Forum » Programiranje » [c#] Obojestranska poravnava
[c#] Obojestranska poravnava
z3ro ::
Potrebujem pomoč pri nalogi..narediti moramo podprograme za levo, desno in obojestransko poravnavo v C#. Ne smemo uporabljati nobenih funkcij, razen funkcijo, ki vrne dolžino niza. Ratalo mi je naredit desno poravnavo, ne vem pa kako bi se lotil obojestranske. Niz, ki ga uporabnik vnese je lahko dolg poljubno število znakov. Pri desni poravnavi sem na levo stran dodajal presledke, dokler ni bila dolžina niza 80, kolikor gre v eno vrstico. Pri obojestranski pa nimam ravno ideje, kako bi se naloge lotil.
joze67 ::
Če niz nima presledkov, si opravil (obojestranska poravnava ne gre)
Sicer na podlagi dolžine niza in števila presledkov izračunaš, v koliko presledkov moraš spremeniti vsak originalni presledek. (Tako boš dosegel tudi približno lep, enakomeren videz.)
Če pa je naloga res samo obojestranska poravnava brez vseh omejitev, poiščeš prvi presledek in ga napihneš. Bo grdo, ampak bo obojestransko
Sicer na podlagi dolžine niza in števila presledkov izračunaš, v koliko presledkov moraš spremeniti vsak originalni presledek. (Tako boš dosegel tudi približno lep, enakomeren videz.)
Če pa je naloga res samo obojestranska poravnava brez vseh omejitev, poiščeš prvi presledek in ga napihneš. Bo grdo, ampak bo obojestransko
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zakaj obojestranska poravnava besedila v diplomski nalogi?Oddelek: Loža | 9537 (7840) | moj_nick |
» | Kako gnezditi besedilo v DIV-u...Oddelek: Pomoč in nasveti | 2514 (2208) | Matek |
» | [C#] Domača naloga - osnoveOddelek: Programiranje | 2500 (1717) | 11tomi12 |
» | Word pomoč - razmik med besedamiOddelek: Pomoč in nasveti | 5807 (5608) | prtenjam |
» | c# težava delo z niziOddelek: Programiranje | 1528 (1379) | Tutankhamun |