» »

Vpliv mednarodnih pogodb na legalni status konoplje

Vpliv mednarodnih pogodb na legalni status konoplje

«
1
2

Matija82 ::

V primeru poizkusa legalizacije konoplje (plus in minusi v drugih temah - hvala) kakšen vpliv oz. obveze prinašajo konvencije OZN in drugih mednarodnih združenj ?

Ministrstvo za notranje zadeve je podalo spodaj navedeni odgovor na predlog legalizacije.

[QUOTE]
Potrebno je poudariti, da je Republika Slovenija ratificirala številne konvencije Združenih narodov, ki se nanašajo na to področje, nenazadnje pa potrebno upoštevati tudi predloge, mnenja in usmeritve Sveta Evrope, Horizontalne delovne skupine za droge (HDG) in Komisije za droge pri Združenih narodih.

Prepovedane droge predstavljajo globalen problem, ki ga ni moč rešiti z legalizacijo oziroma dekriminalizacijo tega področja le v enem delu sveta (npr. v Sloveniji), ker to ne bi privedlo do želenega (pričakovanega) učinka. [b]Po veljavni slovenski zakonodaji, ratificiranih Konvencijah Združenih narodov, na podlagi sklepov, priporočil in predlogov, sprejetih v Svetu Evrope, Horizontalni delovni skupini za droge in Komisiji za droge pri Združenih narodih, legalizacija oziroma dekriminalizacija prepovedanih drog ni mogoča, zato predlog ni primeren za nadaljnjo obravnavo [/b].[/QUOTE]

http://predlagam.vladi.si/webroot/idea/...

jype ::

To je le bedast odgovor MNZ, ki v resnici ne drži vode, saj ogromno držav po vsem svetu dovoli različne oblike uporabe marihuane.

Matija82 ::

Za spremembno je treba znat odgovoriti na "bedaste odgovore" ;)

Torej, katere države kršijo konvencijo o narkotikihh s svojim pristopom do marihuani ? Govoriva o eksplicitnem dovoljenju, ne zgolj "low priority" preganjanja uporabnikov/prozvajalcev.

Moj pogled na najbolj očitne osumljence
Nizozemska - Marihuana ni legalizirana, zgolj nizka prioriteta v očeh zakona (vem, da ni preveč logično). Proizvodnja je illegalna.
Španija - "Cannabis social clubs" spadajajo v neko sivo področje, ni eksplicitne legalizacije.
Amerika - Kakor vem, je na zveznem (federal, torej cele ZDA) nivoju marihuana še vedno prepovedana.
Česka - Dekriminalizacija osebnih količin, proizvodnja illegalna. Bojda bo medicinska. (http://www.encod.org/info/TOWARDS-A-LEG...
Portugalska - Dekriminalizacija osebnih količin, proizvodnja illegalna.
Izrael - Medical.

Konvencija OZN iz 1971 (Convention on Psychotropic Substances) @ Wikipedia pravi tudi "
In respect of substances in Schedule I, the Parties shall: (a) Prohibit all use except for scientific and very limited medical purposes by duly authorized persons, in medical or scientific establishments which are directly under the control of their Governments or specifically approved by them. ". Moje razumevanje je, da ameriška "medical marihuana" lahko spada pod tole omejitev in potemtakem ne krši konvencije.

Legalizacija se pripravlja v Urugvaju (http://www.encod.org/info/URUGUAY-GOVER... in OZN je zaskrbljen (http://www.talkradionews.com/united-nat... iz česar sklepam, da je to prva resna "kršitev".

""Should it happen of course that would be a serious violation of the Single convention and Uruguay is a party to this convention. " he said. "I'm also aware that the President of the International Narcotic Control Board is planning an urgent mission to Uruguay to discuss the situation with the authorities of this country."

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Matija82 ()

St235 ::

Mednarodne pogodbe, ki so ratificirane in prenešene v pravni red posamezne države so zavezujoče. Sam mednarodne pogodbe kot takšne so že v osnovi kompromis, ki je postavljen dovolj široko, da dopušča določena ostopanja.

Nikakor pa ni primera podpisnice, kjer bi bile droge kot takšne prosto dovoljene.

Matija82 ::

Hm, vbistvu jype ima delno prav, tale odgovor je tko tko.

