» »

Ekvador podelil azil Julianu Assangeu

1
2
»

metalc ::

Ekvador ima menda zgradbo veleposlaništva najeto od nekega Angleža. Lastnika morajo le nekako prepričati, da z zakonsko določenim odpovednim rokom odpove to pogodbo, ko se Ekvadorci preselijo na novo lokacijo, morajo v vsakem primeru čez nesporno britansko ozemlje....

PaX_MaN ::

leiito je izjavil:

At a press conference on Wednesday, Patiño released details of a letter he said was delivered through a British embassy official in Quito, the capital of the South American country.

The letter said: "You need to be aware that there is a legal base in the UK, the Diplomatic and Consular Premises Act 1987, that would allow us to take actions in order to arrest Mr Assange in the current premises of the embassy."

It added: "We need to reiterate that we consider the continued use of the diplomatic premises in this way incompatible with the Vienna convention and unsustainable and we have made clear the serious implications that this has for our diplomatic relations."

Ni pa pokazal tapravega pisma?
Fishy tole, zlo fishy. :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PaX_MaN ()

Kurzweil ::

Zanimivo bo tale epilog. Kristalno jasno je da ZDA - Anglija - Švedka nebo popuščala. Pred trenutki sem zasledil tale neodstopanja Švedske, ki jasno kažejo na namen oz. dogovor med temi državami. Žalostno je da sem imel vsa ta leta Švedsko za neko top državo v večini pokazateljev, na takle način se je že pokazala ena črna pika...

Imam občutek, da bo Assange gnil v tej ambasadi, kot da bi bil v zaporu, dokler ne bodo angleži uveljavili eno izmed stvari, ki jo imajo na svoji stran. Torej zastarel zakon da ambasado preprosto rezveljavijo če se bolj kmečko izrazim, da pač čakajo da se pojavi zunaj te zdradbe, ali... kalkulacij je še nekaj. Sem mnenja da Assange Ekvadorja v svojem življenju videl nebo, na žalost!

leiito ::

Ampak to kakšen je Wikileaks ali Assange s tem nima zveze.

PaX_MaN ::

Pred trenutki sem zasledil tale neodstopanja Švedske, ki jasno kažejo na namen oz. dogovor med temi državami.

Tale link je poln lulzov.
Za "judiciary system" se mi zdi, da tožilstvo lih ne spada vmes. Telekonferenčno pa "rutinsko" verjetno izprašujejo (varovane) priče in strokovnjake.
Zakaj bi sploh pristali na to, če pa že majo veljavno izročitev?
Glede "zagotovil" pa ... čudno da ni rekel da bo prišel, če mu zagotovijo da mu ne bodo sodili za kar ga hočejo zaslišat.:))

alexa-lol ::

Kako pa vejo, da je Assange sploh še v ambasadi. Kaj če so ga že pred dvemi mesci pretihotapil ven.

Poldi112 ::

NeMeTko je izjavil:


Assange je na najbolj grdi način zlorabil Manninga za lastno promocijo, saj ni poskrbel, da se nebi moglo razkriti izvora informacij. S tem je prekršil eno najbolj osnovnih načel novinarske etike. Ampak Assange takointako ni novinar, z etiko je pa že tako skregan na celi črti, sprva kot hacker, kasneje kot ....recimo pohotnež.


Bedarija. Assange je čisto dobro poskrbel, da je bil Manning anonimen. Zakaj bi bil Assange kriv, da je šel debil (Manning) razlagati okoli, da je on leakal dokumente.

Zdaj se mu pa lepo opraviči.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Poldi112 ()

poweroff ::

NeMeTko je izjavil:


Assange je na najbolj grdi način zlorabil Manninga za lastno promocijo, saj ni poskrbel, da se nebi moglo razkriti izvora informacij.

