» »

Nezaželjene povezave na enem WiFi

Nezaželjene povezave na enem WiFi

Memzo ::

Lep pozdrav.
Sem nov na forumu in že dlje časa gledam po internetu če ima kdo podobno težavo, vendar konkretno rešitve do sedaj rešitve nisem našel, zato bi sem se obrnil na vas.
Situacija je taka: Pred letom ali malo več sem kupil wireless router Linksys wrt54gl. Sprva (recimo prve tri do štiri mesece) nisem imel nikakršnih težav z njim. Vse je delalo z normalno hitrostjo, skratka brez težav. Na 192.168.1.1 sem si uredil vse nastavitve tako kot morajo biti. Čez nekaj časa pa se mi je pojavila še ena povezava, ki je bila nezaščitena ime pa ji je bilo "HappyOak". Poskusil sem se povezati na njo in mi ni uspelo. Ko sem se ponovno želel povezati na HappyOak, pa se je seznam povezav osvežil in te povezave ni bilo več. Mislil sem da je težava rešena, vendar ni bila. Čez nekaj časa se je ponovno pojavila povezava in ker se tokrat ni hotela odstraniti s prejšnjo metodo, sem resetiral Router in na novo naložil vse nastavitve. Začasno je bila rešena.
Potem pa sem opazil, da se je naredila še ena nova povezava z imenom "linksys" (imena niso tako pomembna, vendar rajši napišem), in s tem sta mi precej upočasnili delovanje interneta. Ko je prišlo do te faze, sem ponovno resetiral, vendar brez uspeha. Šele po nekaj minutnem čakanju je povezava izginila.

No dve povezavi sem takrat odstranil, pred pribl. 3 meseci pa sem opazil, da se ponovno naredita novi povezavi ob določeni uri (ob 0:00). Vendar ker ob tej uri ne koristimo toliko interneta, sem pustil ju pustil na miru. Torej ob 0:00 sta se mi pojavili, ob 6:00 pa sta izginili.

Danes (ob 11:00) pa sem preprosto brskal po internetu in naenkrat mi brskalnik ni hotel več nalagati strani. Šel sem pogledat povezave in ponovno sta bili dve novi. Poskusil sem iti na Speedtest in ko mi je končno naložilo stran, sem preizkusil hitrost. Ping je meril 200ms (v nadaljnih mertvah še več), download speed je bil 0.11 Mbit/s, upload speed pa 0.33 Mbit/s.
In sedaj sem že večrat resetiral wireless, vendar se mi povezave nikakor nočejo izbrisati. Hitrost recimo da dela z normalno hitrostjo, vendar povezave so še vedno tu.

Moje vprašanje je torej, kakšne so rešitve za moj problem?
Imam pa windows 7 in avast antivirus (če igra antivirus kakšno vlogo). V kratkem bom naložil še slike, da si predstavljate kako to izgleda

Hvala in lep pozdrav

EDIT: Še link do slike
  • zavaroval slike: Gandalfar ()

KoMar- ::

To so access pointi okoli tebe, ki se jih ne moreš znebit in nimajo veze s tvojim routerjem.

gendale ::

lahko poskusiš zamenjat kanal in povečat oddajno moč svojega routerja, potem bojo drugi mogoče manj vplivali na tvojo hitrost

ali pa kupi n router (pod pogojem da to podpirajo tud tvoje naprave), ki podpira 5GHz frekvenčni pas, tam je zaenkrat še manj naprav, ker je to dokaj nova tehnologija
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

#000000 ::

Nima veze kolko povezv se ti pokaže, ti si lahko priklopljen samo na eno hkrati, vse te povezave ki ti jih pokeže so routerji ali dostopne točke, to da včasih izginejo ali pa tudi ne nima veze. Važno je le da se ti povezuješ na pravega, to je svojega, zato preimenuj SSID da boš vedel kateri je tvoj.

Veliko folka tega ne naredi in posledično pol pride do zmede ko se pojavi cel kup linksys povezav, še huje če imaš linksys privzeto wifi povezavo, za laptopm pa si pri kolegu ipd. v kakšnem večjem naselju kjer je multiful linksysov :)

Memzo ::

Mislm da se nismo razumel.
Živim v hiši, kjer mamo samo en WiFi oddajnik, 2 laptopa in eden stacionarni komp. Na svojem WiFi oddajniku sem naredu samo eno povezavo (recimo da ji je ime Enka). No in čez čas, ko nisem nič spreminjal nastavitev, sta se pojavli (poleg Enke) še dve povezavi. Torej to pomen, da mi je nekdo na mojem WiFi naredu še dve povezavi (ne vem kako je to mogoče, ampak kot kaže, je). Ima pa samo še sosednja hiša svoj WiFi ki ga imam v dometu, druge hiše jih pa nimajo.
Nekdo mi se mi je ubistvu "prlepu" na router in naredu sebi še dve povezavi, to jaz tako dojemam...

