Forum » Loža » Ročna ura
Ročna ura
Temo vidijo: vsi
Samael ::
A ti radio sinhronizacija dobro dela, v stanovanju? Sicer gledam drugo uro ampak neke pripombe so bile čez casiov mehanizem, da ima težave pri sinhronizaciji, čeprav imho v Sloveniji ne bi smel biti problem saj smo na polovici operativnega dosega oddajnika v Mainflingenu.
Pa tako no. Ni vedno popolno, po drugi strani pa tudi ne težava, ker kaj če se kdaj kakno noč ali dve, ko imaš uro na drugem mestu, v predalu al pa kaj, ne sinhronizira? Se je pa noč ali dve prej.
Zdajle, ko sem pogledal vidim, da so bile vse tri (GW-M5610U-1ER, GW-M5610U-1BER in GW-5000HS-1ER) sinhronizirane zadnjo noč med 4:02 in 4:04 uro, za LCW-M170DB-1AER (novo) pa nimam pojma še, kje to pogledati :)
Eventuelno bi bil lahko problem, če ob prehodu na poletni/zimski čas DST (Daylight Saving Time) ne bi imel nastavljen nastavljeno na AUTO (kot zanimivost, takrat se nekatere Casio ure še dodatno pomatrajo da prejmejo pravi čas), ampak res ... kadar koli jih pogledam so vse do delčka sekunde identično sinhronizirane, imajo enak čas.
Lahko pa to narediš tudi ročno (par sekund tiščiš gumb za sinhronizacijo, nato pa uro za par minut nekam postaviš - ni momentalno), ampak obstaja verjetnost, da se boš čez dan moral malo premikati po stanovanju, predno bo zadelo L3 jakost signala. Čez noč te težave ni oz. nisem zaznal.
Samael != Samuel
razor1911 ::
Popolnoma vseeno je, kaj si ti misliš o tem, kaj kdo hoče imeti, oziroma kaj kdo dejansko potrebuje oziroma uporablja.
Isto sem jaz napisal. Če hočeš nositi F91W, ga nosi, noben ti ne brani. Probleme imam z miljarderji, ki želijo s takimi urami ustvariti imidž varčnosti in preudarnosti.
Bi napisal, da noben ne nasede tem neumnostim, pa očitno ni res.
Psihiatri imajo veliko za povedati na to temo, o kompenziranju in podobnih stvareh. In prepričan sem, da imajo miljarderji manj potrebe za tem, če ne drugega, so si lahko
psihiatra zlahka privoščili.
Obstajata samo dve vrsti desničarjev: bogati in njim koristni idioti.
Preveri svoj bančni račun, da ugotoviš, v katero skupino spadaš.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: razor1911 ()
iKst_ ::
In prepričan sem, da imajo miljarderji manj potrebe za tem, če ne drugega, so si lahko
psihiatra zlahka privoščili.
Ja, znani so po svoji skromnosti. Nosijo ure za 20€, njihove jahte pa niti 1 milijardo niso vredne, vsi furajo take za bogih 500-600 milijonov :)
Okapi ::
Še naprej se delaš neumnega.
Po tvoji logiki bi noben milijarder na roki ne nosil niti nekega plebejskega jeklenega submarinerja ali speedmasterja, vsi bi morali imeti richard mille, ali pa vsaj pateka. Ura pod 100.000 evrov pač ne sodi na roko milijarderja.
Za milijarderja je popolnoma enako "beraško" imeti na roki uro za 100 evrov ali pa za 10.000 evrov.
Pa bog ne daj, da bi kakšnega milijarderja kdaj videl v plebejskih leviskah 501, ki si jih lahko privošči vsak klošar. Vsi bi morali okoli hoditi najmanj v kakšnih po meri narejenih kavbojah od balenciaga za 5 jurjev.
Plebejske aviatorke od raybana? Ni šans, očal pod 5 jurjev noben milijarder ne nosi, vsaj ne v javnosti
Po tvoji logiki bi noben milijarder na roki ne nosil niti nekega plebejskega jeklenega submarinerja ali speedmasterja, vsi bi morali imeti richard mille, ali pa vsaj pateka. Ura pod 100.000 evrov pač ne sodi na roko milijarderja.
Za milijarderja je popolnoma enako "beraško" imeti na roki uro za 100 evrov ali pa za 10.000 evrov.
Pa bog ne daj, da bi kakšnega milijarderja kdaj videl v plebejskih leviskah 501, ki si jih lahko privošči vsak klošar. Vsi bi morali okoli hoditi najmanj v kakšnih po meri narejenih kavbojah od balenciaga za 5 jurjev.
Plebejske aviatorke od raybana? Ni šans, očal pod 5 jurjev noben milijarder ne nosi, vsaj ne v javnosti
razor1911 ::
Plebejske aviatorke od raybana? Ni šans, očal pod 5 jurjev noben milijarder ne nosi, vsaj ne v javnosti![]()
Dejansko je bolj preprosto, če si Bill Gates ti pač ni treba kazati, da imaš "pod palcem".
Če si pa lulček, z nizko samozavestjo, te je pa urarska (avtomobilska, modna, športna,...) industrija prepričala, da si lahko "nekdo" samo, če se ven mečeš.
Za zaslužek industrije in njenih lastnikov, se razume, da lahko potem F91W nosijo in jim gladko dol visi kar si kdo misli o njihovi uri.