V resnici je bil Manning rahlo naiven in nespreten. Recimo ni vedel, da je treba trdi disk trajno prepisati večkrat:

Johnson testified that he found two attempts to delete data on Manning’s laptop. Sometime in January 2010, the computer’s OS was re-installed, deleting information prior to that time. Then, on or around Jan. 31, someone attempted to erase the drive by doing what’s called a “zerofill” — a process of overwriting data with zeroes. Whoever initiated the process chose an option for overwriting the data 35 times — a high-security option that results in thorough deletion — but that operation was canceled. Later, the operation was initiated again, but the person chose the option to overwrite the information only once — a much less secure and less thorough option.

All the data that Johnson was able to retrieve from un-allocated space came after that overwrite, he said.


www.wired.com/threatlevel/2011/12/manni...

Oh, yes. Disk enkrat prepisan z nulami so obnovili. Nekaj, kar se je dolgo časa verjelo, daje nemogoče.
sudo poweroff

donfilipo ::

Tkole mamo:)

Benigni narcis se odloči rešiti svet, tako da razkrije slabo zavarovane svinjarije oblastnikov, med drugimi tudi Pentagona.

To mu najbolj uspe z videom, ki pokaže, da par mladih juncev, težko ali nikakor ne zmore realno obvladati tehnične zverine, kot je helikopter Apache, brez da bi se jim pri vsem tem tresla rit in ne bi ravnali, kot je običaj v videoigricah. Identifikacija in realna nevarnost ni predmet.

Ok. Je kaj spremenil? Je kaj dosegel. Ali smo vsi, ki znamo klikati s tremi sivimi celicami to vedeli, že od slik iz Vietnamske vojne naprej? No nekaj je pa le dosegel. Gor rastejo nove generacije, ki rabijo bolj polne sveže slike in realnejšo informacijo, kot je videoigrica,...pa četudi,...ali zlasti, če so iz dežel, kjer se zdi da tehnika in veliki brat preprečujeta, da bi kdaj realno bili žrtve.

In kako ga bo veliki brat kaznoval? Ha. Ker je porival tudi po Švedski, si cijaši navrtali, da bi ga nemara lahko obsodili za posilstvo. Zdaj, če bi po celem svetu veljala tako huda v jedru feministična zakonodaja, glede konsenza in varnega seksa, bi bilo v preiskavi več od polovice moških sveta,...me pa zanima,...ali so s tako taktiko uspeli zmanjšati realna posilstva in epidemije spolnih bolezni?

In še na koncu. Kar je za jupitra ni za junca so rekli.
Še enkrat ponavljam, da je bil v tem primeru Jupiter vendarle Assange, da je kaj takega izvedel in je sposoben izvesti, je zagotovo potrebno nekaj narcizma,...ampak junci so pa vseeno izpadli najprej američani, ki so v Iraku iskali štumfe od Huseina, ki so bili edino kemično orožje v Iraku8-)...in potem po njih vsi mi, ki slepo sledimo nekemu planu, ki že res navidez zagotavlja EUsarijcem nekakšno stalno nadvlado v svetu, ampak če pa pogledamo globlje, pa realno obeta samo popoln crash!
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Looooooka ::

bla bla.nic ni dosegel.NIC.
Razkrivati "javne skrivnosti" na lastno skodo na tko majhnem planetu kot je Zemlja je pac neumno.
Ne bo heroj.Ne bo sel v zgodovino in ze danes nobenega ne briga zanj.
Vsi sledijo samo se zaradi Big Brother efekta.Pranje perila je pac dobra zabava.Ce ni josk so to pac depeše.Isto sranje za gledalce.
Vazno da nekdo na koncu dneva "najebe".
Zdej bo najebal on. Cez par let ga bo nekdo oponasal. Vse kar jih caka je clanek na wikipediji....zacasna zaostritev varnostnih razmer in potem vse naprej po starem.
Ker se clovestvo pac ne uci iz napak.
Nothing to see here. Move along.
Edina novica je lahko samo se posnetek seksa...potem bodo pa spet Kardashianovi(se opravicujem fanom ce sem slucajno narobe napisal) in Snooky na dnevnem redu.

Mehmed ::

NeMeTko je izjavil:

Tudi na Vikileaks se da gledati z drugimi očmi.

