» »

System Fidelity SA-270 in 4030?

System Fidelity SA-270 in 4030?

Janac ::

Pozdravljeni.

ima kdo na tem forumu omenjene zvocnike ali pa receiver ali pa kar oboje v kompletu, me zanima kaksen je zvok in tako dalje ker imam do srede cas da se odlocim, prislo bi me pa tocno 360EUR, se da dobiti kaj boljsega za ta denar...?

L.P

Janac ::

nobody?

TOP ::

Ja povem ti lahko le to,da ko sem jaz pred 14 dnevi kupoval zvočnike,sem dobil od useh raznoraznih znamk odgovore,edino od System Fidelityja ne.Nekateri so sam napisali da so slišali,da so dobri zvočniki in drugo nič.Ubistvo sem nato,prišel do spoznanja,da v Sloveniji jih je zelo malo uporabnikov,ki take zvočniki sploh ima tako da žal verjetno odgovora ne boš dobil.kot ga nisem jaz.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TOP ()

Janac ::

Kaj si pa potem kupil? Kje si postavil vprasanje? Sedaj imam SF-3050 in sem kar zadovoljen.

TOP ::

Ja sej pravim lahko,da so dobri,poznam kar nekaj ljudi ki se stem ukvarjajo in niti eden jih ni še mel ali preizkusil.Te ki si ti mel sem jih slišal v HN,ampak mene niso prepičali,čeprav so bili vezani na Onkyo resiver ki ga mam tudi sam.Jaz sem kupoval za malo več denarja in na koncu vzel Heco.

Janac ::

Seveda da ne, ker take zvocnike moras poslusati na stereo ojacevalcih...Katere Heco pa, ce ni skrivnost?

TOP ::

Ja kar se tiče stereo ojačevalca sem mislu.Heco 701

Janac ::

To so dobri zvocniki ja :D Katere od SF si pa gledal?

TOP ::

SF 4030 sem takrat gledal,ker so bili v akciji pri uvozniku,ki je mel razprodajo.

Janac ::

mislis tole:



Saj jaz tudi gledam tukaj... In zakaj se nisi za 4030 odlocil?

TOP ::

Ja tukaj sem gledal in tud njihov predlog sem dobil,ker sem iskal komplet sistem.Odločil pa se nisem iz preprostega razloga,ker nobeden ni imel takoh zvočnikov niti nobeden ni znal svetovati kako in kaj,večina ve sam za firmo,nekateri pa so sam rekli,da so slišali da so uredu,sam nobeden ni znal konkretno reč,da jih je že slišal.Jat sem slišal nižjo serijo in zvok mi ni bil ušeč,to v glasbi,nekak me ni so pritegnili.Lahko jih kupiš pa boš vsaj ti znal povedat,kako špilajo jaz osebno sem z Hecoti prezadovoljen,so pa bili v igri še Jamoti S606 ki pa so roko na srce višji razred od tistih System Fidelity.Ko sem kupoval prve Hifi zvočnike sem kupil JBL 200S,ki so pač bili poceni in takrat so bili za 400e zelo popularni System Fidelity,ki sem jih tud slišal.Problem je tud ta,da tile zvočniki niso preveč znani in problem je z uvozom,ker večina specjalnih trgovin,ki prodaja ogromno različnih drugih firm in ko jih upraša za System Fidelity ti odgovorijo,da jih ne nabavljajo,ker ni povpraševanja.To pa ne pomeni da so slabi.Če boš bral malo o Hifi zvočnikih boš videl,da nikjer niso omenjeni.Koliko misliš dat za zvočnike.

Janac ::

Za cel sistem max 400EUR.

TOP ::

Misliš zvočnike + ojačevalec

Janac ::

da, tocno tako.

TOP ::

Ja potem pa res nimaš neke izbire lahko pa ti nekak tako svetujem,odločitev je pa itak tvoja.Kupi en normalen ojačevalec tak,ki odgovarja tvojim potrebam,glede priklopov in ostalega in pačasi kupuj zvočnike glede na zmožnost financ in boš mel en dober sistem,ki ti bo dolgo služil,vsaj jaz sem gledal takrat,ko sem prvič kupoval tak sistem.Odločitev je pa itak tvoja.

Janac ::

Hvala za odgovore, ampak mislim da se bom kar za ta sistem odlocil...

TOP ::

No če se boš pa poročaj mal kak je zvok.Kakšen ojačevalec misliš uzet.

Janac ::

Ja SA-270 kot je v naslovu;)



samo imajo samo crnega se...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Janac ()

TOP ::

Aha ne poznam teh modelov sploh.Dober nakup in poročaj kako si kej zadovoljen.

Janac ::

V bistvu se nisem poslusal veliko sistemov tako da nevem..

TOP ::

Sej zato sem ti napisal kaj bi jaz naredu,kupiš nekaj in maš mir za dolgo let,če boš kupil sam nekaj sam,da je in boš spet prodajal,kot si sedaj že ene zvočnike,če se ne motim bo pa tako.

Er333 ::

Tudi mene zanima kakšni so SF, tako da prosim da poveš kakšni so ko jih dobiš :)

Janac ::

BDW: tole temo sem odprl na audio kontakt forumu: http://www.audio-kontakt.com/forum/view...

Sicer pa sedaj ze imam SF-3050 v kombinaciji z DVD-R-150 in sem zelo zadovljen:)

Jutri grem placat predracun tako da so mogoce v sredo ze pri meni. Vzel sem pa se BANDRIGE PROFIGOLD in sub filter. Skoda le da nimajo ojacevalca v srebrni barvi.

