Forum » Pomoč in nasveti » Dodajanje slik na internet
Dodajanje slik na internet
mayhem ::
Pozdravljeni...
Zanima me kako pomanjšate sliko, da ostane še zmeraj ostra.
Namreč jast pomanjšam sliko in ko jo dam na internet ni več tako ostra, ko pa gledam druge slike na isti internetni strani so pa zelo ostre.
Na mojem računalniku je pa slika OK pred pomanjšanjem.
Nekatere strani imajo max 500kb velikost druge strani pa 300kb velikost za dodajanje slik na portale.
Prosim, če mi gdo razloži kako, do take velikosti z dobro ostrino.
Čeprav lahko dam sliko tudi 1MB bo samo pomanjšalo ampak ne naredi dobro... spet ni neke ostrine in barv, kaj vem ?
Hvala vnaprej.
Zanima me kako pomanjšate sliko, da ostane še zmeraj ostra.
Namreč jast pomanjšam sliko in ko jo dam na internet ni več tako ostra, ko pa gledam druge slike na isti internetni strani so pa zelo ostre.
Na mojem računalniku je pa slika OK pred pomanjšanjem.
Nekatere strani imajo max 500kb velikost druge strani pa 300kb velikost za dodajanje slik na portale.
Prosim, če mi gdo razloži kako, do take velikosti z dobro ostrino.
Čeprav lahko dam sliko tudi 1MB bo samo pomanjšalo ampak ne naredi dobro... spet ni neke ostrine in barv, kaj vem ?
Hvala vnaprej.
lebang1 ::
Pojdi na shrani.si,
pa tam naložiš sliko, klikneš dodatne možnosti, pa pomanjšaš na X pikslov.
Pa ti da povezavo za forume itd...
lp
pa tam naložiš sliko, klikneš dodatne možnosti, pa pomanjšaš na X pikslov.
Pa ti da povezavo za forume itd...
lp
Ja to razumem ampak jast ne shranjijem na shrani.si ali, kje drugje ter potem linkam slike.
Pošiljam slike na slofoto in tuje web strani, kjer moram iz svojega računalnika naložiti sliko v velikosti, kot sem zgoraj opisal naprimer max 500KB ali 300KB.
Tako, da ta slika naj bi ostala ostra katero pomanjšam iz originala na mojem računalniku in tako potem naložim naprej na bilokakšno stran.
Hvala vnaprej.
Pošiljam slike na slofoto in tuje web strani, kjer moram iz svojega računalnika naložiti sliko v velikosti, kot sem zgoraj opisal naprimer max 500KB ali 300KB.
Tako, da ta slika naj bi ostala ostra katero pomanjšam iz originala na mojem računalniku in tako potem naložim naprej na bilokakšno stran.
Hvala vnaprej.
Lep pozdrav.....
lebang1 ::
ja,
lahko tisto sliko potem na shrani.si shraniš na računalnik :)
Drugače pa npr. z photoshopom spremeniš velikost slike,
pa raznorazni programi...
Še z microsoft office programom za slike se da.
lp
lahko tisto sliko potem na shrani.si shraniš na računalnik :)
Drugače pa npr. z photoshopom spremeniš velikost slike,
pa raznorazni programi...
Še z microsoft office programom za slike se da.
lp
axee ::
S čim spreminjaš velikost slik? Glej, da je kvaliteta JPEG-a 100%, če hočeš še malce ostrine izberi še output sharpening ampak ponavadi to vse še pokvari..
Velikost naj bo tudi tako velika, kot je dovoljeno na forumu, morda ti brskalnik čudno spreminja velikost fotografij. Lažja rešitev je enostaven majhen "thumbnail", ki je linkan na večjo sliko, ki se odpre v ločenem oknu. To se da simpel z BB kodami na skoraj vsakemu forumu.
Velikost naj bo tudi tako velika, kot je dovoljeno na forumu, morda ti brskalnik čudno spreminja velikost fotografij. Lažja rešitev je enostaven majhen "thumbnail", ki je linkan na večjo sliko, ki se odpre v ločenem oknu. To se da simpel z BB kodami na skoraj vsakemu forumu.
skyline ::
Za vsak portal posebej poglej omejitve glede dimenzij in velikosti v kB in fotko shrani temu primerno. Če je prevelika, jo portal ob uploadu sam na novo prekodira in izgubiš na kvaliteti.
Kar se ostrine tiče, moraš ob zmanjševanju fotk v večini primerov fotko rahlo poostrit. Vedno fotko najprej pomanjšaj in šele nato čez spusti sharpening.
Kar se ostrine tiče, moraš ob zmanjševanju fotk v večini primerov fotko rahlo poostrit. Vedno fotko najprej pomanjšaj in šele nato čez spusti sharpening.
No najboljša varijanta je, da najprej pomanjšam sliko v photoshopu takole.... Pixel dimensions / Width 1100 ali 900 Pixels z resolucijo 300 pixels ter nato shranim, kot save for the web in z drsnikom prilagodim sliko v KB glede velikosti, katero zahtevajo različne internetne strani.
Tako se boljše obnese, kot pa, da bi, kar direkno pomanjševal original sliko z save for the web. Ostrina ostane :)
Hvala vsem za pomoč..............
Tako se boljše obnese, kot pa, da bi, kar direkno pomanjševal original sliko z save for the web. Ostrina ostane :)
Hvala vsem za pomoč..............
Lep pozdrav.....
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Naučimo se vstaviti sliko (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 22422 (374) | Yossarian |
» | shrani.si (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 10853 (2608) | njyngs |
» | Dober host za slike (alternativa shrani.si)Oddelek: Loža | 6274 (3060) | le3t |
» | Program za izrezovanje določenih predmetov....Oddelek: Programska oprema | 6610 (5748) | Route66 |
» | Problem z digitalnim okvirjem.Oddelek: Pomoč in nasveti | 1755 (1560) | Heaven |