"legalizacija oziroma dekriminalizacija prepovedanih drog ni mogoča".

Ampak v Sloveniji, Portugalski in na Češkem (itd) so prepovedane droge dekriminalizirane v določenih količinah. Morda absolutna dekriminalizacija ni mogoče toda če dodaš količine je ? Zmedeno.

Mednarodne zakonodaja na področju prepovedanih drog
http://www.mz.gov.si/si/delovna_podrocj...

Dekriminalizacija - sprememba kaznivega dejanja v prekršek. Posest droge je prekršek (ZZPD, 33. člen - http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?....

c00L3r ::

In kolikšna je količina npr. marihuane, da se to smatra kot prekršek, namesto kaznivega dejanja?

Matija82 ::

manjša količina prepovedane droge za enkratno lastno uporabo - natančnejše definicije ni, glej sodno prakso (http://sodisce.si/iskalnik_po_sodni_pra...

St235 ::

Konvencija samo klasifikacijo prekršek/KD prepušča državam samim, enako kot določena specifična območja kot je recimo medicinska raba. To je lahko zgolj uporaba določenega defivata v klininem okolju, ali pa prodaja marihuane na recept.

Vsesplošna legalizacija, kot takšna pa niti približni ni možma mimo te deklaracije.

amigo_no1 ::

Obtožnica v 7 točkah:



1:23 - 1:45

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

jype ::

Lakotnik29> Vsesplošna legalizacija, kot takšna pa niti približni ni možma mimo te deklaracije.

Zato je dolžnost naših predstavnikov tako deklaracijo spremeniti, ali pa mora država od nje odstopiti.

St235 ::

Večinska populacija se z tem ne strinja. V demokraciji je to dovolj da neka ureditev obstane ne glede na individualno prepričanje manjšine o njeni smoternosti.

amigo_no1 ::

Večinska populacija se ne strinja tudi z astronomskimi cpp kaznimi Sloveniastana, vendar le teh začuda še niso spravili v neke normalne okvirje.

Matija82 ::

Lakotnik, kakšna špekulacija kaj bo ukrenil/lahko ukrene OZN, če Urugvaj legalizira konopljo (kar mislim, da se bo zgodilo kajti predlagatelji imajo večino) ?

amigo_no1 ::

Lahko izglasujejo resolucijo, a kako se z temi vemo iz zgodovine - mrtva črka na papirju.

St235 ::

amigo_no1 je izjavil:

Večinska populacija se ne strinja tudi z astronomskimi cpp kaznimi Sloveniastana, vendar le teh začuda še niso spravili v neke normalne okvirje.


hmmm... zgleda da ne živiva v istem sloveniastanu http://www.siol.net/novice/slovenija/20...

Matija82 je izjavil:

Lakotnik, kakšna špekulacija kaj bo ukrenil/lahko ukrene OZN, če Urugvaj legalizira konopljo (kar mislim, da se bo zgodilo kajti predlagatelji imajo večino) ?


formalno bore malo. neformalno pa jim lahko do nezavesti zagrenijo dostop do 1001 stvari. Zato pa se gre na obisk, da se vladajoči večini pojasni zmoto njihovega mišljenja. Ravno slučajno se bodo pa na istem sestanku pogovarjal o kreditu svetovne banke, tem ali onem trgovskem sporazumu, prostocarinskem dogvoru...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

amigo_no1 ::

Dokler bo 300 za neprižgan smerokaz, za prekoračitve hitrosti v naselju 100E za do 10 kmh, 300 +3 kt od 10-20, 300 za do 10 kmh c conah 30, do takrat sva v istem kotlu.Kazni za alko niti ne bom omenjal.

Super, najprej dvigneš cene da se ti zavrti med očmi, potem spustiš za 20% in izpadeš kul.Klasična fora trgovcev.

Število mrtvih na naših cestah ni bilo nič manjše kot pred astronomskimi kaznimi (pa naj kdo reče da nismo vesoljska država), edino več se je nateklo od voznikov.


ampak vse to je way offtopic

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

c00L3r ::

Matija82 je izjavil:

manjša količina prepovedane droge za enkratno lastno uporabo - natančnejše definicije ni, glej sodno prakso (http://sodisce.si/iskalnik_po_sodni_pra...

