» »

Swatch ure

Swatch ure

Magic1 ::

Na morju je punci pri plavanju zalilo Swatch uro in je seveda crknila. Sem jo nesel v trgovino, kjer mi prodajalka začne govorit, da se s swatch urami ne sme plavat. 3 bare naj bi pomenilo da je odporna samo na pot, umivanje rok in take fore. Seveda sem ji razložil, da na swatchovi uradni strani lepo piše, da vse njihove ure zdržijo vsaj 30 m globine. Ona odvrne, da to ni res in da lepo v slovenski garanciji piše, kaj zmore teh 3 bare.
Zdaj me zanima kaj lahko naredim?
A so te oznake samo en bull in ne zdržijo niti enega metra, kljub temu da pride od kao kvalitetne firme?
Magic
  • spremenil: Magic1 ()

Gladi ::

Preberi navodila, dooh.

RejZoR ::

30 metrov statične globine oz 3 bare statičnega pritiska, ne plavalne globine. Ko ti zamahneš z roko med plavanjem je ura deležna precej višjih pritiskov kot če jo samo vertikalno počasi potopiš do globine 30m.

Tud sam sem dolgo mislil da je to to, ko pa sem se bolj informiral, ko sem iskal avtomatike, pa sem videl, da je vse to testirano na statični globini. Torej, da se ura počasi potopi do specificirane globine brez sunkovitih gibov/zamahov kot so prisotni pri plavanju.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Magic1 ::

Huh, nisem si mislil, da ustvari ženska z normalnim plavanjem na gladini isti pritisk, kot je 30 m globoko.
V starih časih osnovne šole, ko sem še uporabljal ure na roki, sem imel dve uri deklerirani do 30 m. Treniral plavanje pa ni bilo nikoli problema. Zgleda da firme niso več to kar so bile.
Bi si mislil, da se z upadanjem trga, kvaliteta zveča, da ja obdržiš stranke. Zgleda da ne.
Magic

RejZoR ::

Jah, tega se nisem jezst izmislil, to je standard označevanja pri urah (glej link malo nižje). Verjemi, da je napisano v navodilih od ure. Moja Seiko Automatic je imela napisano v navodilih in sem ziher da imajo tud druge. Moja je zgolj Water Resistant kar pomeni primerno za umivanje rok kjer priletijo kapljice vode po uri. Karkoli več od tega že raskiraš vdor vode...

Več o lestvici:
Water Resistant mark @ Wikipedia

Če je quartz ura ti priporočam, da jo odpreš, vzemi ven baterijo, daš v majhno neprodušno zaprto posodico in notri vrži par vrečk silica granul. Pusti jo nekaj časa v tej posodici, da se temeljito presuši. Najbolje kar par dni. Potem jo sestavi in najverjetneje bo delovala bp. Kvarčne so blazno nezahtevne, tko da bo verjetno delovalo.

Če je bila uporabljena v slani vodi pa nimam pojma. Pomoje jo je najbolje splaknit pod sladko vodo in ponovit postopek s posodico. Tega še nisem nikoli počel ampak verjetno je pametno spravit dol sol...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Venomus ::

30m ni za plavanje, tudi 50m ne. Od 100m naprej bi pa že bilo, tako da je krivda tvoja, da se nisi pozanimal o tem :D

Je pa tudi res, da ne moreš ravno vsem uram zaupat, jaz osebno ne plavam z nobeno drugo uro razen G-shock, ki imajo 200m WR.

RejZoR ::

Jezst sem enkrat kot froc plaval z navadno Casio na kazalce, ki je bila samo Water Resistant. Polna je bila vode, odprl in posušil. Še vedno deluje.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Huawei 20pro težava

Oddelek: Pomoč in nasveti
453653 (2005) Anney
»

Vodoodporna MyASS

Oddelek: Loža
327379 (5902) SmeskoSnezak
»

"Večna" ročna ura do 1000€ (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
11237322 (27880) zvery1

Problem z Zapestno Uro

Oddelek: Loža
394108 (3893) Gandalfar
»

Športna ura + vodotesna, z merilnim pasom ali zapestje, itd ?

Oddelek: Loža
51116 (1066) RejZoR

Več podobnih tem