Dokler ni tisti američan Manning, ki zdaj za svoje 'zasluge' gnije v zaporu, Assangu dostavil depeše in ostalo dokumentacijo, je komajda kdo vedel za Vikileaks.

Assange je na najbolj grdi način zlorabil Manninga za lastno promocijo, saj ni poskrbel, da se nebi moglo razkriti izvora informacij.


Ok, sej Assange dozira te informacije kakor njemu ustreza, samo Manninga ni on namocil.

Ni mi pa jasno kako imajo anglezi to urejeno; a ni ponavadi veleposlanikov avto enako suveren kot ambasada? Vsaj do letalisca ne bi smel imeti tezav.

donfilipo ::

Ne bo heroj.Ne bo sel v zgodovino in ze danes nobenega ne briga zanj.


NI čisto res, čeprav je cinizem na mestu.

Koliko Hasanov in Arielov:) so Švedi obsodili zaradi posilstva podobne sorte,...ali vsaj preganjali? Zabole nas ravnina do naslednje galakcije8-) V primeru Assangea, pa kar nekaj glav tolče z glavo v zid in se sprašuje ne samo neumna...pač pa tudi prava vprašanja!

Namreč ne to, s koliko švedskimi devicami8-) je spal blondinec, ...ampak recimo, ..ali je prav, da vojaški kompleks s svojimi lovkami zaradi čistega lastnega profita, ne samo pridela triljone luknje v marjanski budžet, ...ampak tudi, ..ali so nedolžne žrtve, pri vsem tem početju res popolnoma nepomembne?

Ja joške Kardashianove so mamilo...ampak saj je devica hitro na razpolago za jojsytick8-) Večini kljub temu ostane dovolj časa, da malo pogleda preko velikega joška. Vprašanje je samo, ali jim ostane dovolj pameti8-)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

Okapi ::

Ne bo heroj.Ne bo sel v zgodovino in ze danes nobenega ne briga zanj.
Če bi vsi razmišljali tako, kot razmišljaš, bi imeli še vedno sužnjelastniški sistem. Spartakov upor je propadel, ampak njegov vpliv se čuti še 2000+ let pozneje. Napredek človeštva temelji na posameznikih, ki gredo na svojo škodo z glavo skozi zid.

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

uio ::

NeMeTko je izjavil:

Fishy zgodba ali ne - o tem naj razsodi sodišče, če je že enkrat do tja prišlo.

Drugače pa je samovšečni pohotnež najprej 'podrl' parlamentarko in največjo feministko na Švedskem, kakšen dan za tem pa še njeno kolegico.

Ko sta ena za drugo izvedeli, se je rodila ta 'zgodba' o tem, da se ju je brez privolitve lotil brez kondoma (eno naskočil v spanju, pri drugi si ga je pa snel sredi akcije, kar je opazila šele na koncu).

Ali se je pri tem šlo za zlonamerno babje maščevanje pohotnežu, ali je vsa stvar resnična, in bi se morda še zmazal, če ženski nebi zvedeli ena za drugo, o tem naj razsoja sodišče.

Največji problem si je verjetno nakopal že s tem, da ne gre za neko navadno Johanno, ampak za osebo iz političnega življenja.


Ja seveda zato ma zdej una otroke a ???

uio ::

NeMeTko je izjavil:

Tudi na Vikileaks se da gledati z drugimi očmi.

Dokler ni tisti američan Manning, ki zdaj za svoje 'zasluge' gnije v zaporu, Assangu dostavil depeše in ostalo dokumentacijo, je komajda kdo vedel za Vikileaks.

Assange je na najbolj grdi način zlorabil Manninga za lastno promocijo, saj ni poskrbel, da se nebi moglo razkriti izvora informacij. S tem je prekršil eno najbolj osnovnih načel novinarske etike. Ampak Assange takointako ni novinar, z etiko je pa že tako skregan na celi črti, sprva kot hacker, kasneje kot ....recimo pohotnež.

