Forum » Šola » 2 nalogi iz računalništva faks
2 nalogi iz računalništva faks
bigbada ::
Za poznavalce mislim da ne bo problem. Jaz sem nad nalogama obupal, enostavno v zapiskih ni nikjer tega omenjeno, tako da če kdo zna to rešiti ali pa ima kakšen link (sem googlal brez uspeha) se priporočam.
1. Naloga
Napišite psevdokod za urejanje ogromnih količin podatkov na heterogenih računalniških sistemih
Rešitev je baje trivialna. Ampak meni se ne sanja. Kako je to sploh mišljeno urejanje podatkov na heterogenih sistemih ? Tega nisem nikjer zasledil Recimo bubble sort algoritem tu ne pride v poštev ali pač?
2. Naloga
Binarno drevo s 7 vozlišči razvrstite na 4 procesorske enote (narišite ganttov diagram). Čas v vozliščih je 3, čas komunikacije pa je 1.
Tole pa se mi sploh ne sanja.
Prosim za pomoč
Hvala vam.
1. Naloga
Napišite psevdokod za urejanje ogromnih količin podatkov na heterogenih računalniških sistemih
Rešitev je baje trivialna. Ampak meni se ne sanja. Kako je to sploh mišljeno urejanje podatkov na heterogenih sistemih ? Tega nisem nikjer zasledil Recimo bubble sort algoritem tu ne pride v poštev ali pač?
2. Naloga
Binarno drevo s 7 vozlišči razvrstite na 4 procesorske enote (narišite ganttov diagram). Čas v vozliščih je 3, čas komunikacije pa je 1.
Tole pa se mi sploh ne sanja.
Prosim za pomoč
Hvala vam.
Bojevnik ::
Lahko bolj natančno napišeš navodila.
Pri prvi domnevam da gre za urejanje po datotekah (pač preveč podatkov, da bi jih lahko dal v RAM).
Poglej si urejanje s četami.
Druga pa sploh ne vem kaj točno hoče od mene.
Pri prvi domnevam da gre za urejanje po datotekah (pač preveč podatkov, da bi jih lahko dal v RAM).
Poglej si urejanje s četami.
Druga pa sploh ne vem kaj točno hoče od mene.
gendale ::
prva je kot je že bojevnik rekel, verjetno povezana z External sorting @ Wikipedia
za drugo si pa mal poglej Gannt Chart @ Wikipedia
za drugo si pa mal poglej Gannt Chart @ Wikipedia
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)
bigbada ::
Navodil ni bolj podrobnih. Točno to kar piše, to je.
Za 1 nalogo sem že ugotovil odgovor:
Na HRS sistemih se večja količina podatkov ureja tako, da podatke razdelimo na manjše dele (manjše probleme) in vsak problem urejamo zase.
Psevdokod bi naj bil nekako takole:
for zanka ki gre od 0 do števila jeder/procesorjev, ki so na voljo
v vsaki iteraciji odrežemo del podatkov ter ga pošljemo
pol pa še ena for zanka, ki čaka te procesorje/jedra, da podatke nazaj poslje.
2 nalogo pa še moram ugotoviti. Hvala za link, upam da bo kaj pomagal ;)
Za 1 nalogo sem že ugotovil odgovor:
Na HRS sistemih se večja količina podatkov ureja tako, da podatke razdelimo na manjše dele (manjše probleme) in vsak problem urejamo zase.
Psevdokod bi naj bil nekako takole:
for zanka ki gre od 0 do števila jeder/procesorjev, ki so na voljo
v vsaki iteraciji odrežemo del podatkov ter ga pošljemo
pol pa še ena for zanka, ki čaka te procesorje/jedra, da podatke nazaj poslje.
2 nalogo pa še moram ugotoviti. Hvala za link, upam da bo kaj pomagal ;)
c0dehunter ::
HRS, ja :)
Pri prvi nalogi lahko recimo kar praktično opišeš delovanje npr. MPI ali OpenMP za sortiranje in zraven ponazoriš celoten proces s skico.
Za drugo nalogo se žal ne spomnim.
Pri prvi nalogi lahko recimo kar praktično opišeš delovanje npr. MPI ali OpenMP za sortiranje in zraven ponazoriš celoten proces s skico.
Za drugo nalogo se žal ne spomnim.
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.
but I'll defend to the death your right to say it.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pomoč pri sestavi algoritmaOddelek: Programiranje | 9284 (8115) | mihy11 |
» | [C] Izris očrtanega pravokotnikaOddelek: Programiranje | 2334 (1437) | Jakob35 |
» | Ne-rekurzivno iskanje po rekurzivni podatkovni strukturiOddelek: Programiranje | 1128 (974) | blaz_ |
» | [algoritem] računanje vsoteOddelek: Programiranje | 2443 (2025) | vres.ales |
» | [NALOGA] največji skupni delitelj dveh celih številOddelek: Programiranje | 5238 (4859) | Thomas |