Forum » Loža » Ročna ura
Ročna ura
Temo vidijo: vsi
Samael ::
A ti radio sinhronizacija dobro dela, v stanovanju? Sicer gledam drugo uro ampak neke pripombe so bile čez casiov mehanizem, da ima težave pri sinhronizaciji, čeprav imho v Sloveniji ne bi smel biti problem saj smo na polovici operativnega dosega oddajnika v Mainflingenu.
Pa tako no. Ni vedno popolno, po drugi strani pa tudi ne težava, ker kaj če se kdaj kakno noč ali dve, ko imaš uro na drugem mestu, v predalu al pa kaj, ne sinhronizira? Se je pa noč ali dve prej.
Zdajle, ko sem pogledal vidim, da so bile vse tri (GW-M5610U-1ER, GW-M5610U-1BER in GW-5000HS-1ER) sinhronizirane zadnjo noč med 4:02 in 4:04 uro, za LCW-M170DB-1AER (novo) pa nimam pojma še, kje to pogledati :)
Eventuelno bi bil lahko problem, če ob prehodu na poletni/zimski čas DST (Daylight Saving Time) ne bi imel nastavljen nastavljeno na AUTO (kot zanimivost, takrat se nekatere Casio ure še dodatno pomatrajo da prejmejo pravi čas), ampak res ... kadar koli jih pogledam so vse do delčka sekunde identično sinhronizirane, imajo enak čas.
Lahko pa to narediš tudi ročno (par sekund tiščiš gumb za sinhronizacijo, nato pa uro za par minut nekam postaviš - ni momentalno), ampak obstaja verjetnost, da se boš čez dan moral malo premikati po stanovanju, predno bo zadelo L3 jakost signala. Čez noč te težave ni oz. nisem zaznal.
Samael != Samuel

razor1911 ::
Popolnoma vseeno je, kaj si ti misliš o tem, kaj kdo hoče imeti, oziroma kaj kdo dejansko potrebuje oziroma uporablja.
Isto sem jaz napisal. Če hočeš nositi F91W, ga nosi, noben ti ne brani. Probleme imam z miljarderji, ki želijo s takimi urami ustvariti imidž varčnosti in preudarnosti.
Bi napisal, da noben ne nasede tem neumnostim, pa očitno ni res.
Psihiatri imajo veliko za povedati na to temo, o kompenziranju in podobnih stvareh. In prepričan sem, da imajo miljarderji manj potrebe za tem, če ne drugega, so si lahko
psihiatra zlahka privoščili.
Obstajata samo dve vrsti desničarjev: bogati in njim koristni idioti.
Preveri svoj bančni račun, da ugotoviš, v katero skupino spadaš.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: razor1911 ()
iKst_ ::
In prepričan sem, da imajo miljarderji manj potrebe za tem, če ne drugega, so si lahko
psihiatra zlahka privoščili.
Ja, znani so po svoji skromnosti. Nosijo ure za 20€, njihove jahte pa niti 1 milijardo niso vredne, vsi furajo take za bogih 500-600 milijonov :)
Okapi ::
Še naprej se delaš neumnega.
Po tvoji logiki bi noben milijarder na roki ne nosil niti nekega plebejskega jeklenega submarinerja ali speedmasterja, vsi bi morali imeti richard mille, ali pa vsaj pateka. Ura pod 100.000 evrov pač ne sodi na roko milijarderja.
Za milijarderja je popolnoma enako "beraško" imeti na roki uro za 100 evrov ali pa za 10.000 evrov.
Pa bog ne daj, da bi kakšnega milijarderja kdaj videl v plebejskih leviskah 501, ki si jih lahko privošči vsak klošar. Vsi bi morali okoli hoditi najmanj v kakšnih po meri narejenih kavbojah od balenciaga za 5 jurjev.