Nisem pravnik, zato težko kaj pametnega najdem. Torej se ne ve koliko je količina za osebno rabo. Zanimivo. Mogoče je za normalne državljane 1g, če si pa sin od koga pomembnega pa to poskoči na 20, 50, 100g? Na koncu je odvisno kako dobrega odvetnika imaš.

Dejansko pa je neumno zato, ker te policaj dobi z 1g in boš šel čez celi sodni postopek. Glede na to, da količina za osebno rabo ni definirana, o tem odloča sodišče. Torej te čakajo sodni stroški + stroški za odvetnika. Policaj se mora ukvarjat s tabo in potem še tožilec. Res "dobro" urejeno.

Bi radi izboljšali delo policije in pospešili sodišča? Simpl, definirajte mejo za osebno rabo. Če te dobi policaj, ti zapleni, stehta in napiše kazen. Konec. Ne pa da se to potem vleče, nastajajo stroški, hodiš po sodišču... Mislim da ima policija in tožilstvi več kot dovolj dela s tatvinami, nasiljem, trdimi drogami, organiziranim kriminalom in še čem.

amigo_no1 ::

Pri nas je odvisno od sodnika, na katerega naletiš.Pri enem boš oproščen, drugi ti bo nabil kazen, odvisno kakšne poglede na problematiko ima.

Looooooka ::

Eno teoreticno vprasanje.
Ce je za osebno uporabo dovoljenih n-gramov in ce je slucajno s tem dovoljeno met tudi x-sadik na vrtu(za proizvodnjo teh n-gramov...ker prodaja je pac nelegalna kar pomen, da tud kupit ne mores...) kaj bi se potem zgodilo ce bi imelo recimo 100 ljudi skupen vrt in bi na njemu gojili zgolj marihuano...za lastno uporabo(ce zivis v bloku verjetno nimas lastnega vrta pred njim)? :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Looooooka ()

PaX_MaN ::

Število mrtvih na naših cestah ni bilo nič manjše kot pred astronomskimi kaznimi (pa naj kdo reče da nismo vesoljska država), edino več se je nateklo od voznikov.

Odvisno za kateri zakon smatraš da je začel astronomske kazni.
Če gre za zakon sprejet 2008, pol mu kr ratuje:

amigo_no1 ::

Če gledaš graf, se zadnji prelom navzdol začne z letom 2007, ko ni bilo novega zakona.
Če primerjaš strmino 2008 vs leto prej s vidi da je 2007 bolj padal (brez novega zakona).

Trend padanja jaz pripisujem večim dejavnikom:
+avtomobili so se menjali z novejšimi, varnejšimi
+dokončanje AC križa in preusmeritev prometa nanj


Ko so v eni ZDA zvezni državi (Arizona?) za nekaj časa odpravili večino kaznovanja se je varnost nasproti vsej logiki povečala (niso kaznovali, temveč samo opazovali in beležili stanje).
Tudi ko so letos policaji mesec in pol stavkali ni bilo opaziti porasta nesreč, ljudje so začeli po nekem čudežu voziti dosti bolj tekoče in manj živčno, in ko so začeli spet delati je bilo kar nekaj odmevnih nesreč.

Priporočam branje tega članka:
http://www.delo.si/zgodbe/ozadja/dragan...


Najlažje je nabijati kazni in prepovedovati, to zna vsaka opica.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

Matija82 ::

Mamo dost jajc rečt "Eppur si muove" ? Zgleda da se da, če se hoče.


Dodajmo, da Organizacija združenih narodov (OZN) s svojim Mednarodnim odborom za narkotične droge (INCB) izrazito nasprotuje programu varnih sob. Države, ki izvajajo tovrstne programe, obravnava kot kršiteljice, ker kršijo člene konvencij na področju drog. Konvencija iz leta 1961 namreč prepoveduje omogočanje uporabe drog. Nazadnje je bila na zasedanju komisije za droge močno kritizirana ugledna članica OZN Norveška, ki je s politično voljo in strokovnimi argumenti dve leti poskusno izvajala program varnih sob.


http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/...

