure nimam tolk za gledanje časa, ker mam na šihtu dost stenskih pa še na računalniku je.

Tukej je tud dobra zgodba o tem:
http://www.christopherwardforum.com/vie...

24 hours later, +20 sec! Almost back to where I started... Admittedly, I was starting to get a little frustrated because of the constant removal/reattachment of bracelet, caseback, etc. etc. But since I've come this far already, quitting really wasn't an option. So I remove the bracelet, yada, yada, yada... This time, I decided to base the nudging of the adjustment arm on instinct. I touched the arm with the spring bar tool and very lightly pushed. I think I felt it move a little and stopped, but don't recall actually seeing anything move. I go through the closing routine, re-synched the time, wore the watch, and waited 24 hours.

24 hours later, zero deviation!! Holy Crap. 48 hours, still perfect time! 72 hours, +1 sec off (but just prior to checking the time, I was shaking a carton of juice. I have read that shaking an auto at approx. the same pace as the beat rate, which for the 2824-2 is 8 beats per second, will make it run faster. Try this yourself - it works!). One week later, still only 1 sec off, but this time -1 sec. -1 sec over 7 days is pretty unbelievable. I'm hoping that the accuracy won't drift too much over time, but if does, I don't think it will be significant. And at least I now know I have about 18 seconds either way by adjusting the screw if needed.

Drugače je res smotano konstantno odpirat. Je pa fajn imet žogico namesto jaxa wrencha, potem pa med nastavljanji samo tolk zapreš da se da še na roko odvit.
Za odpirat zapestnico je pa najlažje če imaš tako na vijake, in je dosti lažje kot pa odpirat pri claspu. Če imaš na split pine je pa pomoje vseeno al daš ven pin al pa spring bar.

Če bom to uspel nastavit, imam še eno z original ETA 2824-2, ki je v +5,5s, to bi se s finim nastavljanjem tud dal spravit vsaj na +2.

Okapi ::

10 sekund na dan je imho zelo spodoben rezultat. Dobra minuta na teden. Daš 2 minuti naprej (ali nazaj) in ko čez en mesec kaže 2-3 minute narobe v drugo smer, znova popraviš. Včasih je bilo nastavljanje ure malo bolj tečno, ker nisi imel na vsakem koraku točne ure, in si moral čakati na poročila na radiu ali tv (ali zavrteti 95 za točen čas po telefonu), sedaj pa imaš na par sekund točno uro ves čas pri roki na računalniku ali telefonu. Meni se zdi, da tudi +-30 sekund na dan sploh ni problematično - namesto enkrat mesečno pač nastavljaš uro enkrat tedensko. Če hočeš imeti res točno uro pa itak ne kupiš mehanske.;)

O.

Jezst sem Mako-ja nakoncu reguliral kar z zapestnico, ker se mi ne da jebat z end linkom. Odpiram ga z wrenchem. Zaenkrat bom pustil tko kot je, trenutno mi povprečno odstopa +16 sekund (merim z Watch Accuracy aplikacijo na Androidu) na dan kar je že kar spodobno, ni pa odlično. Vsekakor pa boljše kot prej, ko mi je odstopala pomoje več kot +30 sekund na dan in je res prehitro začela prehitevat. Računam, da jo bom mogu odpret še ene 2x al pa 3x, da ujamem nekje +5 sekund, kar pa bo že idealno. 12 dni preden začne prehitevat za 1 minuto, to bi bilo super.

Pa je že kdo fino nastavljal z vijakom? Kolker sem gledal ima od mojih ur samo ETA 2824 to.
Sicer pa očitno niti ne bo potrebno, ker je po 5 urah še vedno v nulo. To bi moralo bit v 2s na dan.

Ne vem pa kaj me hack zajebava, včasih moram tut 3x dat ven krono da prime. Sigurno se da to kaj popravit.

Še 6 dni, da se mi sprosti kartica.

Še glede tega sproščanja. Je tud men smotano, pa imam 700EUR limita.
Recimo zdej sem neki kupoval za 135USD, ampak sem že julija (10.7. - 9.8.) zapravil za 525EUR, zdej od 10.8. ko se mi šteje že za naslednji mesec pa za 175EUR.
Pa sem mislil da sem že pri limitu. Ampak probam vseeno kupit, in je šlo skos. To pa zato ker od tistih 525EUR, sem zapravil samo 5EUR od 18.7., ko se sprosti kartica. Čeprav teh 525EUR še niti nisem poravnal.