Plebejske aviatorke od raybana? Ni šans, očal pod 5 jurjev noben milijarder ne nosi, vsaj ne v javnosti
Po tvoji logiki bi noben milijarder na roki ne nosil niti nekega plebejskega jeklenega submarinerja ali speedmasterja, vsi bi morali imeti richard mille, ali pa vsaj pateka. Ura pod 100.000 evrov pač ne sodi na roko milijarderja.
Za milijarderja je popolnoma enako "beraško" imeti na roki uro za 100 evrov ali pa za 10.000 evrov.
Pa bog ne daj, da bi kakšnega milijarderja kdaj videl v plebejskih leviskah 501, ki si jih lahko privošči vsak klošar. Vsi bi morali okoli hoditi najmanj v kakšnih po meri narejenih kavbojah od balenciaga za 5 jurjev.
Plebejske aviatorke od raybana? Ni šans, očal pod 5 jurjev noben milijarder ne nosi, vsaj ne v javnosti

Plebejske aviatorke od raybana? Ni šans, očal pod 5 jurjev noben milijarder ne nosi, vsaj ne v javnosti![]()
Dejansko je bolj preprosto, če si Bill Gates ti pač ni treba kazati, da imaš "pod palcem".
Če si pa lulček, z nizko samozavestjo, te je pa urarska (avtomobilska, modna, športna,...) industrija prepričala, da si lahko "nekdo" samo, če se ven mečeš.
Za zaslužek industrije in njenih lastnikov, se razume, da lahko potem F91W nosijo in jim gladko dol visi kar si kdo misli o njihovi uri.
Zgodovina sprememb…
Plebejske aviatorke od raybana? Ni šans, očal pod 5 jurjev noben milijarder ne nosi, vsaj ne v javnosti![]()
Ne, ti se delaš nepismenega :)
Jaz sem napisal, da lahko miljarderji nosijo kar jim paše. Pri Gatesovem premoženju dejansko ni razlike ali kupi Casio ali RM za miljon. Cena je non-issue. Če mu paše Casio naj nosi Casio, nihče mu ne brani.
Je pa neumno verjeti nekim AI generiranim videom, ki razlagajo kako Gates nosi Casio ker je varčen. Pa kako ima tako uro, ker nima potrebe po razkazovanju svojega premoženja, med tem, ko sestopa iz enega od svojih Gulfstreamov.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: iKst_ ()
Za zaslužek industrije in njenih lastnikov, se razume, da lahko potem F91W nosijo in jim gladko dol visi kar si kdo misli o njihovi uri.
Ne, jim ne visi dol, nasprotno. Ravno zato nosijo "Casio za 20€", ker je pomembno kaj si ljudje mislijo o njih.
klemenSLO ::
Eh... ura je velikokrat dobro skrita in se ne vidi...jahta pač ne :)
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...
Ales ::
Ljudje smo si različni, tudi taki z veliko denarja. Eni tu ne znate soditi drugače kot po svojih predstavah, kar je točno približno toliko kot zmahana stenska ura brez servisa zadnjih ~100 let. Oz. še manj, ker še dvakrat na dan ni.
Edino kar je dejansko evidentno iz zadnjih prispevkov te teme je, da bi ta čas lahko bolje porabili, npr. za dejansko razpravo o urah samih...
Edino kar je dejansko evidentno iz zadnjih prispevkov te teme je, da bi ta čas lahko bolje porabili, npr. za dejansko razpravo o urah samih...
Gogo ::
Gigabyte Aorus B550 Elite|Ryzen 3 3100|Gainward RTX 2060 Ghost, 6 GB GDDR|
TG Delta RGB 16GB CL 16|ADATA XPG SX8200 PRO 512GB NVMe SSD M.2|
Chieftec Photon Series 650W RGB ATX| Antec PerformanceOne P7 Silent Black|
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Gogo ()
Če ti je po obliki grozno všeč, sicer bi pa jaz za podobno (ali celo nižjo) ceno in podobno obliko predlagal katero iz serije Seiko solar. Casio tudi ima podobne ure s sončnimi celicami, za podobno ceno.