Bananovec ::

Ni slaba ideja. Sploh potem, ko bi se zadeva malo razrasla bi lahko kapsi kar po tekočem traku metali osebke v marice.
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple

St235 ::

Looooooka je izjavil:

Eno teoreticno vprasanje.
Ce je za osebno uporabo dovoljenih n-gramov in ce je slucajno s tem dovoljeno met tudi x-sadik na vrtu(za proizvodnjo teh n-gramov...ker prodaja je pac nelegalna kar pomen, da tud kupit ne mores...) kaj bi se potem zgodilo ce bi imelo recimo 100 ljudi skupen vrt in bi na njemu gojili zgolj marihuano...za lastno uporabo(ce zivis v bloku verjetno nimas lastnega vrta pred njim)? :D


Sadik ni dovoljeno imet, sploh.

Matija82 ::

Iz ponedeljkovega članka o sporazumu o trgovini z orožjem (Dnevnik, Andrej Mrevlje)

"Larifari orožarskih lobijev pa je tudi trditev, da bi dunajska konvencija Washington prisilila k implementaciji sporazuma tudi, če ga ameriški kongres ne bi ratificiral. Tudi ta trditev je neresnična, opozarjajo pravniki, ki navajajo odločitve vrhovnega sodišča, ki določilom ameriške ustave daje prednost pred mednarodno sprejetimi dogovori in pogodbami".

St235 ::

ZDA =! Slovenia

Matija82 ::

To ne, je pa to ena (znanstveno fantastična) varianta* kako izpodbijati mednarodne konvencije s pravnega vidika ?

Četudi bi verjetno bil problem s retroaktivnostjo.

* dopolnitev ustave s členom, ki zagotavlja nekakšno pravico glede uživanja drog in odločitev vrhovnega sodišča, da ima ustava prednost pred mednarodnimi sporazumi

St235 ::

Glede na to da smo z 3a členom ustave sprejeli ravno obratno nekako ni pričakovat razmišljanja v tej smeri, niti takšno razmišljanje ni kompatibilno z članstvom v EU.

Drugače pa ti mednarodno konvencijo vedno lahko spodbijaš s svojim pravnim redom, oziroma jo ne ratificiraš niti je ne preneseš v svoj pravni red. Sam to nekako ne laufa če nisi zda ali pa severna koreja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

Utk ::

Slovenija in skoraj vse druge države kršijo en kup takšnih OZN pogodb. Katero sodišče bi kaznovalo Slovenijo zaradi tega, samo marihuane? Sploh če od pogodbe lahko kadarkoli odstopiš. Mnenja in usmeritve Sveta Evrope pa itak niso preveč obvezna.

Matija82 ::


This briefing paper outlines the international legal drug control obligations, the room for manoeuvre the regime leaves open to national policy makers and the clear limits of latitude that cannot be crossed without violating the treaties. It also covers the vast grey area lying between the latitude and limitations, including the legal ambiguities that are subject to judicial interpretation and political contestation.

The paper applies the traffic light analogy to drug law reform in order to divide ongoing policy changes and emerging proposals into three categories regarding their legal tenability.




KEY POINTS

o Decriminalization of possession, purchase and cultivation for personal use operates reasonably comfortably inside the confines of the UN drug control conventions

o Harm reduction services, including drug consumption rooms, can operate lawfully under the drug control treaty system

o There is greater scope to provide health care or social support instead of punishment for people caught up in minor offences related to personal use or socio-economic necessity

o All controlled drugs can be used for medical purposes, including heroin prescription and 'medical marijuana'; what constitutes medical use is left to the discretion of the parties

o The INCB often increases tensions around interpretations instead of resolving them, though the Board should be guided 'by a spirit of co-operation rather than by a narrow view of the letter of the law'

o There are limits of latitude; a legal regulated market for non-medical use of cannabis or any other scheduled drug is not permissible within the treaty framework

o Legal tensions exist with other international legal obligations such as those stemming from human rights or indigenous rights

o Growing doubts and inherent inconsistencies and ambiguities provide legitimate ground for demanding more space for experimentation with alternative control models than the current systems allows


http://www.beckleyfoundation.org/2012/0...

Crimson_Shadow ::

Konoplja ni prepovedana zato, ker jo je možno uporabit kot drogo, ampak zato, ker se je ne da patentirat, copyrightat in trademarkat. Sploh zato, ker se iz nje da delat zelo trpežen papir, obleko, vrvi, olje (kot popolni nadomestek bencina in/ali dizla!), pa še kaj zraven.