Drgač mi tole da kupuješ en mesec vnaprej preden sploh imaš denar ni nič všeč. Ni to za take kot sem jest, ki radi zapravljamo. Prav tako sem si iz istega razloga že moral ukinit limit polovice plače. Ker če greš enkrat v minus, si vedno v minusu, sam sem bil celo leto.
Dosti bolj mi je zdej všeč ta Paypal Top-up. Ko imaš denar, naložiš in plačaš. Edino provizije je za 0,38EUR. Ampak če daješ gor v večjih zneskih (200EUR+ enkrat na mesec) to ni nič.
Najbolje da zdej počakam do 17.10. z nakupi, drugače bom mel skos probleme s tem Mastercardom.

Zgodovina sprememb…

Seiko in orient uporabljata navadne regulatorje brez mehanizmov za natančnejše delo. Sam sem pogruntal, da se te najlepše regulira, če uporabiš one "vilice" iz seta za ure. Ko ima na eni strani kot raven izvijač z zarezo, na drugi pa enakega, samo da je mal ukrivljen. Lepo nastaviš na pin za regulacijo in s majhnim pin removerjem rahlo udariš po koncu tega viličastega izvijača. To je edini način, da delaš majhne korake. Ko sem probal premikat s konstantno silo sem vedno naredil prevelike premike, preden sem sploh začutil/videl, da se je premaknilo.

Zastopim kaj misliš ja. Sam uporabljam kar ta pin remover, se mi zdi lažje kot pa z izvijačem.
Drugače pa te vilice s flat endom so zelo uporabne pri usnjenih paščkih, ker z navadno vilico ni šans da prideš zraven.
To je drgač kopija Bergeonovega orodja, ta flat end je njihov design:
http://www.watchtool.co.uk/bergeon-6111...
Drugače kar ok narejeno, edino flat end men skače ven tut če ga zategnem.

Ja, bergeon. Ker tko lepo sede na regulacijski pin in ni variante, da bi ti ponesreči zdrsnil v balance wheel, kjer lahko grdo zjebeš vzmet.

gregor ::

katero poceni uro za starejšo osebo priporočate, velika števičnica in kazalci, lepo vidni....
cena, čim nižja, a ne tako nizka da ura čez 1 teden odpove....

prosim za kak link

hvala

LP

Včeraj sem jo res zreguliral v nulo, po 12 urah je bla v nulo, oz. v teh dvanajstih urah od -0,3 do +0,3.
Ampak kaj je problem, da to velja samo ko ura miruje. Potem ko sem jo danes nosil pa prehiteva za 7s. Bom videl kako bo zdej ko spet miruje.
Ampak če je tko da v vsakem primeru prehiteva ko jo nosiš, bi jo raje dal mal v minus, seveda samo s finim nastavljanjem, ker nebi rad podrl tako dobre nastavitve. Pa še dobro je, da je bil že takoj vijak za fino regulacijo mal v plus, tko da ma v minus še dost rezerve.
Morm pa zdej naročit fine izvijače od 0,6-1,5mm, drugače ni šans da zavrtim ta vijak.

Ne, ko jo reguliraš jo nosi kot jo nosiš običajno. Sploh če je to tvoja edina ura, ker pomemben je average glede na najpogostješe gibanje.

Tako je - vedno je treba upoštevati povprečno rabo, tako glede gibanja kot glede položaja (če jo recimo ponoči daješ dol, ni vseeno, kako jo položiš). Sicer pa imho če prehiteva 7 sekund na dan, si svoje naredil in se nekako nima smisla še trudit. Vsaj zame je bolje, če ura prehiteva kot zaostaja (da ne zamujaš na sestanke in letala;) ).

Za Gregorja pa - poglej, kaj ponuja Casio, ne moreš zgrešit.

Recimo ultra budget, pod 20 evrov.

Malo večja, za 40 evrov.

Tudi s Citizenom ne boš zgrešil, recimo tale je dobrih 100 evro, na sončni pogon, da ni treba baterij menjati.

Če bi rad imel mehansko, pa kaj od Seikota, od 50 do 100 evrov je izbira velika. Recimo nekaj takega, če so mu všeč rimske številke.

Link je pa amazon.de in amazon.co.uk - ker izbira je ogromna.

Dobiš pa ure tudi v Hoferju, za 10 evrov. Imajo 3 leta garancije - če se pokvari kasneje, jo vržeš stran in kupiš novo.;)

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Malo sem klikal okoli po amazonih in naletel na znamko KS. Je že kdo slišal kaj o tej znamki? Ure imajo zelo poceni iz zgledjo zelo fensy .