Druga nnedopustnost, ki si jo je Assange dovolil, da bi sebe promoviral, je bila preuranjena objava dokumentov, brez da se odstrani določene podatke, s čemur je neposredno ogrozil življenja nedolžnih ljudi. Verjetno ne bomo nikoli izvedeli, koliko ljudi je bilo aretiranih v 'nedemokratičnih državah' na osnovi podatkov, ki jih je Vikileaks objavil.

Jaz osebno ne bom nikoli verjel, da je Assange zasledoval kakršnekoli 'plemenite' cilje, ampak sem vse bolj trdno prepričan, da se gre za arogantnega samovšečnega tipa, ki gre tudi preko trupel, da bi sebe postavil v soj žarometov.

Da le ni vse tako idealistično pri Vikileaks, kot bi to nekateri radi verjeli, dokazujejo že spori znotraj same ekipe Vikileaks.

Dej no ne blesari, dokumenti niso prisli ven necnzurirani tko kot ti pravs. če bi pa res hotl, bi lahko pa tiralico naredil za razkritje tajnih podatkov pa niso ker je preveč direkt.Čepav se je tudi to s posilstvom izaalo za direkt ker so mediji spremlal zadevo.

Pyr0Beast ::

Zgubljate fokus.

Tajni dokumenti bi že iz principa morali biti javni. Ko se gre o pobijanju/kaznovanju/mučenju ljudi ma da ni karkoli skrito.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Bellatrix ::

People are quick to judge and slow to correct themselves.

73837 ::

Vsem kratkovidnežem, ki so najbolj glasni v tej temi, polagam tole v razmislek (Vir: Wikipedia):

First they came for the communists,
and I didn't speak out because I wasn't a communist.

Then they came for the trade unionists,
and I didn't speak out because I wasn't a trade unionist.

Then they came for the Jews,
and I didn't speak out because I wasn't a Jew.

Then they came for me,
and there was no one left to speak out for me.


Če pa spadate v video-generacijo in imate težave z branjem tekstov, daljših od 160 znakov, se lahko poslužite videa z enakim sporočilom:
Re-gaining Unconsciousness - NOFX

Če pa morebiti kdo ne zmore razumeti sporočila - na kratko:
Potrebno se je boriti, podpreti tudi druge, ne samo gledat na svojo rit, sicer bodo slej ko prej prišli tudi po vas, s takšnim ali drugačnim izgovorom.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 73837 ()

morbo ::

Ekvador ("hibridni režim") brani demokratične svoboščine pred svetilniki demokracije: ZDA, VB, Švedska... :))

btw, baje ga bodo iz države poslali po pošti.

Daedalus ::

Dajo ga v diplomatsko vozilo, na trajekt, na celino, do kake ne-EU članice, od tam pa na avijon "domov".
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

amigo_no1 ::

Avion pa med poletom nekje nad Atlantikom Ameriški lovci "preusmerijo" ZDA.
Ali se zgodi kakšna okvara motorja / prileti kakšen SAM/GTAM raketa, ker so ravno na tem območju imeli vojaške vaje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

Kandidat ::

73837 je izjavil:

Vsem kratkovidnežem, ki so najbolj glasni v tej temi, polagam tole v razmislek (Vir: Wikipedia):

First they came for the communists,
and I didn't speak out because I wasn't a communist.

Then they came for the trade unionists,
and I didn't speak out because I wasn't a trade unionist.

Then they came for the Jews,
and I didn't speak out because I wasn't a Jew.

Then they came for me,
and there was no one left to speak out for me.


Če pa spadate v video-generacijo in imate težave z branjem tekstov, daljših od 160 znakov, se lahko poslužite videa z enakim sporočilom:
Re-gaining Unconsciousness - NOFX

Če pa morebiti kdo ne zmore razumeti sporočila - na kratko:
Potrebno se je boriti, podpreti tudi druge, ne samo gledat na svojo rit, sicer bodo slej ko prej prišli tudi po vas, s takšnim ali drugačnim izgovorom.



