» »

Poškodba očesa - mrežnice

Poškodba očesa - mrežnice

1
2
»

me gusta ::

ja, ko se možgani prilagodijo (če se).. no pa to mi še ni tak trn v peti, bolj mi je to, da je rekla, da se lahko začnejo na poškodovano mesto vraščati žile.. občutek kot da sediš na bombi, ki lahko, da poči sedaj, čez 15 let ali nikoli..

mihec87 ::

Spet lahko se naredi ne rabiš že zdaj zganjat panike za čez 30let..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mihec87 ()

me gusta ::

ok, oprosti, samo sem res tako znerviran..

blackbfm ::

Sej zato bos pa pac redno hodil na preglede da bo stvar pravocasno sanirana ce bo kaj narobe

korenje3 ::

pa si že tožil tistega, ki ti je posvetil v uč?
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

me gusta ::

ne morem glej, ne poznam, pa še zabava je bila taka (napol ali še manj) legalna... sicer pa se več ne bi rad obremenjeval s tem, hočem nekak pozabiti..

martincek1 ::

Zamoti se s kakšno drugo stvarjo, glej na vse skupaj iz pozitivne strani (da bi bil lahko takoj na eno oko slep recimo) in da v primerjavi z nekaterimi ljudmi to ni nič takga. Ne sekiraj se zaradi tiste možne prognoze zdravnice, ker naredil boš vse, kar lahko (pregledi), na ostalo pa sam nimaš vpliva. Vsekakor pa bodi bolj pozoren kje je sonce in se izogibaj direktnemu pogledu, pa kakšna očala ne bi škodovala - vprašaj okulista, zdravnika.

Trenutno zaradi tega tvojega problema zelo trpi celotno telo (stres), živčnost, nezmožnost pravilnega mišljenja, jeza... praviš da te je punca pustila - pojdi v lov za novo. Pa ne smili se sam sebi.

Loocas ::

čez 20-30 let boš novo oko kupu v štacuni, tko da nehaj zganjat nepotrebne panike...

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: martincek1 ()

me gusta ::

da malo poročam kako je, zadeva je ostala taka kot je, malo sem se prilagodil na to, upam, da bo še kaj bolje.. me pa spet muči neka zaskrbljenost, žalost, jeza, bolečina...

me gusta ::

bolj kot me moti sama poškodaba me muči ta zagrenjenost, nevolja do življenja, strah pred izgubo vida na poškodovano oko v prihodnosti..

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: me gusta ()

Transmission ::

Te lohka vprašam, če so te pikice črne ko pogledaš proti svetlobi ali na neko belo podlago, ter bele ko pogledaš kaj bol temnega (ampak te bele se malokdaj vidijo), so pa istega vzorca oz. hočem povedat da so to taiste pikice kot tiste tačrne le da so bele na temni podlagi.


Kako pri meni te pikice delujejo? Delujejo tako, da ko pogledam levo se te pikice zadaj pripelejo (z zamikom torej)

To sranje imam že približno 15 let. Tedaj sem odšel k zdravniku, ki seveda s takratno tehnologijo in pripravami, ki jih je imel ni videl nič. Sedaj po 15 letih imam kar precej več pikic, ki so se spletle v nekakšno mrežo in ta mreža mi ves čas najeda in hodi za pogledom kamor pač pogledam.
-Torej tudi zdaj sem odšel k zdravniku, ki pa je s pomočjo računalnika pokazo kaj naj bi js vido, bili so točno ti vzorci, ki jih jst vidim. Reko pa je, da se to sicer da odpravit ampak je takšna operacija zelo tvegana in je večja možnost da bom vido še slabše kot pa zdaj.


Zdaj pa ti malo pokomentiraj, če je to to. Je pa res, da jst veliko presedim za računalnikom, saj, če tukaj ne nadgrajuješ vedno novih stvari itd. potem, si takorekoč zaostal v tem tehnološkem svetu, ki pa je zame pomemben, saj upam, da bom nekoč dobil nek poklic v zvezi s tem.

Torej hočem povedat, da morda imava podobne težave, ker to je le neka svetloba, ki prihaja v oko, pri tebi je bil to laser, je pusto poškodbe veliko hitreje ker je močna svetloba, kot pa pri meni, ko mi npr več ur sveti ekran v glavo.


Lep večer še naprej. Upam da se ti da prebrat.

Zgodovina sprememb…

Malajlo ::

Transmission ::

Malajlo je izjavil:

Tole, ane.
Floater @ Wikipedia


Jap to je to, jst mam to že tok prepleteno, da se vidi le še črno

me gusta ::

Črne pikice na beli podlagi - to poznam, mislim, da se temu reče eyefloatersi, jih imam vendar samo enega ali dva, pa me ne moti preveč... Za obratno pa še nisem slišal. No pri meni gre za poškodbo rumene pege, tam je v območuje kjer mi je laser posvatil nanj tako rekoč vse 'skurjeno'. Mi sicer možgani to nekako prilagodijo, da ni tako hudo, je pa še vedno kar moteče. Vidim nekako izkrivljeno linijo, če pogledam samo na poškodovano oko, težko je točno razložit že v živo, kaj šele preko interneta; ko pa pogledam z obema očesoma hkrati pa je prisoten kak čuden občutek, ki bi ga lahko primerjal s tistim, ko imaš v enem očesu lečo, v drugem pa ne; vendar je ta občutek bolj rahel in se pojavi, ko se zazrem v kako ravno linijo, ali kakšno pravilno krivo linijo. Pa saj, to poškodbo bi še preživel, zadnje čase me je bolj strah tega, da bi se iz tega začelo razvijati to kar je rekla doktorica, čeprav se to zgodi v malo primerih. Upam, da bo bolje, če ne fizično pa vsaj psihično.

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: me gusta ()

korenje3 ::

Malajlo je izjavil:

Tole, ane.
Floater @ Wikipedia


to imam jz, ker sem na plaži spal z zaprtimi očmi obrnjen proti soncu....
tko da previdno.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Laserska operacija oči (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Loža
809267803 (19977) trancer01
»

Zamegljen vid

Oddelek: Loža
343542 (2588) Kleemen
»

Problemi z očmi (poškodbe steklovine...) (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9124899 (5897) techuser
»

Laserska korekcija vida

Oddelek: Loža
247491 (6238) gnss
»

Očala za izboljšanje vida

Oddelek: Loža
3714937 (13887) roginc

Več podobnih tem