Orginal stran
http://www.kronensoehne.com/

Tole dobiš na amazonu za 24 evrov na ebayu pa za 16 evrov.

Furbo je izjavil:

Ko spremljam to temo, dobim vtis, da vsakih par tednov naročite uro za do par 100€.

A ni bolje varčevati malce dlje, pa kupiti kaj konkretnega, kot imeti doma cel predal ur?

Jest sem tud počas prišel do tega.
Sigurno kupim še vsaj Orient Star DV02003W (WZ0061DV), ki je dost podobna Aqua Terri, tolk da imam tačas nekaj za nosit.
Cilj je pa Aqua Terra Skyfall 41.5mm:
http://www.omegawatches.com/collection/...

Ali pa kakšna rabljena 2502.33, edino zapestnica je veliko slabša kot pri tanovi. Dial (oz. bolj kazalci) mi je pa še malo lepši.
http://www.ebay.com/itm/Omega-Seamaster...
Me prav zanima kolk bo končna cena.

Drugih ur ki bi mi bile res všeč pa niti ne najdem več. Tedvi sta mi všeč ker nista preveč dressy in ne preveč sporty, imata zelo clean dial brez nepotrebnih komplikacij, in sta udobni za nosit, ker nista pretežki in preveliki, in obenem nista premajhni s 41/41.5mm.
Seveda mi je všeč tut Submariner 40mm, ampak ne rabim oz. si ne morem privoščit original Rolexa. Škoda ker Steinhart dela samo 42mm, in nima modre v ponudbi. Sicer je pa Parnis zaenkrat za moje potrebe povsem dovolj dober.

Prov velik se pa tut ne splača zapravljat, ker konc koncev uro pogledaš samo 10x na dan, pa še to vsakič samo za 1-5s. Ostali ti je pa itak ne opazijo, sam bi lahko prišel na šiht s 30k vredno, pa je noben nebi opazil, recimo:
http://www.ebay.com/itm/ROLEX-WATCH-MEN...

Izjema so pomoje samo zlato in diamanti, kdor to ne opazi je pa res slep:
http://www.ebay.com/itm/UNWORN-ROLEX-18...
http://www.ebay.com/itm/Rolex-White-Gol...

Malo sem klikal okoli po amazonih in naletel na znamko KS. Je že kdo slišal kaj o tej znamki? Ure imajo zelo poceni iz zgledjo zelo fensy .
Najcenejša kitajska roba, prodajajo jih tudi kot Jaragar, sicer pa enak cenovno/kakovostni razred kot Winner, Fineat in podobne.

O.

So pa šli tile pri KS en korak naprej pri fejkanju - ur sicer ne ponarejajo, ampak uporabljajo najcenejše OEM kitajce, ponaredili so pa vse ostalo, kar je na njihovi spletni strani. Skopirali so recimo oglas in se zlagali, da je dobil švicarsko oglaševalsko nagrado (nagrado je dobil izvirnik).

Ponaredili so fotko trgovine (fotošopnili so svoje ime nad vrata neke trgovine z urami;) ), pa zgodovino "firme" in sploh vse.
http://www.kronensoehne.com/

Okapi je izjavil:

Tako je - vedno je treba upoštevati povprečno rabo, tako glede gibanja kot glede položaja (če jo recimo ponoči daješ dol, ni vseeno, kako jo položiš). Sicer pa imho če prehiteva 7 sekund na dan, si svoje naredil in se nekako nima smisla še trudit. Vsaj zame je bolje, če ura prehiteva kot zaostaja (da ne zamujaš na sestanke in letala;) ).

Malo večja, za 40 evrov.

Tudi s Citizenom ne boš zgrešil, recimo tale je dobrih 100 evro, na sončni pogon, da ni treba baterij menjati.

Če bi rad imel mehansko, pa kaj od Seikota, od 50 do 100 evrov je izbira velika. Recimo nekaj takega, če so mu všeč rimske številke.

Dobiš pa ure tudi v Hoferju, za 10 evrov. Imajo 3 leta garancije - če se pokvari kasneje, jo vržeš stran in kupiš novo.;)

O.

hvala za predloge...

ta druga je zelo všečna

ali gre za to uro:

http://www.amazon.co.uk/Casio-Analogue-...

skupaj z poštnino pride 26,53 gbp = cca 31 eur, pa še usnjen pas ima :)

na ebayu pa je nisem našel ceneje...