Sploh pa zato, ker bi s tem konoplja lastnoročno sesula ekonomski sistem (ki je že tako na zelo majavih nogah)! Pa ne zato, ker je droga, ampak ker je popolna zamenjava za zgoraj navedene namene uporabe. Tudi za nafto! Šejki in podobni naftni mogotci še zmeraj nimajo dovolj "kreditov za dolg" aka dnarja!


✔ All schoolbooks were made from hemp or flax paper until the 1880s. (Jack Frazier. Hemp Paper Reconsidered. 1974.)

✔ It was legal to pay taxes with hemp in America from 1631 until the early 1800s. (LA Times. Aug. 12, 1981.)

✔ Refusing to grow hemp in America during the 17th and 18th centuries was against the law! You could be jailed in Virginia for refusing to grow hemp from 1763 to 1769 (G. M. Herdon. Hemp in Colonial Virginia).

✔ George Washington, Thomas Jefferson and other founding fathers grew hemp. (Washington and Jefferson Diaries. Jefferson smuggled hemp seeds from China to France then to America.)

✔ Benjamin Franklin owned one of the first paper mills in America, and it processed hemp. Also, the War of 1812 was fought over hemp. Napoleon wanted to cut off Moscow’s export to England. (Jack Herer. Emperor Wears No Clothes.)
✔ For thousands of years, 90% of all ships’ sails and rope were made from hemp. The word ‘canvas’ is Dutch for cannabis. (Webster’s New World Dictionary.)

✔ 80% of all textiles, fabrics, clothes, linen, drapes, bed sheets, etc.,were made from hemp until the 1820s, with the introduction of the cotton gin.

✔ The first Bibles, maps, charts, Betsy Ross’s flag, the first drafts of the Declaration of Independence and the Constitution were made from hemp. (U.S. Government Archives.)

✔ The first crop grown in many states was hemp. 1850 was a peak year for Kentucky producing 40,000 tons.Hemp was the largest cash crop until the 20th century. (State Archives.)

✔ Oldest known records of hemp farming go back 5000 years in China, although hemp industrialization probably goes back to ancient Egypt.

✔ Rembrandt’s, Van Gogh’s, Gainsborough’s, as well as most early canvas paintings, were principally painted on hemp linen.

✔ In 1916, the U.S. Government predicted that by the 1940s all paper would come from hemp and that no more trees need to be cut down. Government studies report that 1 acre of hemp equals 4.1 acres of trees. Plans were in the works to implement such programs. (U.S. Department of Agriculture Archives.)

✔ Quality paints and varnishes were made from hemp seed oil until 1937. 58,000 tons of hemp seeds were used in America for paint products in 1935. (Sherman Williams Paint Co. testimony before the U.S.Congress against the 1937 Marijuana Tax Act.)

✔ Henry Ford’s first Model-T was built to run on hemp gasoline and the car itself was constructed from hemp! On his large estate, Ford was photographed among his hemp fields. The car, ‘grown from the soil,’ had hemp plastic panels whose impact strength was 10 times stronger than steel. (Popular Mechanics, 1941.)

✔ In 1938, hemp was called ‘Billion Dollar Crop.’ It was the first time a cash crop had a business potential to exceed a billion dollars. (Popular Mechanics, Feb. 1938.)

✔ Mechanical Engineering Magazine (Feb. 1938) published an article entitled ‘The Most Profitable and Desirable Crop that Can be Grown.’ It stated that if hemp was cultivated using 20th century technology, it would be the single largest agricultural crop in the U.S. and the rest of the world.
We create worlds

Zgodovina sprememb…

SplitCookie ::

PaX_MaN je izjavil:

Število mrtvih na naših cestah ni bilo nič manjše kot pred astronomskimi kaznimi (pa naj kdo reče da nismo vesoljska država), edino več se je nateklo od voznikov.

Odvisno za kateri zakon smatraš da je začel astronomske kazni.
Če gre za zakon sprejet 2008, pol mu kr ratuje:



I see no corelation there.
Sploh ker so 2007 pravtko vložili predlog za povišanje.

Večji efekt ima cena bencina.

