Forum » Kaj kupiti » Katero tablico izbrati?
Katero tablico izbrati?
Temo vidijo: vsi

SumTingWong ::
http://www.gearbest.com/tablet-pcs/pp_1...
"Naslednica" Chuwi Vi8. Plus zdajle v pre-order je 102$ z kodo CHI8. Boljši procesor, boljša resolucija, slašba baterija. Baterija ima baje realnih 5h on-screen time.
"Naslednica" Chuwi Vi8. Plus zdajle v pre-order je 102$ z kodo CHI8. Boljši procesor, boljša resolucija, slašba baterija. Baterija ima baje realnih 5h on-screen time.

iloveboobz ::
FullHD display... Noice...
Lahk bi dal stran tisto shitty kamero pa rajš +1000/2000mAh
Pa hdmi bi tut lahk bil...
Lahk bi dal stran tisto shitty kamero pa rajš +1000/2000mAh
Pa hdmi bi tut lahk bil...
smoki
Zgodovina sprememb…
- spremenil: iloveboobz ()

SumTingWong ::
Najbolj mi je žal da nima GPS. Tablica se mi zdi najbolj uporabna če ima GPS, jo lahko vsaj v avto vržem.

SimplyMiha ::
Nucam sodobno (in spodobno) tablico s tipkovnico, vendar bi jo rad pred nakupom preizkusil. V katerih slovenskih trgovinah lahko v živo preizkusim tablice oz. njihove tipkovnice?

slitkx ::
Lahko dobim konkreten in korekten odgovor na mojo poizvedbo?
Menim, da sem dovolj dobro orisal, kaj pričakujem od tablice.
Menim, da sem dovolj dobro orisal, kaj pričakujem od tablice.

krneki0001 ::
SimplyMiha je izjavil:
Nucam sodobno (in spodobno) tablico s tipkovnico, vendar bi jo rad pred nakupom preizkusil. V katerih slovenskih trgovinah lahko v živo preizkusim tablice oz. njihove tipkovnice?
big bang, harvey norman, comshop
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Jurrbe ::
Za ta denar je tole en bruhec.
Kaj pa bi potem predlagali v tem razredu cca 250 EUR pa da je Android. Tega Galaxy tab A kar hvalijo, razen resolucije. Nexus 9 same kritike, Lenovo, Asus nič posebnega, Galaxy Pro??
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Jurrbe ()

vilonja ::
Pozdravljeni!
Za brata iščem tablico. Sam bi rad kupil Galaxy TAB S 10.5 za 380 eur.
Vemo, da imajo tile samsungi touchwiz crap, samo ne vem kako je to pri tablicah.
Pomebno mu je, da ima tablica dober zaslon (gledanje filmov), ter seveda nabor iger. Malokrat pa bi tablico uporabljal tudi za šolske stvari. Zelo bi bilo dobro, če bi imela tablica dual boot (windowse in android).
Ali obstaja taka tablica, da lahko priključiš tudi miško in tipkovnica. Če bi se dalo, bi za tak denar rajši naročil iz nemčije. Edino če je res iz kitajske ceneje.
Če mislite, da se že za nižjo ceno dobi stvar, ki ustreza vsem merilom, prosim kar na plan.
lp in hvala za pomoč
Za brata iščem tablico. Sam bi rad kupil Galaxy TAB S 10.5 za 380 eur.
Vemo, da imajo tile samsungi touchwiz crap, samo ne vem kako je to pri tablicah.
Pomebno mu je, da ima tablica dober zaslon (gledanje filmov), ter seveda nabor iger. Malokrat pa bi tablico uporabljal tudi za šolske stvari. Zelo bi bilo dobro, če bi imela tablica dual boot (windowse in android).
Ali obstaja taka tablica, da lahko priključiš tudi miško in tipkovnica. Če bi se dalo, bi za tak denar rajši naročil iz nemčije. Edino če je res iz kitajske ceneje.
Če mislite, da se že za nižjo ceno dobi stvar, ki ustreza vsem merilom, prosim kar na plan.
lp in hvala za pomoč

Oldi ::
Vsako brezžično tipkovnico z miško lahko preko habčka in OTG adapterja priključiš na katerokoli tablico, le USB ali OTG mora imeti. Kriza je, če nima napajalnega konektorja, saj se tablica preko OTGja ne more napajati.

Res bi bil vesel, če bi kakšen dober predlog dobu. Me skrbi, da bi bratu tale samsungova tablica začela štekati,

Žal Slo-Tech že dolgo ni več TECH. Le še rumeni kokodak. 
Jaz sem pisal še na Mobisux, Mobinet, Telekom Tehnik (zanje piše Uroš Miklavčič, http://blog.miklavcic.si/), Monitor in Mobile.si.
Bom tudi ša na Moj Mikro.
Upam, da bom dobil kak koristen odgovor.