Gogo ::
Gigabyte Aorus B550 Elite|Ryzen 3 3100|Gainward RTX 2060 Ghost, 6 GB GDDR|
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Gogo ()
klemenSLO ::
No jaz pa sem se ogrel za tole
Ali pa tale model
Jst sm super zadovoljen :) , titan, lahka, safirno steklo. .. datum... to je to
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: klemenSLO ()
hotig ::
hunter01 ::
Kaj pa potem, ko je februar 28 dni, za 1. marec moras rocno nastavit?
Oz 30/31 dni v mesecu je potrebno ročno popravit?
Oz 30/31 dni v mesecu je potrebno ročno popravit?
Tako je. Pri mehanskih urah, če niso zelo drage z "večnim" koledarjem, vsak drugi mesec ročno popravljaš datum. Tudi pri kvarčnih, če imajo samo datum, brez prikaza meseca.
Yossarian ::
Je ta stran varna? Kje bi jo dobil najceneje? Če se ne motim, gre na to ceno še 22 % DDV ino carina?
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo povlekel
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.
FireSnake ::
Za tvojo stran ne vem.
Vem pa, od kje sem jaz kupil: https://www.sakurawatches.com/.
Od tukaj vsi kupujemo (večinoma).
Kar se tiče tvoje je to to. Tukaj je direkt iz Japonske, zato je še carina.
Če boš kupoval, vzemi 2 prišparama na poštnini, ker je ravno ta že dolgo na mojem radarju
Vem pa, od kje sem jaz kupil: https://www.sakurawatches.com/.
Od tukaj vsi kupujemo (večinoma).
Kar se tiče tvoje je to to. Tukaj je direkt iz Japonske, zato je še carina.
Če boš kupoval, vzemi 2 prišparama na poštnini, ker je ravno ta že dolgo na mojem radarju
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()
Okapi, Copilot pravi, da znaša carina 4,5 %, na to pa se plača še 22 % DDV.
Firesnake, pri meni se je zadeva začela pacat. Zaenkrat je še ne mislim kupit, bom pa spremljal zadevo.
Popravek: Okapi, Chat GPT ti da prav, če pa lahko dokažem japonsko poreklo, potem pa je carina celo 0 %.
Firesnake, pri meni se je zadeva začela pacat. Zaenkrat je še ne mislim kupit, bom pa spremljal zadevo.
Popravek: Okapi, Chat GPT ti da prav, če pa lahko dokažem japonsko poreklo, potem pa je carina celo 0 %.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Yossarian ()
Okapi, Copilot pravi, da znaša carina 4,5 %, na to pa se plača še 22 % DDV.
Koga briga kaj ta skrpucala fantazirajo, kaj če bi dejansko pogledal tarifo?
Zaenkrat mi Okapi in Chat GPT zadostujeta, ko se bom pa res odločil za nakup, takrat pa preverim tudi tarifo. Morda bom pa čez kakšno leto ali dve celo šel na Japonsko, pa bomo videli, kateri Seiko bo takrat pa del za domovino.
Lahko pa mi daš ti link direktno do tarife, bom zelo vesel.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Yossarian ()
Koga briga kaj ta skrpucala fantazirajo, kaj če bi dejansko pogledal tarifo?![]()
Odličen primer neumnega komentarja, ki prinaša natančno 0 koristnega k debati.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
Zvezdica27 ::
1. pri BT povezavi, se zadaj poileg timezone, gotovo shrani tudi čas, mesec, leto, tako da ura sama menja številke. Jaz nimam teh težav. vesel sem da sem vzel in solar in s to tehnologijo, ker sem cincal v trgovini če bi mehansko... ni potrebe. Niti, seveda, ni potrebe po kronografu, a tu je že dizajn v igri... saj se razumemo.
