» »

Gostovanje domene

Gostovanje domene

Jan987 ::

Za postavitev spletne strani manjšega podjetja bi potrebovali spletno gostovanje. Domena bo najverjetneje kupljena ali pri enem od slovenskih ponudnikov ali pa preko google apps ( še padla odločitev ali .si ali .com), pravtatako bo strežnik za E-pošto tekel preko Google Apps (v katerem koli primeru). Tako, da sedaj potrebujemo le še gostovanje za spletno stran. Vsebine bo največ okrog 5 pod strani, tako da kakšnih hudih zahtev ne potrebujemo. Kaj predlagate? Še najbolje bi bilo da bi bila zadeva zastonjska, ali pa vsaj čim cenejša, pomembno pa je da vsaj kolikor-toliko zanesljivo deluje. Kaj predlagate?
  • spremenil: Jan987 ()

Gandalfar ::

Zakaj ne bi kar Google Pages?

Jan987 ::

V google pages nisem zasledil možnosti za usmeritev prostora na domeno. Poleg tega pa me zanima tudi, kako lahko uploadam svojo stran? Sem poiskusil preko tistega okenčka prenesti eno stra, poimenovano z index.html in je šlo lepo, vendar bi želel da je potem ta stran index.html tudi prva stran, ki se prikaže ko nekdo klikne na povezavo uporabniskoime.googlepages.com. Kje to nastavim?

Gandalfar ::

Malo si prestudiraj google apps dokumentcijo. Ne vem iz glave ampak kolikor sem gledal je to cel point Google Apps da imas Pages lahko na svoji prvi strani.

Hardstyle ::

Na GooGle Apps lahko uploadaš svoje html datoteke vendar ne podpira direktorijev. Da se uredit tudi z domeno vendar stane cca 10$ na leto. Že ob vpisi oz. registraciji te GooGle Apps vpraša, če imaš domeno, da jo vneseš ali pa da izbereš "I want to buy a domain" pa pač vneseš not željeno domeno in osebne podatke ter plačaš s pomočjo google checkout.

Jan987 ::

To z domeno in Google Apps mi je glede elektronske pošte vse jasno. Pač če domeno vzameš pri njih je 10$, če pa jo nekje tukaj je nekaj več, googlove storitve pa so potem brezplačne (apps).

Gandalfar: če imaš slučajno kje kakšen link z kakšnimi navodili bi mi prišlo zelo prav.

Ima kdo slučajno kdo izkušnje s domenami in gostovanjem, ki ga ponujajo na spletni strani domenar.net? Mislim da bi bil za ne preveč zahtevno stran najmanjši paket kar primeren, poleg tega pa je ob registraciji domene pri njih 3 mesece gostovanja brezplačnega.

Gandalfar ::

Ce ti da google za $10 dolarjev domeno in hosting (domene same so itak okoli $9), in ce res lahko svoje html strani uploadas, kot so ti zgoraj rekli, potem sploh ne kompliciraj z ostalimi hosterji.

Jan987 ::

Mare2: kakšne pa so kaj izkušnje s ti stranjo? Deluje v redu? Kako kaj deluje in zgleda njihov web-mail in ali omogočajo, da bi za E-maile uporabljal Google Apps?

Gandalfar ::

Poglej si se dreamhost.com - oni ti direktno pri kreiranju spletne strani, omogocajo da naredis google apps for domains email naslov.

Mare2 ::

Moje strani delujejo brezhibno.

Google Apps - pojma nimam, kako se to inštalira.

Ima pa za e-maile odličen spam filter z možnostjo nastavitev intenzitete. Torej spami sploh ne dosežejo mojega Outlooka.

Gandalfar ::

Google maps je ubistvu gmail, sam da je na tvojo domeni. Vse google namesto tebe naredi

DonMatejo ::

eno vprašanje... zdj s prostorom si potem omejen glede na mail ga Google apps? al ga maš koliko? pa še, a se da potem narest forwardanje na .si domeno... sepravi vpišeš xxyyzz.si pa ti vrže stran normalno? al to dela samo za njihove, .com domene? nj edn pove, k še nism tolk domač pa morm za eno podjetje to urihtat...

Gandalfar ::

Z zastonj razlicico Google Apps for Domain si omejen na ~7Gb/account. Kar je vec kot dovolj. Ce rabis vec jim das par dolarjev in ti prosto dodajajo.

Lahko imas tudi .si domeno. Dokler si nastavis pravilno mail streznike za .si domeno, ti jih z veseljem gostujejo kot tudi google pages na tej domeni. Navadno si naredis posta.domena.si da ti redirecta na google.com/a/domena.si in to je to. Sploh ni nobenih tezav.

DonMatejo ::

no no, to je pa super... potem je to best freehost al kako :D itak bo stran velika 6mb (ker je samo predstavitvena)... sam je pa fajn met mal rezerve.. mal.. :D hvala

Jan987 ::

Smo se odločili za .com domeno in sem jo že registriral preko Google Apps-a in moram reči da mail deluje BP, nasploh je nastavljanje enostavno. Zanima me samo še, kako je s prenosom svoje strani na njihov strežnik? Kje se to uploada? Ko sem malo pogledal na Google Pages mi da samo možnost, da tam kreiram svojo spletno stran, jaz pa bi rad uploadal svojo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Weebly + domena + email naslov

Oddelek: Izdelava spletišč
102388 (1690) tadejkan
»

Registracija domene in domena za email

Oddelek: Izdelava spletišč
94448 (3842) Invictus
»

preusmeritev maila

Oddelek: Izdelava spletišč
72021 (1535) Ice-Heki
»

Vzpostavitev Google Apps in domene .si

Oddelek: Omrežja in internet
102637 (2342) NoName
»

pomoč: lastna domena, domači ftp strežnik

Oddelek: Omrežja in internet
192269 (1951) bluefish

Več podobnih tem