Jutri grem placat predracun tako da so mogoce v sredo ze pri meni. Vzel sem pa se BANDRIGE PROFIGOLD in sub filter. Skoda le da nimajo ojacevalca v srebrni barvi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Janac ()

Janac ::

Drugace ste pa vsi vabljeni na poslusanje, ce bi kdo zelel;)

TOP ::

Mislim,da si dobil dobre odgovore,točno take kot sem ti sam predlagal,sam dobro če ustrajaš kupi,upam da boš zadovoljen.

Janac ::

kaj hoces povedati? Si prebral obe strani?

TOP ::

Napačno razlago si dobil,zato ker teh zvočnikov niso še slišali in sam neka domneva.Mam prednja samostoječa zvočnika in center pa pri glasbi pride bom reku dober bas,ampak ko uključim še Sub je pa čisto druga pesem,ker fora je,da Sub ni da se bajta trese in podobno amapk lepo dopolnijo bas.Glede nakupa sem ti že povedal kupi in poročaj,kako deluje.Stem odgovorom te nisem hotel odvrniti od nakupa ali kaj podobnega,sam fora je,da nekateri sam domnevajo,kako in kaj brez da bi poslušali.

Janac ::

Ok.

Nekdo je napisal:

''SA-270 je odličen ojačevalec. z njim in pa SF-4030 in si zmagal. Vse ostalo pozabi in prodaj. Ta stereo sistem ti bo igral boljše kot marsikomu za 1k evrov.
SW pa boš rabil edino če bi rad da se trese. Ampak to ni za glasbo. kvečjemu za kakšne posebne učinke.
Za glasbo bo iz 4030 dovolj basa.''

pa pustmo zdaj SUB, ker bom itak dobro videl ali ga rabim ali ne! Mene bolj zanima ta ojacevalec in zvocniki. bmk za sub...:D

TOP ::

Gled Suba ja boš sam videl,ker če ti bo tisti bas ustrezal potle ne rabiš ,ker drugače Subi so dragi.Glede tistega napisanega pa dobro veš,da ni res,ker že moj sistem je nižji rang tako cene,kot zvoka,zaenega nezahtevnega pa še to preveč in nikakor se ne more primerjat z sistemom za 1k,ker sem ga že slišal in razlika je lepo slišana predusem v glasbi pustimo filme pri miru.

Janac ::

potem se mi je tip zlagal;(

TOP kateri ojacevalec imas?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Janac ()

TOP ::

Ne nise zlagal,pač napisal je kar misli uprašaj ga,če je kdaj slišal jih.Poglej logično gor maš bas in visokotonec nimaš pa srednjetonca.Ojačevalcev sem že mel kar nekaj os stereo do 5,1,trenutno je gor Onkyo 508.

Daj škoda se spuščat v detalje,kupi kar misliš in to je to.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TOP ()

Janac ::

Saj woofer predvaja mid in low frekvence... Sicer pa za 390EUR ne dobim boljsega.

TOP ::

Ja to je spet tisto kar sem ti povedal,za tak denar in skupaj z ojačevalcem verjetno res ne.Se pa drugače SF 4030 uporablja za zadnje zvočnike,kot so meni takrat predlagali.Kake si imel prej.

Janac ::

Meni so pa rekli da jih za zadnje zvocnike ne priporocajo ker so zelo globoki... Imam trenutno SF-3050.

TOP ::

Ja pardon res je sem sedaj še enkrat pregledal karakteristike 3010 so za zadaj,ker so manši tile so večji.Ja pri teh je bas močnejši sam bolšega zvoka od 3050 ne boš imel.To je moje mišljenje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TOP ()

Janac ::

jutri dobim :))

Janac ::

Evo me

Najprej sem ojacevalec priklopil na moje prejsne SF-3050(prej sem jih imel na DVDR-150 priklopljene) zvok me je zelo presentil, ker je zelo opazna razlika med njima, pri SA-270 je vec nizkih tonov( na SUB tudi pomislim ne, ker bi mi verjetno samo popacil zvok). Visoki toni so malo ostri in visoki, manjka le edino oz. bi pricakoval vec srednjih tonov...ampak je zvok v celoti meni zelo ODLICEN! A in B izhode lahko poganja na enkrat kar me je zelo presenetilo, ker je v nekateri temi tukaj pisalo da tega ni zmozen... SF-4030 nima nic vec bassa kot SF-3050 verjetno zaradi tega ker imajo slednji 2x5'' sub enote. Ampak imam rajse SF4030 imajo bolj tak mehkejsi zvok...zaenkrat sem zelo zadovoljen, dobil sem se 4Gb USB kljucek kot darilo

Ce koga zanima lahko pride poslusat, prejsni sistem pa prodajam ce koga zanima...


zvocnik


amp


SF family

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Janac ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[Hi-Fi] - Slike vaših sistemov

Oddelek: Zvok in slika
3411315 (4517) Janac
»

Nakup zvočnikov

Oddelek: Zvok in slika
6853 (733) Janac
»

Izboljšanje kvalitete zvoka

Oddelek: Zvok in slika
243720 (3220) goblinsly
»

Marantz SR 5003 in ustrezni zvočniki

Oddelek: Zvok in slika
132989 (2729) Gatsu

Več podobnih tem