» »

MicroSD in MicroSDHC kartice

MicroSD in MicroSDHC kartice

OrangeM ::

Pozdravljeni.

Imam telefon Sony Live with Walkman, v katerem imam pomnilniško kartico MicroSD 2GB.
V prejšnjem telefonu Nokia N95, pa sem imel pomnilniško kartico MicroSDHC 8GB.

Logično, sem nameraval dati 8GB kartico v novejši telefon, ampak mi jo kar ne zazna. Preveril sem zmogljivosti in tehnične lastnosti telefona Sony Live with Walkman in zasledil, da podpira tako MicroSD kot tudi MicroSDHC kartice.
Za poskus, sem dal omenjeno 8GB kartico tudi v bratov telefon Samsung Galaxy Mini in ne morete verjeti, tudi njemu jo ne zazna, njegov telefon pa prav tako podpira SD in SDHC naprave.

Ima kdo mogoče kakšno idejo oziroma rešitev, mnenje glede tega.

Zdaj se namreč odločujem, da bi kupil 32 GB kartico. Te kartice so SDHC, torej sklepam da mi jo ponovno ne bo zaznalo, ali se pač motim in je težava le pri omenjeni 8GB kartici, s katerim se pa lahko ne strinjam, ker normalno deluje in je delovala na prejšnjem telefonu Nokia N95

Se opravičujem za morebitno pisanje na dolgo in "nakladanje" :)

Hvala in lep pozdrav
The truth is out there!
Let the music takes you high!

OrangeM ::

Sem preizkusil še eno pomnilniško kartico Micro SDHC 8GB, ta mi je pa delovala. Torej je nek problem na tisti, ki mi ne dela ali pač...
The truth is out there!
Let the music takes you high!

bajsibajsi ::

Format kartice bi naceloma moral odpraviti tezavo.

lopov ::

Večina naprav po letu 2007 podpira SDHC, pred tem le SD(SC). Kartice tipa SD se danes redko dobi, če pa že običajno kapacitete 2Gb, redkeje 4Gb. To je "by desgin" ker so bile zasnovane z mislijo na največjo kapaciteto 2Gb.

Da Nokia N95 podpira SDHC je to super novica ker je iz leta 2007 in bi pričakoval, da ne bo tako.

Pred nakupom 32Gb SDHC najprej preveri, če tvoja naprava podpira takšno kapaciteto, pa še potem se lahko pojavijo razlike pri proizvajalcih -- načeloma je večja verjetnost da bo delovala, če izbereš hitrejšo kartico priznanega proizvajalce kot nekaj "no name".

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero microSD kartico ? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
19237962 (13018) LuIK
»

Vprašanje (spominska kartica)

Oddelek: Pomoč in nasveti
91123 (1033) traxxas
»

Katera Micro SD spominska kartica?

Oddelek: Kaj kupiti
85186 (4926) Mrakw
»

Kateri microSD?