LP

Furbo ::

GrimReaper je izjavil:

Prov velik se pa tut ne splača zapravljat, ker konc koncev uro pogledaš samo 10x na dan, pa še to vsakič samo za 1-5s. Ostali ti je pa itak ne opazijo, sam bi lahko prišel na šiht s 30k vredno, pa je noben nebi opazil, recimo:
http://www.ebay.com/itm/ROLEX-WATCH-MEN...

Ja modri sub je super ura, pa od tistih ki niso usekani na ure, nihče ne bo vedel, da gre za belo zlato. Ne bi se je branil :P

Drugače pa tudi omega izgleda lepa, sploh so mi všeč ure z modro barvo.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

ali gre za to uro:
Ja.

Ta model boš težko dobil ceneje.

Imaš pa recimo podobno še za nekih 5 evrov manj.

http://www.thewatchhut.co.uk/Casio-Gent...

Zgodovina sprememb…

Še ena lepa ura, očitno zelo popularna na Watchuseek, SeaGull 819.351:
http://usseagull.com/EnProductShow.asp?...

28,800 bph, safirno steklo, 300USD, ni da ni.

Še review:
http://watchguy.co.uk/review-sea-gull-8...

Brias ::

gregor je izjavil:

Okapi je izjavil:

Malo večja, za 40 evrov.

O.

hvala za predloge...

ta druga je zelo všečna

ali gre za to uro:

LP

super ... podpirajte SLOVENIJO :)

Moška ročna ura CASIO Podrobnost produkta

15,00 € V košarico

Referenčna številka: MTP-1154E-7BEF
Stara cena: 25,00
Za: Moške
Pas: Usnje
Vrsta: Quartz analogna
Velikost: 40mm

http://slowatch.si/spletna_trgovina/out...

Moška ročna ura CASIOPodrobnost produkta

23,40 € V košarico

Referenčna številka: MTP-1303L-7BVEF

Stara cena: 45,00
Za: Moške
Pas: Usnje
Vrsta: Quartz analogna
Vodotesnost: 50m
Velikost: 46mm

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brias ()

Hvala za linke, to pa je res poceni, edino vprašanje je ali so ure tudi na zalogi
Lp

gregor je izjavil:

Hvala za linke, to pa je res poceni, edino vprašanje je ali so ure tudi na zalogi
Lp

ce sprasujes mene ... potem so ...

ker je to outlet od podjetja ki ima kar nekaj trgovin ...

jim bom napisal email

LP

gregor je izjavil:

jim bom napisal email

LP

artikel lahko kliknes v kosarico, tam izberes placilo po povzetju in placas postarju ...

Imam še eno vprašanje, ki ni glede same ure ampak glede nosilca za ure. Kje bi se lahko v Sloveniji dalo dobiti takšne nosilce kot jih imajo v vetrinah. Pri tem mislim nosilec iz pleksi stekla za eno uro. Škatle me ne zanimajo.

Najbrž bi se dalo to tudi nareti pri kom ampak vprašanje kakšna bi bila cena.

Ebay (wrist watch holder) - 10 komadov za 6 evrov.;)

Tale obroček (brez podstavka) bi bil fajn za regulacijo ure, ko je zapestnica še na njej. Da ti jo lepo drži v zrak in imaš dost prostora nad odprtim zadnjim delom ure, ko leži na mizi z dialom obrnjenim navzdol.
Ker snemanje zapestnice mi je blazno tečno, s temle bi šlo pa lepo.

Eh, qrc pa ta forum in ebay in paypal in Kinezi;) Ta hip sem zapravil 14 evrov za tole (watch not included;-).

Zgodovina sprememb…

Brias je izjavil:

gregor je izjavil:

jim bom napisal email

LP

artikel lahko kliknes v kosarico, tam izberes placilo po povzetju in placas postarju ...

samo nisem siguren, da bo kaj prišlo na dom, ker npr na email tudi ne odgovorijo, morda so na dopustih ;(:'(

ja, bom naročil in počakal kak teden, več nimam časa čakat, potem raje naročim na amazonu in vem da sigurno pride

LP

gregor je izjavil:

Brias je izjavil:

gregor je izjavil:

jim bom napisal email

LP

samo nisem siguren, da bo kaj prišlo na dom, ker npr na email tudi ne odgovorijo, morda so na dopustih ;(:'(

ja, bom naročil in počakal kak teden, več nimam časa čakat, potem raje naročim na amazonu in vem da sigurno pride

LP

kaj pa ce je recimo ... danes praznik ...