To sporočilo mi je načeloma všeč, vendar se mi zdi malo naivno. Kdo so "oni"? Ali so to kar neke mistične sile iz ozadja. Ne. V resnici so "oni" navadni ljudje in lahko boš tudi ti ali jaz kdaj med njimi. Pomisli še malo o drugi strani medalje. Resnica ni nikoli črno-bela.

kuglvinkl ::

"Oni" so Adolfi Eichmani.

Kandidat ::

Ma a ni noben gledal tastare serije Nikita (prosim ne se obešat na omembo te konkretne serije, gre se za klasično podtalno organizacijo z zelo velikimi pooblastili). Če bi Pentagon res hotel Assangea bi ga tudi dobil - seveda ne direktno in pred očmi javnosti. Ampak bi ga dobili in ga raztrgali košček za koščkom, dokler ne bi izdal vseh sodelovcev. Nato bi uničili še njih. Simple.

Zato pomoje sploh ni zelo pomemben, ampak je le nek reality show.

Teorija zarote gor ali dol, ampak, če ta klovn Assange zares zafrkava ZDA, potem velja v svetu teorija antizarote. Kajti tako gnila pa že ne more biti ZDA, oziroma njeno vodsvto. Ali pa Assange kljuva v povsem nepomembne stvari in se ZDA voditelji samo smejejo.

73837 ::

Kandidat je izjavil:

73837 je izjavil:

Vsem kratkovidnežem, ki so najbolj glasni v tej temi, polagam tole v razmislek (Vir: Wikipedia):

First they came for the communists,
and I didn't speak out because I wasn't a communist.

Then they came for the trade unionists,
and I didn't speak out because I wasn't a trade unionist.

Then they came for the Jews,
and I didn't speak out because I wasn't a Jew.

Then they came for me,
and there was no one left to speak out for me.


Če pa spadate v video-generacijo in imate težave z branjem tekstov, daljših od 160 znakov, se lahko poslužite videa z enakim sporočilom:
Re-gaining Unconsciousness - NOFX

Če pa morebiti kdo ne zmore razumeti sporočila - na kratko:
Potrebno se je boriti, podpreti tudi druge, ne samo gledat na svojo rit, sicer bodo slej ko prej prišli tudi po vas, s takšnim ali drugačnim izgovorom.



To sporočilo mi je načeloma všeč, vendar se mi zdi malo naivno. Kdo so "oni"? Ali so to kar neke mistične sile iz ozadja. Ne. V resnici so "oni" navadni ljudje in lahko boš tudi ti ali jaz kdaj med njimi. Pomisli še malo o drugi strani medalje. Resnica ni nikoli črno-bela.


Oni so v tem primeru vlade in korporacije, ki imajo neskončni vir denarja in neskončne resurse, ki ga prispevamo prav mi davkoplačevalci (pregleda nad tem kaj plačujemo pa nimamo).

Razmislite, kdo tukaj zares smrdi. Vsaj zame ima takšen posameznik, ki je razkril in opozoril na umazanost politike, večjo kredibilnost. Argumenti tipa "kar naj zaprejo kriminalce bomo bolj varni" pa vodijo k mojemu citatu. Za vsakega od nas se najde predalček, kamor nas lahko umestijo, označijo za državne sovražnike, kasneje pa kriminalizirajo.

Mehmed ::

Kandidat je izjavil:


Zato pomoje sploh ni zelo pomemben, ampak je le nek reality show.


Sploh ni tako komplicirano. Ce ga ubijes, naredis mucenika iz njega.
Ce ga vrzes v kak guantanamo, naredis zgled iz njega. Mogoce pa se kak info dobis.

matjazx ::

Ja verjetno so se naučili kaj ne naredit na primeru Che Guevare.

donfilipo ::

Tudi ta primer gre skozi pravne mlin in zakone.

Pištola in poziv na dvoboj ali tiralica, se lahko izda samo v primeru, da bi Assange jasno pokazano bil terorist. Dokazati bi mu jasno morali recimo, da je sodeloval pri pobojih nedolžnih, zaveznikov, ali celo US Army. Mali poizkusi so bili, ampak precej neprepričljivo.