Jaz sem pisal še na Mobisux, Mobinet, Telekom Tehnik (zanje piše Uroš Miklavčič, http://blog.miklavcic.si/), Monitor in Mobile.si.
Upam, da bom dobil kak koristen odgovor.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: slitkx ()

Še malce zožen izbor, tri mašince so odpadle:
https://db.tt/KU46Y7uM
Pri T200 sta dva modela, a za enega od njiju ne vem, če ima RJ45.
Pri Dell-ovih modelih pa ni jasno, ali imajo SSD ali ne. (V opisih je hkrati navedeno, da ja in ne.)
Btw, naletel na http://www.tabletrocket.com.
https://db.tt/KU46Y7uM
Pri T200 sta dva modela, a za enega od njiju ne vem, če ima RJ45.
Pri Dell-ovih modelih pa ni jasno, ali imajo SSD ali ne. (V opisih je hkrati navedeno, da ja in ne.)
Btw, naletel na http://www.tabletrocket.com.
Zgodovina sprememb…

Ker bo link kasneje neveljaven, seznam:
Tablica ASUS VivoTab 11.6 siva Bitset d.o.o.
Tablica DELL Venue 11 Pro Bitset d.o.o. (imajo tri izvedbe)
Tablica LENOVO ThinkPad Tablet 2 Bitset d.o.o.
Tablični računalnik T200TA-CP001H 64GB ASUS TRANSFORMER BOOK - BigBang
Tablični računalnik T200TA-CP004 32GB + 500GB ASUS TRANSFORMER - BigBang
Tablica ASUS VivoTab 11.6 siva Bitset d.o.o.
Tablica DELL Venue 11 Pro Bitset d.o.o. (imajo tri izvedbe)
Tablica LENOVO ThinkPad Tablet 2 Bitset d.o.o.
Tablični računalnik T200TA-CP001H 64GB ASUS TRANSFORMER BOOK - BigBang
Tablični računalnik T200TA-CP004 32GB + 500GB ASUS TRANSFORMER - BigBang

Motion ::
Asus in thinkpad mata zastarel SoC, tako da je za odmet.
Delli so ok (imam DV8P in je super) fajn je ker se dobi tudi dock-tipkovnico kot pr transformerjih za njih. Podpirajo tudi aktivno pisalo. Sam potem zna cena narast tudi do 600e
Trannsformerji so nasplošno ok. Baterija zdrži dolgo edino zaslon bi lahko bil 1080p na 10".
Odvisno kolk nujno potrebuješ tablco sam jst bi počakal da pridejo ven novi modeli z cherry trail atomi ki ponujajo občutno pohitritev na grafični strani.
Delli so ok (imam DV8P in je super) fajn je ker se dobi tudi dock-tipkovnico kot pr transformerjih za njih. Podpirajo tudi aktivno pisalo. Sam potem zna cena narast tudi do 600e
Trannsformerji so nasplošno ok. Baterija zdrži dolgo edino zaslon bi lahko bil 1080p na 10".
Odvisno kolk nujno potrebuješ tablco sam jst bi počakal da pridejo ven novi modeli z cherry trail atomi ki ponujajo občutno pohitritev na grafični strani.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Motion ()

@Motion
Kaj pa zame predlagaš?
Par postov nazaj sem napisal, pa ni nihče nič pametnega napisal, zate pa vidim, da se dobro spoznaš na tablice.
lp
Kaj pa zame predlagaš?
Par postov nazaj sem napisal, pa ni nihče nič pametnega napisal, zate pa vidim, da se dobro spoznaš na tablice.
lp

Nevem zakaj jo boš rabu?
Šola, Multimedija, internet, mail,...povej kaj ti je najbolj pomembno da ma, dolgo baterijo, aktivno pisalo, možnost dobre tipkovnice-doka, visoko resolucijo zaslona, procesorsko moč?
Edit @vilonja. Je blo mišljeno za slitkx.
Šola, Multimedija, internet, mail,...povej kaj ti je najbolj pomembno da ma, dolgo baterijo, aktivno pisalo, možnost dobre tipkovnice-doka, visoko resolucijo zaslona, procesorsko moč?
Zgodovina sprememb…