Ups, sem na dopustu na hrvaskem in sem pozabil :(

Okapi je izjavil:

Ebay (wrist watch holder) - 10 komadov za 6 evrov.;)

kak bi to na nemškem ebayu našel? Sem bolj bogi v nemščini.

Take reči se kupuje na Kitajskem, se pravi kar ebay.com. Sicer pa uhrenhalter.
http://item.mobileweb.ebay.de/viewitem?...

Shkorc ::

Se Steinhart ure prodajajo kje v Sloveniji, da bi probal uro na roko pred nakupom?

Ne, Steinhart in Christopher Ward imata samo internetno prodajo, zato tut nižje cene.
Ni druge kot da dobro pogledaš podatke o velikosti (tudi lug to lug če imaš majhno zapestje) in teži, ter prebereš kakšen review na Watchuseek forumu.

Sam sem drugače gledal Ocean One in Ocean Two, ampak sta obe kar precej veliki in težki uri. Ni slabšega kot da se ti ura vozi gor in dol po zapestju.
Ocean Two se sicer da dobit z usnjenim paščkom, ampak še vedno je samo ohišje ure veliko.

odgovor iz slowatch.si

Pozdravljeni,
uro imamo na zalogi, tako da je lahko pri vas v roku od 3 do 5 delovnih dni.
Lep pozdrav.

ura že naročena :)

kakšna je kvaliteta http://www.christopherward-usa.com/ ur?

imajo nekaj včečnih modelov?

LP

Ceno upam da si opazil... ;)

gruntfürmich ::

C60 Trident Automatic & GTM so zelo zelo všečne. seveda s fi 42mm...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Shkorc ::

@GrimReaper Hvala za info, gledam njihove Nav-B ure; nekaj da je bolj dressy ampak ne čisto pusto.

@gregor Imajo tudi stran v VB, da ne boš naročal čez lužo (davki, poštnina itn.): http://www.christopherward.co.uk/

Ward je itak angleška firma. Možakar je pred 10 leti ugotovil nekaj podobnega, kot sem jaz tule razlagal - da "poštena" maloprodajna cena (glede na vložen material in delo) za Submariner ni 5 jurjev, ampak 500 evrov.

Spodoben švicarski mehanizem, recimo Sellita SW200, stane recimo 50 evrov, če jih kupiš malo več, izdelava ohišja tudi ni ravno raketna znanost in tako lahko spraviš zelo spodobno uro skupaj za recimo 100 evrov, in če potem še preskočiš posrednike in prodajaš neposredno na netu, lahko pri maloprodajni ceni okoli 500 evrov čisto spodobno zaslužiš.

Samo da Ward ni samo teoretiziral, ampak se je lotil posla.;)

Je pa pri vsem skupaj seveda tudi nekaj dvomov in vprašanj. Firma je mlada, prve ure so začeli prodajati pred 7-8 leti, in poganja jih predvsem internetni hype (hvalijo jih recimo po blogih in podobno), do česar sem jaz vedno rahlo skeptičen.

Tudi ni Ward edini, ki uporablja enak poslovni model. Steinhart je recimo praktično enaka firma (stara tam okoli 10 let, švicarski mehanizmi, ure podobne rolexom in omegam, prodaja na netu, cena okoli 500 evrov ...). In podobnih novih firm je še kar nekaj.

Konkurenco jim na eni strani delajo švicarske (in nemške) firme z veliko daljšo tradicijo, ki prodajajo v podobnem cenovnem razredu, recimo Mido ali Zeno, na drugi strani Japonci, ki zaradi večjih serij in lastnih proizvodnih zmogljivosti lahko za enak denar ponudijo večjo kakovost (ali enako kakovost ceneje), in na tretji strani "kitajci" (recimo Invicta), ki bistveno ceneje ponujajo malo slabšo kakovost.

Recimo pri na Kitajskem sestavljeni Invicti s spodobnim japonskim mehanizmom (Seikov nh35a) za manj kot 100 evrov dobiš veliko za svoj denar (vsaj po mojem mnenju).

Potem se mora pa vsak sam odločit, kaj mu najbolj ustreza. Jaz se bom recimo držal Azijcev - pri najcenejših urah Kitajcev in pri dražjih Japoncev. Razen če bom kje po ugodni ceni našel Ballov Trainmaster.;)

O.

Sam pol pa spet prideš do tistega, da lahko skoraj vsak kupi mehanizem in ga spakira v neko ohišje. Švicarski mehanizem, angleška firma? Doesn't float my boat čeprav so C60 Triton v oranžni luštne ure.
««
16 / 189
»»