Obstajata samo dve vrsti desničarjev: bogati in njim koristni idioti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: razor1911 ()
Plebejske aviatorke od raybana? Ni šans, očal pod 5 jurjev noben milijarder ne nosi, vsaj ne v javnosti![]()
Ne, ti se delaš nepismenega :)
Jaz sem napisal, da lahko miljarderji nosijo kar jim paše. Pri Gatesovem premoženju dejansko ni razlike ali kupi Casio ali RM za miljon. Cena je non-issue. Če mu paše Casio naj nosi Casio, nihče mu ne brani.
Je pa neumno verjeti nekim AI generiranim videom, ki razlagajo kako Gates nosi Casio ker je varčen. Pa kako ima tako uro, ker nima potrebe po razkazovanju svojega premoženja, med tem, ko sestopa iz enega od svojih Gulfstreamov.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: iKst_ ()
Za zaslužek industrije in njenih lastnikov, se razume, da lahko potem F91W nosijo in jim gladko dol visi kar si kdo misli o njihovi uri.
Ne, jim ne visi dol, nasprotno. Ravno zato nosijo "Casio za 20€", ker je pomembno kaj si ljudje mislijo o njih.
klemenSLO ::
Eh... ura je velikokrat dobro skrita in se ne vidi...jahta pač ne :)
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...
Ales ::
Ljudje smo si različni, tudi taki z veliko denarja. Eni tu ne znate soditi drugače kot po svojih predstavah, kar je točno približno toliko kot zmahana stenska ura brez servisa zadnjih ~100 let. Oz. še manj, ker še dvakrat na dan ni.
Edino kar je dejansko evidentno iz zadnjih prispevkov te teme je, da bi ta čas lahko bolje porabili, npr. za dejansko razpravo o urah samih...
Edino kar je dejansko evidentno iz zadnjih prispevkov te teme je, da bi ta čas lahko bolje porabili, npr. za dejansko razpravo o urah samih...
Gogo ::
Gigabyte Aorus B550 Elite|Ryzen 3 3100|Gainward RTX 2060 Ghost, 6 GB GDDR|
TG Delta RGB 16GB CL 16|ADATA XPG SX8200 PRO 512GB NVMe SSD M.2|
Chieftec Photon Series 650W RGB ATX| Antec PerformanceOne P7 Silent Black|
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Gogo ()
Če ti je po obliki grozno všeč, sicer bi pa jaz za podobno (ali celo nižjo) ceno in podobno obliko predlagal katero iz serije Seiko solar. Casio tudi ima podobne ure s sončnimi celicami, za podobno ceno.
Gogo ::
Gigabyte Aorus B550 Elite|Ryzen 3 3100|Gainward RTX 2060 Ghost, 6 GB GDDR|
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Gogo ()
klemenSLO ::
No jaz pa sem se ogrel za tole
Ali pa tale model
Jst sm super zadovoljen :) , titan, lahka, safirno steklo. .. datum... to je to
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: klemenSLO ()
Samael ::
Misliš dan v mesecu, ne mesec? :P
Običajno, pišem na splošno, ne za specifično to uro, krono (knof) malce ven potegneš, nato pa vrtiš, dokler ne nastaviš želenega dne. :)
Recimo, na pol ga potegneš za nastavitev datuma, povsem ven pa, da nastaviš še točen čas.
Potem so pa še razne specifike, recimo kakšna ura ima zaradi večje vodotesnosti krono privito globlje v ohišje in jo je treba najprej nekoliko odviti, da se sprosti in jo lahko potem izvlečeš v položaj za nastavitev časa ali datuma.
Običajno, pišem na splošno, ne za specifično to uro, krono (knof) malce ven potegneš, nato pa vrtiš, dokler ne nastaviš želenega dne. :)
Recimo, na pol ga potegneš za nastavitev datuma, povsem ven pa, da nastaviš še točen čas.
Potem so pa še razne specifike, recimo kakšna ura ima zaradi večje vodotesnosti krono privito globlje v ohišje in jo je treba najprej nekoliko odviti, da se sprosti in jo lahko potem izvlečeš v položaj za nastavitev časa ali datuma.
Samael != Samuel
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Samael ()
hotig ::
hunter01 ::
Kaj pa potem, ko je februar 28 dni, za 1. marec moras rocno nastavit?
Oz 30/31 dni v mesecu je potrebno ročno popravit?
Oz 30/31 dni v mesecu je potrebno ročno popravit?
Tako je. Pri mehanskih urah, če niso zelo drage z "večnim" koledarjem, vsak drugi mesec ročno popravljaš datum. Tudi pri kvarčnih, če imajo samo datum, brez prikaza meseca.
Yossarian ::
Je ta stran varna? Kje bi jo dobil najceneje? Če se ne motim, gre na to ceno še 22 % DDV ino carina?
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo povlekel
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.
FireSnake ::
Za tvojo stran ne vem.
Vem pa, od kje sem jaz kupil: https://www.sakurawatches.com/.
Od tukaj vsi kupujemo (večinoma).
Kar se tiče tvoje je to to. Tukaj je direkt iz Japonske, zato je še carina.
Če boš kupoval, vzemi 2 prišparama na poštnini, ker je ravno ta že dolgo na mojem radarju
Vem pa, od kje sem jaz kupil: https://www.sakurawatches.com/.
Od tukaj vsi kupujemo (večinoma).
Kar se tiče tvoje je to to. Tukaj je direkt iz Japonske, zato je še carina.
Če boš kupoval, vzemi 2 prišparama na poštnini, ker je ravno ta že dolgo na mojem radarju
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()