Pri analogno ali mehanski rešitvi pa pač pa, na roke.
2. Če se ne motim, je Japonska v carinski uniju z EU in bi morala biti carina točno 0. Zdaj, glede plačila davka (oni imajo prometni davek, mi DDV), pa je drugo.
zz
Pri analogno ali mehanski rešitvi pa pač pa, na roke.
2. Če se ne motim, je Japonska v carinski uniju z EU in bi morala biti carina točno 0. Zdaj, glede plačila davka (oni imajo prometni davek, mi DDV), pa je drugo.
zz
Koga briga kaj ta skrpucala fantazirajo, kaj če bi dejansko pogledal tarifo?![]()
Odličen primer neumnega komentarja, ki prinaša natančno 0 koristnega k debati.
Mogoče tebi ne. Komentar je imel naslednje informacije:
- LLM-ji o tako specifičnih podatkih pogosto fantazirajo in je odziv potrebno preverjati
- v tarife obstaja direkten vpogled, ki je precej boljša pot do dejanskega podatka.
Saj je razumel, ti nisi.
Zaenkrat mi Okapi in Chat GPT zadostujeta, ko se bom pa res odločil za nakup, takrat pa preverim tudi tarifo. Morda bom pa čez kakšno leto ali dve celo šel na Japonsko, pa bomo videli, kateri Seiko bo takrat pa del za domovino.
Ne Okapi in ne LLM ti nista dala prave informacije, Zvezdica27 pa je. Carinska tarifa za kvarčne in mehanske ročne ure iz Japonske je 0%.
https://ec.europa.eu/taxation_customs/d...
Vmesnik je na žalost neintuitiven, ampak po nekaj telovadbe se navadiš.
Razlika v kakovosti informacije med 0% in 0,8 evra je v tem kontekstu popolnoma zanemarljiva.
Še zlasti, ker niso vse "ure iz Japonske" tudi narejene na Japonskem.
Še zlasti, ker niso vse "ure iz Japonske" tudi narejene na Japonskem.
Carina je vezana na uvoz, ne glede na to, kje je narejeno. Carina je po defaultu zaščita domače države, proizvidnje. Neke vrste konkurenlna kazen.
Glede mehrwersteuer for pa so meddrćavni sporazumi, to pa ne vem kako dela online, po moje samo fizično na območju tuje drćave in bi ti to potem moral prijaviti. Saj ne ve,.
Posledica obojega je, da so J ure pri nas skoraj še enkrat dražje (če predvidevamo, da so marže iste in prevoz zanemarljiv). Ker pa carine ni in ker je razlika v njihovem PD in anpšem DDV le 12% (1o vs 22%), čeprani ni tako enostavno, ker DDV se odbija po verigi - in bi moralo biti pri nas ceneje - lahko sklepamo, da je prevoz in marža trgovca pri nas 90% te raulike, torej okoli 45 odstotkov cene. Ker je prevoz zanemarljiv, torej okoli 40% vrednosti ure v SLO pobere nek EU uvoznik ali distributer in SLO prodajalec. Močno poenoatavljam, a mnogo nisem falil.
Pač, tudi tu nas nategujejo - tako da kupujte z glavo v tujini. Aja, pa jen pada, tao da je procent še bolj smepen... J roba bi morala biti tu praktično iste cene kot tam. Na J recimo so EU reči praktično isto kot pri nas, malenkost draćje, res malenkost. Pri nas pa sam nateg...
zz
Glede mehrwersteuer for pa so meddrćavni sporazumi, to pa ne vem kako dela online, po moje samo fizično na območju tuje drćave in bi ti to potem moral prijaviti. Saj ne ve,.
