Forum » Programska oprema » Exchange problem
Exchange problem
MTB ::
V službi imamo exchange mail. Dostop do strežnika sem si uredil preko androida in dela vse ok.
Primer:
Email adress: ime.priimek@domena.si
Server address: posta.domena.si
Domain: domena.si
Username: ipriimek (up. ime na domeni)
Password: geslo (geslo na domeni/mejlu)
Server requires an encrypted SSL connection: Yes
Deluje tudi OWA - na https://posta.domena.si
Vendar se pa pojavi težava, če želim omenjeni račun povezati z Outlookom 2010. Ko izbrem ročno nastavitev računa in pod server vpišem posta.domena.si ter pod user: ipriimek, se vse zaustavi.
Ima kdo kakšno idejo?
Primer:
Email adress: ime.priimek@domena.si
Server address: posta.domena.si
Domain: domena.si
Username: ipriimek (up. ime na domeni)
Password: geslo (geslo na domeni/mejlu)
Server requires an encrypted SSL connection: Yes
Deluje tudi OWA - na https://posta.domena.si
Vendar se pa pojavi težava, če želim omenjeni račun povezati z Outlookom 2010. Ko izbrem ročno nastavitev računa in pod server vpišem posta.domena.si ter pod user: ipriimek, se vse zaustavi.
Ima kdo kakšno idejo?
jamiroq ::
iamš tri možnosti, vse ti mora vklopiti admin:
- outlook anywhere (za to mora outlook imeti že skonfiguriran exchange račun, poleg tega mora exchange biti 2007 ali novejši, iirc)
- imap
- pop3
imap in pop3 sta v exchangeu (vsaj v 2007 in 2010) privzeto izklopljena.
- outlook anywhere (za to mora outlook imeti že skonfiguriran exchange račun, poleg tega mora exchange biti 2007 ali novejši, iirc)
- imap
- pop3
imap in pop3 sta v exchangeu (vsaj v 2007 in 2010) privzeto izklopljena.
Predvidevam da je outlook anywhere vklopljen, ker je to pred spremembo računalnika delovalo. :(
jamiroq ::
če je to (službeni) prenosnik potem ga odnesi v službo, prijavi se v domeno, odpri outlook in se preklikaj skozi prvo prijavo. če je outlook anywhere res vklopljen potem se ti bo sam skonfiguriral.
To sem poskusil že včeraj, pa ni delovalo. Oziroma je v domeni, ko sem se prijavil od drugod pa ne.
Ampak pazi zdaj, pred kakšne pol ure sem čist obupan ponovno poskusil prijavo z domene, kar je seveda delalo. Ko sem računalnik z domene odstranil in se povezal preko mobitela, se je outlook sinhroniziral.
Vzrok? Malo sem povprašal naokoli. Menda so nekaj čarali po strežniku brez obvestila.
Še dobro, da nisem za to porabil skoraj cel dan!!!
Ampak pazi zdaj, pred kakšne pol ure sem čist obupan ponovno poskusil prijavo z domene, kar je seveda delalo. Ko sem računalnik z domene odstranil in se povezal preko mobitela, se je outlook sinhroniziral.
Vzrok? Malo sem povprašal naokoli. Menda so nekaj čarali po strežniku brez obvestila.
Še dobro, da nisem za to porabil skoraj cel dan!!!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Gmail za 15. rojstni dan dobiva štoparico (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 19742 (16130) | MrStein |
» | E-pošta in drugo gostovanjeOddelek: Izdelava spletišč | 3722 (3301) | Jerry000 |
» | Problem s pošiljanjem pošte - OutlookOddelek: Omrežja in internet | 2791 (2755) | NoName |
» | Exchange 2007Oddelek: Programska oprema | 983 (945) | videc |
» | Gostovanje domeneOddelek: Izdelava spletišč | 2382 (1974) | Jan987 |