Forum » Loža » Digitalni certifikat
Digitalni certifikat
kanko ::
Pozdravljeni.
Imam (veljavni) certifikat hranjen na smart kartici. Če grem na edavki, mi napiše napako da nisem izbral potrdila in mi svetuje naj "[...] iz seznama digitalnih potrdil izberite ustrezno potrdilo.".
Problem je, ker se mi ta seznam sploh ne prikaže! Na drugem računalniku gre vredu, na tem pa ne. Moram mogoče kaj nastavit v FF ali WinXP? Mora biti kak poseben service zagnan?
Hvala!
EDIT: Windows ga zazna koliko vidim -- v Certificates je lepo prikazan in pravi da je veljaven.
Imam (veljavni) certifikat hranjen na smart kartici. Če grem na edavki, mi napiše napako da nisem izbral potrdila in mi svetuje naj "[...] iz seznama digitalnih potrdil izberite ustrezno potrdilo.".
Problem je, ker se mi ta seznam sploh ne prikaže! Na drugem računalniku gre vredu, na tem pa ne. Moram mogoče kaj nastavit v FF ali WinXP? Mora biti kak poseben service zagnan?
Hvala!
EDIT: Windows ga zazna koliko vidim -- v Certificates je lepo prikazan in pravi da je veljaven.
- spremenilo: kanko ()
sloxl8 ::
Je v FF omogočen Master Password? Če ni, se ti okno za izbiro certifikata ne prikaže, ko stran od brskalnika to zahteva.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: sloxl8 ()
Master Password ni bil določen, ampak dobim isto napako tudi ko je.
Btw, morem certifikat uvozit v FF slučajno? Ali se to samo uvozi/zazna?
Btw, morem certifikat uvozit v FF slučajno? Ali se to samo uvozi/zazna?
sloxl8 ::
Moraš ga uvozit, razen če si npr. po namestitvi sistema le prekopiral celotno mapo FF.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: sloxl8 ()
Hmm, FF ne podpira uvoza X.509 fajlov, ampak samo PKCS12? Jaz namreč lahko izvozim certifikat samo kot X.509.
EDIT: pardon, napačni zavihek sem gledal.
EDIT: pardon, napačni zavihek sem gledal.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kanko ()
Še vedno ista napaka v FF, ampak v IE pa dela...
Bom kar IE uporabil. Kaj je najhujše, kar se lahko zgodi?
Bom kar IE uporabil. Kaj je najhujše, kar se lahko zgodi?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Backup in uvoz SIGEN-CA certifikataOddelek: Omrežja in internet | 13247 (2136) | kow |
» | Prevzem certifikata sigenca v WIN 10 (strani: 1 2 )Oddelek: Informacijska varnost | 20885 (17450) | MrStein |
» | Prevzem digitalnega potrdila KDP - težaveOddelek: Omrežja in internet | 4589 (4486) | fosil |
» | sigenca in firefoxOddelek: Programska oprema | 3813 (3545) | cuso |
» | KlikNLB, FF, IE, Linux, Windows -> težaveOddelek: Programska oprema | 4472 (4084) | boriss |