Posledica obojega je, da so J ure pri nas skoraj še enkrat dražje (če predvidevamo, da so marže iste in prevoz zanemarljiv). Ker pa carine ni in ker je razlika v njihovem PD in anpšem DDV le 12% (1o vs 22%), čeprani ni tako enostavno, ker DDV se odbija po verigi - in bi moralo biti pri nas ceneje - lahko sklepamo, da je prevoz in marža trgovca pri nas 90% te raulike, torej okoli 45 odstotkov cene. Ker je prevoz zanemarljiv, torej okoli 40% vrednosti ure v SLO pobere nek EU uvoznik ali distributer in SLO prodajalec. Močno poenoatavljam, a mnogo nisem falil.
Pač, tudi tu nas nategujejo - tako da kupujte z glavo v tujini. Aja, pa jen pada, tao da je procent še bolj smepen... J roba bi morala biti tu praktično iste cene kot tam. Na J recimo so EU reči praktično isto kot pri nas, malenkost draćje, res malenkost. Pri nas pa sam nateg...
zz
Zvezdica27 je izjavil:
Carina je vezana na uvoz, ne glede na to, kje je narejeno.
Naroči nekaj iz UK, kar ni "made in UK".
Obstajajo izjeme na to trditev, ni tako črno bela.
res je, a carinskega sporazuma nisem bral. Stvari so postale (na vseh področjih) tako zakomplicirane, da je skor nemogoče zadeve spremljati
zz
zz
Samael ::
Pred časom sem spraševal v tej temi glede pasčkov in jih nato naročil, preskusil vsaj nekih 15 - iz različnih cenovnih razredov. Najbolj me je za ceno (takrat je bil cca 3 eur, zdaj je nekoliko dražji), če pustimo ob strani NATO/najlon klasiko impresioniral aliexpressov "sailcloth" tip pasčka.
Kljub temu, da gre za sintetiko in da na fotkah deluje gumjasto, spodnji del daje občutek podoben brušenemu usnju. Ni pretrd, ni premehak. Občutek imam, da se roka poti manj, kot pri recimo Casio resinovih paščkih ali pa vsaj ne ostajajo potni sledovi. Po pranju ga ni treba sušiti, ne vpije tekočine.
Pred uvedbo novih carinskih dajatev sem si naredil eno manjšo zalogo le-teh, ampak bi, če bi potreboval, kupil tudi po trenutni ceni. Ker tako po občutku nošenja kot tudi vizuelno prekaša marsikateri "originalni" pašček rahlo dražje ure. Res so mi kul.
Pišem pa o tem specifično:
https://www.aliexpress.com/item/1005009...
Kljub temu, da gre za sintetiko in da na fotkah deluje gumjasto, spodnji del daje občutek podoben brušenemu usnju. Ni pretrd, ni premehak. Občutek imam, da se roka poti manj, kot pri recimo Casio resinovih paščkih ali pa vsaj ne ostajajo potni sledovi. Po pranju ga ni treba sušiti, ne vpije tekočine.
Pred uvedbo novih carinskih dajatev sem si naredil eno manjšo zalogo le-teh, ampak bi, če bi potreboval, kupil tudi po trenutni ceni. Ker tako po občutku nošenja kot tudi vizuelno prekaša marsikateri "originalni" pašček rahlo dražje ure. Res so mi kul.
Pišem pa o tem specifično:
Samael != Samuel
makucv ::
Zdravo,
en nasvet prosim.
Iščem uro za darilo za gospoda za 60 let. Recimo kak Seiko ali švicar, titan, kovinski pašček, svetlejšo, manjšo, datum in sekunde.
Budget okoli 800-1000 EUR. Uro za vsak dan, ki bo zamenjala obstoječega 40let starega seikota.
Kakšen predlog?
Katero slovensko trgovino naj pogledam?
Hvala.
en nasvet prosim.
Iščem uro za darilo za gospoda za 60 let. Recimo kak Seiko ali švicar, titan, kovinski pašček, svetlejšo, manjšo, datum in sekunde.