Je res, da ameriške agencije (kot tudi druge:), sodelujejo z najbolj mračnimi kriminalci sveta in tem se lahko na namig zgodi napaka8-), ampak saj tudi Assange ni tako neumen, da po novem ne bi nekako skrbel za osnovno varnost.

Che Guevarra je morda izučil 6 nadarjenih desnjakov, večini pa še vedno prihaja, ko gledajo sliko umorjenega Che-ja8-)
Pa še nekaj je. Che je bil klasičen gverilec, partizan in ker je tudi moril baje nedolžne, ...terorist, po današnji kvalifikaciji.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

Gladi ::

Pred kratkim je bil v Oni intervju z neko Kubanko in si lahko preberete kakšno mnenje imajo Kubanci o Che ju. Slabo. Mogoče beseda slabo ni primerna, prej zaničevalno. Seveda so ga pa razni komunistki po svetu razglasili za velika borca, seveda pa ironično sami niso izkusili tega prečudovitega sistema.

Baje je bil naš tito tud nezločinska oseba. Če vrjameš v vrtne palčke, seveda.

donfilipo ::

Well razen o razkošnosti mulatske lepote,:)) tudi cel svet nima dobrega mnenja o Kubi.

Ker pa je socializem Kube padel zaradi blokad in splošne neuporabnosti takega sistema v veliko revščino, to dejatvo mora nadoknaditi z uporniškim anti-imperialističnim mitom.

Kuba je diktatura. Socialistična. In grdo govoriti o Castru, ali Che-ju, je blatiti socializem:).

Možno celo je, da je nekako v simbolnem, prišel v konflikt mit o Castru in Che-ju. Dva velika enakovredna nekako ne gre. Šlo je samo v birokratski praksi doublethinka:). In Che kot mrtev heroj. Ko bo mrtev še Castro, je pa socialističnih mitov konec8-)

No na drugi strani pa moram povedati po pravici, da sem podoben mit (Titov:) doživel, parkrat so me tudi policioti pretumbali, parkrat grozili aparatčiki, ...pa vendar trdim, da mit nardonega heroja, ki se je uprl nacizmu, taboriščem in na drugi strani imperializmu in celo Stalinu, v praksi pretehta grozno resnico o zločinu nad civili, po koncu vojne. Torej zločin ni bil ravno javno vsak dan razglašan, trdim pa, da tudi vojna nedotakljiva tajna ni bil. Da je to danes vedno bolj (poudarjan!), je zasluga na eni strani ponovne moči RKC, (domobranstva:) na drugi strani pa liberalizacije družbe.

No Tito, Castro in Che so dejansko tudi pobijali ideološke nasprotnike. Včasih so imeli tehtne razloge, včasih pa se pokaže, da so bili samo pijani in zlobni, ...ali enostavno revolucionarno stekli.

Assange ni ubil nikogar. Uprl se je na povsem drugačen način in v jedru skuša razkrinkati diktatorske ubijalske elemente, ki so skriti v vseh sistemih. Tudi nemara, v tako samohvaljeni demokraciji USA. To pa zadeve vendarle malo spremeni, čeprav je jezen en in isti imperator.

Primera radi...recimo da je bil Barabas, judovski upornik proti imperiju, ki je pobijal in ropal....Jezus pa nekakšen nov judovski prerok, ki je pomenil prej simbolično grožnjo imperijo in ni pobijal...vsaj za časa življenja ne8-) Pa vseeno je imperij oba pribil na križ in bog nekako razumel in oprostil.

Odmah mu je bilo jasno zašto greše8-)

No hudiču pa seveda tudi:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

genesiss ::

Assange bo dal izjavo: http://reuters.livestation.com/demo
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Assange išče ekvadorski azil

Oddelek: Novice / NWO
4814437 (9345) MrStein
»

Ekvador bi Assangea pod svojo zaščito poslal na Švedsko

Oddelek: Novice / NWO
175885 (4244) Icematxyz
»

Ekvador podelil azil Julianu Assangeu (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / NWO
8027499 (24107) genesiss

Več podobnih tem