» »

Crash problem z Toshiba Qosmio x770

Crash problem z Toshiba Qosmio x770

clawfingaz ::

Lep Pozdrav !

Imam problem z prenosnikom Toshiba Qosmio X770. Racunalnik dela brezhibno dokler na zazenem kakih iger. Cez nekaj casa ko igram se mi racunalnik cist sesuje in ga ne morem vklopit kakih 15-20 min pol pa ga spet lahko vklopim . Ker je po mojem mnenju je to povezano z graficno kartico al pa z necim kar se zelo segreva sem si z neta poteno nek programcek ki ti meri temperatura na grafici pa na pracesorju in sem pol mal testiral. V mirnem stanju recimo v desktopu ko nimam nic vkljopjeno mam na graficni okrog 60 stopinj in na prav tako procesor skace od 60-70 stopinj. KO pa vklopim kako igro ( v mojem primeru sem testiral League Of Legend ( ki ni tako zahteven spil )in se mi je na gravicni povecalo na 90 dop 95 stopinj pol pa je crashno procesorji so bli okrog 80 stopinj . Zdaj nevem ce je to prevroce za graficno kartico da ima 90+ stopinj ali je to kak drugi problem . Malo sem surfal po googlu pa sem zasledil da imajo doloceni podobne probleme in pisejo ,da je to problem z biosom eni pisejo da ima to toshiba nek problem Nvidia driverji tako da nevem in sem se obrno na ta forum , ce bi kdo slucajno imel kak nasvet.

Sam da povem se to da se mi je to zacelo dogaja kaki mesec al pa dva po tem ko sem na novo nalozil windowse in mogoce nisem kaj dobro nastavil graficne ipd . Zato me se zanima ce obstaja kaki log v katerem pise zakj se je racunalik sesul .

Se podatki racunalnika ( sorry nisem naso v slo jeziko zato sem pastal nemskega ):
Prozessor type : IntelŸ Core™ i7-2630QM Prozessor
Taktfrequenz : 2,00 / 2,90 Turbo GHz
Front Side Bus : 1.333 MHz
3rd level cache : 6 MB

Standard : 8.192 (4.096 + 4.096) MB
max. Erweiterbarkeit : 8.192 MB
Technologie : DDR3 RAM (1.333 MHz)

Typ : NVIDIAŸ GeForceŸ GTX 560M mit CUDA™ Technology
RAM : 1536 MB dedizierter VRAM. Verfügbarer Grafikspeicher erweitert mit Systemspeicher, durch TurboCache ™ Technologie, bis zu 4095 MB mit 8 GB installiertem Arbeitsspeicher wie in der NVIDIA Systemsteuerung angezeigt (mit vorinstallierten 64-Bit-Betriebssystem).
RAM Typ : GDDR5 Video RAM (verfügbarer Video RAM und Arbeitsspeicher kombiniert)
Angeschlossener Bus : PCI ExpressŸ
pa to se direkten link : Toshiba Qosmio X770-107

Za nasvete se v naprej zahvlajujem .

LP Peter

dustphoenix ::

Probaj ga spihat, pri režah, lahko da je zaprašen (odvisno kolko je star).
Če obstaja update biosa (kar sicer dvomim da bi bila težava), ga najdeš tu:
http://eu.computers.toshiba-europe.com/...
Drugače pa, če še je v garanciji priporočam da ga reklamiraš...
Serviser je Asbis če se ne motim...

Sam imam tudi toshibo z i5 cpu, sicer nisem nikoli gledal kolko se greje, ampak je na otip tudi zelo vroč ko kaj poganjam pa nimam problemov...

#000000 ::

Če je še v garanciji pol direkt na servis, drugače pa spucat namazat novo pasto in molit boga da bo OK.
Drugače je verjetno feller na grafiki ali enem od mostov.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

nadgradnja prenosnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
101160 (870) Lialu
»

Qosmio F50-180 Posodobitev

Oddelek: Kaj kupiti
104675 (4539) koli99
»

najboljši vrhunski prenosnik za okoli 1500€

252877 (2381) solatko
»

Koliko je vreden Dell XPS 17

9990 (845) Michaelosz
»

Katera grafična za prenosnike je boljša?

Oddelek: Kaj kupiti
61242 (970) lev88k

Več podobnih tem