» »

Kabel za dsl 10 mb

Kabel za dsl 10 mb

Exile3 ::

Zanima me če je dotični kabel primeren za dsl internet , trenutno imamo prek njega speljano telefonijo in 10 mb internet in deluje zadovoljivo . Zanima me , če se bi z zamenjavo kabla hitrost interneta povišala trenutno čez dan mi dosega hitrost okoli 6 mb zvečer opa do 10 mb . Aja pša še to kako se imenuje kabel na sliki verjetno negre za običajni tel kabel ker podpira tako telefonijo kot internet . zanimame še kakše hitrosti interneta je takšen kabel zmožen.

http://file.si/public/view/full/249017
  • spremenil: Exile3 ()

Duhec ::

Ne. Z zamenjavo tega klasičnega telefonskega kabla ne bi pridobil nič. Če je le z njim vse ok, da ni poškodovan, slab stik na vtičnici itd.)
Od telefonske omarice (ki je pod ključem) do tvoje prve vtičnice ga tudi sam ne moreš menjat.
Raje poglej, če je kje vmes (na podstrešju, kleti...) še kaka doza (vtičnica) kjer se ta dovod morebiti razdeli, štuka... predno pride do tvoje vtičnice na kateri imaš internet/telefon, da tam poskrbiš za dober stik (slabi kontakti, rja, menjava kablov z drugim presekom...).
Če je napeljava iz omarice do vtičnice (kjer imaš priklopljen adsl modem in telefonijo) ok, se obrni na ponudnika interneta z opombo, da hitrost interneta na tvoji lokaciji ne dosega 10 Mbits kar tudi plačuješ. Naj ti premerijo linijo v času, ko ti izmeriš 6 Mbits.

p.s.
popravek, ker me tale slotech in IE8 hecata s pošiljanjem :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Duhec ()

Exile3 ::

No thenx si me pomiril :) . Moram pohvalit internetnega ponudnika z katerim smo zelo zadovoljni . Linija je čez cel dan stabilna in gre do 10 ,20 mb (very happy) . Ugotovili smo krivca ,in ta krivec je wireless Linkysis wrt 120 n. Z drugim routerjem je hitrost 10,20 mb stabilna . Moram še povedat ,da router stalno prekinja povezavo , se oklopi in poveže . Tako d aga bom zamenjal prosim priporočite mi router z dolgim dosegom ca 40 -50 m , linkysis je tukaj izključen .


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Powerline adapter internet

Oddelek: Omrežja in internet
493989 (2573) MrStein
»

Težava s priklopom televizije v omrežje

Oddelek: Omrežja in internet
114266 (3911) broken/link
»

Telefonski kabel na meter.

Oddelek: Omrežja in internet
396353 (5183) MadMax
»

TV prepolovi hitrost interneta

Oddelek: Omrežja in internet
254656 (3927) xda develope
»

Kabelski internetni ponudnik teleing

Oddelek: Omrežja in internet
247493 (5337) aabb

Več podobnih tem