Budget okoli 800-1000 EUR. Uro za vsak dan, ki bo zamenjala obstoječega 40let starega seikota.
Kakšen predlog?
Hvala.
donvito ::
Zdravo,
en nasvet prosim.
Kakšen predlog?
Hvala.
https://www.timestore.si/moske-ure-seik...
tale je zelo lepa, samo ni na zalogi.
https://stentime.si/rocne-ure/moske-ure...
https://stentime.si/moski/rocne-ure?f=z...
Zdravo,
en nasvet prosim.
Kakšen predlog?
Hvala.
Za taka vprašanja so umetne pameti kar uporabne, da dobiš osnovno predstavo, kakšna je izbira. Prepiši vprašanje v Copilota ali ChatGPT in potem raziskuj dalje, oziroma za dodatne nasvete vprašaj na forumu.
Furbo ::
Glej, da bo dobro vidna/kontrastna številčnica, ponavadi vid malo peša pri teh letih.
i5-13600K, Noctua NH-D15, TUF Z790-F, 64GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX 5080 AORUS, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX 5080 AORUS, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Ko si že ravno omenil, najbolj problematičen za videti je datum. Rešitev je ura z "velikim" datumom, se pravi z dvema ločenima številkama. So pa bolj redke. OP lahko pogleda Bruno Sohnle, ni sicer "švicar", ampak "nemec", iz najbolj znanega nemškega urarskega mesta Glashutte. Ima nekaj modelov, ki ustrezajo pogojem (velikost, cena...), razen da ohišje ni iz titana.
https://www.brunosoehnle-glashuette.com...
https://www.brunosoehnle-glashuette.com...
Joze_K ::
Zdravo,
en nasvet prosim.
Kakšen predlog?
Hvala.
evo jaz (bom) sedaj "gospod" v 60 letih..
tole sem si nagledal
https://www.ippojapanwatch.com/products...
za vmes sem pa tole nabavil
https://www.ippojapanwatch.com/products...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Joze_K ()

Zgodovina sprememb…
Arey ::
Te so res neverjetno dober value za kes ja. Sicer pomoje natancnost ni nevem kaj sam whatever, zobata kolesca go brrrr.
Jože, to sploh ni slaba cena za to uro, praktično ista cena, kot da si na Japonskem. Ok, zdaj vemo, preko katere spletne strani se to da.
Imam isto, samo modro.
zz
Imam isto, samo modro.
zz
Zvezdica27 je izjavil:
Jože, to sploh ni slaba cena za to uro, praktično ista cena, kot da si na Japonskem. Ok, zdaj vemo, preko katere spletne strani se to da.
Imam isto, samo modro.
zz
Ta trgovina je zelo, zelo čudna.
Poleg formularja za kontakt imajo objavljeno le Whatsapp številko, ki je japonska. Ime podjetja je globoko skrito na koncu "Disclaimer" dokumenta, nikjer drugje ga ni, ne pri kontaktih, ne pri vračilih, nikjer. Podjetje je pa... iz Hong Konga?
Ob searchu se ime podjetja poveže z "Paradise Papers - Appleby", kar je bil leak off-shore podjetij za pranje denarja iz 2017.
Iskanje na tem istem naslovu, v istem stanovanju, najde čisto drugo "izobraževalno institucijo", ki tudi ne zgleda ne vem kaj. Potemkinove vasi so tole.
Stran niti ni do konca "narejena", pod FAQ so recimo še vsebine iz templatea, začevši z “Will your template be fully compatible with Shopify?” "Yes it will be." ...in tako do konca. Tudi nekaj drugih povezav znotraj trgovine ne dela, kažejo na neobstoječe podstrani.
Sodeč po njihovi "About us" strani, se gredo drop shipping iz Japonske. Dejansko se stran tudi nahaja na Japonskem strežniku. Domena je registrirana od 2019, kar je edino pozitivno, ime lastnika domene je japonsko. Tam je še ena japonska telefonska, Gmail naslov. Kraj na Japonskem obstaja, prav za naslov pa nisem zih, ni se mi dalo več brskat.