Samo, ak misliš da višje kazni nižajo število mrtvih - to razmišljanje je popolnoma retardirano

SplitCookie ::

Matija82 je izjavil:

V primeru poizkusa legalizacije konoplje (plus in minusi v drugih temah - hvala) kakšen vpliv oz. obveze prinašajo konvencije OZN in drugih mednarodnih združenj ?

Ministrstvo za notranje zadeve je podalo spodaj navedeni odgovor na predlog legalizacije.


http://predlagam.vladi.si/webroot/idea/...


Na kratko: Ne se obremenjevati
Rezultat je, tako kot večina tistih na strani, pričakovan.

Zadeva je standardni odgovor birokratov in hvaljenje samega sebe kako vse lavfa.
Če ne to, pa kritiziranje tvojega predloga, kako mu manjka par stvari brez katerih ne morejo nikakor narediti česarkoli. To da bi sami premislili in dopolnili zadeve je za njih preveč.

In na koncu, ker tudi drugod ni česa podobnega mi ne bomo delali nič novega kar predstavlja tveganje in se odklanja od trenutne ureditve.

Če zaključim: Imamo debilen birokratski aparat ki služi samo za to da ohranja integriteto samega sebe

Zgodovina sprememb…

Tear_DR0P ::

Crimson_Shadow je izjavil:

Konoplja ni prepovedana zato, ker jo je možno uporabit kot drogo, ampak zato, ker se je ne da patentirat, copyrightat in trademarkat.

tole je kr bullshit. tud izdelke iz marihuane se da patentirat, proizvodom se da določit geografsko poreklo, in seme je možno trademarkat - ampak pač tam, kjer so takšni izdelki legalni.
edit: pa še en link na to temo
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Zgodovina sprememb…

PaX_MaN ::

SplitCookie je izjavil:

I see no corelation there.
Sploh ker so 2007 pravtko vložili predlog za povišanje.

To bi blo merodajno, če bi bil tudi sprejet.
A je bil?

SplitCookie je izjavil:


Večji efekt ima cena bencina.

Vir?

SplitCookie je izjavil:


Samo, ak misliš da višje kazni nižajo število mrtvih - to razmišljanje je popolnoma retardirano

Posledice višjih kazni nižajo število mrtvih (odvzem vozila in to).

jype ::

amigo_no1> Če gledaš graf, se zadnji prelom navzdol začne z letom 2007, ko ni bilo novega zakona.
amigo_no1> Če primerjaš strmino 2008 vs leto prej s vidi da je 2007 bolj padal (brez novega zakona).

Ker gledaš narobe. Na grafu je vsaka točka sredi leta in predstavlja vsoto smrti v prometu za celo leto.

Leta 2007 je bilo število vseh smrti bistveno višja kot leta 2008, ko je bilo nižje kot kadarkoli prej (in potem leta 2009 spet nižje kot kadarkoli prej in leta 2010 že spet nižje kot kadarkoli prej).

black ice ::

Kaj pa podatki za leto 2011 v primerjavi z 2010? Letos je bilo za 10% več nesreč kot lani v istem času, vendar nikjer nisem zasledil podatka o primerjavi 2011 z 2010.
Zanimivo bi bilo tudi videti graf št.smrtnih izidov/št.nesreč za vsako leto.

jype ::

2011: http://www.policija.si/images/stories/S...
2012: http://www.policija.si/images/stories/S...

Vse kaže, da je bilo 2011 precej nesrečno leto, ker je vsaj za zdaj videti, da je mrtvih bistveno manj kot lani, ko jih je bilo več kot leta 2010.

SplitCookie ::


Posledice višjih kazni nižajo število mrtvih (odvzem vozila in to).

You are really not addressing the issue.

Nekako v stilu, folku bomo rezali prste če bodo kradli in potem ne bodo kradli več


To bi blo merodajno, če bi bil tudi sprejet.

A zdej pa zadeva več ne lavfa z vplivom straha ?


Vir?

Prices go up, deaths go down.

http://www.treehugger.com/cars/high-gas...

Tudi če ne sprejmeš nobenga zakona bo število smrti padalo.

ivanuscha ::

Evo zdej je čas, da se zadeve že enkrat kam premaknejo!

