» »

Z avtom do Zadra

Z avtom do Zadra

Kricert ::

Ok, v kratkem gremo v Dalmacijo in ker bo odhod seveda klasična sobota zjutraj sem malo gledal kje se najbolj splača iti.

Čez Zagreb po avtocesti je 15 minut bližje kot čez Kočevje (sodeč po gugl maps), ampak sočasno tudi 75 kilometrov dlje. Tako da tja in nazaj naj bi bil prihranek na času 30 minut, pribitek na strošku (bencin in cestnina) pa 30 €.

Skratka čas in stroški bistveno ne odstopajo, tako da dilema je zdaj kaj sem tu spregledal. Namreč nimam izkušenj s podobnimi vožnjami od prej (vsaj ne v to smer) in zanima me kako je kaj z gužvo - pričakoval bi da je na avtocesti gužvo bistveno bolj pričakovati, lahko pa da se motim in da je gužva šele od meje dalje. Ker od Ogulina je tako ali tako pot nespremenjena, sem pa nekaj zasledil, da so zastoji pogosto pri Karlovcu in tega bi se po varianti čez Kočevje izognil.

Če ima kdo za delit lastne izkušnje bi bil zelo vesel!

kreki ::

Živijo!
Smo ravno prišli nazaj iz Trogirja. Velikokrat sem šel že na mejni prehod Bosiljevo a je na Zagreb veliko hitrejša in tudi prijaznejša pot. V Ljubljani sem se postavil na avtocesto in se pripeljal skoraj do apartmaja na morje.
Priklopljen na šštrom.

ru7 ::

Jst grem vedno po jadranski magistrali, torej čez Kočevje - Brod na kupi, potem presekam čez hrib da prideš vn direkt bliz Jadranovga in se skos lepo pelješ ob obali.

Meni je cesta super ker imam rad ovinke (so pa tečni občasno z smešno nizkimi omejitvami na odsekih) :) Če je komu rado slabo pa ne priporočam.

Kricert ::

No super, tole je pa informacija iz prve roke :)

Sama prijaznost poti tudi šteje ja, ker kakšni ovinki pri otrocih hitro povzročijo neželene učinke! Drugače gremo praktično vedno na sever (oziroma zahod), tokrat pa je bila sprememba v zadnjem hipu zaradi zelo slabe vremenske napovedi za Nemčijo in okolico.

TRIROG ::

Pišem iz Zadra. Tudi sam sem bil pred enako dilemo, potem pa sem se spomnil, da sicer krajša pot ne zagotavlja enakomerne hitrosti in je zato vprašljivo ali je tistih 40km daljša pot tudi toliko dražja saj je verjetno na kočevje poraba višja zaradi pospeševanja zavirnja itn ... Na koncu sva se v Zadar pripeljala po avtocesti dobeseddno od vrat do vrat ...

btree ::

jaz grem čez ivančno gorico, muljava, žužemberk, črnomelj, vinica in potem na avto cesto. koliko časa pa porabite od lj do zadra po avtocesti čez zg?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: btree ()

Amdforce ::

Jaz uporabljam isto pot kot btree, to pa le iz razloga ker pred mejo za zagreb dostikrat stojis v koloni in ker se nam je pac dolgocasno voziti skos po avtocesti. Ps- pa se nekaj everckov ostane za kalamare in ozujsko he he.... Lp

šernk ::

ne gledat skozi stroške, ker v končni fazi AC nikakor ni 30€ dražja, kvečjemu 10€ ko potegneš črto pod vse stroške, po drugi strani pa meni nikakor na kraj pameti ne pade da bi šel na dopust po AC namesto po jadranski magistrali, ne zaradi stroškov temveč zaradi užitka. če ti je vožnja pa nujno zlo pa raje na AC seveda (dokler se ne kak pajac zabije pred tabo :) )
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Kricert ::

No super, res hvala vsem za zelo kvalitetne odgovore, odločitev za avtocesto je zdaj padla in je dokončna! Upam tudi da bo tale thread koristil še komu, ker sem prej seveda prebrsku gugl in tako konkretnih odgovorov nisem mogel najti na nobenem forumu!

TOP ::

Imaš stran Mišelinko ki ti izračuna koliko te bo katera pot koliko stala.Jaz grem tudi dol do Zadra in grem lepo ob obali do Senja,potem pa na AC in dol.

Kricert ::

Ja sej, dolžino poti vedno računam z gugl maps, stroške pa z viamichelin :)

Drugače pe preko Senja bi pa kar nekaj podaljšalo, tako da to ne bo prišlo v poštev, verjamem pa da v kakšni solo uživanciji ali pa za motoriste mora bit pa to super varianta!

ThinkPad ::

Greš na AC, pa tako da si okol 4:00 (ali prej) pri ZG in se izogneš glavni gneči in vročini na cesti. Res si pol prezgodaj pri apartmaju, a se da zorganizirat, da se prej že kopaš.

Nagi Bator ::

Ko si enkrat cez mejo je tole najboljsa karta. Tudi za preracunavanje stroskov.
http://map.hak.hr/

Invictus ::

Če se ti ne mudi, greš čez Karlovac in Plitvice. Dobra cesta in malo gužve odkar je avtocesta.

Pa prihraniš na cestnini ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Nagi Bator ::

Invictus je izjavil:

Če se ti ne mudi, greš čez Karlovac in Plitvice. Dobra cesta in malo gužve odkar je avtocesta.
Pa prihraniš na cestnini ...

Tu se pa strinjam. To cesto bi lahko oglasevali kot panoramsko. Bo pa trajalo kaksno uro dlje, kot po AC, prihranek bo minoren, lahko pa obcudujes scenografijo iz Winnetou-a ;)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vračanje z juga Hrvaške po lokalnih cestah

Oddelek: Na cesti
61771 (1116) shadeT
»

Najcenejša pot na morje

Oddelek: Na cesti
418004 (5937) GrimReaper
»

Kako obvoziti RIJEKO

Oddelek: Loža
284359 (3101) msjr
»

najceneje iz nm na pag?

Oddelek: Loža
246436 (5411) gzibret
»

Kako iz Lubljane do Zadra?

Oddelek: Loža
72654 (2524) MTB

Več podobnih tem