» »

Android telefon ne dobi IP-ja

Android telefon ne dobi IP-ja

nightbird ::

Situacija je sledeča:

nabavil sem: http://www.ttc.si/165_Mrezna-oprema/67_... z namenom deljenja žične internetne povezave z smartphonom.

- probal sem več načinov in sem le delno uspešen. najprej sem probal z virtual ruterjem, vendar ni nikakor hotelo vzpostaviti brezžičnega omrežja (sem bral rešitve kaj bi bilo lahko narobe vendar ni nič koristilo :/)
- potem sem probal connectify-me pri katerem je zadeva sicer delovala, vendar vedno prihaja do nekih prekinitev in delayev (recimo pri pogovoru preko Viberja)
- sprobal sem tudi nastaviti varjanto v windowsih, da ustvariš novo brezžično omrežje, vendar to deluje samo med dvema računalnikoma
- nato sem zaj na koncu namestil originalen TP-Linkov utility za to kartico in poskusil ustvariti SoftAP, kar mi je sicer uspelo, vendar se zatakne pri dodeljevanju IP-jev, ker mobitel ga ne uspe dobiti. če se poskusim z laptopom povezati preko tega SoftAP zadeva deluje, le mobitel se ne more povezati. kaj bi lahko bil problem?

mobitelu deluje normalno wi-fi povezava, stestirano preko normalnega routerja in connectify-me (s to kartico). torej telefon normalno najde AP, opravi avtentifikacijo in ne dobi IP-ja. nekje vmes se zalomi. mi lahko kdo namigne kje bi lahko bil problem in kaj naj še sprobam?

(ps. o tem sem že spraševal v drugi temi vendar ni blo nobenega odgovora, zato nova tema)

lp

Zvezdica27 ::

lp,

povej kaj bi rad: računalo na netu in potem deli povezavo s telefonom?

Temu se reče reverse tethering.

navaden tethering (net-pon-PC) je standardiziran in dela bp.

reverse tethering je nestandardiziran in ponavadi celo onemogočen (net-Pc-fon: pc-fon preko kabla). ne vem zakaj.

Napiši točno kaj bi rad, kake so povezave, kateri telefon (model, system, je rootan?) in kateri OS na računalu. ali bi fon povezal wifi ali s kablom?

Lahko ti povem, da meni z ubuntu in rootanim androidom (2.3) ni uspelo, ker se mi ni dalo zafrkavati z reverse tetheringom. baje pa se da. Nisem poizkušal opcije, da računalo naredi AP za fon, ampak preko kabla.

zz

nightbird ::

hello, pardon, da nisem malo prej odpisal, ampak res nisem teme spremljal, ker sprva ni blo zanimanja za tole :D

torej na razpolago mam: http://www.tp-link.com/en/products/deta... in http://www.tp-link.com/en/products/deta... z OpenWrt-jem

Povezavo mam vzpostavljeno preko računalnika s kablom (zaradi Secure W2 avtentifikacije mora biti prva naprava PC), nato pa bi na računalnik (preko drugega izhoda iz mrežne) priklopil USB karto ali router in oddajal WiFi signal. Torej povezava je internet - PC - USB kartica/router - telefon (samsung galaxy ace, rootan na 2.3.7 - pač ena varjanta CM 7).

Najrajši bi da bi zadeva delovala skupaj z routerjm, ker bi mi držal bolj konstanten brezžičen signal. Ko sem se prvič igral z nastavitvami mi je celo uspelo zadevo z routerjem nastaviti. Pač povezavo lokalnega omrežja (priklop 1) sem dal na skupno rabo s povezavo lokalnega omrežja 2 (priklop 2 - uporabljen kot izhod), nastavil sem statični IP in v OpenWrt-ju iste na nastavitve vira kot pri lokalnem omrežju 2 in zadeva je celo v prvo delovala. Potem pa sem nekaj zjebal ko sem nastavljal WiFi in od tedaj naprej mi ne uspe tega več vzpostaviti.

Mogoče ostanejo kake nastavitve kje v registru winsov za stare povezave in bi jih moral pred novimi nastavitvami zbrisati? Ali naj kako drugače to sprobam narediti?

Za reverse tethering pa še nisem slišal :/ kaj to pomeni in kaj točno s tem narediš?

Zvezdica27 ::

googlaj za reverse tethering, sicer sem ti pa napisal.

Kar moraš ti narediti je samo, da daš wireless USB stick v AP in to je to (googlaj) in se povežeš s telefonom na wi-fi kot na katerokoli mrežo. To ni tethering v nobenem smislu,

To še nisem probal, a bi moralo delati iz prve, daj vse na auto in čao. Sicer pa brez potrebe kompliciraš, router naj se direkt priklopi na net (ne vem kaj maš, al maš skupaj v modemu ali imaš posebej) in potem pc in fon na to.

Če pa moraš komlicirati, s epa igraj,

zz

zz

nightbird ::

hehe, sploh nimam namena komplicirati. če bi šlo, bi ruter takoj priklopil na omrežje. ampak kot sem napisal je problem v avtentifikaciji, ki pa jo v primeru priklopa routerja direkt na omrežje mora on opraviti! kar pa je rahlo komplicirano naštimati. še posebaj, če nisi vešč OpenWrt-ju tako kot jaz.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

IPTV Siol TV na računalniku (žično+brezžično)

Oddelek: Omrežja in internet
163971 (3097) Tiash
»

Speed test na GSM-u v redu, PC slabo

Oddelek: Omrežja in internet
6577 (541) Konlov
»

Wireless TP-Link N600WDR 3600 - problem

Oddelek: Omrežja in internet
141000 (805) amacar
»

TP-Link TL-WR941ND ali Linksys WRT54GL

Oddelek: Kaj kupiti
153752 (2650) andrej_andro
»

wi-fi oddajnik

Oddelek: Omrežja in internet
143632 (2858) lenart0

Več podobnih tem