Tega SoC-a (System on Chip) se programsko ne da nadgraditi?
Sicer pa moja potreba:
Sicer pa moja potreba:
Tablični računalnik bo v uporabi bolj "uizi", za užitek - v parku, na plaži, pri prijateljih, ob kaki pijači, ko se mi pred spanjem ne da ukvarjati s "ta veliko" mašino, ipd..
Vsekakor pa sem tudi sam že od začetka ciljal na kombinacijo s tipkovnico. Si ne predstavljam, da bi bil ves čas omejen na touch-screen.
V zadnjih letih opažam, da sploh ne porabim več toliko prostora. Tada oh-in-sploh velik disk ni nuja.
Zgodovina sprememb…

itk pa updejt ni odvisen od SoC-a (vsaj načelno ne) ker more le tega pripravit proizvajalec tablice.
smoki

iloveboobz je izjavil:
Kater tegra ?
Ker jih je dost..
Motion pravi, da imata Asus in Thinkpad zastarelo čipovje.
Gre tle dejansko za BIOS?

iloveboobz je izjavil:
Kater tegra ?
Ker jih je dost..
Ne gre za SoC ( system on chip cpu-gpu)
Tegra 3 je stara 5 let se mi zdi.

>
Ne, tablice sploh nimajo biosov, kot ga poznaš iz PCjev. Itk pa tukaj ne tiči zajec.
Proizvajalec mora pripravit sam android za določen model. In če je le ta star in/ali ma kak zastarel chipset (kot je recimo tegra3), updejtov pač ni.
Ne, tablice sploh nimajo biosov, kot ga poznaš iz PCjev. Itk pa tukaj ne tiči zajec.
Proizvajalec mora pripravit sam android za določen model. In če je le ta star in/ali ma kak zastarel chipset (kot je recimo tegra3), updejtov pač ni.
smoki

In zakaj naj bi mene potlej zanimal Android za model? V mojem izboru so izključno Windows mašince. Tako bo tudi ostalo.

iloveboobz je izjavil:
> Tegra 3 je stara 5 let se mi zdi.
3.5 pa res :)
A je pršla vn z prvim surface rt? Že tam je bla obupno počasna.

iloveboobz je izjavil:
> Tegra 3 je stara 5 let se mi zdi.
3.5 pa res :)
A je pršla vn z prvim surface rt? Že tam je bla obupno počasna.
tegra 3 je izšla 2011 november.
smoki

Je že v tanovih surface-ih in tanovi transformer naj bi ga tudi imel če se ne motim.
Sem videl ceno Transformerja 3xx. Ni dosegljiv.
Za 300e najbrš ni boljše opcije kot T100. Sej pri tisti resoluciji je tisti SoC več kot dovolj za tekoče delovanje (moj del ma zelo podoben soc in zaslon ter dela super.) Obstajajo tudi neke kitajske verzije ki majo zaslon od ipad ari 2 sam nevem kako se obnesejo glede svetlosti, batterije in performansa.

Moj doseg je okoli 430 evrov.
Sicer pa ima glede na podatke od vseh teh, ki so pri meni prišli v zadnji izbor, ravno Transformer najslabšo baterijo. Naj bi imel samo 6 ur avtonomije.
Sicer pa ima glede na podatke od vseh teh, ki so pri meni prišli v zadnji izbor, ravno Transformer najslabšo baterijo. Naj bi imel samo 6 ur avtonomije.
Zgodovina sprememb…

Dell venue 11 pro pride z pisalom tam nekje 430 e
http://m.computeruniverse.net/item/3930...
Še ne stvar ki jo morate upoštevati je da novejše tablice z cheery trail atomi bodo mele tudi usb 3.1 typ c konektorje. Tele zdej tuki majo samo usb 2 konektorje.
http://m.computeruniverse.net/item/3930...
Še ne stvar ki jo morate upoštevati je da novejše tablice z cheery trail atomi bodo mele tudi usb 3.1 typ c konektorje. Tele zdej tuki majo samo usb 2 konektorje.

Kot vidim, Dell Venue 11 Pro še nima USB 3.1. Pa je možno 3ko naknadno zamenjati s 3.1, ter, se finančno poseg splača?