Slovenski konopljin socialni klub je v sodelovanju z Združenjem umetnikov Paviljon pripravil predloge 4 zakonov:

http://za4zakone.webs.com/

Do 10.11.2012 se zbira podpise, za vsak zakon se rabi po vsaj 5000 podpisov. Zakoni so spisani na zelo visokem nivoju! Skrajni čas da se konoplja legalizira vsaj v medicinske namene.

Povejte ljudem in razširite vest :)

Zgodovina sprememb…

Matija82 ::

Live, kakšen je plan za teh 5k podpisov ? Zdajle sem odprl konopljo.org in nikjer ne najdem teme o tem ? DrogArt, alter.si, FB, novinarji, glasbeniki, organizirani zbori, itd ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Matija82 ()

ivanuscha ::

Ne vem kakšen je plan, čudno da nič nikjer ne piše...

Gandalfar ::

Gledam tale vas page pa je full confusing napisan. Pomojem mora nekdo naredit en pod-page, kjer je prakticno 1. 2. 3. po korakih pa slikcah kako se tole podpise. Ker dvomim, da je dosti ljudi, ki bodo zatavali na upravno enoto in tam nakljucno probali to podpisat.

ivanuscha ::

Tole ni moj page, samo enega od njih osebno poznam.

Drugače pa je na tem linku že vse izpolnjeno:

http://www.keepandshare.com/doc/4631195...

Se tudi sam čudim, da ni vse skupaj bolj organizirano oz. reklamirano. Upam, da jim rata zbrat zadostno število podpisov, mojega imajo.

PaX_MaN ::

Mal, no, dost tl;dr je ta zakon. Pa ponekod sta, tko, dva stavka potem pa link nekam na tretjo stran. :|

Avenger ::

a ni zanimivo kako je težka pot nazaj od nečesa kar je prepovedano? Pa sploh ni pomembno zakaj je prepovedano. Mislm, ker snifaš lahko tudi lepilo, pa ga ne bodo prepovedali, ali pa si odvisen od čisto legalnih tablet. Tole s travco, ki jo mimogrede, ne uživam, niti nimam namena, je še posebno trapasto, ker gre za nepredelano rastlino. Kaj če bi bil identičen učinek od kajenja bukovega listja, bi prepovedali bukve?

No, ampak mislim, da ni daleč čas ko bodo travco umaknili iz liste prepovedanih drog.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

ivanuscha ::

Jaz upam da ne bo več dolgo prepovedana. Je pa res da so razni lobiji, predvsem farmacevtski, izjemno močni. Ste že pogledali video od Ricka Simsona Run from the cure na youtube? Treba je vedit, da je konoplja ena najbolj zdravilnih rastlin, kar jih obstaja na planetu. Ljudje si z njenim oljem pozdravijo raka!

Zgodovina sprememb…

OChack ::

švica ma dovoljenje gojenea 4 sadik na stanovalca
Int€l inside, IDIOT Outside

Matija82 ::

OChack, 4 sadike industrijske konoplje.

The story states that people in Switzerland can indeed grow up to four plants in their home, but the THC content can in no case exceed 0.3%, basically meaning they can grow hemp.

http://the420times.com/2011/11/switzerl...

Bodo pa dekriminalizirali posest.

"The proposal, which was sponsored by the centre-right Christian Democratic Party, foresees imposing a fine on consumers above the legal age who are caught with up to 10 grams of cannabis."
http://www.swissinfo.ch/eng/swiss_news/...

"$108 fine"
http://www.theweedblog.com/switzerland-...

videc ::

A govorimo o industrijski konoplji ali indijski?
Torej navadni ali drogeraški?
Torej cannabis sativa ali cannabis indica?

Če o 1., potem bi jo morali uporabljati v industrijske namene, ker je ena najbolj uporabnih rastlin na svetu.
Če o 2., potem naj ostane prepovedana ali pa se dovoli uporaba v medicinske namene pod nadzorom države.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Konopljino olje cbd (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5417050 (1296) Orias
»

Legalizacija marihuane 2016 (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Problemi človeštva
904143276 (56099) gushto
»

Zakaj ni konoplja legalizirana? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
21741472 (29741) jype
»

Olje konoplje - kje kupiti v Sloveniji? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15063749 (53085) bosmla

Več podobnih tem