Malo čudna kombinacija vsega skup. Najmanj kar je tole, je čisti črni trg. Če je še kaj hujšega, nateg recimo, pa bog si ga vedi.
Jaz tu ne bi kupoval.
zadaj je Paypal - ne tvegaš nič. Za nakupe ima Paypal zavarovanja. Jaz bi kupil, a samo zato, ker je Paypal zadaj.
Sicer pa naj se sam odloči
zz
Sicer pa naj se sam odloči
zz
Zvezdica27 je izjavil:
Imam isto, samo modro.
zz
Ta trgovina je zelo, zelo čudna.
Samo če se analize lotiš na napačen način-
To je v resnici čisto OK spletna trgovina, najverjetneje "ona-man-band" nekoga, ki je pač ugotovil, da se da nekaj zaslužit s prodajo ur, ki so naprodaj samo na Japonskem.
Poguglaš za ippo japan watch in vidiš, da se precej pojavlja na različnih urarskih forumih. Kjer lahko nadaljuješ s preverjanjem, kako zanesljivi so. Najdeš jih recimo tudi na Chrono24, z zelo solidnimi ocenami kupcev.
Če bi zaupal umetni pameti (kar vem, da ti ne), bi si delo precej olajšal.
Copilot:
IPPO Japan Watch ima več znakov legitimnosti (dolgoletna prisotnost, realne zaloge, konsistentne cene, pozitivne omembe na forumih), a preverjanje je nujno, ker japonske trgovine pogosto nimajo evropskih varnostnih standardov.
IPPO Japan Watch se pojavlja na urarskih forumih (Watchuseek, Reddit r/Watches).
Uporabniki poročajo o resničnih pošiljkah, hitri dostavi in originalnih urah.
Kaj pravijo urarski forumi?
IPPO Japan Watch se omenja kot manjši, a legitimen japonski trgovec
Uporabniki poročajo o:
originalnih urah
hitri dostavi
brez težav pri carini
korektni komunikaciji
Ni poročil o prevarah.
ChatGPT
Po preverjanju IPPO JAPAN WATCH trenutno ne kaže znakov tipične spletne prevare. Jaz bi pri njih kupil, vendar z nekaj pomembnimi preverjanji — predvsem zaradi garancije, uvoza iz Japonske in morebitnih dodatnih stroškov.
Kaj govori v prid IPPO
Imajo dolgoletno spletno prisotnost; njihov profil na Trustpilotu je označen kot prevzeti/claimed profil že od maja 2020.
Trenutno imajo 523 ocen in oceno 4,5/5, od tega 79 % ocen s 5 zvezdicami. V zadnjih 12 mesecih je bilo 282 ocen.
Ocene niso samo stare: tudi avgusta 2026 so številni kupci poročali o prejetih urah, hitri dostavi in dobri embalaži.
Obstajajo tudi bolj kritične ocene, kar je pravzaprav dober znak, ker profil ne izgleda kot zbirka izključno umetno ustvarjenih 5-zvezdičnih ocen. Eden od kupcev je na primer poročal o stari garancijski kartici in umazaniji pod steklom ter težavah s komunikacijo.
Naveden je konkreten naslov podjetja v Takasakiju na Japonskem in e-poštni kontak
ChatGPT tudi opozori na glavni problem - garancijo. Vsi ti modeli ur, ki so delani izključno za japonsko tržišče, imajo garancijo, ki velja samo na Japonskem. Se pravi, da moraš uro poslati na Japonsko, kar je komplicirano (začasni izvoz) in že samo po sebi precej drago.