Mavrik ::

S česa točno pa sklepaš da je to "tvoj" wifi?
The truth is rarely pure and never simple.

Memzo ::

S tega, da ko je ena povezava na voljo (Enka) dela internet neprimerno hitreje ko pa sta na voljo še dve novi, pa je download speed 0.11 Mbit/s. In še iz tega, da imamo samo mi in sosedje zravn router, ki jim pa dela brez problema.

#000000 ::

Nimaš prav, kako veš da nikjer drugje nimajo routerja, če imaš v bližini kak blok je od tam, sploh če je tam router nekje v višjih nadstropjih ga lahko loviš zelo daleč, še sploh če je v vidnem polju. Za finto nesi router v klet in na drugo stran bajte pa boš videl da ali bodo povezave zginle al pa se mogoče pojavile nove ker ne bo tako dobrega sprejema. To kar tebi kaže v windowsih je samo možnost kam se povezat, ne kdo se poveže na tvoj router.

Odpri 192.168.1.1 in poglej v log datoteko če se je kdo povezal na tvojega, lahko pa ga tudi zakleneš na določen mac naslov + močno geslo, lahko tudi skriješ SSID.

Aja še to, si ti siguren da se vedno povežeš na svoj router ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

Memzo ::

V bližini bloka ni, sosedje so povečini starejši, ki nimajo niti računalnika.
Jasno mi je, da povezave kažejo kam se lahko povežem, ampak nekdo si naredi več povezav na mojem routerju. Že to da se hitrost interneta upočasni k sta dve novi povezavi da vedt, da si naredi na routerju povezave.
Drugače pa ja, sem prepričan da se vedno povežem na moj router.
Bom pa še probal tvoje nasvete upoštevat, pa bom potem kaj več napisal.
Hvala

Aja, pa moja povezava je Enka (na njo se povežem vedno). Mislm da to nisem napisal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Memzo ()

#000000 ::

Dej nared screenshot tega okenca kjer tiu gledaš povezave na tvoj router, ampak če misliš da ti povezave kaže tukaj se motiš, to so povezave ki so na voljo.

cen1 ::

V router nastavitvah poglej če je dejansko kdo udrl vanj in dela nove wifi povezave v kar pa močno dvomim. Ti vidiš pač od nekoga drugega wifi ko ti slučajno pride v domet in to je to. Naredit ne moreš nič razen da spremeniš kanal.

#000000 ::

Kako bo naredu kdo nove povezave v na routerju ? Router omogoča samo en SSID in to je to, ne moreš kr narest več dostopnih točk iz enega routerja, vsaj ne z originalnim firmwareom, tvoj router pa ima originalnega.

tx-z ::

To niso povezave kar ti tm piše. To so možni linki kamor se ti lah povežš. Od koga pa so pa nkol ne veš. Mogoče ma kdo kšno usmerjeno anteno pa komot lovi kšnih 500m stran.
tx-z

Memzo ::

Ok, hvala za vse vaše odgovore in nasvete.
Zdej sm tako naredil, da sem samo določene (naše) MAC adrese spustil noter, drugi pa ne morejo (tako kot si #000000 rekel).
Hvala in lep pozdrav

St235 ::

Sklopi svoj router iz elektrike in boš videl da ostale povezave ostanejo.

darkolord ::

Pa tudi če bi res držalo, da ti je ena baraba to naredila v tvojem routerju, bi vsaj signal bil enako močan, kaj misliš?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Težave z WIFI - router

Oddelek: Pomoč in nasveti
302501 (1921) Cifix63
»

WRT54GL - Gateway ?

Oddelek: Omrežja in internet
226928 (6551) Lukael
»

IZZIV za vse ki se spoznate na WIFI

Oddelek: Pomoč in nasveti
232914 (2299) NeMeTko
»

Kronično vdiranje v router - problem. (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7416766 (14260) Vanadium
»

SecureW2; Žična in brezžična povezava na istem laptopu (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
577419 (6765) ArchNem

Več podobnih tem