Kot vidim, Dell Venue 11 Pro še nima USB 3.1. Pa je možno 3ko naknadno zamenjati s 3.1, ter, se finančno poseg splača?
Ne ni izvedljivo ker mora SoC podpirat to.
DV 11 ma usb 3 ( navaden tip) samo v konfiguraciji z i3 oz i5 procesorjem se mi zdi. Ta pa tudi stane občutno več.
Zgodovina sprememb…

Nevem zakaj jo boš rabu?
Tablica bi se veliko uporabljala za gledanje filmov in serij preko kodija. Uporabljal bi jo tudi za šolo, a to se mi zdi da bolj malo. A vseeno bi bilo fajn, da bi lahko dodatno tipkovnico priključil.
Seveda bi se pa uporabljala tudi za igre. Zato ne vem, ali naj vzamem win tablico, saj je tam iger zelo malo. Vemo pa, da bo win tablica delala bolj tekoče in bo bolj uporabna za šolo.
Zato me zanima, če obstaja kakšna tablica, ki ima dualboot in ustreza vsem tem zahtevam. Baterija pa ni toliko pomembna.
Budget pa je tja do 300 eur.
To je kar se tiče specifikacij. Drugi problem pa je, kje jo naročiti. Kakor vem, so te tablice z dual bootom iz kitajske. Da bi pa dal za tablico iz kitajske 300 eur, kjer vem, če se bo kaj pokvarilo, da ne bom mogel uveljavljati garancije, se mi zdi pa malo brezveze.
Hvala vam za predloge.

USB 3.0:
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
vidim da ga ma ja, tudi t100 ga ma v tipkovnici.
Tako da potem pa ni problema. :)

Torej je sedaj samo še dvoboj:
Dell Venue 11 Pro
Diagonala zaslona 27,4 cm (10,8")
Ločljivost zaslona 1920 X 1080
Procesor Intel Atom Z3770 1.46 GHz
RAM 2GB
HDD 64GB
SSD Ne
Operacijski sistem Windows 8 Professional
Zaslon na dotik Da
Grafika Integrirana
Stanje R&R - neprodane zaloge
Procesor Intel Atom Z3770 1.46 GHz
27,4 cm (10,8") IPS LED (1920 X 1080) Touch
RAM 2GB DDR3L, 64GB SSD disk
Integrirana grafična kartica
Windows 8 Professional
Podrobneje:
Kamera 2MP spredaj, 8MP zadaj
Wireless 1537 Dual-Band 2x2 802.11n, Bluetooth 4.0, NFC, spletna kamera
Vmesniki:
-1x USB 3.0
-1x microHDMI
-čitalec kartic
-mikrofon. slušalke
-docking priključek
Baterija 2 celična
Avtonomija do 6 ur
Dimenzije: 280mm x 176mm x 15.4mm
Teža: 726 g
Garancija: 1 leto
T200TA-CP001H 64GB ASUS TRANSFORMER BOOK
Diagonala zaslona 29,4 CM
Ločljivost zaslona 1366x768
Tehnologija panela zaslona IPS
Notranji spomin 64 GB
Tip operacijskega sistema Windows
Različica operacijskega sistema Windows 8.1 32bit
Jezik operacijskega sistema slovenski/angleški
Procesor intel atom baytrail-t z3775
Takt procesorja 1,46 - 2,39 (turbo)
Število jeder procesorja 4
Barva modra
Brezžična povezava Bluetooth, Wi-Fi
WWAN mobilna podatkovna povezava ne
GPS sprejemnik da
Mikro HDMI da
Mikro USB da
Izhod za slušalke da
Vgrajena spletna kamera da
Vgrajena kamera zadaj da
Vgrajen mikrofon da
Reža za pomnilniško kartico da
Priključek za Docking Station da
Priložena tipkovnica da
Vrsta baterije Li-Ion
Število celic baterije 2
Širina 30,5 CM
Višina 2,6 CM
Globina 20
Teža 1,6 KG
Garancija 2 leti
Mednarodna garancija da

http://www.pandawill.com/teclast-x98-ai...
Mogoče bi bilo za tole uporabo tale tablica še najboljša?
Mogoče bi bilo za tole uporabo tale tablica še najboljša?

Pazit moraš tudi na plac. Pr 32gb bo po nameščenih windowsih ostalo še cca 12 gb. Temu prištej še android in na koncu ti ostane ful mal placa. Poleg tega se mi zdi da ne windowsi ne android ne omogoča nameščanja aplikacij in programov na sd kartico.

Bolj se nagibam k Dellu. Glede baterije pa nisem siguren, saj ponekod piše, da zdrži 6 ur, drugod pa 10 ur oz. celo 12 ur.
Zgodovina sprememb…

No, tukaj je tehnični forum, pa že par dni sprašujem za tablico, pa me nobeden ne jemlje zares.
A se res za denar do 300 eur ne dobi spodobne tablice z dual bootom?
A se res za denar do 300 eur ne dobi spodobne tablice z dual bootom?

vilonja, poizkusi:
Odgovor sem dobil od Marjana Kodelje (Moj Mikro) in Saše Jalsovca (Mobinet).
Odgovor sem dobil od Marjana Kodelje (Moj Mikro) in Saše Jalsovca (Mobinet).
Zgodovina sprememb…