Da ne "zaupam" LLM-jem... to drži in ne drži. Z LLM-ji kot takimi se ukvarjam pri delu in zato vem, kako delujejo, posledično jih ne uporabljam na področjih, za katere menim, da niso primerni. Za razliko od koga drugega, ki celo veselo kopira njihov puhoglavi output, namesto da bi uporabil lastni intelekt vsaj za pogovor, ane Okapi... 
In posledično mi ne pride na misel, da bi bral tak copy-pastan crap. Z veseljem pa kako rečem s tabo, ampak za to bi se ti moralo dati komunicirati in uporabljati lastne možgane. Če se ti ne, se meni tudi ne.
Naj se vrnem nazaj na temo - meni to slamnato podjetje, ki kao stoji za to trgovino, sproži vse alarme po vrsti. Kdo sploh izdaja račune tu? Velja sploh garancija na Japonskem?
Pač trgovina kot taka ne obstaja, je le paravan za drop shipping od japonskih prodajalcev. In pri tem je čisto možno, da je še nekdo vmes, tako da dejanski prodajalec nima pojma, kam je ur bila na koncu prodana in dejanski kupec zanje sploh ni kupec, pač pa je to tisti Japonec/Kitajec tam, ki dobi račun od prodajalca, kupcu pa račune izdaja v imenu tega hongkonškega "podjetja".
To je pač v najboljšem primeru črni trg. Dejanske garancije ni, vračanja ni. V najslabšem pa bo enkrat trgovina enostavno izpuhtela, skupaj z nedobavljenimi a plačanimi naročili.
Če že kupujete tu, bodite pripravljeni na ukvarjanje z PayPalom ali chargebackom na banki in v ta namen striktno dokumentirajte odpiranje paketov (najbolje video). Če pride do tega, se boste vsaj za DDV in stroške uvoznega postopka obrisali pod nosom, za dejansko kupnino pa pač veliko sreče želim...
In posledično mi ne pride na misel, da bi bral tak copy-pastan crap. Z veseljem pa kako rečem s tabo, ampak za to bi se ti moralo dati komunicirati in uporabljati lastne možgane. Če se ti ne, se meni tudi ne.
Naj se vrnem nazaj na temo - meni to slamnato podjetje, ki kao stoji za to trgovino, sproži vse alarme po vrsti. Kdo sploh izdaja račune tu? Velja sploh garancija na Japonskem?
Pač trgovina kot taka ne obstaja, je le paravan za drop shipping od japonskih prodajalcev. In pri tem je čisto možno, da je še nekdo vmes, tako da dejanski prodajalec nima pojma, kam je ur bila na koncu prodana in dejanski kupec zanje sploh ni kupec, pač pa je to tisti Japonec/Kitajec tam, ki dobi račun od prodajalca, kupcu pa račune izdaja v imenu tega hongkonškega "podjetja".
To je pač v najboljšem primeru črni trg. Dejanske garancije ni, vračanja ni. V najslabšem pa bo enkrat trgovina enostavno izpuhtela, skupaj z nedobavljenimi a plačanimi naročili.
Če že kupujete tu, bodite pripravljeni na ukvarjanje z PayPalom ali chargebackom na banki in v ta namen striktno dokumentirajte odpiranje paketov (najbolje video). Če pride do tega, se boste vsaj za DDV in stroške uvoznega postopka obrisali pod nosom, za dejansko kupnino pa pač veliko sreče želim...
V najslabšem pa bo enkrat trgovina enostavno izpuhtela, skupaj z nedobavljenimi a plačanimi naročili.
In? "Ukvarjanje s paypalom" ni ravno ukvarjanje, ampak so to 3 kliki. Pri Paypalu ni nobenega chargebacka na banki. Sicer pa tudi chargeback ni znanstvena fantastika.
Za garancijo ti pa tudi pri vsakem izedelku posebej piše kakšna je. Seiko ima za večino modelov npr. mednarodno garancijo, torej, ti ni treba pošiljati na Japonsko ampak pošlješ v StenTime pa je.